Pierre Gasly osvojio nevjerojatnu VN Italije s manje od pola sekunde ispred Sainza, Stroll treći!

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 4 godina 7 min 202 komentara

[glasovanje utrka=”129″]

Senzacionalnoj utrci za Veliku nagradu Italije svjedočili smo u Monzi – prvu pobjedu u karijeri osvojio je Pierre Gasly sa samo 4 desetinke prednosti u cilju ispred Carlosa Sainza. Treće mjesto pripalo je Lanceu Strollu.

Ključan trenutak utrke bilo je odustajanje Kevina Magnussena u 19. krugu – Pierre Gasly odradio je promjenu guma taman prije izlaska safety cara i zatvaranja pitlanea koje je iznenadilo Lewisa Hamiltona i momčad Mercedesa. Hamilton je ušao u boks kada to nije smio i dobio je stop-and-go kaznu od 10 sekundi koja ga je iz mirnog vodstva bacila na samo začelje.

Utrka je prekinuta u 26. krugu nakon velikog sudara Charlesa Leclerca u Parabolici, a nastavljena je stajaćim startom u 28. krugu. Vodstvo je s trećeg mjesta nakon Hamiltonovog odlaska na odsluživanje kazne preuzeo Gasly, dok se Carlos Sainz za to vrijeme morao probijati natrag do vrha. Sainz je smanjivao Gaslyjevu prednost do samog kraja, no cilj mu je došao krug prerano i zaostao je samo 4 desetinke, bez prilike za napad.

Gasly je ovime postao 109. pobjednik utrke Formule 1 u povijesti. a AlphaTauriju je donio prvu pobjedu u njihovoj prvoj sezoni pod tim imenom – momčad iz Faenze jedinu je dosadašnju pobjedu ostvarila upravo na Monzi kada je 2008. za Toro Rosso slavio Sebastian Vettel. Sainz je drugim mjesto ostvario rezultat karijere i najbolji plasman za McLaren od VN Australije 2014. i drugog mjesta Kevina Magnussena, dok je Lance Stroll izjednačio rezultat karijere.

Četvrto mjesto pripalo je Landu Norrisu koji se uspio obraniti od Valtterija Bottasa pred krajem utrke, a šesti je završio Daniel Ricciardo.

Lewis Hamilton uspio se probiti do sedmog mjesta nakon pada na samo začelje, a preostali bodovi pripali su Estebanu Oconu, Daniilu Kvjatu i Sergiju Perezu. Nicholas Latifi ponovo je bio blizu bodovima s 11. mjestom, a katastrofalnu utrku imao je Alex Albon koji je ostao tek 15. Dodatni udarac za Red Bull bilo je odustajanje Maxa Verstappena, također s pozicije izvan top 10.

Nijedan od Ferrarija nije uspio završiti domaću utrku – Vettelu su otkazale kočnice, a Leclerc je izgubio kontrolu nad bolidom, teško se razbio i izazvao crvenu zastavu.

Sažetak utrke

Lewis Hamilton obranio je najbolju startnu poziciju, dok je Bottas loše startao i do prvog zavoja izgubio mjesto od Sainza. Norris je fantastično startao sa šestog mjesta i zamalo prošao Bottasa u prvoj šikani. Bottas se obranio, no već u idućem zavoju, s vanjske strane Variante della Roggije, Norris prolazi naprijed. Ispred Finca do Ascarija prolaze i Perez te Ricciardo.

Loš start imao je i Max Verstappen koji je pao na sedmo mjesto, a njegov timski kolega Alex Albon izvukao je deblji kraj u troboju do prvog zavoju s Gaslyjem i Strollom – Gasly ga je pogodio straga, zbog čega je Albon presjekao prvu šikanu i pao na 16. mjesto.

Sebastian Vettel taman je došao pod pritisak Georgea Russella kada su mu otkazale kočnice. Sreća u nesreći bila je da se to dogodilo u prvom zavoju pa je Nijemac samo produžio u izletnu zonu i uništio slalomske ploče od stiropora. Uspio je doći do boksa i završiti nastup na posljednjoj VN Italije u Ferrariju već u sedmom krugu.

Hamilton se izdvojio naprijed, Sainz je također imao solidan razmak do Norrisa, a iza njega imali smo DRS vlakić s Perezom, Ricciardom, Bottasom i Verstappenom. Albon je zaradio vremensku kaznu od 5 sekundi jer „nije ostavio širinu bolida na rubu staze“, a za to vrijeme se borio s Leclercom i prošao ga za 13. mjesto. Leclerc je startao na softu i ušao je u boks u 18. krugu.

Krug kasnije dolazi do pokretača zapleta u današnjoj utrci – Kevin Magnussen prijavljuje kvar na bolidu i staje pored staze taman uoči ulaska u pitlane. Na stazu je izašao safety car, a pitlane je zbog pozicije Magnussenovog bolida zatvoren.

Lewis Hamilton to očito nije primijetio i odradio je promjenu guma. Isto je napravio Antonio Giovinazzi, stoga je obojica dodijeljena stop/go kazna od 10 sekundi.

Utrka je nastavljena u 24. krugu s izmiješanim poretkom – Hamilton je vodio ispred Strolla koji nije ušao u boks, treći je bio Gasly zahvaljujući ranijem zaustavljanju, Giovinazzi je bio četvrti, Leclerc peti ispred Raikkonena koji je također ranije ušao u boks, Sainz je nakon boksa pod safety carom bio je tek sedmi ispred Latifija, Norrisa i Bottasa.

Nastavak utrke nije dugo trajao – Charles Leclerc teško je razbio svoj Ferrari u Parabolici nakon što je na izlazu iz zavoja izgubio stražnji kraj i završio u barijerama. Safety car je ponovo izašao na stazu, a onda je u 26. krugu objavljena crvena zastava koja je u savršenu poziciju stavila drugoplasiranog Strolla koji nije ušao u boks, a pod crvenom zastavom smije promijeniti gume – ispred njega je bio jedino Hamilton kojeg je čekala kazna.

Svi vozači ušli su u boks, a utrka je restartana stajaćim startom od 28. kruga. Poredak je bio: Hamilton (kazna), Stroll, Gasly, Raikkonen, Giovinazzi (kazna), Sainz, Norris, Bottas, Latifi, Ricciardo – top 10. Od 11. mjesta nadalje: Verstappen, Ocon, Kvjat, Perez, Russell, Albon, Grosjean. Leclerc, Magnussen i Vettel su bili izvan utrke.

Hamilton je zadržao vodstvo, a Stroll je loše startao i izgubio poziciju od Gaslyja i dviju Alfi na softu. Stroll je potpuno promašio kočenje za Variante della Roggiju i u nastavku izgubio mjesto od Sainza, a na kraju kruga Hamilton ulazi u boks odraditi svoju kaznu. Prvak se vratio na samo začelje poretka s 23 sekunde zaostatka za prvim ispred, Alexom Albonom. Zaostatak za vodećim Gaslyjem bio je 30 sekundi u 31. krugu. U boks je ušao Max Verstappen i odustao s pozicije izvan top 10.

Carlos Sainz prošao je Kimija Raikkonena za drugo mjesto u 34. krugu i krenuo u lov na Gaslyja koji je imao prednost od 4 sekunde. Krug kasnije ispred Raikkonena prolazi i Lance Stroll, a do 37. kruga prolaze i Norris te Bottas koji su svi u nastavak utrke krenuli na mediumu.

Do kraja utrke uživali smo u Hamiltonovom proboju sa začelja – u 40. krugu skinuo je Albona za 14. mjesto, a do kraja se uspio probiti sve do sedmog mjesta. Sainz je pomalo smanjivao zaostatak za Gaslyjem, no Francuz je odlično kontrolirao utrku i Sainz je u DRS zonu ušao tek u posljednjem krugu. Nije uspio doći u priliku za napad, a u cilj je ušao sa samo četiri desetinke zaostatka.

F1 karavana ostaje u Italiji, no za tjedan dana po prvi put utrka se vozi na Mugellu!

# Vozač Momčad Zaostatak
1 10 Pierre Gasly ALPHATAURI HONDA
2 55 Carlos Sainz MCLAREN RENAULT +0.415s
3 18 Lance Stroll RACING POINT BWT MERCEDES +3.358s
4 4 Lando Norris MCLAREN RENAULT +6.000s
5 77 Valtteri Bottas MERCEDES +7.108s
6 3 Daniel Ricciardo RENAULT +8.391s
7 44 Lewis Hamilton MERCEDES +17.245s
8 31 Esteban Ocon RENAULT +18.691s
9 26 Daniil Kvjat ALPHATAURI HONDA +22.208s
10 11 Sergio Perez RACING POINT BWT MERCEDES +23.224s
11 6 Nicholas Latifi WILLIAMS MERCEDES +32.876s
12 8 Romain Grosjean HAAS FERRARI +35.164s
13 7 Kimi Räikkönen ALFA ROMEO RACING FERRARI +36.312s
14 63 George Russell WILLIAMS MERCEDES +36.593s
15 23 Alexander Albon RED BULL RACING HONDA +37.533s
16 99 Antonio Giovinazzi ALFA ROMEO RACING FERRARI +55.199s
33 Max Verstappen RED BULL RACING HONDA odustao
16 Charles Leclerc FERRARI sudar
20 Kevin Magnussen HAAS FERRARI odustao
5 Sebastian Vettel FERRARI odustao

Odgovor

202 komentara

  1. Ferrari
    miki the pirate Donator Prikaži

    Koja utrka… a kad samo pomislim da sam demonstrativno htio preskočiti gledanje još jučer.
    What a race… what a race… omg. Svako toliko se desi ovakav biser od utrke… eto zašto volimo F1…



    53
    53

    0
  2. Mclaren
    luke flywalker Donator Prikaži

    Čestitke gastliju, zaslužio je.
    Pobjedicemo drugi put..



