Antonio Felix da Costa u pregovorima oko nastupa na VN Portugala

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 4 godina 2 min 0 komentara

Nedavno okrunjeni prvak Formule E, 29-godišnji Portugalac Antonio Felix da Costa mogao bi se pojaviti u F1 bolidu na domaćoj utrci.

Po prvi put nakon 1996. u kalendaru Formule 1 imat ćemo Veliku nagradu Portugala koja će se na stazi Algarve održati 25. listopada, a organizatori i FOM navodno žele na neki način uključiti da Costu u trkaći vikend.

Posljednji put kada smo vidjeli Portugalca u F1 bolidu bilo je na VN Brazila 2006. godine. Tada je za Spyker MF1 (ranije u sezoni Midland) vozio Tiago Monteiro, najpoznatiji po trećem mjestu na neslavnoj VN SAD-a 2005. u kojoj je sudjelovalo samo šest bolida.

Upravo je Monteiro da Costin menadžer i prema pisanju portala The Race koji je prenio ovu vijest, trenutno pregovara s barem dvije momčadi oko vožnje za da Costu. Izvor kaže kako nije poznato bi li to bilo samo pojavljivanje na slobodnom treningu ili nastup na cijelom vikendu, no teško je povjerovati da bi se itko mogao ugurati u neku F1 momčad na samo jedan vikend, stoga je nastup na treningu najvjerojatnija opcija.

Da Costa je prije 10 godina dobio priliku za F1 test s Force Indijom, a posljednji test odradio je za Red Bull 2012., kada je bio član njihove juniorske akademije.

Imao je solidne rezultate u nižim kategorijama, no nedovoljno dobre da ga Red Bull pozove u Toro Rosso, stoga se okrenuo karijeri u drugim kategorijama. Najveći uspjeh ostvario je u Formuli E, gdje je ove godine u svojoj šestoj sezoni dominantno osvojio naslov s DS Techeetom, zbog čega je jučer dobio odlikovanje portugalskog predsjednika.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.