Bottas: Nisam siguran koliko je Red Bull sretan s “party mode” banom

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 1 min 31 komentara

Valtteri Bottas kaže da nije siguran koliko je Red Bull sretan sa zabranom posebnim režima rada motora nakon što je Mercedes izdominirao kvalifikacije u Monzi.

Verstappena su ovaj put prošli osim dva Mercedesa i Carlos Sainz i Sergio Perez.

“S obzirom na tempo kojeg smo imali u simulaciji dužih stintova – izgledamo jako dobro.”

“Za nas će sad biti još bolje u utrkama kad su se promijenila pravila oko rada motora. Nadamo se da će biti dobro.”

“Nisam siguran koliko je Red Bull sretan s ovom promjenom.”

Lewis Hamilton je nadodao:

“Nisam siguran jesmo li mi ikad imali “party mode”.”

“To je izmislio netko drugi. Tko zna jesmo li uopće koristili taj mod u Belgiji?”

Gledajući poboljšanje vremena između Q1 i Q3, Mercedes je ove sezone očigledno koristio drukčije režime rada motora na svim utrkama osim u Belgiji i u Italiji. Njihova vremena od Q1 do Q3 su padala za više od 1,5%, a na Spa i Monzi se taj porast ustabilio na ispod 1%.


Odgovor

31 komentara

  1. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži

    Mmmm kako su samo bahati



    15
    6

    9
  2. Pascal Wehrlein 94
    Wehrlein94 Prikaži

    Valtteri, shut up and drive !



    4
    0

    4
  3. nico Prikaži

    jos jedan dokaz da je mercedes ilegalan,znaci prosle godine ferrari ima pole sa navodno ilegalnim motorom,koji je dosegao maksimum razvitka.sad mercedes ima sekundu brzi krug bez party moda,a sve je legalno,malo sutra.ali dok god ih mafia stiti,oni ce varat.sramota od sporta



    29
    2

    27
    • Michael Schumacher
      VRSV546 Prikaži

      Davno san rekao nesto ultra ilegalno imaju i prikrivaju s FIA-om sve, kako ke williams zadnji i daleko od svih??
      A botasu bi bilo bolje da đuci kad ga max sa sekundu sporijim bolidom vodi u poretku



      9
      -11

      20
      • nico Prikaži

        fia radi sve da ovog placljivka pretvore u naj vozaca svih vremena,ako treba i sa ilegalnim bolidom.dok mercedes placa,svima je dobro i zato je danasnja formula sprdacina.



        16
        -4

        20
      • Bmw
        Kuki Prikaži

        jedino dokazano ilegalno u ovoj prici je ferari, koji je razvijao ilegalni motor 7 god. da bi sad bio na razini Mcl Honde iz 2015… pokusavajuci sad zabraniti legalni razvoj ostalih ekipa da sakriju svoju nesposobnost , bahatost i protektiranost od strane FIA



        16
        1

        15
        • nico Prikaži

          dokazao je ko,kaze instant navijac koji prati f1 5 god



          10
          -4

          14
        • Bmw
          Kuki Prikaži

          +15 i kakve to ima veze sa ovim…ili cemo se praviti glupi da su perfomanse nestale preko noci “ukrao Mercedes najvjerovatnije”



          12
          2

          10
        • nico Prikaži

          pogledaj jos koju utrku,pa se javi.vidim da nemas pojma sta pises.jel imas dokaze da je ferrari varao,jer nema ih ni fia.drugo,pisem o prosloj godini u kojoj je ferrari imao pol sa 1.20 sa navodno ilegalnim motorom,sad mercedes ispod 1.19,a sve je legalno i jos nema party moda.pustimo ferrari,zar ti stvarno mislis da nitko drugi ne zna napravit bolid,samo mercedes zna.ako vjerujes u bajke,tvoj problem



          11
          -6

          17
        • Bmw
          Kuki Prikaži

          nakon danasnjih kvala mi i ne trebaju drugi dokazi a ti se pravi glup i dalje….zasto fia suti vjerovatno da ne unisti ikonu F1 oduzimanjem bodova i bonusa za prosle sezone…zasto su ostali brzi pa vjerovatno legalnim razvijanjem svojih bolida a sta se tice Mercedesa mi je tako svejedno nisam njihov navijac



          12
          6

          6
        • Michael Schumacher
          Slavenowsky Donator Prikaži

          Nico i Honda, Renault, kao i Ferrari svi mogu napraviti motor koji je cak za sekundu brzi od Mercedesa, ali ce isti biti ilegalan.