    29
    28

    1
  3. Formula1
    f1zd Prikaži

    Talijani u Monzi :klanjam:
    Kako mi je drago za Gaslya. Svaka čast. Bravo!



    42
    41

    1
  4. Kimi Raikkonen
    zoka Prikaži

    Sudije rasisti ?



    31
    26

    5
  5. Monisha Kaltenborn
    monkeyseat Donator Prikaži

    Allons enfants de la Patrie
    Le jour de gloire est arrivé !



    13
    13

    0
  6. Kimi Raikkonen
    zoka Prikaži

    Botasa stigla karma od juce



    26
    26

    0
  7. Ayrton Senna
    Ayrton_Honda Prikaži

    Gasly vozačino!!!!



    20
    20

    0
  8. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Koliko je svijet ljepši bez “party modova” i Mercedesa, napokon duh F1 se barem trenutačno u Monzi pojavio…

    Čestitke Hondi i McLarenu ??



    34
    23

    11
    • Marlboro
      AMG Donator Prikaži

      Ne znam jesi gledao utrku danas ali bili su tu Mercedesi, jedne druge momcadi nije bilo nikako :)



      6
      -2

      8
      • Ferrari
        miki the pirate Donator Prikaži

        Ferrari odavno nije momčad koja igra ulogu u poretku… tako da nije do njih.



        3
        0

        3
        • Marlboro
          AMG Donator Prikaži

          Jasno nam je svima u kakvoj je Ferrari poziciji :)
          … ali mi nije jasno kako ovakve objave u kojima navijac Ferratija pise kako je “svijet ljepsi bez Mercedesa”, kako je to valjda danasnja utrka pokazala, a nije bas da nije bilo Mercedesa, pobjedu su izgubili najmanje zbog “party moda” , a najvise zbog faktora srece o kojem nije samo Mercedes ovisan nego svi…

          Eto Mercedesa ponovno vec sljedecu utrku:)



          4
          -7

          11
        • Michael Schumacher
          Slavenowsky Donator Prikaži

          Danas si 100%, kao vecinu utrka pratio s kafe ili negdje drugo, bez da si sjedio i buljio u tv sa “velikim” iščekivanjem pratio utrku, kako ce Mercedes u “neizvjesnoj” utrci pobjediti…

          Pogledaj samo koliko je F1 izbalansirana kada nema Mercedesa kao pretendenta za pobjedu.

          Danas nije pobjedio Ferrari, da stvar bude gora nisu ni završili utrku, to nije razlog da ne nastavim gledati istu i bilo mi je drago vidjeti ove klince kako se bore za pobjedu, te isto tako vidjeti McLarena kako se uzdize, pogotovo Hondu.

          I ovo su rijetke situacije kada drugi pored “velike” trojke pobjeđuju. Bio bih sretan da redovno “velika” trojka bude u sredini poretka, cisto radi zanimljivosti…

          I btw ne treba meni jak Ferrari, RBR ili Mercedes, meni treba jaka F1, kao moto GP… al ne vrijedi to tebi pisati…



          19
          18

          1
  9. Narain Karthikeyan
    Narain Karthikeyan Prikaži

    Bottas definitivno najsmjesniji vozac. Vozi Mercedes i nemoze nikog prestignut



    60
    59

    1
  10. Mclaren
    raca Prikaži

    mclarenove inžinjere treba kazniti sa 10 mil.$ zbog gluposti što kod prvog sc, nisu odma ušli na besplatnu zamjenu guma. Bravo Gasly


    0
    -51

    51
  11. Nando
    Matek14 Prikaži

    Cestitke Gaslyju, ali Sainz je danas DOTD.. Gasly je odvozio fantasticno ovo na kraju, ali Carlos je od pocetka utrke bio tu, pretjecao, ubio se na kraju da ga sustigne i falio je.. jedan, j*** krug.. steta..



    22
    19

    3
  12. antvra88 Prikaži

    Kakva utrka!!! Treba izbacit merc i red bull i mislim da bi se fanovi utrkivanja preporodili ? do crvene zastave taman pomislih kako ce vozit cijelu utrku jedni iza drugih bez raznih modova, a onda je krenuo show ?



    13
    10

    3
  13. Pierre Gasly
    Perica9 Prikaži

    LOOOOOOOOOORDE, PRSKAJ!!!



    15
    14

    1
  14. Jenson Button
    Lotus Prikaži

    Bravo Pierreeeeeee,
    Šteta McLarena, Ferrari već upropastio Sainza, da nije bilo crvene zastave McLaren bi bio 1,2
    Pascal, znao sam da Sainz neće doći na postolje?



    9
    3

    6
  15. Charles Leclerc
    F12000 Prikaži

    “Šlampavi” Talijani ipak rekli posljednju riječ. Neka se malo zapapri bahatim Englezima.



    17
    12

    5
    • Bernie Ecclestone
      Dani Donator Prikaži

      Koji to talijani?



      2
      -17

      19
      • Charles Leclerc
        F12000 Prikaži

        Scuderia AlphaTauri



        20
        19

        1
      • avalon Prikaži

        Dani … koji to talijani ? valjda oni koji su na proglašenu pobjednika pivali taljansku himnu ( za konstruktora) , a nosili su kombinezone alfa tauria ;) osim ako to nisu bili “maskirani” englezi , austrijanci , francuzi no opet … ako i jesu čudno šta su znali rići taljanske himne i pivali ka da su rođeni u italiji bez stranih naglasaka :) :) :)



        13
        12

        1
        • Bernie Ecclestone
          Dani Donator Prikaži

          Ma vidi ih molim te samo kako su se uskokodakali. Lijepo. Samo ima jedna stvar, a to je da je tim u vlasništvu Austrijanca, Franz Tost je također Austrijanac kao šef ekipe. Vozači su Francuz i Rus.Team menadžer i tehnički direktor su Englezi. Motor im je japanski. Ok kužim kada nema ferrarija nigdje dobar je i ovaj copy paste Austrijanac. Oni su talijanski tim kao što je i Force India bila indijska.


          0
          -16

          16
        • Honda
          zekohonda Donator Prikaži

          @dani
          ne piši gluposti.
          sjedište tima je u faenzi. većina osoblja su talijani.



          14
          14

          0
        • Niki Lauda
          wapi Pretplatnik Prikaži

          @Dani
          Eto vidiš Force India je bila indijska jednako koliko je Alpha Tauri austrijski. Jer vidi vraga šef momčadi i vlasnik je bio Vijay Mallya – punokrvni Indijac (za razliku od recimo Wolffa). Baš si dobar primjer našao :)

          Inače kad su zadnji put pobijedili točno ovdje u Monzi jedne kišne nedjelje 2008. čak je i motor bio talijanski, a vozač je bio Nijemac.



          4
          4

          0
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Nekadašnji Minardi



        7
        7

        0
        • Ferrari
          Boris_CRO Prikaži

          Dani ovdje si gadno fulao. Za razliku od većine timova koje imaju bazu u engleskoj i smatramo ih englezima ma što se govorilo, Torro Rosso iliti po novom “svemirski bikovi” su pravi talijani po svim kategorijama.



          6
          6

          0
  16. F1 fan Senna Prikaži

    Pored Sainza, vozac dana da bude Gasly je smijurija.
    Svaka cast na pobjedi, uz veliku dozi srece i naravno znanja, alii Sainz je danas zasluzio tu pobjedu, bio je uvjerljivo najbrzi vozac izuzevsi Lewis, ali eto bolje se rodit bez one stvari nego bez srece.
    Nadam se da ce jednog dana biti sampion, danas je pokazao da ke kalibar za takve rezultate.



    19
    1

    18
    • Adrian Newey
      zgrobnika Donator Prikaži

      Gasly je to zaslužio biježao je Sainzu gomilu krugova bez greške u objektivno lošijem bolidu.



      16
      14

      2
      • F1 fan Senna Prikaži

        Sainz je izgubio dosta vremena probijajuci se do drugog mjesta, a pd td pa do kraja utrke je konstantno stizao Gaslya. Da se razumijemo svaka cast Gaslyu vozio je bez greske, ali kako je Sainz vozio dok je utrka bila normalna i bio suvereno na drugom mjestu, pa se na kraju i probio i skoro uhavtio Gaslya (da je bio jos jedan krug pobijedio bi) I plus sve sto se izdesavalo nije islo njemu na ruku.



        4
        3

        1
        • Mclaren
          AlkY Donator Prikaži

          Bez ikakve dileme da je danas Sainz bio brzi vozac od Gaslya. To nitko nemoze osporiti.
          Od pocetka utrke je bio brzi , pa i poslije red flaga. Probijao se kroz promet , parao je gume vise od Gaslya i kad je dosao iz Gaslya konstantno je skidao krug po krug. Nije puno vremena skidao. Desetnika dvije po krugu ali je skinuo vise od 4 sekunde.
          Tako da nemamo sta razgovarati o tome tko je bio brzi.
          Ali s druge strane nesmijemo osporiti Gaslyevu pobjedu i fantastican tempo do kraja utrke.
          Kad ti sreca nesto pruzi to nije bs uvijek lako iskoristiti , Gasly je to prvoklasno iskoristio i svaka mu cast na tome.



