Helmut Marko: Možemo pozvati imena poput Pereza ili Hulkenberga

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 2 min 24 komentara

Red Bull kaže da bi Sergio Perez i Nico Hulkenberg mogli biti opcija za vozačko mjesto iduće sezone, a na prošloj utrci u Njemačkoj su bili u kontaktu s Hulkenbergom koji je bio spreman kao zamjena za Alexandera Albona.

Tajlanđanin je imao nejasne rezultate testova na coronavirus pa je Helmut Marko pozvao Hulkenberga za slučaj potrebe. Naknadno se pokazalo da je Albonov test negativan pa je ipak mogao voziti.

“Već smo razgovarali s Hulkenbergom u petak jer je Albon, poput mnogih drugih, imao nejasne rezultate testa.”

“Moglo se dogoditi da je test bio pozitivan. Odmah pri slijetanju u Njemačku sam zvao Hulkenberga.”

Albon je nastupio, ali se nije proslavio i ekipa ga je na kraju pozvala da umirovi bolid zbog problema kojeg Albon nije ni osjetio.

U prvom krugu je oštetio gume pa je morao ranije u boks po nove, a onda je dobio kaznu zbog sudara s Daniilom Kvyatom.

Još nije poznato tko će biti partner Maxu Verstappenu iduće godine, a Marko kaže:

“Možemo se obratiti vozačima koji su trenutno na tržištu. To su Hulkenberg i Perez. Pitanje je koliko bi daleko bili od Maxa. Imamo usporedbe s Ricciardom i možemo zaključiti gdje vozači stoje. Mislimo da nitko ne bi došao bliže od 3 desetinke sekunde.”

“Na svoj dobar dan Albon može doći do te udaljenosti od Maxa. Albon je mlad i svjesni smo da ako ne može izdržati pritisak – ne možemo stajati na jednoj nozi kad je u pitanju borba za naslov. To je trenutna situacija.”

“Nemoguće je boriti se za naslov ako imate samo jedan bolid u akciji. No, još nismo došli do toga.”

“Albonova vožnja u Njemačkoj je bila zadovoljavajuća. Takva je situacija.”

Marko kaže da će se odluka o vozačkoj postavi donijeti oko VN Turske u studenom.


Odgovor

24 komentara

  1. Sebastian Vettel 5
    battery992 Prikaži

    Marko koji si ti lajavac, možda bi momak i imao manji pritisak da ne laješ nonstop. Šutiš jednu sezonu pa ga zamjeniš ako ne zadovoljava. Ovako postaje smiješno polako, vjerujemo u njega, zadovoljni smo, ovo ono, a onda ovakve izjave…



    9
    2

    7
    • Kimi Raikkonen 7
      Kos Prikaži

      Kyat, Gasly, Albon…. nastavi niz. Em što je pritisak na vozača velik sam po sebi još pogotovo kad se boriš protiv jednog od najboljih vozača današnjice em još očekuješ da pokažu sve što znaju u prve tri utrke valjda ( odmah poslije već kreću razne špekulacije, pitam se otkud ) em još javno usred sezone ih kreneš mijenjat…. definitivno mislim da bi se Markova filozofija trebala mijenjati….



      11
      9

      2
    • avalon Prikaži

      ne mora se volit HM ali mu se mora priznat da ima svoj “stil” i da je dosljedan u njemu . kaže bez pardona ono šta neki u drugim timovima misle ali ne izgovaraju za sve ovo šta mu se događa “kriv” je sam albon … uvjetno rečeno . posli dijela lanjske sezone kad je zamjenija gasy – a i koji je odvozija izvrsno s obzirom ko mu je bija kolega i koliko je AA ima iskustva ( 12 trka za TR ) bilo je za očekivat da će ove sezone bit bar nešto bolji , a i hondina PU je bolja nego lani zar ne ? lani je u 9 trka za RB osvojia 76 bodova , a ove sezone u 11 trka 64 tj 12 manje . istina , ove sezone je ima 2 odustajanja , a lani da ga LH nije “eliminira” u SVIM trkama za RB AA je osvaja dobre bodove . čak je u svom “prvom zaletu” tj od belgije ( kad je doša u RB ) pa “završno” sa meksikom osvojia 58 , a max 39 bodova . istina ; max je ima 2 odustajanja , AA nijedno , razlika na kraju je bila 97 Vs 76 osvojenih bodova u korist maxa od kad su on i albon postali kolege no da nije bilo kontakta LH i AA u brazilu bodovna razlika među “novopečenim” kolegama bi bila umisto +21 za maxa možda tek 3 ili 6 bodova jer albon je do kontakta sa LH ima postolje ! i kad neko sa tako malo iskustva u samo 9 trka za RB pokaže izvarednu prilagodljivost na novi bolid , bude skoro rame uz rame maxu po osvojenim bodovima onda je normalno za očekivat da će ove sezone bit makar nešto bolji nego lani zar ne ? a AA je zapravo bodovno podbacija , uradija neke greške koje lani nije radija . da je npr bodovno na lanjskoj razini bija bi tik iza ricciarda . marko je zapravo po meni samo grubo realan i rijetko radi greške u “odabiru” . u slućaju kvyata mislija sam da griješi šta neiskusnog maxa promovira u “prvi” tim ali … tu se pokaza u pravu samo … grub je bija odnos/ postupak RB/marka kontra DK . greška mu je vjerovatno zamjena gasly – a sa albonom jer pierre pokazuje odlične tezultate sa AT koji je ipak lošiji bolid od RB pa tih 11 bodova manje koje PG ima u odnosu na AA ( uz isti broj odustajanja ) su zanemarivi . zbog svega navedenoga mislim da je AA zapravo “žrtva” performansi ( potencijala) koje je pokaza lani , a koje su lošije ove sezone čime “kopa” sam sebe . ipak , mislim da je potencijal i bila bi šteta da eventualnim odlaskom iz RB ne nađe misto u nekom timu iz sredine poredka . a sad nešto bogohulno … možda hulkenberg ili perez ako RB “uzme” nekog od njih i naprave nešto više od AA ali virujem da to neće bit nešto spektakularno u odnosu na ono šta doprinosi albon . tim više šta je iskustvo NH ( 9 sezona , 179 trka ) i SP( 10 sezona , 185 trka ) neusporedivo sa “iskustvom” albona .. 2. sezona , 32 trke . možda nije zanemariva ni činjenica da je AA 6 godina mlađi od SP , a 9 od NH ….



