Wolff: Ferrarijeva situacija je možda rezultat odluke nekih njihovih ljudi

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 2 min 25 komentara

Mercedesov šef Toto Wolff kaže da su Ferrarijeve loše performanse ove godine loše za Formulu 1, ali su rezultat odluka koje su donijeli “određeni članovi ekipe”.

Na stazi na kojoj su bili najbrži prošle godine ovaj put su zapeli u Q2 i na kraju će krenuti s 13. i 14. pozicije.

Naravno, sve upućuje na to da je Ferrari izgubio jako puno brzine nakon tehničkih direktiva koje su došle prošle godine u posljednjoj trećini sezone. Toto Wolff je prokomentirao svoje rivale:

“Ferrari je legendaran brend i trebali bi biti pri vrhu poretka.”

“Ovo nije dobro za Formulu 1 i nije dobro za konkurenciju na vrhu.”

“Suosjećam s Tifosima i zaposlenicima u Ferrariju zbog ovog nedostatka brzine. Na kraju krajeva – morate se zapitati kakvi su bili prioriteti u posljednje vrijeme i gdje je nestala brzina. Sve u svemu, ni navijači ni Ferrari ne zaslužuju ovakav rezultat.”

“Teško je okriviti cijelu ekipu, ali možda se radi o određenim odlukama koje su donijeli određeni članovi ekipe.”

Ovakav Wolffov komentar vjerojatno se odnosi na Mattiju Binotta s kojim, po glasinama u paddocku, nije u najboljim odnosima. Očigledno je u posljednjih godinu dana bilo puno političkih previranja, a oko kojeg konkretnog pitanja su se čelnici ekipa razišli do te mjere da se netrepeljivost vidi i čuje u njihovim nastupima – teško da ćemo saznati.


Odgovor

25 komentara

  1. Kimi Raikkonen 7
    Kos Prikaži

    Ja mislim da sa MB nitko nije u dobrim odnosima. Kad ti rivali govore kako im je žao ( znam da pile naopako dosta često al ovo čak i vjerujem ) onda znaš da nešto gadno nevalja. Ok, MB je preuzeo Ferrari kada je bio u silaznoj putanji to stoji al on ne da nije usporio taj pad nego ga je eksponencijalno ubrzao. Svi argumenti koji bi možda i mogli ić njemu u prilog kod mene padaju u vodu kada čujem njegove izjave. A da ne spominjem kak izbe svakom svom vozaču barem 10 minuta po sezoni svojim nevjerojatno glupim odlukama s pitwalla.



    10
    7

    3
  2. Brawn Gp
    F1 Zagorec Prikaži

    Nije Toto rekel nikaj loše! A nije mi jasno zakaj Ferrari ni napravil rošadu već prošle sezone kad su par put izveli cirkus z lošim i fulanim strategijama?!
    A i još uvijek nema na vidiku smjene kolovođe/ iliti krivovođe……



    13
    12

    1
  3. Ferrari
    nelinjo Prikaži

    muka je vise gledati ovakvu F1



    7
    2

    5
  4. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži

    Neka Toto uziva jos 2 sezone, kasnije ce biti plakanja



    4
    -11

    15
  5. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    To o gubitku , i o upocivanu svega na gubitak Ferrarijeve brzine samo zbog PU je glupost. Pa jedino je Ferrari sporiji nego lani a svi ostali su nasli pola sekunde,sekundu a neki i skoro 2. Kako je Alfa napredovala u odnosu na lani pola sekunde a Ferrari nazadovo 1,3 a na istom su motoru? Mozda je ipak i bolid kompletno smece? Da je Ferrari uspio pratiti trend ostalih ekipa koji su svi pronaslo nesto vremena to bi znacilo brzi bolid nego sto je trenutno minimalno 1,3 sec brzi nego ovaj krs. Los auto su napravili do bola i to nije samo do motora. Oni su lani i proslih godina bili space shutle za ekipe kao alfa i hass a sad su skoro u istom kosu s njima. pametnom dosta da shvati gdje je problem. Definitivno ih je unazadovao motor no oni su lani sa tim istim motorom nakon direktiva zavrsavali bez probrema od 3-6 mjesta.



