Ricciardo: Ne očekujte starog Alonsa nego pripremljenog i brzog Alonsa

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 2 min 17 komentara

Daniel Ricciardo vjeruje da rivali ne smiju upasti u zamku i očekivati “starog” Fernanda Alonsa, te smatra da će se vratiti kao “vrlo brz” vozač.

Alonso će doći u Renault na mjesto Australca, a vozit će s Estebanom Oconom. Dvije godine nakon odlaska iz F1 dvostruki svjetski prvak, po mišljenju Ricciarda, nije izgubio ništa brzine:

“Ne čekamo starog čovjeka, ja čekam vrlo brzog Fernanda. Nisam bio siguran što će odlučiti jer znam da se utrkivao u puno različitih kategorija otkad je otišao iz F1.”

“Nisam bio siguran da se želi vratiti, ali izgleda da želi.”

“U posljednjoj godini je otišao uz savršen kvalifikacijski skor (21-0) i još uvijek je vozio fantastično. Stoffel Vandoorne nije bilo tko.”

“On ima talent da pritisne bolid do granica i svjestan je toga. Stari Fernando ne, ja očekujem vrlo brzog i pripremljenog Fernanda.”

Ricciardo je uvjeren da će Alonso povesti ekipu prema naprijed:

“Mislim da će iduće godine i u narednim godinama nastaviti s napretkom. Esteban ima iskustva i samopouzdanja, ali u Fernandu imaju nekog s jako, jako, jako puno iskustva.”

“Veselim se utrkivanju protiv njega i mislim da će Renault jako napredovati u nadolazećim sezonama.”


Odgovor

17 komentara

  1. Fernando Alonso 14
    tapa-tapa Prikaži

    Jedna od svjetlijih točki u 2021…??



    19
    19

    0
  2. Nando
    rajus Prikaži

    Covjek koji je zaustavio velikog Michaela Schumahera je za vjeciti respekt …On je trebao imati minimum 3 naslova…ali Ferari…



    25
    14

    11
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Dva puta u Ferrariju je u zadnju trku ulazio kao prvak. Niti jednom nije uspio. Nije to samo do Ruede…



      19
      -1

      20
      • Fia
        Realista Prikaži

        Ako si gledao te dvije sezone, cudo je sto je uopce bio u borbi za naslov i sto se doveo u tu poziciju svojim voznjama. Momcadski kolega Massa koji je izgubio naslov od Hamiltona za dlaku jedne godine je zavrsavao puno puno puno puno puno puno niže od FA.
        Tako da izjaviti tim tonom: “ulazio kao prvak dva puta i nije uspio…” Kao da je vozio dominantan bolid pa prokockao sve kao zadnji klosar sto nema veze sa istinom.
        Istina je samo da nije uspio ali je te sezone vozio cudesno, a ako se ne varam jedne od njih je proglasen i najboljim vozacem od strane F1 vozaca i timova, a Vettel bio prvak. Mislim da to govori siru sliku od tvog komentara.



        30
        23

        7
      • Fernando Alonso
        Mr.Spaceguy Donator Prikaži

        Slucajno ti prijavio komentar. Jok do Alonsa je.



        8
        7

        1
        • Niki Lauda
          wapi Pretplatnik Prikaži

          Rueda je samo 2012. bio na pitwallu. 2010. je bi netko drugi. :)

          Da je bilo po mome već 2011. ne bi sjedio u Ferrariju, pa je pitanje kaj bi i s kim bi bilo 2012….

          Što se mene tiče daleko mu kuća, ali nije fora da je Hamilton jedini s tamne strane Sile na gridu, pa pozdravljam njegov povratak.



          5
          5

          0
    • avalon Prikaži

      kad se MS spomene u kontekstu osvajanja titula FA onda je nijemac velik , a kad se spominje generalno onda je MS
      bija prlljavac , nekorektan , a sve titule je osvojia zbog slabih tim kolega ili onima koji su bili bolji od njega je bilo zabranjeno da ga pobjeđuju . jer svi znamo da za osvajanje titule(a) ne treba pobjedit vozače iz drugih konkurentnih timova nego kolege zar ne ? zato me čudi npr sezona 1996/ 98. kad je MS “pobjedija” kolegu irvina ipak 1996. završija 3. jer nije uspija pobjedit hilla , a 1998 . je završija 2. jer nije uspija pobjedit hakkinena . a FE je treba osvojit ne najmanje 3 nego minimalno 4 naslova je r naravno da nije alonso kriv šta 2010. nije uspija preteć petrova u abu dabiju ili buttona u brazilu 2012. ( kad se seb izvrtija i pa na začelje u prvom krugu ) , kriv je … ferrari to mnogi navijači fernanda znaju . moga je i u McL osvojit bar jednu titulu da dennis nije makar donekle favorizira LH , a + toga ovaj uopće nije pokaziva respekt prema 2 X prvaku . da je sad bi vrlo lako moguće FA vozija za mercedes umisto lewisa i ima bar 7 – 8 titula ako ne i koju više …..