          Mercedes je jednostavno razvio bolid koji je pogodan za evoluiranje. DAS je mozda u posljednjih 20 godina nesto najoriginalnije viđeno!

          Jednostavno njihova genijalnost se ne moze porediti sa nečijem nesposobnostima.

          Ferrari sutra moze da odvrne motor i da se bori za postolje, ali pitanje u kojem krugu bi se poceo pušiti motor.

          Haas, Alfa, svi oni su sada zrtve Ferrarija…



          12
          10

          2
        • Michael Schumacher
          VRSV546 Prikaži

          Ferrari nije uhvacen u varanju (barem nemamo nikakvi dokaz) dok mercedes je uhvacen s rukama u maslu neznan ni sam vise kolko puta i nikad nije dobija pomprstima, al doc ce maca na vratanca…..



          5
          -5

          10
        • nico Prikaži
          x1

          slavenowsky niko ne moze odvrnut nista,jer je to zabranjeno.motor se ne smije dirat,ima i wiliams isti motor,zasto nije medju prvima,zar to nije malo cudno.das je ilegalan,samo za mercedes vrijede neka druga pravila.dokaz tome je da se sljedece sezone ukida.ferrari je imao odvrnut motor prosle godine,i kao sta znas pobjedili su i vidi cuda nije se pusilo iz njega.sve sta drugi naprave je ilegalno,samo je mercedes legalan.da nije smijesno,bilo bi zalosno



          3
          -5

          8
        • Michael Schumacher
          VRSV546 Prikaži

          To su sve stvari koje mi laici znamo, i saznali se slucajno za pirelli test, a kolko je tu stvari da mi neznamo, da mercedes svakodnevno testira dok se nebi smilo (sto nekazem da je) to mi nemozemo znat, jer ako su jednom testirali tajno zasto nebi opet samo malo bolje prikrili, riba smrdi od glave pa sve do repa samo sta se ova riba u 7 godina dobro “nasmrdila”



          2
          0

          2
        • Michael Schumacher
          Slavenowsky Donator Prikaži

          Nico

          Williams i Mercedea su ko nebo i zemlja. To sto neko ima cipelu od Pepeljuge ne znaci da moze staviti nogurdu u nju.

          Mercedesov motor je normalno najkompletniji sa Mercedesovom aerodinamikom, kao i softwareom. Dizajnerski godinama unazad Merxedes izgleda kao space shuttle, dok Williamsa ko da je Pero drvosjeca projektovao, dakle milion faktora je tu.

          Posljedice hibridne ere su i dalje tu, a najveca boljka je ogranicenje razvoja iste, pogotovo na pogonskim jedinicama.

          Eh sad posto su svi prokleti pa se ogradjuju pravilnicima, te kriju informacije jedni od drugih, te cine F1 uzasno nezanimljivom, to je druga stvar..



