McLaren i dalje vjeruje u ove nadogradnje, usprkos Sainzovim sumnjama

Izdvojeno

Mario Brezovečki

Prije 4 godina 2 min 4 komentara

McLaren kaže kako “čvrsto vjeruje” da je novi aero paket upravo ono što je potrebno za vratiti se u borbu protiv najbližih rivala, usprkos nedavnim sumnjama Carlosa Sainza.

Sainz je ekskluzivno koristio novi aero paket na VN Eifela, ali nije bio uvjeren da je to korak naprijed jer se mučio pronaći dobar balans i u kvalifikacijama i u utrci. Nakon što je bio predaleko od borbe za podij Sainz je rekao:

“S automobilom koji sam imao danas nisam se mogao boriti za postolje, ali možda s onim koji sam imao prije dvije utrke, možda bih mogao.”

– CARLOS SAINZ

Međutim, unatoč tome što Sainz nije osjećao da su nadogradnje donijele trenutni napredak, direktor McLarenovog tima Andreas Seidl kaže kako ne sumnja u potencijal novih dijelova.

Seidl misli kako je ključna stvar samo pronaći prave postavke, jer će to tada osloboditi puni potencijal koji je viđen u zračnom tunelu.

“Na kraju, čvrsto vjerujemo u ovaj novi koncept drugačijeg nosa bolida,”

– ANDREAS SEIDL

“To je očito prilično značajna promjena u smislu aero koncepta i stoga nam je bilo jasno da nam treba vremena da, recimo, iskoristimo puni potencijal tog paketa.”

“Mislim da uz sve što smo do sada vidjeli, jednostavno nam treba više vremena kako bismo pronašli pravu postavku za to i pronašli idealnu točku bolida.”

“Vidimo elemente, recimo, povećanog potencijala ovog paketa. Ali sveukupno to [do sada] jednostavno nije dalo ovaj ukupni iskorak u u pravom smjeru. I to je ono na čemu trebamo poraditi i nadamo se da ćemo napraviti sljedeći korak u Portimau. “

McLaren je u tijesnoj borbi s Racing Pointom i Renaultom za treće mjesto u prvenstvu konstruktora. Te tri momčadi odvojene su samo šest bodova.

Seidl već dugo vjeruje kako je Racing Point imao brži automobil tijekom cijele sezone, a sada također misli da je i Renault krenuo naprijed.

“Ako pogledate posljednjih nekoliko utrka, mislim da je Renault trenutno definitivno ispred za desetinku ili dvije, tako da su svojim bolidom napravili korak naprijed.”

– ANDREAS SEIDL

“Još nismo napravili ovaj korak. Dakle, rekao bih da je to trend i zato je važno osigurati da ovaj korak napravimo kako sada tako i u sljedećim utrkama kako bismo održali ovu borbu na životu. “


Odgovor

4 komentara

  1. Fernando Alonso 14
    Lukica Prikaži

    Moguce da nije nasao pravi setup jer nije bilo vremena za to, ali opet vozac je na kraju taj koji vidi rade li nadogradnje ili ne. Bilo bi mi krivo vidjet da McLaren opet krene u pogresnom smjeru kao sto je to vec radio u vise navrata..



    5
    4

    1
    • Mclaren
      AlkY Donator Prikaži

      Slicno razmisljanje imam i ja. Vozac je taj koji ce najbolje znati , uvijek , dali nadogradnje “rade” ili ne.
      Takoder se nadam da je ipak samo stvar u krivim postavkama , i kada nadogradnje prorade da ce se vidjeti napredak od koje desetinke.
      Jer kad od starta drzis trece mjesto konstruktora , bilo bi razocaravajuce to izgubiti zbog krivih nadogradnji.



      1
      0

      1
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Pa imali su samo jedan trening. Nije to lako podesiti sa novim dijelovima. Tako je i Vettel tek na kvalifikacijama dobio nove dijelove, i bolid mu se ponašao drugačije nego na treningu…



        1
        1

        0
  2. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Nove nadogradnje nisu opće imali prilike uštimati, treninzi su bili otkazani.
    Vjerujem da će sad to u Portugalu bolje izgledati.



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.