      1
      1

      0
  2. Lando Norris
    Zola Prikaži

    Ok albon sigurno leti to je jasno ali tako bi volio hulka vidjet u red bullu



    12
    12

    0
  3. Pirelli Hypersoft
    Einspritz7 Prikaži

    “Mislimo da nitko ne bi došao bliže od 3 desetinke sekunde.”
    Zapravo indirektno rekao da nitko ne smije doći blizu Maxa.



    4
    -5

    9
    • Zdenko Prikaži

      Helmut Marko:
      Due to the short period of time between races it was not possible to provide both cars with identical new parts. “This meant that Albon did not start with the same material in most of the races. This went so far that we tried different things during practice sessions and he had to deal with different suspension settings.”



      3
      2

      1
    • Daniel Ricciardo 3
      Kicker Prikaži

      U zadnjim kvalifikacijama u abu dhabi 2018 riciardo je bio cak i 100ms brzi od maxa, tako da bogami da ga lupa naveliko



      7
      5

      2
  4. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Imamo usporedbe s Ricciardom i možemo zaključiti gdje vozači stoje. Mislimo da nitko ne bi došao bliže od 3 desetinke sekunde.

    Zanima me način ovog izračuna, jel misli na Ricciarda ove sezone ili Ricciardova vremena dok je vozio za RB? Malo podilazi Maxu i uzdiže ga u nebesa.

    Na svoj dobar dan Albon može doći do te udaljenosti od Maxa

    Znači njemu treba dobar dan da bi došao na razinu od 0.3 sec po krugu.

    Albonova vožnja u Njemačkoj je bila zadovoljavajuća.

    Albonova vožnja u Njemačkoj nije bila zadovoljavajuća. Ono je bilo grozno.
    Hulkenberg koji je odradio s trenutnim bolidom RP 4 kruga u Q nije napravio toliko grešaka koliko je ovaj koji vozi već godinu dana isti bolid.
    Tko god dođe od mlađih vozača Max će ga pojesti sa svojom brzinom, možda to i RB hoće da Max izgleda kao nepobjedivi stroj, efekt kontrasta.
    Iskusniji vozači tipa Perez, Hulkenberg rezultatski bi vjerojatno bili svaku utrku odmah iza Maxa, nekad ga i pobijedili.



    8
    7

    1
    • Haas
      MadM Prikaži

      Tako se je govorilo nažalost da bi i Gasly i Albon mogli zapapriti ali ni blizu. Ako se ne varam Rikardo je bio bolji od Hulka i to svoju debitantsku godinu u Renolu a Max puno bolji od Rikija u RB godinu prije. Ni ja ne volim uzdizanje jednog od vozača u timu i RB nema ništa od toga ali se jednostavno mora priznati da je Max zvijer i da nije trnutno u RB svi bi mislili da je bolid na razini MCL ili TR.



      6
      2

      4
      • Sergio Perez
        Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

        RB je bolid na razini kojoj je, a to je drugi najbrži bolid na gridu, pa sekunda do trećega.
        Max puno bolji od Ricciarda. Hm sumnjam.
        Ricciardo je te godine ima 8 DNF naspram 2 Maxova.
        Ukupno gledajući
        Max 608 bodova 590 Ricciardo
        Max 5 pobjeda 4 Ricciardo
        Max 0 pp 3 Ricciardo
        Max 13 DNF 14 Ricciardo
        Od čega je 5 puta max odustao radi sudara, a Ricciardo 3.
        Meni pare al pari.
        Jednako brzi, jednako dobri.