          9
          9

          0
  17. Lewis Hamilton
    smr201 Prikaži

    Kakva utrka, show!!
    Bravo Gasly, Sainz, Stroll i Norris.
    Ferrari standardno kriminalno.
    Danas je pokazana razlika u klasi između Ham i Bot, umjesto da iskoristi priliku Ham ga skoro stigne na kraju.



    36
    35

    1
  18. DDDD Prikaži

    Top trka. Bravo. Ferrari nestabilan i na dizalici.



    41
    41

    0
  19. Ferrari
    miki the pirate Donator Prikaži

    Pa pogledajte ovo afer race veselje… to se traži… a ne političke poruke, usiljeni osmijesi… go alfa, go mclaren, go renault…



    27
    25

    2
  20. James Hunt
    Luca Badoer Prikaži

    Eto ispada da jedino Ferrari moze pomrsit racune Mercedesu…Gasly i Sainz, strasni likovi! Napokon!

    Pohvale za komentar na areni da Ferrari treba spakirat u garazu do kraja sezone…

    Steta jedino sta se mali bogatun uvik provuce na podij a ne Ric npr ili neko treci



    20
    15

    5
    • Ferrari
      mljac Prikaži

      Ma on je tu radi tate i love, ali nije on ni baš loš vozač. Standardan, solidno brz, ne radi greške….



      13
      11

      2
      • F1puls Portal
        gosuasus Prikaži

        ‘ne radi greske’ … momak je izledio kod drugog starta odmah na drugoj sikani :D



        2
        -1

        3
        • Ferrari
          mljac Prikaži

          Ok, a tko nije nikad napravio grešku?



          5
          4

          1
        • avalon Prikaži

          gosuasus.. a zamisli da nije napravija grešku ? carlos je završija ispred njega 2,9 s , da nije pogriješija možda bi se i carlosu “tresle gaće” do finiša :) btw , kad si već spomenija izljetanje tj grešku neće ti bit teško nabrojit bar još 3 ( mada bi ti uz pomoć Luce Badoera moga nabrojit bar 20ak ) u prethodnih 7 trka . a zamisli koju je tek grešku napravija hamilton ? je li greška bila i izljetanje CL koji je “rastavija” bolid udarcem u zaštitnu ogradu . nema veze kako momčić vozi , da je trenutno 4. u poredku , problem je šta je bogatun , a to se ne oprašta nikome osim npr senni koji je takođe po tati bija bogatun zar ne ?



          7
          5

          2
      • James Hunt
        Luca Badoer Prikaži

        Nije uopce los, nemam cak problema s njim. Nego je nekako iz paralelnog svemira Hulku i slicnima. Cesto ga pomaze okolnosti na stazi…



        3
        2

        1
        • avalon Prikaži

          Luca Badoer … “Steta jedino sta se mali bogatun uvik provuce na podij a ne Ric npr ili neko treci” iz ove rečenice ne bi se dalo zaključit da “nemaš problema” sa LS ka ni popriličan broj ljudi na portalu . sve dobro šta napravi , svaki dobar ili bolji plasman LS je “maženje” okolnosti na stazi ili srića , a svaki loš plasman “dokaz” njegove nesposobnosti , neznanja i pokazatelj da je zaluta u F 1 zar ne ? interesantno kako u svrhu toga neki ( mnogi ? ) vide te “mazne” okolnost , sriću kad je LS u pitanju , a ne vide kad se to događa drugim vozačima ;) jučer su okolnosti pomazile strolla , a nisu gasly – a je r i bez tih događanja on bi pobjedija zar ne ? nisu pomazile LH u silverstonu jer mu se guma raspala sredinom ZADNJEG kruga , a ne npr u predzadnjem kad sigurno ne bi pobjedija . ili u bakuu 2018. kad se bottasu koji je vodija probila guma 3 kruga prije kraja i lewis je pobjedija ? čak bi moga kazat da je i CL makar donekle bija “pomažen” u bahreinu lani kad je vodija , uletija u probleme šta je bila nesrića ali opet da su problemi počeli par krugova ranije ne bi vidija postolje jer je max završija trku tek 0,27 s iza CL . to je bila srića u nesrići jer CL je zaslužija pobjedu ali moga je ostat i bez zasluženog postolja . btw i tada su okolnosti pomazile LH zar ne ? da s e vratim malo u povijest …. jesu li okolnosti pomazila FA 2006. kad je bija bodovno izjednačen sa MS koji je u japanu vodija trku do 37. kruga , a onda je motor crka , MS odusta i to je bija definitivan kraj borbi za titulu . je li ko skreta pažnju na to ka sretnu okolnost , “maženje” jer da je MS pobjedija ko zna kako bi prvenstvo završilo . ili još “dublje” u povijest … 1982. keke rozberg je osvojia titulu zbog nesreće pironia u hockenheimu i zbog toga jer su oni u tom trenutku makar bodovno bolji od njega imali više odustajanja … 2. watson 5 , 3. prost čak 9 i 4. lauda 6 . keke tek 3 odustajanja . bi li keke osvojia titulu da nije nastrada pironi , da prost nije ima 9 odustajanja u 16 trka , a završija je sa 10 bodova manje od kekea koji je završija 13 od 16 trka . bi li hunt osvojia titulu 1976. da se nije desija udes laude ? ovo sa pironiem i laudom su grubi primjeri kad im je srića okrenula leđa , a recimo da se nasmijala kekeu i huntu tj bili su kako pišeš “pomaženi” grubim okolnostima njihovih suparnika . a hulkenber i slični ( kako navodiš ) valjda nisu bili maženi ka LS zar ne ? a ko je kriv npr NH šta u FI za razliku od kolege mu SP nije ostvarija nijedno postolje ? okolnosti na stazi ? pa i za okolnosti se treba borit i izborit tokom trke zar ne jer za to se dore i svi drugi vozači . da s e vratim na ono jučer … mislim da je mladi norris veliki talent čiji je talent u percepciji fanova F 1 “zanemaren” zbog talenta CL . e pa taj talentirani , brzi norris je jučer jurija da se odmakne VB ali je ipak na kraju zaosta za LS 2,65 s usprkos grešci kanađanina kod restarta , padu sa 2. na 5. misto . znači lando je ima šansu 24 kruga ( u 29. su bili 5. LS , 6. LN ) da pretekne strolla ali usprkos jurenje nije uspija . je li to bilo zbog sretnih okolnosti na stazi ili je stroll posli greške vozija brzo , bez greške do kraja ? btw , jučer je McL funkcionira bezprijekorno … dokaz je carlosovo 2. misto , landovo 4. pa je valjda teško 3. misto LS pripisat brzini RP bolida jer je perez od restarta vozija na 10. mistu “pretekavši” jedino giovinazzia zbog kazne . istina SP je 3 kruga bija i 9. , preteka je kimija koji je “istrošija” soft i konstantno pada u poredku ali ga je onda preteka LH i “vratija” na 10. misto . ako je RP brz onda to valjda vridi za oba bolida , a ne samo za bolid LS zar ne ? ;)



          3
          2

          1
        • Mercedes
          Har Kl Donator Prikaži

          Ja se slažem sa @avalonom da se svaki Strollov rezultat proglašava srećom, a svaki loš dokazom njegove nesposobnosti i generalno smatram da se previše “kenja” po momku.
          Ja mu zamjeram jučer što se, svojom krivicom, nije borio za pobjedu. Imao je alat, poklopile su mu se zvijezde, ali jbg on je ofulao.

          @Avalon ne moraš u svaki post gurati Hamiltona. Pomislit će ljudi da ti je on reper za sve situacije :zubo:



          4
          1

          3
        • James Hunt
          Luca Badoer Prikaži

          Ne namjeravam citat Rat i Mir koji pises. Budi realan. Najvise je profitira crvenom zastavom, free pit stop, i sve sta je napravija je to da se prekocio. Da je neko drugo vrijeme to bi zavrsilo u sljunku. A i njegovo vracanje na stazu je proslo poprilicno neopazeno. Solidan je, los nije. Nema neka prestizanja, dobro gura duge stintove i to je to. Znamo i ti i ja da bi vjerojatno radija na trafici da nije zivotnih okolnosti. Da ti sad zivot ovisi o tome npr i da te vozi hitna bi li odabra Strolla ili Hulka ili Vergnea koji nisu u F1? Onako Citroen Jumper … Pozdrav



          2
          2

          0
    • Marlboro
      Hey You Donator Prikaži

      Tatica mu odveo bolid do podija i do 4. mjesta u ukupnom poretku. Tatica šije i Pereca smješnog.



      6
      6

      0
  21. Jenson Button
    Lotus Prikaži

    Jedan krug, jedan je*eni, fricking, fu*king kruuug



    9
    4

    5
  22. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    Tooooo!
    Duži komentar kasnije.



