Perez u Williamsu umjesto Russella?

Izdvojeno

Kada je u javnost stigla vijest da Sebastian Vettel iz momčadi Ferrarija prelazi u momčad Racing Pointa (budući Aston Martin), bilo je jasno da će Sergio Perez ili Lance Stroll ostati bez mjesta u momčadi za koju trenutno voze. Takva nesreća je ipak zadesila Sergija Pereza, koji još uvijek ne zna u čiji će bolid sjesti 2021. godine.

No, prema talijanskom Motorsport.com postoji mogućnost da će Perez sjesti za volan Williamsovog bodila, dok će to mjesto izgubiti talentirani George Russell. Iako Russell ima ugovor za 2021., novi vlasnici Williamsa se mogu odlučiti da ne žele ispoštovati taj dogovor. Talijanski medij (koji se poziva na izvore iz paddocka) navodi kako je Russell izgubio sigurnost da će i dalje biti dio Williamsove ekipe. U toj priči se radi o mnogim faktorima. Prema nagađanjima, Perez je najvjerojatnije trebao prijeći u Haasovu momčad. No, otac vozača Formule 2 Nikite Mazepina ima namjeru kupiti Haasovu momčad kakao bi sinu osigurao mjesto u Formuli 1. Stoga, Perez bi se morao snaći negdje drugdje i prema svemu sudeći, odlučio je potražiti mjesto u Williamsu.

“U praksi, Russellovo mjesto je sve samo ne sigurno i ako se momčad odluči usredotočiti na Pereza, engleski vozač imao bi mogućnost da se nađe bez volana na sljedećem Svjetskom prvenstvu.”

izvješće talijanskog izdanja Motorsport.com

Perezu u prilog ide i to što bi sa njegovim dolaskom momčad dobila velike svote novca od njegovih sponzora. Kao druga opcija za Pereza spominje se Red Bull, ali još nije sasvim sigurno da će jedno mjesto u Red Bullu zaista ostati prazno. Ako Albon bude otpušten iz Red Bulla, potencijalni konkurent Sergiu Perezu bi mogao biti Nico Hulkenberg. Hulkenberg se ove sezone kao zamjena doista pokazao, a mnogi priželjkuju njegov povratak kroz cijelu sezonu i borbu za podij.

Iako je Guenther Steiner priznao da se susreo sa ocem Nikite Mazepina, rekao je da momčad Haasa nije na prodaju. Prema tome, Perez bi mogao dobiti mjesto u Haasu, a mladi i talentirani George Russell ostati u Williamsu.


Odgovor

36 komentara

  1. Team MB Prikaži

    Polako, i Toto se nesto pita..



    7
    5

    2
    • Nelson Piquet
      Nikola Grahovac Donator Prikaži

      Vidjeli smo kod Ocona i Wehrleina da se pita…



      27
      26

      1
      • Ferrari
        VettelFerrari Prikaži

        Ali, ovo nije isto, Russell je puno bolji i od Ocona i od Wehrleina, on je budućnost Mercedesa. Ovi dvojica to nisu, oni su negdje u rangu Bottasa. Jednom kada Lewis ode u penziju, Mercedes će opet trebati pravog vozača.



        6
        -8

        14
        • Dan Gurney
          Crash Donator Prikaži

          Nema Russell skoro nista bolju sezonu od Lafitija..