          3
          3

          0
        • avalon Prikaži

          Kuki.. kad već pratiš 15+ čudi me da nisi primjetija brzine ( valjda i to spada u performanse ) “zabilježene” u speed trap – u . ako se ne varam najbrži je bija kimi/alfa/ferrari sa 354 kmh ;) isto tako “zna” bit jako brz i williams , nekad je FI znala bit među najbržima ali šta to znači navedenima ? ako je šasija krivo “skrojena” brzina je za kur , a izgleda da je ferrarieva ove sezone baš za kur i vrlo lako je moguće da tu leži najveći dio njihovih muka . možda je potvrda ovoga činjenica da na tehnički zahtjevnim dijelovima staza ferrari zna izgubit više ( ponekad skoro sekundu ) nego šta na pravcima “zaradi” di često ima “purple” oznaku . prije 2 ili 3 sezone su imali jako dobru PU i odličnu šasiju i sjećam se da je seb izjavija da im pašu skoro sve staze , da su na svima dobri . sad je situacija obrnuta , nijedna staza im ne paše . zbog toga mi se čini da se “igraju” sa downforcom šta “donosi” gubitak brzine na teh zahtjevnim stazama tj na pravcu , a di se ide na low downforce ka na monzi ili spa tu su brzi ali na imalo zahtjevnijem dijelu staze opet gube u odnosu sad na mnoge timove , a ne samo na MB ili RB . nisu ni SV ni CL zaboravili vozit ali izgleda da je ovaj bolid nevozljiv . ovo nij eprvi put da se ferrariu to događa … 1991. o ferrariu 642 prost je izjavija da je za vožnju poput užasnog kamiona , a ka d je to izjavija vozač koji je već ima 3 titule , a s tim “kamionom” je prvenstvo završija sa mršava 34 boda onda ….. 1990. je sa modelom ferrari 641 vodija borbu sa sennom za titulu ( završija 2.) , a sezonu posli je od ferraria dobija “kamion”… liči li ovo bar donekle na 2019. sa SF90 koji je posli pauze bija jako kompetitivan i sad sa SF 1000 koji je od samog početka “kamion” . u sezoni kad bi trebali slavit svoju 1000 trku oni su startali sa bolidom koji je za kur , kojemu “problem” zna bit i williams …. cardile i sanchez su uradili užasan “domaći rad” . a PU ? mislim da bi bila dovoljno brza u adekvatnoj šasiji , da bi se na nekim stazama ravnopravno borili sa MB i RB ….



          2
          2

          0
    • Tomislav999 Prikaži

      Ovakva laprdanja su samo dodatni uzitak pri F1 vikendima ?



      12
      -1

      13
  4. Haas
    MadM Prikaži

    Nije mi jasno kako uspiju sklepati tako savršen bolid,stvarno ka da su svi ostali totalno nesposobni,npr. Ferari prošle godine je imao strašnu brzinu na pravcu i bržim zavojima ali su patili u sporijim zavojima ali bolid Mercedesa je savršen svugdi i još naprave rekord staze bez posebnog režima rada motora,strašno.



    9
    9

    0
  5. dejan_s Donator Prikaži

    I Hamilton kaže da nije čuo za party mod? Pa zar on nije prvi skovao taj termin za poseban način rada agregata u kvalifikacijama? Stvarno neozbiljno. Mislim da se svi dobro sjećamo šta se desilo na prvoj utrci 2018. kada je Hamilton dobio krila u Q3 i ostavio Ferrarije na +0.664 sekundi iako su u Q1 i Q2 Crveni bili gotovo pa izdjednačeni sa Mercedesom.

    https://www.racefans.net/2018/03/24/hamilton-use-mercedes-party-mode-q3-wolff-confirms/

    Zaista šteta da veliki vozač sa tako raskošnim talentom ima potrebe za jeftinim smicalicama i to praktično ničim izazvan.
    Jednoga će dana Hamiltonovi kritičari (nesimpatizeri) ove njegove riječi iskoristiti protiv njega samoga. A bestijalno glorificiranje Hamiltonovih kvaliteta od britanskih novinara zapravo je dovelo do toga da ljudi počinju da dijelom sumnjaju u Hamiltona na način da više vjeruju u moć njegovog auta, nego u njegove sposobnosti kao vozača.
    Zaista šteta.



    25
    17

    8
    • Haas
      MadM Prikaži

      Ovo je stvarno vrh bahatosti,dokaz koliko čovjek može biti bahat,a prošli tjedan je govorio kako Pireli mora popraviti svoje gume kako bi bilo zanimljivije utrkivanje,ka stalo mu je do drugih i do utrkivanja.
      Evo prošle godine je i bilo nešto utrkivanja pa je stalno ponavljao “Ferari je jako brz na pravcu,moramo za iduću godinu napraviti brži motor” i evo što Hamilton poželi to i dobije.