    6
    5

    1
    • Honda
      zekohonda Donator Prikaži

      -utrka zanimljiva 8/10.
      -rezultat odličan.
      -čestitke starom pjeru . očekivao sam pokoji bod at-a, kadli ono pobjeda. uz dosta sreće i odličnu vožnju. . napomenut ću kako je at u petak izgledao dobro. od restarta utrku sam gledao stojeći, znojeći se, psujeći itd…
      -carlos je odvozio vrhunsku utrku. po njegovu žalost morao se probijat nakon restarta i tu je gasly stekao odlučujuću prednost.
      -što se tiče pravila…zaslužene kazne za gia i ham-a, premda bi morali jasnije pokazati da je pit line zatvoren. i mi gledatelji da to vidimo odma na ekranu. podsjetilo me na singapur ’08. nisam vidio što je albon skrivio za 5 sec, samo su to prepričali komentatori. čitam da j ovo bio prvi restart nakon crvene zastave ikad.
      -mijenjanje guma prije restarta mi nije fair pravilo i mislim da bi ga trebalo mijenjat ukoliko su vremenski uvjeti nepromijenjeni.
      -stroll solidan, ali da je bio bolji ladno bi pobijedio
      -max loš, rb loš, rb honda loša. albon je imao oštećenje pa mu opraštam malo. oštećenje u onom kontaktu s….gasylem na startu! :D treba vidit je li maxova pu za bacit ili ne.
      -renaulti skupili bodova, ali sam ih očekivao još boljima
      -bottas nikakav, ali kažu da su bili u problemima. hm.
      -nije mi jasno zašto je kimi išao na soft, na kraju je ostao bez bodova. s druge strane…softice taman trajale da pierre nabije nedostižnu razliku ispred sainza
      -zasad zabrana party moda djeljuje potpuno suprotno mojim očekvianjima. strpit ću se do mugella za konačan sud.
      -nije bilo lako preticati u monzi. drs ima najmanji efekt jerbo su ionako najtanja krila
      -sebu nemam što prigovorit, za razliku od lec-a koji se dobro slupo i još bolje prošo. jesu našli više zamjenu binottu, što čekaju?
      -jutros čitam pobijedile acure u watkins glenu, sad još pobjeda u monzi. odllčan vikend za moje.



      13
      13

      0
      • Michael Schumacher
        Slavenowsky Donator Prikaži

        Obori i ti rekord danas za najduzi komentar u karijeri… :P



        5
        5

        0
        • Honda
          zekohonda Donator Prikaži

          bude ovakvih crtica nakon utrke. kad pročitam sve moguće izjave, komentare i saberem dojmove.
          i zaboravih spomenut williams i zahvalit im se na svemu.
          prva sjećanja za f1 vezana su mi za crvenu peticu i williams hondu.
          i acure su pobijedile u atlanti, ne u glenu.



          1
          0

          1
        • avalon Prikaži

          Slavenowsky … nisi vidija moj današnji ;) :) :) :)



          2
          1

          1
      • Kimi Raikkonen 7
        Pitstop Prikaži

        Ovo sa Alfinim gumama ni meni i valjda nikome nije bilo jasno. 26 krugova do kraja i oni stavljaju soft, a počeli su na mediumu i ušli u box na hard u kojem, 23. krugu ?? Ne znam što su mislili da će postići time. Prokockali šansu za neke bodove, a takvih šansi više ne bude puno. I njih zahvatio Ferrari strategija sindrom. A što se tiče pravila zamjene guma nakon crvene zastave, apsolutno se slažem da to treba promijeniti jer je jednostavno nepošteno



        1
        1

        0
        • Sebastian Vettel 5
          dzalac Prikaži

          Kao da dam cuo u prijenosu da nisu imali novih setova, nije bilo isplativo ostajat na hardu zato sto su svi imali svjeze gume


          0
          0

          0
      • Kimi Raikkonen 7
        Pitstop Prikaži

        dzalac,

        Taj dio oko svježih setova guma nisam čuo u prijenosu tako da, ako je to točno, onda im s te strane dajem neki kredit za pokušaj nečega


        0
        0

        0
  23. Mercedes
    Serviser Donator Prikaži

    Napeta utrka,sve je bilo super osim sudaca,,pogubili se.Možda da Hamiltona slušali da ode do kraja i onda ode u boks,mozda bi bolje prošao nego sad.Ferrari fiasko,Bottas botina teška,al svakako lijepo za vidjeti mlade snage kako se bore



    4
    -18

    22
  24. Red Bull
    Kico Donator Prikaži

    To Gasly To Hondaaaa!!!!!!! Za 50 utrku s toro rossom pobjedaaaaa!!!!



    11
    11

    0
  25. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Bravo Pierre, preporodio se u TR. Albona nazad u TR a njega u RBR. Ovo je McLaren trebao i morao uzeti, razočaravajuće.



    8
    7

    1
    • Fernando Alonso 14
      Lukica Prikaži

      Ne treba on nazad u RBR, tamo je losa atmosfera za njega, u AT-u je procvjetao



      11
      11

      0
      • James Hunt
        Luca Badoer Prikaži

        RBR mozda ima najvecu razliku izmedu pristupa prvom i drugom vozacu. Iako cijenim Maxa kao izrazitog talenta, ponekad su smijesni koliko ne dozivljavaju broj 2. U Mercu se barem zna da je Bottas zivi zid za Hamiltonov cisti zrak. Dok RBR standardno lose laze ono sta je svima nama ocito. Tako neka nama Gaslya u AT…



        3
        3

        0
  26. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Bravo Gasley, bravo Sainz.
    Koja utrka wow



    6
    5

    1
  27. Felipe Massa 19
    mrgud88 Prikaži

    Koja utrka. Odlicna, ali danas smo mogli vidjeli koliko je FIA naklonjena Mercedesu. Dva vozaca, identicna greska, kazna jednom odmah, drugome se razmislja 20min. Jedina boljka Mercedesa zagrijavanje, i ti im dopustis da promijene izgled bolida i otvore ventile…

    S druge strane, svaka cast za Pierrea. Zao mi je za Carlosa, ali nema veze biti ce prilike. Bottas je pokazao koja je truba od vozaca.



    12
    0

    12
    • Ferrari
      miki the pirate Donator Prikaži

      Da… to i meni malo nejasno… ali sigurno imaju pravila neka… kao za gume… mada mi nejasno zašto su onda zvali delegata.



      3
      3

      0
    • Bernie Ecclestone
      Dani Donator Prikaži

      Isra stvar kao i mijenjaje guma kod crvene zastave iako nisi bio u boksu.



      3
      1

      2
    • lukarak Donator Prikaži

      Pa zato sto je Hamilton puno prije usao u box nego sto je to napravio ‘drugi vozac’. Plus su se zalili vjerojatno.


      0
      -1

      1
      • Ferrari
        Boris_CRO Prikaži

        Ovo je čista istina već godinama. Kada se treba Ferrariju staviti kazna to je odlučeno unutar 3 minute, a kod Hamiltona treba proći pola sata ili tek nakon utrke se odluči.



        5
        5

        0
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        To što je ušao prije je razlog da bude obrađen prije.

        Žalba u roku utrke nije dozvoljena. Trebali su bili dodatno kažnjeni za Hamovo upadanje sucima.



        3
        2

        1
        • Mercedes
          Har Kl Donator Prikaži

          To po nekom tvom pravilinku?
          Ili imaš gotov izvod iz pravilinka gdje piše da je Hamiltonov upad kažnjiv?



          3
          -2

          5
        • Honda
          zekohonda Donator Prikaži

          s motorsporta:

          Some have suggested that it seemed slightly strange for Hamilton to be able to speak to the stewards in such a way, but the FIA is always open for discussions with competitors if they have issues they want to talk about.
          As Masi said: “There’s nothing stopping it, and thankfully we don’t have too many red flags. The stewards, like everyone, have very much an open-door policy. If someone has got a question, they can ask.”



          1
          -1

          2
        • Niki Lauda
          wapi Pretplatnik Prikaži

          @Har Kl
          Pročitaj sportski pravilnik pa ćeš vidjeti da ne postoji mogućnost žalbe na kazne donesene i izrvršene u toku utrke.

          ovo što je Zeko citirao mi samo dokazuje da FIA ne zna kaj radi. Kaj bude sad cjenjakanje kao na placu oko svake njihove odluke? Što se dogodi u nogometu kad se igrači krenu sa sucem raspravljati o tome je li ili nije bio penal?



          2
          0

          2
        • Mercedes
          Har Kl Donator Prikaži

          Nisam čitao, zato i pitam :)

          Ne znam odkud ti to da su trebali biti dodatno kažnjeni zato što je Hamilton otišao kod sudaca? To je bilo moje pitanje, a ne smije li se neko žaliti ili ne smije.

          I koliko znamo Hamilton se nije žalio, već je otišao da vidi zašto je kažnjen. Bio je ubijeđen da svjetla nisu gorila kad je on prolazio, a u Mercedesu nisu imali njegov on-board.

          Ne možeš F1 porediti ni sa nekim drugim trkaćim disciplinama, a kamoli sa nogometom :thumbs:



          2
          -1

          3
        • Ayrton Senna
          OffLiberyMedia Prikaži

          @har

          Hamilton je jos za vrijeme utrke rekao na tim radio da je svjetlo u parabolici gorilo ali da nije siguran da li je gorilo ono pred pit lane. Kasnije ide da pita zasto je dibio kaznu jer nije vidio svjetlo? Djetinjasto



          3
          2

          1
        • Niki Lauda
          wapi Pretplatnik Prikaži

          Za jedno takvo laganje sucima su svojedobno diskvalificirani, a tadašnji sportski direktor McLa je dao ostavku….



          3
          3

          0
        • Honda
          zekohonda Donator Prikaži

          @off
          može točan citat, link, clip ovoga ‘Hamilton je jos za vrijeme utrke rekao na tim radio da je svjetlo u parabolici gorilo ali da nije siguran da li je gorilo ono pred pit lane’.


          0
          0

          0
        • Ayrton Senna
          OffLiberyMedia Prikaži

          @zeko
          Probaj naći na jutjubu ili na nekom transkriptu. Desilo se kada su svi krenuli ka pit laneu zbog crvenih zastava. Diskutovao je sa trkačkim analitičarom da je svjetlo bilo samo na parabolici, ne i na ulazu u pit.


