Tsunoda na namještanju sjedala u Faenzi, testirat će stari bolid na Imoli

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 4 godina 2 min 0 komentara

Red Bullov i Hondin junior Yuki Tsunoda danas je posjetio AlphaTaurijevu tvornicu u Faenzi kako bi se pripremio za nadolazeće testove koje će odraditi s momčadi.

20-godišnji Japanac odradio je namještanje sjedala, a prvi izlazak na stazu očekuje ga 4. studenog na Imoli, tri dana nakon utrke za Veliku nagradu Emilia-Romagne.

Tsunoda će tada voziti STR13 iz 2018., najrecentniji bolid s kojim je moguće neograničeno testiranje, a zatim će na testiranju nakon VN Abu Dhabija dobiti priliku i u aktualnom AT01.

Šef momčadi Franz Tost tvrdi kako Hondin odlazak nakon 2021. ne utječe na Tsunodine šanse za mjesto u F1:

“Red Bullova filozofija uvijek se temeljila na performansama, a on ima dobre nastupe i radi jako dobar posao u Formuli 2, gdje je ove godine osvojio dvije utrke, na Spa i Silverstoneu, ako se dobro sjećam [dobro se sjeća, op.a.].”

“U Austriji je vodio utrku po mokrom sve do zadnjih par krugova gdje zbog problema s radijom nije mogao pobijediti. Radi jako dobar posao, a to je odlučujuće, performanse vozača.”

“To je uvijek bila filozofija i uvijek će biti tako, a onda ćemo vidjeti što će Red Bull odlučiti u vezi vozača za 2021.”, zaključio je Tost.

Četiri utrke prije kraja sezone Tsunoda drži treće mjesto u F2 prvenstvu, no ima samo sedam bodova više od šestoplasiranog Nikite Mazepina. Za vodećim Mickom Schumacherom kasni 44 boda.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.