    13
    12

    1
    • Mercedes
      Har Kl Donator Prikaži

      Binotto je sam priznao da je do motora.



      5
      -5

      10
      • Michael Schumacher
        HuMS32 Pretplatnik Prikaži

        Svi znaju za dogovor Ferrari-FIA oko PU tako da je najlakse reci “do motora je” kako bi se pokusao opravdati pad performansi, a donekle smanjio interes za kriminalno los bolid Ferraria.



        12
        12

        0
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Binotto ne zna gdje mu je dupe a gdje glava. Ako je do motora kako to da je jedva brži od Alfe i Haasa?



        12
        11

        1
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        ja sam ti gore sve lijepo objasnio. Ne znam koji ti dio nije jasan? Jesu lani uvedene direktive i gdje je Ferrari zavrsavao utrke? Binotto ne zna kao se zove a pogotovo kakve probleme ima.



        8
        6

        2
      • Mercedes
        Har Kl Donator Prikaži

        Ne čitate detalje. Niko nije rekao da je bolid dobar.
        Na pravcima gubite 0.7 sec. To ne može biti do bolida

        https://www.motorsport.com/f1/news/ferrari-losing-07-seconds-per-lap-on-straights/4826715/

        Druga stvar, Ferrarijevi problemi nisu (samo) vezani za prošlogodišnje direktive, već za nagodbu koja se desila tokom zimske pauze.



        4
        -3

        7
        • Ayrton Senna
          OffLiberyMedia Prikaži

          Drug moj… Kako alfa ne gubi 0.7? Postoji nešto sto se zove aerodinamicki potisak koji je ocigledno u ovoj krntiji prevelik kad ne treba a prenal kad treba. Balans 0, nepotrebnog downforcea previse a potrebnog premalo, prenizak bolid, ovjes nekako nikakav kad god ulaze u brzu krivinu imam osjecaj da ce ispast nikad se to ne desi u full gasu. Motor je samo jedna karika u nizu (ne najbitnija). 45 KS koliko se navodi da ferrari zaostaje za mercedesom se veoma lako nadoknadi dibrim dizajnom. Ali ajde reci cemo da je 45 KS mnogo. Ferrari zaostaje samo 3-5KS za Renaultom. Gdje su danas zavrsili bolidi sa Renaultovim motorima? Manite šuplje ba. Ne pravi se od govana pita



          12
          11

          1
        • Mercedes
          Har Kl Donator Prikaži

          Heh … Sad kad čitam vaše argumente za koje dobijate + od korisnika, a ja za svoje dobijam – vidim koliko je nivo znanja među korisnicima.

          Evo link sa prošlogodišnjih kvalifikacija na SPA pa ih usporedi sa ovogodišnjim.
          https://f1.pulsmedia.me/statistika-utrke/?utrka=13&sezona=2019

          Argument da bolid ima manjka downforce u krivinama, a viška na pravcu je EPIC ;)



          6
          -4

          10
        • Kimi Raikkonen 7
          Kos Prikaži

          Meni i dalje nije jasno kak tebi nije jasno šta ti dečki gore objašnjavaju al dobro….
          više mi niš nije jasno…



          9
          7

          2
        • Mercedes
          Jester Donator Prikaži

          Prije par dana je žena odnekud iskopala učeničke knjižice iz srednje škole i uspoređivala ocjene iz zajebancije…je da je bilo davno ali 4 iz aerodinamike (na moje čuđenje kak sam bio dobar) mi i dalje govori da tu nije samo aero u pitanju. Ali opet, nema potrebe za tim kad je motor superioran:D



          3
          -5

          8
        • Ayrton Senna
          OffLiberyMedia Prikaži

          @har kl

          Kad proucis koju knjigu iz teorije leta, mehanike fluida, prenosa kolicine kretanja jasnije ce ti biti i tke onda ces vidjeti koliko je EPIC. Do tada furaj po svome. Da, do motora je.