          0
          0

          0
        • Lewis Hamilton
          smr201 Prikaži

          @wapi
          Ti da bi kaznio Hama? Šokiran sam :D
          A kad već pitaš u nogometu kad se žale da li je faul ili nije ne dobiju nikakvu kaznu, kazna u obliku kartona ide tek ako ne prestaješ sa žaljenjem i daviš suca. Nogometna verzija ovoga što je Ham napravio – brzo pitao zašto je dobio kaznu i in & out kod sudaca se događa ne samo u nogometu nego u pa rekao bih skoro svakom sportu na planeti gdje postoje suci. Hoćeš nogomet, rukomet, košarku, NFL, tenis….
          To što u sportskom pravilniku ne postoji mogućnost žalbe nije istoznačno tome da ako se žališ (uzaludno) da trebaš dobiti kaznu. I zadnje što bi primjetio po citatu Masija se da zaključiti da se nije žalio nego je došao pitati zašto je dobio kaznu i tražio pojašnjenje.


          0
          -1

          1
        • Honda
          zekohonda Donator Prikaži

          opažanja nakon pomnog promatranja:
          1. Dva svjetla se pale samo kad je pit zatvoren
          2. Ham je bio 14 sec. Ispred sainza
          3. Ham i Gio imali su zeleno svjetlo na pit exitu
          4. Na TV-u je bila samo oznaka da je pit opet otvoren
          5. za off:
          -was the light on when i came in?
          -i believe there was some light panel on the very left Hand side of turn 11.
          -ok, but the actual pit lane entry does not light.

          Znači, nije vidio svjetla, nego je pitao. Ne zna gdje su svjetla, očekuje jedno na pit entryu.Slično je govorio i prilikom boksa kad je kažnjen i kad su ga pitali poslije utrke.
          Hvala maxtv-u na premotavanju!



          3
          3

          0
        • Ayrton Senna
          OffLiberyMedia Prikaži

          @zeko

          Moja greška onda, ali ucinilo mi se kao da je rekao da je vidio na ulazu u paraboliku, i to ne turn 11 nego baš paraboliku. Moguće je da sam izmješao rijeci komentatora sa sky i team radija. Izvinjavam se


          0
          0

          0
  28. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Gasly svaka cast
    Sainz po meni zasluzio pobjedu al bi najrađe da su oba pobjedila!
    Botas od jucerasnjeg pametovanja sad si prominia plocu
    Ferrari motor u banani al šasija je duplo gora.
    Trka dobra, nadajmo se 2022 svakoj ovakoj da neznas ko ce pobjedit



    4
    0

    4
  29. James Hunt
    Takagi Prikaži

    Skoro sa stolice pao kad sam vidio poredak na kraju utrke ?
    Gdje se moze snimka pogledati,zna netko?



    6
    -3

    9
  30. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Bravo Gasly.
    Šteta za Sainza.
    Taman kad sam pomislio da se F1 ne isplati više gledati dogodi se ovakva utrka.



    10
    9

    1
  31. Tomislav999 Prikaži

    Bravo za Ferrari, jedan auto im je radio punih 20ak krugova!



    11
    11

    0
  32. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži

    Auffff kakva bi ovo sezona bila da nema Mercedesa…. bravo decki nemam komentara :D



    8
    6

    2
  33. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Dva balvana drže 2/4 najbolja sjedala na gridu.
    Albone još večeras trebas ostati bez mjesta u RB, a Bottas je papučar bez race crafta.



    16
    10

    6
  34. Ferrari
    Doctor Štef Prikaži

    PREDOBRA UTRKA! Svaka čast Gasly-u za prvu pobjedu. Sretan za Sainza makar sam možda hito njega prije na toj pobjedničkoj stepenici. Evo i Stroll treći, nije da ga nešto volim no eto i on je zaslužio. Ferrari masakr se dogodio no to je začinilo utrku na dobar način jer bi samo gledao Leclerc-a kako pada u poretku. Sve u svemu odlična utrka.



    7
    7

    0
  35. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Teoretičari F1 zavjera i hejteri Hamiltona na aparatima. Kako to da je Hamilton ovako kažnjen? Hahahahahaha…

    Kakva utrka, čista desetka!

    Pozdrav svima kojima je F1 dosadan sport!



    7
    -6

    13
  36. Mclaren
    KERS Prikaži

    3..2.. sad cekamo pobjedu..vraca se Mclaren



    3
    3

    0
  37. Monisha Kaltenborn
    monkeyseat Donator Prikaži

    Samo još jedna stvar:
    Sretno u daljnjem životu familiji Williams! Ostavili ste upečatljiv trag u povijesti Formule 1 i vaš doprinos neće biti nikad zaboravljen!
    Hvala sir Frank :-)



    24
    24

    0
  38. Fernando Alonso 14
    alonso5 Donator Prikaži

    Ovakve utrke zelimo gledati, kako je lijepo bez Mecki na postolju. Zao mi Carlosa ako je iko zasluzio da pobjedi onda je to on, malo mu je falilo. Cestitke pobjedniku kao i Strollu koji ni sam ne zna kako je ovdje dospio. Lando isto odvozio zvjerski, Bottas koma ziva nema u njemu kruha jednostavno. A tako sam zelio curi spanjolsku himnu na podiju.



    7
    4

    3
  39. Ayrton Senna
    Lakinen Prikaži
    x1

    Ferrari Fijat Alfa Zastava,najeftiniji djelovi u gradu,posjetite nas prodajni salon u sklopu trznog centra Uradi Sam,I inzinjera Mattiu koji je utrosio Milijardu i kusur kako bi se vozio samo 2 sekunde sporije od samoga sebe,a pritom skinuo lak sa najljepseg bolida kako bi bio 0.00012 grama laksi,na raspolaganju vam je i vozac pri penziji iz rezervne ekipe koji vec odavno ne pije jer mu je svejedno,prva dva vozaca su kod psihijatra!Hvala



    19
    18

    1
  40. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    Helmut na mukama haha. Albona nema na mapi a pierre trofejan
    Stroll opet na postolju. Tocka na i da nije u f1 slucajno.
    Ferari je dotako dno
    Botas razocaravajuce



    13
    12

    1
  41. Nico Hulkenberg
    Jaime22 Prikaži

    Rekao sam ja sebi, Monza će biti test koliko dugo zapravo mogu ostati budan dok oba Mercedesa lagano cruiseaju 20+ sekundi ispred svih.

    Neizmjerno mi je drago koliko sam jako bio u krivu. Grazie, Monza!



    12
    12

    0
  42. Ferrari
    miki the pirate Donator Prikaži

    Koji iskreni kadrovi sa dodjele trofeja… to je F1



    18
    18

    0
  43. Ferrari
    dAr1o77 Prikaži

    Dobra borba Mercedesa i Red Bulla…………………………………

    na zacelju.



    14
    13

    1
  44. Ayrton Senna
    LR7 Prikaži

    Uvijek smo kao fanovi srca radosna kada se dogodi prva pobjeda…Helmut na aparatima a Sainzu majstore ionako bi bio drugi obzirom na Hamiltona



    5
    4

    1
  45. Lando Norris
    Zola Prikaži

    Takvu f1 zelimo ovo je bilo zlato. Navijam za meclaren ali tako sam zelimo da GaslY pobjedi.. Sva cast svima.. Vrh



    3
    3

    0
  46. Nico Hulkenberg
    Zec Prikaži

    Čestitke Gaslyju, dobro zadržano 1.mjesto. Šteta što je ušao SC, mislim da su realnu šansu imali McLareni za 2. i 3. mjesto. Naravno najviše mi je žao Norrisa, ali i ovo je odlično.
    A kažu nema sreće za Hamiltona. On zadnji, a prateći u ukupnom poretku odmah odustane. No kako ih je išlo na ovoj utrci sigurno bi ga pretekao i na stazi.



    4
    3

    1
  47. OnlyAlonso Prikaži

    kakva utrka,napokon nesto dobro…svaka cast deckima ali iskreno htio sam da Sainz pobijedi,malo je falilo…
    Hamilton pa nek i tebe pogodi bad luck,Bottas nzm sta je danas bilo ali katastrofa…



    4
    4

    0
  48. Fernando Alonso 14
    Hyper markoni Prikaži

    Utrka za ne povjerovat, e tu su kladionice maslo zaradile



    1
    0

    1
  49. Fernando Alonso 14
    alonso05espana Prikaži

    Kakva utrka, visoka devetka. Taman kad pomisliš da je sezona bezlična i dosadna, sjedne jedna ovakva utrka.

    Čestitke Gaslyu na fantastičnoj vožnji i pobjedi, ne mogu opisat koliko mi je drago, a u drugu ruku šteta za Sainza koji je izgubio možda i dobivenu trku, ali to je F1.

    Također ajde da smo dočekali i grešku Mercedesa ?, Ferrari se ne isplati komentirat.



    2
    2

    0
  50. Williams
    Montoya Prikaži

    Sky intervjuira upravo Hamiltona i pita ga mala šta misli o ovako mladom postolju, a on odbrusi: tko je gore, nemam pojma?



