Horner: Trenutno ne gledamo pravog Vettela

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 3 min 14 komentara

Red Bullov šef Christian Horner je stao u obranu Sebastiana Vettela pred britanskim Autosportom i rekao da ove godine ne gledamo “pravog” Vettela.

Horner je s njim osvojio četiri vozačka i konstruktorska naslova u periodu od 2010. do 2013. godine, a onda se 2015. priključio Ferrariju gdje je pobijedio na 14 utrka. Po tom broju ispred njega su samo Ferrarijeve legende Michael Schumacher i Niki Lauda. Međutim, talijanska ekipa je za budućnost odlučila nade položiti u Charlesa Leclerca s kojim se ove sezone Vettel jako muči, pogotovo u kvalifikacijama, iako je prošle godine upravo ovaj vozački par bio s najmanjom prosječnom razlikom u jednom brzom krugu.

Autosport je pitao Hornera vjeruje li da je izvor Vettelovih problema u tome što su sad bolidi drastično drukčiji od “blown-difuzor” ere.

“Ne baš. Sebastian je vozio s nadolijevanjem goriva i bez njega, s blown difuzorima i bez njih, s F-ductom i bez njega, DRS, bez DRS-a…”

– Christian Horner

“Vozio je cijeli niz različitih bolida kroz godine. Očigledno, ono što smo ostvarili u Red Bullu je bilo prilično posebno. Mislim da je treći najuspješniji vozač u povijesti ovog sporta.”

“Ostvarili smo neke nevjerojatne stvari, mnogi njegovi rekordi će ostati živi još neko vrijeme.”

“Međutim, koji god da je razlog – trenutno mu nešto ne odgovara. Mislim da vozač mora biti sretan u svom okruženju i vidite da trenutno nosi jako puno tereta na ramenima.”

“To utječe na svakog sportaša. Ne bih rekao da trenutno gledamo pravog Sebastiana Vettela.”

“Očigledno se muči s proizvodom kojeg trenutno ima, ali to ne može umanjiti ostvarenja u karijeri do danas.”

Iako je u komunikaciji s ekipom vidljiva frustracija, Vettel prema novinarima i dalje pjeva istu pjesmu:

“Kao ekipa pokušavamo napredovati, a i svaka osoba želi dati sve od sebe u ovoj situaciji. Tako je kako je, nije lako, ali kao što sam rekao – pokušavamo izvući maksimum.”

– Sebastian Vettel

“Vjerujem ljudima oko sebe, ljudima u garaži. Puno je tu ljudi i kroz ove godine su jako puno toga pružili. U znak poštovanja i ja moram dati sve od sebe, bez obzira na to koliko mi je utrka ostalo s ovom ekipom.”

“Ne brojim koliko imamo još utrka, vozim jednu po jednu i pokušavam odraditi svoj posao. Uvijek sam optimističan i vidim prilike, a ne mučenje.”

“Što god da se dogodi iduće godine i godinu nakon toga – pokušavam uživati u periodu koji je preostao s ovim dečkima s kojima sam proveo toliko vremena.”


Odgovor

14 komentara

  1. DDDD Prikaži

    Od 2007 tri velika vozača nisu osvojili naslov sa ferarrijem. Pametnom dosta.



    17
    15

    2
  2. Kimi Raikkonen 7
    Hydroid prime Prikaži

    Svi mi to znamo da nije onaj pravi. Mislim da je Vettel dolaskom u ferrari imao velike snove i velike planove da okupi ekipu oko sebe. Nešto kao što je Michael napravio u svoje vrijeme. Kako su godine prolazile shvatio je da je mercedes napravio bolji posao a i uvidio je da ferrari nije na toj razini i da koliko god se oni trudili nikada nije dovoljno. Kap koja mu je prelila čašu je dolazak Leclerca jer je time izgubio povjerenje u ekipu. Sebastian daje ovakve izjave jer mu vjerojatno u ugovoru stoji da ne smije loše govoriti o ekipi itd. Alonso vjerojatno to nije imao u ugovoru pa smo čuli sve i svašta preko team radija. Mislim da je greška ferrarija to što nisu jednostavno odredili da je Vettel vozač br. 1 i da tko god da dode mora prihvatiti da je drugi vozač. Graditi ekipu prema samo tom vozaču i gotovo. Iako nisam ljubitelj tih opcija prvi i drugi vozač ali ako 10g nemate naslov onda morate.Jer oni su šetali sa tim odlukama tokom sezona i što se dogodi? Oni prije utrke daju pedalu Raikkonenu i onda očekuju da će u Monzi Raikkonen propustiti Vettela samo tako. Ako misliš poraziti mercedes onda sve stavljaš na jednu kartu kao što to mercedes radi. Nadam se da će pronaći svoje mjesto pod suncem po mogućnosti na stazi a ne van nje.



