Horner: Zamjena Gasly/Albon ne bi imala smisla

Izdvojeno

Luka Kolak

Prije 4 godina 2 min 11 komentara

Christian Horner smatra kako zamjena Pierra Gasly za Alexandra Albona ne bi imala previše smisla, ali da će konačna odluka biti donešena kasnije ove godine.

Nakon seznacionalne pobjede Francuza prošlog vikenda na Monzi, počele su špekulacije o potencijalnom povratku u Red Bull. Gasly je nakon pobjede rekao kako je spreman za ponovni poziv iz Red Bulla te da se nada da će ovogodišnji rezultati biti nagrađeni s nečim.

“Pierre je napravio sjajan posao. Nakon što se vratio u Toro Rosso, pronašao je stabilnost te vozi nevjerojatno dobro. AlphaTauri s njim radi super posao te je lijepo za vidjeti da mu se to vraća.”

“Mislim da ćemo se prije držati Albona. Želimo pokušati i dati mu priliku za zadrži svoje mjesto.”

“Smatram kako ne bi imalo previše smisla da mijenjamo vozače jer je AlphaTauri trenutno više sestrinska momčad nego juniorska momčad, a vjerujem da je Franz [Tost] sretan s Pierreom.”

“Konačna odluka će biti donešena kasnije ove godine, ali nema pritiska s naše strane za zamjenu.”

“Želimo okriti probleme koje imamo s RB16, koje prema mom mišljenju polako otkrivamo te rješavamo.”

Christian Horner, šef momčadi Red Bulla

Odgovor

11 komentara

  1. Lando Norris
    Zola Prikaži

    Ja da sam GaslY iz principa se ne bi vracao u red Bull ž super mu ide tu. Nikad ne znas mozda ga koji drugi tim upeca
    ?



    3
    1

    2
    • Renault
      zd1400rt Prikaži

      Nema tu mjesta za principe. RB je bolja momčad i treba iskoristiti drugu priliku. Ovakve prilike koje su mu omogućile dva postolja stvarno su rijetke.
      Problem u RB je Max. Brz je pun k. Može svatko reči ovo ili ono, ali činjenica je da rastura i to je problem za timske kolege.



      9
      9

      0
  2. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Nebi imalo smisla svaki put vracat i opustati. I tako vrtiti se ukrug. Moraju nesto promjenit. Ako su vec napravili taj korak da u po sezone promjene vozaca onda nek se toga drze. Trebaju biti dosljedni i odlucani.

    Sta im sada znaci jak drugi vozac? Nista. Ne mogu napast Mercedes, a ne mogu ni nazad. Mjenjat svakih 10 trka vozaca je neozbiljno za bilo koji tim. A ne za tim kao sto je Red Bul.



    5
    4

    1
  3. Pascal Wehrlein 94
    Wehrlein94 Prikaži

    Ha,Gasly je dokazao da zaslužuje povratak u Red Bull,mislim…



    2
    1

    1
    • Michael Schumacher
      senna66 Donator Prikaži

      Povratak u RB bi ga opet unazadio. Bolje da se drži AT-a i niže dobre rezultate, zagrist će neka momčad kasnije, bitno je da se što prije makne iz RB programa.
      I da mu paše RB nekim čudom nebi mu bilo dozvoljeno utrkivati se sa Maxom, niti bi on za tu razinu bio zreo. Vjerujem da ni on sam ne bi prihvatio RB da ima pravo birati, tu je lekciju valjda već naučio.



      3
      2

      1
  4. F1puls
    siljo Prikaži

    Razliak između prvog i drugog vozača u Redbullu je veća nego u Mercedesu, onako smotani Bottas tu i tamo zna dobiti Hamiltona dok se Maksu niko nije priblizio zadnje tri godine, čak i Ricciardu koji je mogao nesto postici nisu dali normalan bolid. Gasly je svojim voznjama zasluzio mjesto u Redbullu, to više u ToroRosu je, uzmalo srece, pokazao i bolje rezulate nego Albon. Zato mislim da drugi vozač i bolid nisu problemi već struktura u kojoj je sve podređeno Maksu.



    5
    4

    1
  5. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Čitam komentare i uvijek ista spika – RB sve gura na Maxa, Merc sve gura na Hamiltona, Ferrari sve gura na Alonsa…
    Ljudi moji. Normalno je da se kladiš na “boljeg konja” u utrci, ali isto tako je Rosberg pobijedio Hamiltona. Hamilton je došao u McLaren koji je trebao biti podređen Alonsu, ali odmah u prvoj utrci je osvojio postolje i bio konkurentan Alonsu i dokazao se kao top gun. Tako su trebali biti Albon ili Gasly, a ne biti 10 mjesta iza u normalnoj utrci.
    Max je u svojoj prvoj utrci za RB uhvatio pobjedu. Da se Merci nisu sudarili bio bi 3. što je opet odličan rezultat za debitantsku utrku za novu momčad.

    Ne gazi ih on zbog tretmana RB-a, gazi ih jer je top gun.



    4
    3

    1
    • Sida79 Prikaži

      Hamiltonova rookie sezona bila je možda i najbolja u povijesti sporta i on sam još godinama nije ponovio taj nastup, a usput se potrefila jedna od najgorih Alonsovih sezona di je imao velikih problema, zaboravih jel s gumama ili štaveć…

      U svakom slučaju bilo bi nevjerojatno da se sve to dogodilo opet s Albonom ili Gaslyjem.

      A Gaslyjev povratak vjerojatno ne bi bio kakvog zamišlja jer jasno je da je ne bi pobijedio u normalnim okolnostima, kao i da je STR puno jači u odnosu na RBR nego što smo navikli pa to stvara dojam da je Gasly top klasa.


      0
      -3

      3

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.