    20
    14

    6
  51. Ferrari
    sisavac Donator Prikaži

    konačno smo dobili F1 kakvu zaslužujemo – bez Mercedesa na prva dva mjesta s +20 sekundi prednosti, utrkivanje za prvo mjesto do zadnjeg kruga, nema boljeg…odlična utrka.
    baš mi je drago za Gaslya i što je “opalio šamar” Horneru i Marku.
    ako nita drugo, Ferrari baš može napraviti show svojim ispadanjem/izlijetanjem. žao mi je Leclerca, odlično je prestigao obje Alfe na restartu a onda game over.
    malo mi je žao što Sainz nije pobijedio, ali nadam se da će svoju prvu dočekati u crvenom. :)
    Bottas teški panj, njega na startu prestigne 6 ljudi…



    11
    10

    1
  52. Williams
    Montoya Prikaži

    Iako sam i ja protivnik obrnutog grida, dobro je rekao Brundle – to bi prisililo timove da rade aute koji mogu pretjecati



    8
    7

    1
  53. Daniel Ricciardo 3
    Kicker Prikaži

    Bottas je ove godine tek dobar da bude u kvalifikacijama malo iza Lewisa. U samoj utrci je dosta losiji. A jos je losiji kada treba preticati i voziti se iza drugih bolida.
    Bas sam razocaran i trebalo mi je vremena da to priznam jer ne mogu vjerovati da moramo gledati trke gdje nitko ne moze zaprijetiti Hamiltonu.
    Pa Hamilton bi ga prestigao nakon sta je bio 25 sekundi iza njega, istovremeno preticajuci prakitcki iste aute iza kojih je Bottas zapeo i nije mogao nista.
    Pa covjece ako ti se pregrijava auto pa nece ti se manje pregrijavat dok se vozis sekundu iza bolida. Probaj nesto, a ne cucat i zalit se na radio sta nemas gumb da samo preletis bez puno razmisljanja.
    Sramotno da se mi na netu moramo praviti pametni kako bi on trebao preticati, bas me razocarao.

    Svaka cast Sainzu, cini se da mu pase taj bolid. Nadam se da ce se Ferrari skockat sljedece godine da ne istrune tamo skupa sa Leclercom.



    4
    3

    1
    • Felipe Massa
      Braziliscanec Masa Prikaži

      Zanimljivo kako svi pretpostavljaju da su dva bolida iz iste momčadi jednaka. Bottas je startao loše po običaju, ali nakon toga nije mogao preticati i žalio se na engine mode . Hamilton isto nije mogao prestići Albona nekoliko krugova, požalio se na radio i od jednom krenuo skidati jednog po jednog.
      Iza Hamiltona maltene stoji FIa, a za Bottasa često ni vlastita momčad ne daje 100%.



      7
      5

      2
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Bolidi su jednaki, ali sposobnosti vozača su drastično različite.
        Bottas se početkom 2000-tih zvao Barrichelo. Nije bio u stanju pobijediti Buttona, a kamoli Schumachera.
        Tako i Bottas. Netko je lijepo napisao, u sekundu bržem autu je u ukupnom poretku iza Maxa. Jučer kad je imao priliku vratiti 20 bodova u svojoj “borbi” s Hamiltonom on je odvozio letargičnu utrku…



        9
        7

        2
        • Felipe Massa
          Braziliscanec Masa Prikaži

          Sori, ali bolidi u istoj momčadi nisu jednaki. To nisu serijski automobili koji se proizvode na traci… oba bolida su projekti koji se neprestano razvijaju od strane momčadi koja ima ograničene resurse. Nema se uvijek prilike stavilti najbolje upgradeove na oba bolida. Oba bolida zahtjevaju zaseban tim mehaničara samo da ga se stavi na stazu… mehaničari se ne mogu klonirati. Svaka pametna momčad će maksimizirati priliku jednog bolida jer se tako osvajaju prvenstva.
          Primjeri gdje se vidi da dva bolida nisu jednaka:
          -Gasly vs Max u RB i Gasly vs Kviyat u TR/AT, Albon vs Max u RB i Albon vs Kviyat u TR
          -Kimi u Lotusu vs Kimi u Ferrariu
          -činjenica da je Hamiltonova strana garaže Mercedesa osvojila 6 naslova, a Hamilton u Mercedesu osvojio samo 5 (jer je 2016. Nico imao one bolje mehaničare)
          -činjenica da br.2 vozači imaju redovito bolje završetke sezone nego početke npr Massa i Kimi u Farrariu (jer se pred kraj sezone stigne opskrbiti oba bolida s najboljim upgradeovima)
          …i još jednom sori, ali predbacivati poštenjaku Barrichellu da nije mogao pratiti gospodina Machiavellichera ili gospodina Britanca u “istom” bolidu je nepravedna.



          3
          0

          3
        • Niki Lauda
          wapi Pretplatnik Prikaži

          Mješaš kruške i jabuke.
          Maksimizirat će šanse za osvajanje naslova (ali konstruktorskog), ali prvesntveno kroz upravljanje utrkom. Konstruktorski naslov zanima Tota jer taj naslov nosi novce momčadi. Za konstruktorski naslov glupo je sabotirati jedan bolid u odnosu na drugi. Glupo je raditi posebne dijelove za jedan, posebne za drugi bolid.
          To ne radi nitko baš zbog ograničenih resusrsa nego se naprave odmah dva kompleta. U vrlo rijetkim situacijama se dogodi da je upgrade samo na jednom od dva bolida.

          Tehničke razlike među bolidima nikakve. Drugo pitanje je što pojedini vozač zna o setupu svojeg bolida i koliko to dobro zna napraviti zajedno sa svojim TI. Ali i to spada u vozačku vještinu.

          Inače, te čuvene mehaničare je 2017 dobio Bottas i jel ‘ pomoglo?



          2
          -1

          3
        • Blue Flag
          dFixxx3r Prikaži

          pa ja bi volio da bottas dobije lujine mehaničare pa da vidimo sezonu :D


          0
          0

          0
  54. Mclaren
    AlkY Donator Prikaži

    Po ko zna koji put se McLaren zamjerio bogovima sreće.
    Sainz je jednostavno morao uzet pobjedu , ali nema veze.

    Drago mi je za Gaslya Vidjeli/culi smo po proslavi koliko mu to znaci ( naravno kad je prva :D ).

    Kako god se “sretno” nasao ispred Sainza nakon crvene zastave , isto toliko je fenomenalno odvezao i drzao prednost ispred Carlosa taman koliko je potrebno. I pod tolikim pritiskom odvezao bez greske , svaka cast.

    Samo mi je jako zao zbog Carlosa , dok je jos u McLarenu , da uzme pobjedu. Bas imam osjecaj kao da je “pokraden”.
    Ali naravno da nije , navijacki instinkt radi u meni :D

    Takoder , sve pohvale Landu. Fenomenalno je zadrzao Mercedes iza sebe . Bez obzira sta je u bolidu bio Bottas , ali opet je to Mercedes bez obzira tko je u njemu. Strasan posao Landa.

    O utrci nemam sta reci , svi su dovoljno rekli.



    11
    10

    1
  55. Mclaren
    BNL_McLaren Prikaži

    Bilo mi je super vidjeti i mehanicare Alpha Tauria kako od srca cestitaju Carlosu na odlicnoj utrci.. Momci su prva liga.



    17
    17

    0
  56. Fernando Alonso 14
    tapa-tapa Prikaži

    Da da trka taman za živce izbrusit??inače da ferkan banana ali danas je važno da je CL izašao sam iz bolida ipak-kantu su trebali samo sa gumama pokriti…



    1
    0

    1
  57. James Hunt
    Luca Badoer Prikaži

    Prodajem zadnji kocioni set sa SF1000. Kompatibilno na mnogo modela poput 128, 101, Yugo, Multipla, Cinquecento…dodatne informacije u inboks.

    Oglas iz usluge. Zvati nakon 2021.

    Mattia



    15
    14

    1
  58. avalon Prikaži

    kako je trka odmicala bivala je sve interesantnija . prosjek “starosti” podija 23,3 godine , a ko bi “pribrojia i 4. norrisa onda prosjek “starosti” prve četvorice je 22,5 godine ! momci srčani , “starci” preiskusni i korektni . kad pišem ovo imam na umu izuzetno korektnu vožnju kimija kad ga je CS pretica . osmjeh mi se “razlija” licem nekoliko puta posli izlaska vozača iz bolida … PG presretan , ekipa iz AT srdačno čestitala carlosu , leclerc doša čestitat pierru , to mi je bija prvi osmjeh jer sam vidija da nema loše krvi među timovima koji nisu uobičajeni na podiju . nije bilo “opaski” tipa ” interesantna taktika ferraria” od znate koga ;) drugi osmjeh je bija posli proglašenja pobjednika kad su na stepenicama postolja ka klinci/prijatelji ostali sedit PG i LS i malko časkat . trećo osmjeh je bija zbog pierra koji je osta sedit sam , ka da je prića sam sa sobom valjda “vrteći” u glavi zadnje krugove trke i ne virujući još uvik šta se dogodilo . i meni je prolazilo kroz glavu omalovažavanje momka dok je vozija RB neprimjerenim komentarima . drago mi je šta je pobjedija jer sam uvik ima suprotno mišljenje o PG od većine no i žal mi je šta je carlos izgubija jer momak nije kur*ilo već miran , nenametljiv , a odličan vozač . dobro je primjetija komentator sky – a da je kroz zadnje šikane carlos Jr vozika ka šta carlos Sr vozi rally … bolid je skoro “letija” . da su bar oba mogli bit pobjednici … a suci ? pa oni su ostali dosljedni , brzi na “obaraču” u slučaju AG , a neodluči u slučaju LH . možda sam krivo čuja ali mi se čini da su u mercedesu “žugali” da je kazna možda pre rigorozna , a na sky -u su pokušali “objasnit” da se “crveni semafor zabrane ” možda i ne vidi iz kokpita , a drugi prije samog skretanja u box isto nije baš …. mislim da vozači imaju jako “razvijen” periferni vid ( virujem da tako “prate” retrovizore” ) pa bi bilo normalno da ga ima i LH jer čudno bi mi bilo da makar krajičkom oka ne vidi veliki , svjetleći crveni kvadrat ( i to 2 X uzastopno ) koji ga upozorava da je box “zatvoren” …. ne znam ni zašto se “puca” po VB ,za razliku od LH valtteri ne mulja , čini mi se naivno iskren pa kad je javija pitu da je smijurija očekivat da se utrkuje u onakvom bolidu virujem da je to bila istina . možda su u mercedesu po pitanju modova krenuli sa dvi strategije ( ka šta timovi znaju uradit sa gumama ) pa je LH “dobija” jači , a VB slabiji mod i zato se nije moga nosit sa drugima . niko me ne može ubjedit da je VB loš vozač ali očekivat da pobjeđuje lewisa u njegovoj kući ( jer mercedes je kuća LH ) je po meni neozbiljno . posli NR koji im je po mom mišljenju “proda” fintu ( i otiša jer je zna da drugi put to neće moč ) u mrecedesu su naučili lekciju i niko neće moči u konačnici pobjedit LH jer je on u mercedesu i alfa i omega .