        18
        18

        0
        • Haas
          MadM Prikaži

          Pogledaj malo bolje,bez ljutnje. Riki. Je bio bolji u Australiji gdje se Max izvrtio ali je u Q bio bolji zatim u Kini di je Max ima opet bolji Q i trebao je uzeti utrku ali je imao kontakt sa Vet i to je uzeo Riki zatim Monaco di se je Max razbio na trećem treningu i nisu popravili bolid za Q i još samo je Riki bio bolji i to sa koju tisučinku Mexico ali Max ga odmah prestiže i uzima pobjedu i na svim ostalim utrkama Max je bio bolji i u utrci i Q a na svakoj utrci kada je Rikiju riknija bolid Max je ionako večinom bio debelo ispred.



          2
          -10

          12
  5. Fia
    Cale od Lewisa Prikaži

    Ak mu je Helmut dal mjesec dana upitan je on i za Portugal ;)



    8
    7

    1
  6. Ferrari
    pero iz bukurešta Prikaži

    Albon nije ništa bolji u Red Bullu u odnosu na Kvyata ili Gaslya!
    TU je taj prtisak, anravno, ali on je promašaj

    Nemožeš ti u bolidu koji se tu i tamo bori sa Mercedesom biti u borbi sa Ferarijem i sličnima!

    Malog netko dobro voli u Bullu jer da je netko drugi već bi letio! 110%



    6
    5

    1
    • Sebastian Vettel 5
      Vettel-Ferrari Donator Prikaži

      Kvyat se od njih daleko najbolje snašao, ne samo snašao već je i bodovno bio ispred Ricciarda 2015-te, a u 2016-toj prvi uzeo podij u Red Bullu. Samo ga je psihička nestabilnost mnogo koštala, a RB je jedva dočekao da imaju alibi za promociju Verstappena u momčad.



      5
      5

      0
  7. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    Zanimljivo je da je Hulk umalo upao u Red Bull umjesto u RP. A bila je još jedna zanimljivost. Mick Schumacher je isto umalo upao u Alfa Romeo umjesto Giovinazzija, i to ne samo za FP1, nego za kompletan vikend, jer je i Giovinazzi imao nejasan prvi test kao i Albon.



    5
    5

    0
  8. Fernando Alonso
    Brane FA14 Prikaži

    Albon je simpa dečko i ok vozač, ali se ne snalazi protiv Maxa, tj. u njegovom set up-u….kako sam rekao i za Bottasa: vratite ga odakle je došao, tamo je bio odličan :) a u RB bih volio vidjeti Hulka prije Pereza, iako su obojica ok



    7
    6

    1
  9. Mercedes
    Jester Donator Prikaži

    Eh….da barem i Hulk i Checo već imaju mjesta za sljedeću sezonu pa da karma malo šutne Marka u guzicu.



    2
    1

    1
  10. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    nisu mi jasne te oscilacije albona. gasly u rb se uopce nije snasao. ali albon je imao neki uspon i soldne rezultate i onda je opet nestao



    1
    1

    0
  11. David Croft
    Dome_Senna Prikaži

    Dakle… Hulkenberg je meni jedan od najdražih vozača, čovjek je zbilja profesionalan. Međutim zbog jedne dobre, odnosno odlične utrke, ljudi nažalost zaboravljaju da Nico vrlo često zna imat neke neobjašnjive probleme s disbalansom bolida koji rezultiraju gubitkom po nekoliko mjesta u utrci i plasmanom između 9. i 14. mjesta s bolidom koji lako može biti u prvih 7, pogotovo ako netko od prvih 3 (tada Mercedes, Ferrari, Red Bull) odustane. Stoga mislim da je Perez pravi čovjek za posao. On ne bi pao pod pritiskom igrica dede koji zlostavlja svakog pridošlog vozača iz Red Bull akademije i pokazao bi realno gdje stoji Red Bull i koliko je stvarno brz Verstappen, odnosno spor Albon.

    Što se tiče Albona, ne kažem da je on najbolji vozač, u zadnjih nekoliko utrka se vidi da dečko uopće nema realnu percepciju širine bolida i konstantno dodiruje kotače i skoro prednja krila drugih vozača. Tu sad treba utvrditi koliko je njegova greška, a koliko je on pod stresom zbog dede Marka. I on i Gasly su bili brzi u Toro Rossu što znači da je također manji tim zdravija radna atmosfera. Primjer je i Leclerc u Sauberu. Ubijao je i kvalifikacije i utrke, a dolaskom u novi tako veliki tim svakome treba vrijeme da se prilagodi novom bolidu i pritisku.

    Općenito smatram da su Franz Tost i Frederic Vasseur bolji šefovi momčadi za mlade vozače. Deda ionako ne želi nekoga ravnog Verstappenu, on želi Bottasa koji će pomoć Maxu osvojiti naslov. Albon čak nije niti to trenutno. S Ricciardom su barem mogli koji put povući kakav strateški potez, Albon je uvijek u jednom dijelu utrke izvan top 10.


    0
    -1

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.