Horner: Red Bull će uzeti vanjskog vozača ako Albon otpadne

Izdvojeno

Mario Brezovečki

Prije 3 godina 3 min 8 komentara

Direktor Red Bull Racinga Christian Horner jasan je oko toga da će momčad gledati izvan vlastitog kruga vozača ako Alex Albon ne bude zadržan 2021. godine.

Albonova budućnost predmet je nagađanja u posljednje vrijeme usred borbi za usklađivanje s tempom timskog kolege Maxa Verstappena. Trenutno ima 64 boda u odnosu na 147 Nizozemca.

U međuvremenu je snažna forma Pierrea Gaslyja u AlphaTauri sugerirala da bi mu se mogla pružiti drugu priliku za RBR ako Albon otpadne. Međutim, voditelj programa razvoja vozača Helmut Marko je nedavno nagovijestio da glavna momčad neće zamijeniti Albon jednim svojim etabliranim vozačem, već će tražiti negdje drugdje.

Nakon što su isprobali Danila Kvyat-a, Gaslyja i Albona – u Red Bullu sad ozbiljno razmišljaju o drugačijem pristupu i novo ime koje bi redovito osvajalo bodove i pridonijelo borbi za prvenstvo konstruktora.

Na pitanje hoće li RBR uzeti AlphaTauri vozača ako Albon otpadne, Hornerov odgovor bio je jasan.

“Ne. Mislim da su u AlphaTauriju prilično usklađeni sa svojim vozačima, “

– CHRISTIAN HORNER

“Ako bismo morali potražiti drugačije rješenje, onda bismo očito morali tražiti izvan Red Bullove baze vozača, jednostavno zato što ne postoji nijedna dostupna osoba koju bismo trebali pogledati. Očito postoje i neki kvalitetni vozači na tržištu koje bi moglo biti bez mjesta sljedeće godine. “

Horner je naglasio da je Red Bullu Alex prvi kandidat, ali on mora zaslužiti svoje mjesto.

Također je naveo potrebu za snažnim nastupom u Imoli, otvarajući intrigantnu mogućnost da je Albon “na tankom ledu”, odnosno da je njegovo mjesto u Red Bullu pod upitom.

“Želimo da Alex zatraži to mjesto i u osnovi opravdava da nema potrebe tražiti bilo koju drugu alternativu,”

– CHRISTIAN HORNER

“Mislim da svi u timu žele to vidjeti. I činilo se kao da je u Mugellu počelo ići ka boljem.”

“Imao je nekoliko teških vikenda. Dakle, on se ovdje mora vratiti, a posebno na Imoli, s jakim, jakim vikendom od početka do kraja.”

“To je naš fokus. Kao što kažem, on je popularan član tima. Ali, trebaju nam dva bolida bliže kako bismo se borili protiv Mercedesa, i to je ono što moramo učiniti. To je naš cilj. “

Gledajući vanjske mogućnosti za mjesto, tim je već razgovarao s Nicom Hulkenbergom nakon što je Albon imao neuspješan COVID test prije VN Eifela, a smatralo se da bi mogao biti potreban rezervni vozač. Na kraju je Albon prošao test pa Hulkenberg nije bio potreban.

Sergio Perez također je privlačan s obzirom na komercijalnu podršku koju donosi, ako se sjetimo da će Red Bull sljedeće godine izgubiti pokroviteljstvo Aston Martina.


Odgovor

8 komentara

  1. Fernando Alonso
    tomidix Prikaži

    AlbOff.. nema se tu što više pričat.. A u igri su Hulk i Perez i tjt..



    7
    6

    1
  2. Mclaren
    BNL_McLaren Prikaži

    Ako Albon izgubi mjesto i oni uzmu nekog vanjskog vozaca, to znaci da je Red Bullov program za mlade vozace neuspjeh.



    2
    -3

    5
    • Sergio Perez
      Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

      Kako je neuspjeh?
      Stvorili su Vettela, Ricciarda, Sainza, Verstappena i ostale…
      Stvar je samo da trenutno ne posjeduju vozača kojeg mogu gurnuti u vatru i da će taj dostaviti. Vozača za TR mogu naći sutra, a RB je nešto sasvim drugo.
      Po čemu je Ferrarijeva ili Mercedesova akademija bolja?
      Mercedesovi najčešće izvise, čak i mega talentirani Russel je na rubu.. Ocon, Wherlain nastavi niz.
      Jel Ferrari posjeduje vozača u svojoj akademiji koji je toliko dobar ga stave u Ferrari, naravno da nemaju zato je Sainz i potpisan. Nisam primijetio da je nakon toga Ferrari ugasio program mladih vozača.



      4
      4

      0
  3. Williams
    Montoya Prikaži

    Nama je teško iz fotelje prosuditi da li je ALB stvarno baš toliko lošiji od VER koliko pokazuje bodovna razlika (2,5 puta), jer je vjerovatno masu puta namjerno stavljan na drugačije strategije da se vidi koliko su uspješne ako zatrebaju za Maxa. Volio ga netko ili ne, VER je sigurno bolji, samo je pitanje koliko.

    Znam da će me sad razapet crveni tabor, al čini mi se da i VET često radi nešto drugo da se vidi kako to funkcionira ako LEC to zatreba. Sigurno nisu krenuli u sezonu s tom namjerom, ali kad se već pokazalo da VET trenutno nije u stanju pratit tempo možda je iskorišten za razvoj strategija.

    Just guessing



    3
    2

    1
  4. Zdenko Prikaži

    Uzmite Hama možete ga platiti. Kad ljudi vide na Instaču kako pije Red Bull odmah će prodaja skočiti ?


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.