    21
    13

    8
    • Bernie Ecclestone
      Dani Donator Prikaži

      Ja sam siguran da bi Stroll pobjedio Hamiltona i da su glupani ovi u mercedesu kaj ga plaćaju toliko. Sva sreća pa je mercedes po tebi “sabotirao” svojeg vozača u borbi za pobjedu jer bi inače Hamilton bio barem neki 20-a bodova iza njega. I ne znam samo kako li je Hamilton odlučio ući samoinicijativno u boks gdje su ga čekali mehaničari sa gumama. Valjda su bili pijani. Kao i Talijani kada su postavljali semafor za ulazak u boks tamo u šumi. to su oni namjerno jer znaju da od kanade 2008 Lewis ima problema sa semaforima.



      4
      -7

      11
      • Jenson Button
        Lotus Prikaži

        Semafor je u šumi jer čemu semador na ulazu u boks, vidiš boks zatvoren na ulazu i onda… digni ručnu i čekaj da se otvori



        1
        1

        0
      • avalon Prikaži

        Dani … “Ja sam siguran da bi Stroll pobjedio Hamiltona…” ovo je ka “ubod” s obzirom na moje mišljenje o strollu suprotno mnogima ? hahahahaha dobro si me “uboja” samo …. ja nisam zaglupljen LS ka neki LH ;) pusti brbljanje bez veze tipa “Sva sreća pa je mercedes po tebi “sabotirao” svojeg vozača u borbi za pobjedu jer bi inače Hamilton bio barem neki 20-a bodova iza njega.” rađe su upitaj zašto je bottas “javija” pitu da je komično tražit da se utrkuje sa bolidom kakav je bija njegov ;) možda se tajna “misterije” krije kako sam napisa u različitim modovima bolida LH i VB mada naravo po totu oni imaju punu slobodu utrkivanja iako je taj isti toto “promovira” VB u najboljeg POMOČNIKA ;) sigzrno lewis nije samoinicjativno odlučija iči u box ali ima je potpuno pravo ne poslušat zbog “semafora” ali jbga … možda je prevelik “mamac” bila nenadan “besplatna” promjena guma pa ga je to “povuklo” , ne obrati pažnju na “semafor” . pa u pitanju je bilo i osvajanje 90. pobjede u monzi isto ono šta je ostvarija i MS 2006. evo ti šansa da me sad “ubodeš” i zbog MS :) :) :) naravno , taljani su krivi za sve , za nevidljivi semafor koji se okružen stablima ni na snimci gotovo ne vidi pa onda su naštimali razbijanje CL ( valjda po uzoru na piqueta Jr u singapuru 2008. ) samo da onemoguće LH . drago mi je da ovde ima prometnih stućnjaka koji su decidirano ustvrdili da je semafor nije postavljen kako treba ali samo za AG i LH . btw , AG je promptno kažnjen , a o kazni LH je trebalo raspravljat jer svi su jednaki ali neki su jednakiji . to o jednakim i jednakijima se pokazalo i prije par sezona kad je LH gazija liniju želeći u box pa se predomislija , šta je kažnjivo ali …. LH/mercedes se izvuka jer su ISKRENO priznali grešku i pripisali je konfuziji koja je nastala u boxu . suci su to prihvatili bez problema jer eto …. desi se . znaš li ti ijedan drugi slučaj da se greška “brisala” bilo kojem drugom timu osim mercedesu zbog konfuzije u boxu ?
        Berislav piše kako je LH u istom trenu preuzeja odgovornost , a šta bi drugo moga kad je stavljen pred “gotov čin” ? mada je posli “događanja” pita pit hoće li bit kazne mada zna da je “prolazak kroz crveno” kažnjiv no … ipak je to mercedes/LH . ovo šta pišem je potvrdija odgovor pita da će kazne VJEROVATNO bit !?!??! vjerovatno ? znači li to da su pokušali krivicu prebaciti na semafor postavljen u “šumi” i lako ga je previditi pa ako prođe prođe ? možda bi prošli “lišo” da suci nisu promptno kaznilo AG pa su se time uvalili u govna i morali kaznit i LH jer je situacija bila identična ? ipak su gledajući kroz vrime utrošeno za odluku o LH izgleda tražili izlaz da to izbjegnu …. nije bezazlena ni konstatacija wapia “Njih 15 je vidjelo semafor, a dva pametnjakovića nisu. Da je bilo obrnuto onda bi priča o loše postavljenim semaforima držala vodu.” mada mu je bez vezna zar ne ? jer 100% je i on ka i ja mrzitelj LH pa zato …. srićom u tebi ima iskusnog odvjetnika koji može pobit sve dokaze i anulirat snimku koja govori više od 1000 riječi . možda su taljani zrihtali nekakvu instant foto montažu ? ili prije trke sakrili semafor među stabla da ga LH ( i AG ) ne vide ? svašta od njih možeš očekivat … hejteri lika i djela LH :) :) :)



        4
        1

        3
        • Pascal Wehrlein 94
          Wehrlein94 Prikaži

          Avalone,imaš apsolutno pravo,a ovaj dio sa kaznom za Giovinazzija si totalno dobro primjetio.
          Suci su kaznili Antonija i onda više nisu imali izbora nego su morali kazniti i onog kojeg ne smiju .
          To si dobro primjetio i to je činjenica.
          Ja sam uvjeren da bi Hamilton prošao nekažnjeno da je on jedini bio taj koji nije “vidio” semafor.
          Ma vidio ga je on,samo što je navikao da može varati nekažnjeno, to mu je postalo čist normalno,ali ovaj puta je imao nesreću što je i AG napravio istu glupost te su obojica kažnjeni ..



          2
          1

          1
        • Lewis Hamilton
          smr201 Prikaži

          @avalon
          Obožavam kad iskonstruiraš cijelu teoriju zavjere iz jedne rečenice koji si čuo van konteksta preko team radija, nema šta objektivno i analitično :D
          Nego reci ti meni imaš li ikakav konkretan dokaz ili bilo šta što potkrjepljuje tu tvoju suludu teoriju po kojoj je LH imao različit mod motora od VB osim te jedne rečenice preko TR?
          Objasni mi molim te kako to izvedu u MB?
          Ako znamo da moraju biti u jednom modu od FP3 do kraja utrke i VB bude na 0,06 sek od PP u kvalama, ali onda u utrci ne može ništa? Šta MB krši pravila, pa oslabe jedan svoj bolid preko noći?
          Ili je VB onda superman kad sa slabijim motorom odvozi gotovo identično vrijeme kao Ham u Q3 i to bez ikakve zavjetrine.