    21
    15

    6
  3. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Nije to trenutno. To je vec skoro 2 godine. 2017 i 2018 je do singapura i njemacke vjerovatno bio najbolji na gridu a onda su ocito te dve staze sa dva unfala ostavila ogroman trag na njegovu psihu uz koje je momcad Ferrarija zabiberila sa 100 zacina pa svjetla na kraju tunela nema i nema. Uz to odlazi iz ekipe, bolid je koma a motivacije ocito nema. Tuzno je to za gledat ljudima poput mene koji nikad nisu njega nesto previse uvazavali. Jadno je to na sto je on spao i kakav je tretman dobio. Mislio sam da je razlaz sa Alonsom bio dno dna ali ovo je ocito 3km ispod bunara dno dna.



    14
    10

    4
  4. Ayrton Senna
    LR7 Prikaži

    Mislim da je treći najuspješniji vozač u povijesti ovog sporta.Al moguće da Horner ne zna da MS-7,LH-6,Fangio -5,Prost i Vet po 4



    2
    -2

    4
    • Mick Schumacher
      Ante Maras novinar Prikaži

      Moguće da misli na broj pobjeda, jer je tu 3. iza Schumachera i Hamiltona.



      10
      10

      0
    • Michael Schumacher
      VRSV546 Prikaži

      Po meni je msc najbolji ikad ali glupo je bozace uspoređivat po naslovima (ko ima vise taj je bolji) da je vettel slucajno 2014 otisa u merc a ham dobio nogu sad bi vettel ima bar 8 naslova ( amo rec da je 2 izgubia od rosberga) a hamiltom da je otisao u ferrari 1 mozda mozda 2
      Alonso je sami vrh a ima samo 2 naslova kao i montoya s par pobjeda…



      9
      8

      1
    • Bernie Ecclestone
      Dani Donator Prikaži

      misli se 3. u ferrariju.



      2
      -4

      6
      • Ferrari
        miki the pirate Donator Prikaži

        Ako veli “u povijesti ovog sporta” onda ne stoji 3. u ferrariju.
        Ali mislim da bi trebalo vozače rangirati po ferrariju, jer lako sa švabama naslov uzeti – aj budi faca pa s “pouzdanim” talijanima uzmi par naslova u nizu. ;)



        5
        4

        1
        • Bernie Ecclestone
          Dani Donator Prikaži

          Ne znam onda samo kako su najuspješnija ekipa u povijesti f1 ako su tako loši.
          “Ferrariju gdje je pobijedio na 14 utrka. Po tom broju ispred njega su samo Ferrarijeve legende Michael Schumacher i Niki Lauda. ” Zaključio sam po ovome citatu. Međutim ne može biti 4. kada Fangio ima naslov više i izjednačen je sa Prostom. Rekao bih da je ovo trljanje soli na ranu ferrariju.



          2
          -2

          4
  5. Blue Flag
    Tow Pie Pie Prikaži

    Bojiim se da nadolazeće godine neće biti dobre za Ferrari. Ako sa ovolikim novcima nisu uspjeli ništa konkretno napraviti sve ove godine kako će tek kada na snagu stupi budget cap? Ako nastave ovako moći će biti sretni ako uhvate koji bod. Za njihovo dobro nadam se da će se rekonstruirati kako treba. Gledajući na uloženi novac i dobivene performanse ispadaju mi jedni od najlošijih ekipa na gridu (ove godine i najlošiji). Iako nisam navijač Ferraria frustrira me ta njihova neefikasnost, ili me žalosti… nisam siguran.



    5
    5

    0
  6. Fernando Alonso 14
    Hyper markoni Prikaži

    Da je ostao u Red bullu, bilo bi mu isto, daleko su ostali timovi od Merca


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.