          4
          4

          0
  6. Alfa Romeo
    limitmaker1 Donator Prikaži

    …bin8 očito ima nešto u rukavu što totu smeta, jedino što bi mi imalo smisla i logike je neko(a) pravila za 2022…a možda je samo ljut jer neće imati perfect season iako su to računali…a možda mu je zasmetalo što su mu odozgo naredili da se okani čačkanja po lanjskom ferrarijevom motoru, što je došlo direktno od kalleniusa nakon navodnog poziva od strane elkana…



    2
    -2

    4
  7. Ayrton Senna
    FerrariF1 Prikaži

    Toto se bahati i naslađuje Ferrarijevom situacijom.. Dobro nek mu bude.. Kolo sreće se okreće.. Što se tiče trenutne situacije u Ferrariu naišao sam na zanimljiv članak
    na jednom drugom portalu pa me zanima vaše mišljenje.. Ima li tu nečeg.. Meni se čini zanimljiv.. http://www.gp1.hr/2020/08/krece-li-ferrari-u-lov-na-vjestice/



    5
    -2

    7
  8. 8COMPETIZIONE Prikaži

    Moje mišljenje je da je Binotto krivac za takvu situaciju i takav bolid i nema šanse da bi nekom povjerovao da postoji neki drugi razlog.Što se dogodilo mi možemo samo nagađati i davati svakakve zaključke koje su većinom na nivou pretpostavki i individualnih razmišljanja ,no Binotto je uništavač Ferrarija,i Ferrari si nikako nije smio dopustiti ovu sramotu jer Ferrari je još uvijek “kralj” formule 1…..Sigurno da Mercedes neće ovom dominacijom umanjiti značenje i sve što Ferrari je u formuli jedan niti će ikada neka ekipa moći zamijeniti poziciju Ferrari i izbaciti Ferrari sa vrha jer onoliko koliko je Ferrari osvojio to još jako dugo neće nitko prestići,zato me i čudi da je Ferrari napravio takvu pogrešku sa bolidom koji znamo da je lani dominirao upravo na toj stazi i pobijedio,dakle moj Binotto nešto jako loše radiš i zašto te još drže u Ferrariju mi nije jasno,nažalost Marchiona nema inače nebi bio više u Ferrariju! I slažem se sa Totom da zbog nekih ljudi i odluka je Ferrari tu gdje je! No zanimljivo ni jednu drugu ekipu se ne gleda toliko koliko Ferrrari jer očito Ferrari mora uvijek pobijeđivati i biti u vrhu što baš i ne mora uvijek biti tako..no od njega se uvijek očekuje najviše!



    3
    -1

    4
  9. Charles Leclerc
    Leclerc1978 Prikaži

    Sinoć sam se napio upravo radi ferrarija. Pa lošiju kantu od bolida nisu imali još od 2014 kad je samo zahvaljujući Alonsu i pukoj sreći završio na postolju. Sad se isto dešava sa Leclercom. Da mali nema volje i čelična muda nebi sigurno dva puta završio na postolju.
    Po meni glavni krivac je konjina Binotto (iako mislim da je to uvreda za tako plemenitu životinju što se za Binota nikako ne bi moglo reći da je “plemenit”) i Wolf s pravom aludira na njega kao glavnog krivca na tako loše performanse.
    Ariwabene VRATI SE!



    3
    -4

    7
    • 8COMPETIZIONE Prikaži

      Slažem se,ja već više vremena pišem da je Binotto uništavač Ferrarija,i da je toliko srozao Ferrari da bi ga trebali maknut u roku ODMAH!!!Pa taj sramoti Ferrari on je lik koji umanjuje sve što je Ferrari napravio,osvojio itd….



      4
      2

      2

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.