      5
      4

      1
    • Lewis Hamilton 44
      Berislav Donator Prikaži

      “E, moj Dejan_s”, ćuo je Lewis, ćuo je…..i sa užitkom je upotrebio tu ironiju sa ciljem vratiti milo za drago svima pa i FIA koji bacaju genijalcima (Merc) klipove pod noge. Fučka se Lewisu, genijalcu, za mišljenja o njemu. A tek sada dolazi ono pravo a to je, što je netko već pred neki dan natuknuo, da ćemo tek sada (u utrci) vidjeti na što je njihov motor spreman. Žao mi je da je i na ovom portalu bilo, a i još ima, “bacanja tih klipova”.

      https://www.autosport.com/f1/news/151913/mercedes-planned-party-mode-ban-contingency–wolff



      3
      -2

      5
      • Michael Schumacher
        VRSV546 Prikaži

        Sad cemo vidit sto moze motor koji je dosegao limit prosle godine pa ga je honda obrijala u brazilu, a sad kad je jak ako ne i jaci od proslogodisnjeg nelegalnog ferraria nije nista cudno, toto sam svoje rici pojeo a niko i fiji nije nista posumljao, kao i svaki merc navijac



        3
        1

        2
      • dejan_s Donator Prikaži

        Gospodine Berislave,
        Bez uvrede ja zaista sumnjam da Lewis Hamilton zna što je ironija. Čovjek je kao vozač veličina, ali što se tiče kognitivnih sposobnosti tu je uparen sa onog cvjećkom nad cvjećkama George Bush mlađim. Kada čitate njegove izjave nemate niti najudaljeniji dojam da mu je engleski “mother tongue” tj. maternji jezik.
        Ali ja više krivim britanske novinare jer hrane loše osobine Hamiltona, umjesto da ga ohrabruju u daljnjem razvijanju njegovih dobrih osobina. Praviti od Hamiltona zlatno tele ne koristi nikome, a najmanje njemu kao višestrukom prvaku.

        Zašto se Hamilton samodegradira i sakati, ostaje izvan mog razumjevanja; tim više jer je neupitna činjenica da je Hamilton i bez vještačkih hiperbola “jedan od najvećih u F1”. Kako rekoh šteta je to jer je svima sada jasno da Hamilton kao ličnost kasni za Hamiltonom kao vozačem.

        U vezi bacanja klipova pod noge Mercedesu, ja pratim F1 od 1998. godine i do sada nisam vidio da je FIA bila prema bilo kome tako blagonaklona kao prema Mercedesu. Pisam sam već o tome, ako treba navesti šire objašnjenje



        7
        4

        3
        • Lewis Hamilton 44
          Berislav Donator Prikaži

          Mislim da taj vaš pledoaje o psihološkom profilu Hamiltona (ili bilokojeg drugog vozača na gridu) nebi trebao biti odlučujući factor za ocjenu njega kao vozača. Mislim da bi se trebali složiti sa time.* Inače, osobno mislim da je skromna osoba.* Kao vozača, pratim ga od 2005g i zavolio sam ga. Svojim vožnjama i pripremama za njih, zaslužio je što je do sada osvojio. Ja sam sa namjerom da pojasnim stav Mercedesa, priložio link na Website sa Wolfovim intervjuom u svezi njihovog razmišljanja o novoj TD i “posljedicama” na buduće utrkivanje. O tome, vidim, nema niti riječi u Vašem komentaru. Mislim da je ta tema daaaleko važnija za nas, fanove F1, nego dali je to Hamilton bio ironičan ili ne. I na kraju…..NIKADA nisam niti u jednom komentaru u svezi F1 napisao nešto o psiholškom* profilu bilo kojeg vozača. Mislim da je to čisto subjektivna ocjena i vrlo često bez trunke objektivnost. Kakvi su britanci i njihovi mediji u ocjeni i vrednovanju njihovih vozača…..zaista me ne zanima.


          0
          -1

          1
  6. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    “To je izmislio netko drugi. Tko zna jesmo li uopće koristili taj mod u Belgiji?”
    Haha koji prc.



    8
    3

    5
  7. OnlyAlonso Prikaži

    Cuj Hamiltona,nezna dal su ikad imali party mode…ahhahaahhaahahhahaha kakva jad i bijeda od covjeka



    4
    3

    1

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.