          17
          10

          7
        • avalon Prikaži

          VettelFerrari … ako je russell puno bolji od ocona i wehrleina o kojem se dok je vozija za sauber pričalo vrlo pozitivno , koji je npr u španjolskoj uz kaznu od 5 s završija 5. od 16 koji su završili trku ( dakle izboreni bodovi , a ne zbog masovnog odustajanja ) , vozač za kojim su tada mnogi žalili jer su mislili da zaslužuje bolid …. šta će im perez ? jer ocon je u 2 sezone koje je vozija sa sergiom bija sasvim dostojan suparnik iako je meksikanac puno iskusniji od mladog francuza . kad je ocon odša u FI ima je iza sebe tek 9 GP – a , sergio 114 ! a te 2017. SP je završija na 7. ocon na 8. mistu , bodovna razlika +13 za SP . btw , perezu je to bila 4. sezona u FI . EO tek PRVA ! 2018. SP je završija sezonu 8. EO na 12. mistu sa – 20 u odnosu na pereza ali i sa 3 odustajanja više . možda se neki sjećaju da je perez zna “gubit živce” u dvobojima sa oconom , radit sra*a da bi parira momčiću . mislim da je SP jako dobar vozač ali bogme nije se baš nadominira u odnosu na puno neiskusnijeg estebana zar ne ? već pomalo ide na kur stalno podcjenjivanje VB , a zaboravlja se da je vozeći williams ( kad je bolid bija na nivou ) u konačnici bodovno ostavlja iza sebe seba , alonsa , buttona , hulkenberga ( 2014. ) ili ricciarda , julkenberga , pereza ( 2015. ) , da je tih sezona prvenstva završava ka 4. ili 5. u generalnom …. sa williamsom . šta je tada zna vozit , a danas ne zna ? ili je “uškopljen” npr jednogodišnjim ugovorima da ne bude MOŽDA nekakva prikrivena opasnost za LH ( ka NR koji je iznenadija 2016. ) , a to je i bila bi bila demotivacija za svakog vozača . potpis ugovora za mercedes ili RB dok su tamo LH i max je unaprid “osuđeno” . taj “loši” VB je prve sezone u mercedsu završija na 3. mistu 12 bodova iza 4 X prvaka seba , 2018. je završija tek 5. ali se zaboravlja da je npr izgubija trku u bakuu 3 kruga prija kraj ( dok je vodija ) zbog gume . sa tom pobjedom bi prvenstvo završija na 3. mistu u konačnici . lani je završija 2. , a i trenutno je drugi iza LH kojeg ne može pobjedit sve i da je bolji … moderator toto . isto bi mu bilo i da npr vozi i za RB ( ricciardo “poučak”) , a u bilo kojem drugom konkurentnijem timu bi možda bija bliže vrhu nego sredini ali nikad ovako visoko ka sad . ne kužim čemu omalovažavanje jednog jako , jako dobrog vozača ? idemo ne gledati rezultate u mercedesu , gledajmo u williamsu … jesu li npr perez ili hulkenberg imali bolje rezultate od njega u FI ? ili npr ricciardo u renaultu , sainz u McL …..



          6
          -7

          13
        • F1puls
          Krstas Donator Prikaži

          Po cemu je bolji od Pascala i Estebana?



          8
          7

          1
        • Team MB Prikaži

          @avalon svaki put kad nesto napises imam zelju da odgovorim u prve 3 recenice i onda me ubijes ovih opsirnim glupim i dosadnim tekstom tako da sve si upravu, samo nemoj vise molim te..



          7
          2

          5
        • avalon Prikaži

          Team MB … oprosti šta te prisiljavam da čitaš moje glupe i dosadne komentare čak i ako nisu “adresirani” na tebe . jbga , ni danas nisam potpuno svjestan svoje mutantske sposobnosti da natjeram ljude da rade ono šta ne žele , da nemaju mogućnost izbora šta pročitat , šta ne čitat :( mislim da imam rješenje za tebe i one koje sam do sada primorava da takve moje komentare čitaju … za vas ću pisat pametne , mudre i nadasve napete , interesantne komentare u stilu stephen kinga , a za sve druge one glupe , dosadne . ispričavam se tebi i svima koji dijele tvoje mišljenje unaprid , unazad i sa strane …. možda postoji i “cjepivo” za vaš problem npr pošto svaki komentar ima svog “autora” kad vidite da je moj jednostavno ga preskočite i riješite sebe bola , patnje , gluposti i dosade koju prezentiram , širim portalom čime nanosim duševne boli vašoj inteligenciji …



          3
          2

          1
        • James Hunt
          Vryky Prikaži

          Kaže Avalon da je VB ostavlja Alonsa i Buttona bodovno iza sebe..koja konstantacija bog te vidija..mislin ako se sjetimo što su dotični vozili..U istom bolidu Alonso bi ga derao 1 sec po krugu



          1
          1

          0
      • Team MB Prikaži

        Gospodin VettelFerrari sve objasnio, da ne ponavljam..



        3
        -4

        7
  2. Williams
    Webmaster Donator Prikaži

    Bolje da maknu Lattifia,a ne Russela,ako več dođe do toga.



