Abiteboul: Ricciarda smo možda doveli jednu godinu prerano

Izdvojeno

Mario Brezovečki

Prije 4 godina 2 min 5 komentara

Izvršni direktor Renault Formula 1 tima Cyril Abiteboul vjeruje kako rezultati je VN Eifela refleksija pozitivnog doprinosa kojeg je Ricciardo napravio od njegova dolaska u Renault.

Abiteboul je također rekao da Ricciardovo treće mjesto na Nurburgringu, što je također bio i prvi podij za Renault u zadnjih pet godina, je odgovor kritičarima koji smatraju da je pogreška što su se te dvije strane udružile [Ricciardo i Renault].

Naglasio je vrijednost zajedničkog ostvarenja podija prije nego što se razdvoje na kraju ove sezone, kada Ricciardo prelazi u McLaren.

“Jednako je važno za momčad, za Daniela, također za mene samog,”

– Cyril Abiteboul

“Naša odluka o njegovu dolasku je bila preispitivana, kako i njegova odluka o dolasku kod nas. Dakle, u oba smjera, stvarno.”

“Mislim da je bilo vrlo važno da su svi demantirali komentatore i pokazali zašto je to u to vrijeme imalo smisla. Da, bilo je razočaravajuće prošle godine, možete tvrditi da je to bilo godinu dana prerano.”

“Ali znate, nema toliko prilika imati vozača poput Daniela, koji je bio dostupan na tržištu. Stoga još uvijek vjerujem da je to bilo ispravno za napraviti u to vrijeme.”

Kako smo ranije pisali, Abiteboul je rekao kako su loši rezultati sezone 2019. i poticaj Ricciarda pomogli da momčad ide prema naprijed.

“Ekipa ne bi bila takva kakva je danas bez Daniela, unatoč te možda čak zahvaljujući i godini koju smo imali zajedno prošle godine, koja je doista bila vrlo bolna godina – koja je sve nas, vjerojatno počevši od mene, potaknula na poduzimanje mjera koje smo poduzeli, a također s timom u Enstoneu, s Marcinom Budkowskim i tako dalje i tako dalje.”

“Dakle, sada se nalazimo u puno boljem položaju za ovu i sljedeću godinu, a Daniel je sposoban učiniti takve stvari. Mislim da je to izjava.”

Abiteboul se također osvrnuo na svoju frustriranu reakciju nakon što je Ricciardo u svibnju otkrio da odlazi u McLaren 2021. godine.

“Znam da je naša komunikacija bila pomalo negativna kad smo saznali da u to vrijeme neće ostati s timom”

“Ali mislim da je upravo zbog toga što je bila iskrena, emocionalna, nefiltrirana komunikacija u to vrijeme, Daniel bio nefiltriran i iskren u onome što danas radi za tim.”


Odgovor

5 komentara

  1. Rolex
    petar8 Prikaži

    Ricci – jedan od najpozitivnijih likova u F1, a uz sve to i fantastičan vozač. Ovo što govori Cyril je vrlo bitno, a to je da nema mnogo vozača koji će, osim što su vrhunski vozači, imati tu sposobnost da povuku cijeli tim i da ga “tjeraju” da ide naprijed, čak i s istim ljudima. Naravno, bitno je i da se dogodi onaj “klik” s momčadi. Smatram da je i Seb imao takvu ulogu u Ferrariju, i zato mi je dodatno žao da je sve ovako naopako ispalo. Možda se netko neće složiti, ali mislim da mladim vozačima (tu prvenstveno mislim na Maxa i Leclerca) nedostaje upravo ta “komponenta”, da vuku momčad, ne samo da isporučuju dobre vožnje (što je i normalno zbog nedostatka iskustva, osobito iskustva s ljudima) – i zato ono ne bi smjeli, barem u početku, biti tzv. 1. vozači u širem smislu (makar bili i bolji).



    18
    18

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.