Grosjean: Ostali smo bez mjesta iz financijskih razloga

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 3 godina 3 min 7 komentara

Jutros objavljeni odlazak Romaina Grosjeana i Kevina Magnussena iz Haasa glavna je tema uoči Velike nagrade Portugala, stoga je na konferenciji za medije Grosjean otkrio zbog čega su obojica ostali bez mjesta.

Grosjean je izjavio je kako je očekivao da će jedan od njih dvojice napustiti momčad na kraju sezone, no rečeno mu je da su iz financijskih razloga obojica otpali.

“Znao sam da će jedan od nas vjerojatno otpasti na kraju godine, jednostavno zbog situacije u svijetu i toga kako je COVID financijski naštetio kompanijama diljem svijeta”, rekao je Grosjean.

“Zato sam znao da će jedan od nas otpasti i zato sam, kada me je nazvao, u pozivu rekao Guntheru [Steineru] da sam očekivao to za jednog od nas, a on je rekao: ‘Ne, iz financijskih razloga, moram maknuti obojicu.'”

“Pošteno, u potpunosti razumijem. Znam da je godina bila teška uz COVID za mnoge industrije i kompanije koje su time pogođene. Momčad odlazi u drugom smjeru, a ja im želim sreću i sve najbolje u budućnosti.”

Dodao je kako nikad nije bio “pay driver” i ne namjerava to postati, a za šanse za ostanak u F1 priznao je kako nisu realne.

Kao najizgledniji kandidati za mjesta u američkoj momčadi spominju se F2 vozači Nikita Mazepin i Mick Schumacher. Mazepin iza sebe ima bogatog oca Dmitrija, a uoči finala F2 sezone drži solidno šesto mjesto uz dvije osvojene pobjede. Schumacher je vodeći u prvenstvu, a iza njega stoji Ferrari.

Šef Haasa Gunther Steiner rekao je kako su odluku o izbacivanju Grosjeana i Magnussena donijeli prije “dva-tri tjedna”, no odluke o novim vozačima još uvijek nema.

“Što duže razmišljate, odluke postaju bolje i stvari postaju jasnije. Stoga, nismo u žurbi, trajat će koliko će trajati”, rekao je Steiner o tome kada će odlučiti tko će zamijeniti njihov odlazeći dvojac.

“Postoji puno prilika koje ne odlaze jer je tržište ove godine poprilično ograničeno.”

“To je razlog zbog kojeg nismo u žurbi.”

Priznao je kako im ne bi škodio vozač s financijskom podrškom, a nije ni isključio opciju dvojice debitanata:

“Talenta uvijek mora biti, ne samo novca. Talent je vrlo bitan ili bitniji, no neki ljudi imaju sponzore iza sebe, stoga gledamo na sve opcije.”

“Razmatramo treba li nam uopće iskusan vozač ili možemo ići s dvojicom debitanata.”

Ni Grosjean ni Magnussen zasad nemaju spreman plan za iduću godinu, no gotovo je sigurno da nijedan neće biti u F1, barem ne kao aktivni vozač.


Odgovor

7 komentara

  1. Lando Norris
    Zola Prikaži

    Samo se ti tijesi



    7
    -1

    8
  2. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Da odvozis trkaci vikend s jednim krilom i jednom podnicom dobia bi i povisicu, a ovako kostas ko i hamilton



    9
    4

    5
  3. Brawn Gp
    F1 Zagorec Prikaži

    Znači, na taj način ih je Steiner “utješio”?!
    Možemo se mi sprdat z njih ali sigurno nije lako čuti da momčad više ne računa na Tebe…..



    10
    10

    0
  4. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    Znam da su truba od ekipe, ali i slabe ekipe zaslužuju barem jednog normalnog vozača.



    1
    1

    0
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Bili su oni dvije godine momcad koja je mogla biti 4 u prvenstvu da su imali dobre vozace. Hrpu puta au imali bolid za biti best of the rest pa su sve ukenjali. Ove godine su truba no prijasnjih godina to bas i nije bilo tako.



      1
      1

      0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.