          1
          0

          1
        • avalon Prikaži

          smr201 … možda ću ispast prepotentan ali mi je lako i pričinjava mi zadovoljstvo polemizirat sa takvima ka šta si ti . gotovo uvik pažljivo pročitam post koji komentiram jer i jedna rič može sve “odvest” u krivom smjeru . možda ti zbog dužine moga komentara gubiš koncentraciju no vidi … već u 5. rečenici pišem ” MOŽDA se tajna “misterije” krije kako sam napisa u različitim modovima bolida….” ako napišem MOŽDA onda bi to valjda značilo da ne tvrdim , špekuliram . to šta ti vidiš da konstruiram zavjeru “.. iz jedne rečenice koji si čuo van konteksta preko team radija, nema šta objektivno i analitično” ( kako pišeš ) je tvoj problem .
          1. ništa nije bilo van konteksta , VB je samo to i javija TR . nisu bile još jedna ili dvi rečenice pa sam ja “izvuka” onu koja mi paše da bi “konstruira zavjeru”
          2. VB je to “poručija” pitu već posli nekoliko krugova . možda je loš ( pazi … opet MOŽDA ) start do njega , a možda do moda jer se odmah mučija sa onima oko sebe .
          žal mi je šta ne shvaćaš ( možda namjerno ? ) da ne mogu pisat analitično , ni objektivno ni subjektivno o nečemu šta niko od nas ne zna tj koje su modove timovi odabrali za Q i trku zato sam i koristija pojam MOŽDA ;) s obzirom da je ovo bila PRVA trka di su se primjenila nova pravila zašto tim ne bi “krenija” sa dvi taktike ? uostalom moja “teorija zavjere” bi bila smijurija jer VB već posli belgije zaostaje za LH 50 bodova , već time ne ugrožava lewisa . čemu “sabotirat” vozača kojeg je toto “proglasija” najboljim pomoćnikom , a znam koja je uloga pomoćnika . ili bi bar to trebali znat ;) potencijalna opasnost bi moga donekle ( ali sa malim šansama ) bit RB/max koji je prije monze ima 47 bodova manje od LH i da je završija trku tu prednost bi smanjia . ali u svom pehu tj kazni LH je ima sriću zbog odustajanja maxa . osim toga u mercedesu nisu znali koji će mod odabrat RB pa su MOŽDA iz opreza imali jednu “nabrijanu” varjantu moda LH i jednu “blažu” VB zbog nekakve recimo sigrnosti . bar za prvi put dok “pohvataju konce” tj analiziraju trku za buduće nastupe sa ovim pravilom . interesantno da sam po tebi jednu JEDINU rečenicu VB koju sam čuja van konteksta ( kojeg konteksta ? ostalih rečenica koje je tada izgovorija ? ) uzeja ka nekakav “dokaz” različitih taktika šta je valjda neozbiljno , a tvoj krunski dokaz da su modovi bili identični je vrime Q tj 0,07 s zaostatka VB za LH . možda si zaboravija da je u jednom krugu puno toga moguće i ovisi o nekim uvjetima na stazi . npr prometu . za primjer mogu uzet ovosezonsku španjolsku … u Q je LH bija brži od VB 0,59 s ( skoro identično monzi ) da bi na kraju bottas za lewisom zaosta 44+ s . valjda je ovo nekakva potvrda da je u jednom krugu moguće odvozit jako brzo , odlično uz bok lewisu čak i ako si omalovažavani bottas ali cilu trku… zašto tako nije moglo bit i u monzi ? uostalom ako momčadi npr izborom guma za svoje vozače ( kad su van prvih 10 ) mogu odabrat različite komponente , zašto nisu mogi uradit sa modovima u monzi ? tim više šta je ponavljam ovo bila prva trka sa ovim pravilom . eto , MOŽDA je mercedes uradija baš to šta nije suprotno pravilima . vidiš kako te jedan “propušteni” pojam MOŽDA koji sam koristija odvede na krivi put , zaključak da sam iskonstruira zavjeru . ili valda mi voliš “opalit” kontru ? nemam ništa protiv toga ali onda bar pažljivije čitaj pa nećeš ispustit bitan pojam MOŽDA . ma valjda je za sve kriv fan(atizam) za tim/vozača pa se vidi i ono čega nema ni u tragovima tj zavjere prema najboljem pomoćniku , ne po meni nego po totu . jer … čemu takvog sabotirat ? njegova “sudbina” je bila predvidljiva od prvog dana u kokpitu mercedesa ….



          2
          2

          0
    • Lewis Hamilton 44
      Berislav Donator Prikaži

      Izgleda da je običaj ovdje u komentarima da se barata često poluistinama (pa i neistinama). Lewis (pa i svaki drugi vozač na njegovom mjestu) bio je 8″ od ulaza kada su ga pozvali a prvi znak JE postavljen da ga vozači mogu vrlo lako previdjeti. Drugi znak na samom ulazu u pitlane NIJE bio crven nego su bila dva žuta križa. Suci su potvrdili da je bilo točno tako ali su mu i pokazali sliku njegove kamere koja je to i potvrdila. Naravno kad je vidio sliku prvog semafora koji je bio crven, preuzeo je istog trenutka odgovornost uz komentar sucima da se i na slici vidi da semafor nije postavljen kako treba. Mislim da vas Merc i Ham jaaaako žuljaju. Ne brinite…..žuljat će vas još više.



      3
      -19

      22
      • Ferrari
        miki the pirate Donator Prikaži

        Evo ga na… sad treba i staze prekrajati kako blessed kaže. Bitno da nije on kriv.



        8
        7

        1
      • Felipe Massa
        Braziliscanec Masa Prikaži

        Pa kao da vozač stigne gledati u semafore… inžinjer/momčad mu je trebala pomoći da napravi pravu odluku isto tako kako mu i sve drugo omogućuju što je ikad postigao.
        Naravno da me žulja Hamilton jer dobre utrke su skoro isključivo one koje on ne pobjedi.



        7
        7

        0
        • Ayrton Senna
          OffLiberyMedia Prikaži

          Greska je i Hamiltonova kao i njihova. To je isto kao i situacija sa Leclercom da ja kažem “nije on kriv sto je potopio pun gas i otisao u high revs, greška je inženjera što tad Ferrari gubi prijanjanje”. Dakle situacija je takva kakva jest. Desilo se što se desilo, nije se prilagodio situaciji i to je to.


          0
          0

          0
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Njih 15 je vidjelo semafor, a dva pametnjakovića nisu. Da je bilo obrnuto onda bi priča o loše postavljenim semaforima držala vodu.

        BTW jeste li primjetili koliko vremena je potrebno da se kazni auto 99, a koliko 44? Toliko je jednakosti kod sudaca. Tražili su pola sata olakotnu okolnost da ga ne kazne, tek kad nije bilo drugog izbora kaznu je dobio. 99 je dobio kaznu nekoliko minuta nakon prekršaja, a 44, duboko u periodu crvene zastave.



        10
        9

        1
        • Honda
          zekohonda Donator Prikaži

          ham je prvi naletio na tu oznaku i nije to lako za vidjeti.
          za previd krivim tim a ponajviše slabe oznake i na stazi i na monitorima.
          ovi iza su imali više vremena.



          2
          0

          2
        • Niki Lauda
          wapi Pretplatnik Prikaži

          McL je bio nekoliko sekundi iza. Ulaz u boks je iza zavoja, pa dakle semafor treba biti na suprotnoj strani jer ga se inače ne vidi. To su stvari radi kojih imaju briefing u četvrtak i treninge u petak i subotu. Osim toga nikome od njih nije prvi put u Monzi… Lewisu je ovo bilo 14. put. Layout je isti. Boks je na istom mjestu, signalizacija…..



          3
          3

          0
        • Honda
          zekohonda Donator Prikaži

          barem 10 sekundi iza je bio sainz u trenutku proglašavanja sc-a.
          uz sve ovo što si napisao i što nam je poznato ja i dalje stojim da su oznake i obavijesti loše.
          još malo:
          https://www.racefans.net/2020/09/07/analysis-mercedes-warned-hamilton-not-to-come-into-the-pits-four-seconds-too-late/



          1
          -1

          2
        • Dan Gurney
          Crash Donator Prikaži

          Ja se ne slazem da su oznake slabo vidljive i da nisu dobro postavljene..
          Eventualno ako nekome ne pasu kakve su sad, mogu biti vece..
          Tajming svega je bio malo zeznut ali opet, ako su vidjeli ovi iza to znaci da su bile vidljive..
          Nije da su se palile kad je Hamilton prolazio kraj njih..
          U zadnje vrijeme slabo vidi Hamilton..



          3
          3

          0
        • Mclaren
          AlkY Donator Prikaži

          Lewis je prije boksa imao 2 crvene treptajuce oznake koje su se jako dobro vidjele.
          Pogotovo crveno svijetlo kada treperi , mozak automatski shvati da nesto nije u redu.
          Barem nama sa board kamere izgleda kao da se dobro vidi.



          4
          4

          0
  59. Ferrari
    VettelFerrari Prikaži

    Nakon što zadnjih nekoliko utrka ništa nije išlo kako treba, u Ferrariju su došli do genijalne ideje: kupili su kočnice za Yugo.



    5
    5

    0
  60. Sebastian Vettel
    sf16-h Prikaži

    Kao navijač, bio sam malo više za Sainza da pobjedi u tom dvoboju, ali sam nekako želio da Gasly pobjedi u inat Red Bullu i to baš kad je njegova zamjena u boljem autu bila na 15. mjestu :) Jako mi je drago za njega i nadam se da će svoju sreću potražit izvan Red Bulla jer nema smisla da se vraća u onu poziciju. A Red Bullu treba neki top vozač, a ne eksperimenti s vozačima iz akademije jer se već polako sramote… Tvrdio sam i na kraju prošle sezone da Albon nije pokazao ništa više od Gaslya, sada je to definitivno izašlo na vidjelo. Ne znam je li razlog tome što je auto potpuno prilagođen Maxu ili je Max jednostavno ubermensch, ali ovo jednostavno ne funkcionira. Red Bullu je po meni najbolje da mole Seba da se vrati, a ne da se sramote izjavama “zadovoljni smo s našim vozačima”. Iako, možda Kvyat dobije svoju šansu već u Mugellu :)



    8
    7

    1
  61. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Imam pitanje u vezi ulaska norisa u boks i one rupe koju si je otvorio iza sainza da ne gubi mjesta u boksu. Ne zelim nista malom lose ali mislim da ono nije po pravilima. Vidio sam da je to razmatra ali nije bilo nikakvog rijesenja na tu temu. Mislite li vi da je taj potez ok? Pitam jer znam da su neki vozaci tako pobrali kazne sto nakon sc sto kod ulazaka u boks. Mislim da postoji pravilo o broju duzina vozila koliki je dozvoljeni razmak.


    0
    -1

    1
  62. Charles Leclerc
    Leclerc1978 Prikaži

    Nisam radi obaveza mogao gledati utrku, pogledao sam snimku kasnije. Čestitke Gaslyiu na prvoj pobjedi ali ostaje mi okus gorčine zbog Sainza i Mclarena….. utrka je izgleda bila samo ne dosadna.
    Izbaci Mercedes iz prvenstva i evo ti zanimljivosti ehheeh, šala mala.
    Pogledao sam snimku izlijetanja Leclerca, pa u tom bolidu je samo pitanje vremena kad će neko poginuti, bolid je totalno smeće.
    1000. utrka Ferrarija u Mugellu sa takvim smećem od bolida, već me sad boli glava Binotiću, znaš?



    1
    0

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.