    6
    3

    3
  3. Ayrton Senna
    maurich Donator Prikaži

    Zar nije i Russellov tata neka njuska u Engleskoj?
    Nevjerojatno je kako pare tjeraju talente iz F1, ali nije to nista novo…



    5
    5

    0
  4. Kimi Raikkonen 7
    Pitstop Prikaži

    Al su ga Talijani nadrobili u ovom članku…mogao bi ovaj ovamo, mogao bi onaj tamo, ovaj bi mogao kupiti, ali ovi možda ne bi prodali, pa bi onaj prvi ipak mogao tamo ako ovi ne prodaju i na kraju ništa od navedenog se ne mora desiti. Ništa što ni sam nisam znao ranije



    16
    16

    0
  5. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Počeli smo sa clickbait naslovima :? :-|



    3
    -2

    5
  6. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Russel u mercedes umisto Hamiltona?
    Usteda 39 miljon eura ???



    10
    8

    2
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Još više, tražio je povišicu….Ako se Lewis ukopa s svojim financijskim zahtjevima moglo bi se dogoditi da ode naglo u penziju, a Russel dobije mjesto.



      2
      1

      1
      • Fernando Alonso
        Alen Šmit Prikaži

        Nije ništa isključeno, mišljenja sam da su Bottas i Hamilton sigurni za 2021 jer imaju (Lewis) oba naslova u džepu nauštrb Hondine spike o “all or nothing” u poslednjoj sezoni. Hami nije lud da propusti 8 naslov i 100+ pobjeda.

        2022 je mnogo zabavnija, Lewis se možda povuče jer on sam se okreće svetu bez ICE (čak ima i spostveni ExtremeE tim!) te zelenoj filozofiji. Usput se okreće prema showbiznisu. 2022 dolaze novi bolidi i nije sigurno da će Mečka zadržati vodeće mesto. Ja lično ne vidim Lewisa kao najboljeg svih vremena kako se muči za neka tamo treća mesta…

        Ja bi išao u luđe predviđanje, Mečka koja počinje gubiti od 2022 se povlači te postaje AMG te dovodi Maxa ili pak Alonsa u redove. Bottas bi imao opcije u vidu F1.5 ili bi se povukao pa u rally. A ako se recimo Mick Schumacher dokaže moga bi on umesto Ferrarija odabrati AMG. Leclerc je buduća nada Ferrarija i kao i Max sahranjuje sve nade da se dovede No1 kalibar u ekipu. Uz dužno poštovanje prema Sainzu, mislim da je za nijansu sporiji od Leclerca i da mu neće biti pretnja.

        Najluđe predviđanje: Lewis ulazi u FE kad uvedu Gen3 te postaje prvi vozač ikad s naslovima u FE i F1.

        Edit: Russell bi mogao u Merc kada Hami nebi bio tamo, opcije su mu nepostojeće, nažalost postaje još jedna žrtva moderne F1.



        2
        -3

        5
      • Williams
        Montoya Prikaži

        a jesi ga nadrobio ovdje, ko neki loši google prijevod



        9
        9

        0
        • Fernando Alonso
          Alen Šmit Prikaži

          Dr. Strange mi je dao kamen vremena pa sam brzinski pisao buduće moguće poteze, Imola će biti kišna utrka a loto kombinacije za sledeće kolo su 2, 8,9,15,19,21 i 23.



          1
          -4

          5
      • Zdenko Prikaži

        Meni je vrlo izvjesno da će Lewis otići iz F1. Ima naslove, financijski je osiguran. Koliko se nama činilo da sjeda u najbrži bolid i lakoćom dobiva ipak biti F1 vozać na toj razini znači nemati drugi život.



        2
        2

        0
        • Williams
          Montoya Prikaži

          Po toj logici bi Kimi onda davno otišao



          1
          0

          1
        • Zdenko Prikaži

          Kimi se vozika i u rally autu jer mu je to gušt, a dobro dođe da ga netko i plati. Lewis odrađuje posao u F1 i plaća mu je bitnija od guštanja. Tako ih ja doživljavam.



          2
          2

          0
        • Niki Lauda
          wapi Pretplatnik Prikaži

          Mo.gao bi Mercedes izvesti pokaznu vjezbu, odbiti Lewisov zahtjev za povišicom, staviti Russela u bolid i svejedno osvojiti dva naslova dogodine, a u skladu sa zahtjevom za rezanje budžeta….



          1
          1

          0
        • lukarak Donator Prikaži

          Ali im je marketinski primamljivije da se prica o tome kako je Hamilton osvojio rekordni 8. naslov, po meni.



          3
          2

          1
  7. David Croft
    Dome_Senna Prikaži

    Zar FIA i Liberty Media ne mogu baš ništa učiniti po pitanju dovođenja 11. konstruktora u sport?



    3
    3

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.