      16
      14

      2
      • Fernando Alonso
        junior Prikaži

        Fernando je jedan od najboljih u borbi 1 na 1 na stazi…ako on nije uspio prestici Petrova onda sumnjam da bi i netko drugi pogotovo sa svojim prastarim 8. motorom, iako mi nije jasno zasto nije probao na nož ici pa sta bude bude.
        A i u Brazilu 2012 je Mclaren bio prebrz i po mokrom i po kisi.



        8
        0

        8
  3. Dodi napalm Prikaži

    Ovo bude jako zanimljiva kombinacija i baš se veselim tom rivalstvu, nadam se da Alonso nebude opet tiral “politiku u butigi” jer takav pristup vodi destrukciji tima.



    2
    2

    0
  4. Kimi Raikkonen 7
    Hydroid prime Prikaži

    Iako mi se nikada nije sviđao niti ikada bude ali mogu reći da mi je drago da se vraća pa da utrke učini zanimljivijima. Sada ćemo barem znati koliko brzo taj renault može ići.



    11
    10

    1
  5. Fernando Alonso 14
    Hyper markoni Prikaži

    Ako je stvarno tako, onda od Fernanda bi moglo biti nešto u ove najmanje 2 povratničke sezone, nadam se da će biti bolji od Schumacherovog povratka između 2010. i 2012.



    3
    2

    1
  6. Williams
    Montoya Prikaži

    Neznam je li ovo “lost in translation” ili i tamo zvuči slično, ali naslov “ne očekujte starog Alonsa” na prvu daje prilično loš prvi dojam. Ako je stari Alonso non-stop grizao, borio se i bio vatren, šta je onda “novi” drugačiji ? Da, normalno da mi je jasno da se misli na “stari” po godinama, ali po meni je misao promašena. A Alonsu želim svu sreću, mada nije realno očekivat ni postolje obzirom šta će imat na raspolaganju. Daj bože da sam u krivu, ali nekako mi je teško povjerovat da Renault može do postolja. Al da će dat žara utrkama i priuštit nam svašta, u to ne sumnjam



    10
    9

    1
  7. Brawn Gp
    F1 Zagorec Prikaži

    Za Fernanda navijam od 2004.g.
    Ne mogu vam opisati tugu kad je otišao te radost i veselje što se vraća!!!!!
    Znam da ga mnogi ne mogu smisliti ALI isto tako ja ne vrijeđam one za koje ne navijam jer poštujem svakog vozača F1 (doduše ima jedan balavander na gridu kojem bih z guštom odalamio jednu “vaspitnu” – ali čisto onako – bratski??).
    Fernandov povratak bit će sjajna stvar za F1 a nadam se da će Renault isporućiti koliko toliko solidan bolid …..



    8
    8

    0
  8. Juan Manuel Fangio
    veki66 Donator Prikaži

    nisam navijac,ali njegov povrtak je definitivno dobar za F1…..uvijek spreman za borbu do zadnjeg cm…..1 na 1 jedan od najboljih vozaca koje sam gledao…..veseli me povratak svakako…… i ne vezano za to,zalosno je da u danasnjoj F1 vozac takvog kalibra mora radit pauzu eto 2 godine…zalosno je ovo sto se desava sa Vettelom,sto se desilo sa Hulkom……kad pravi talentirani vozaci gube mjesto ili se moraju borit da ga dobiju…..zalosno…..



    3
    3

    0
  9. nixon Prikaži

    Nek se samo vrati, svaka mu čast! Zavrijedil je on puno više od onoga užasa dok se moral z Buttonom sunčati na ležaljkama jer su makine krepavale svaku utrku, a godine karijere prolazile…



    2
    2

    0
  10. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Svaka cast svemu, no Alonso je svoje najbolje godine ispucao na Ferrari i McLaren. Sve bi to bilo lijepo i krasno kako Riciardo prica, no bez obzira na sve godine rade svoje i niti jedna osoba na svjetu nije imuna na to. Sumnjam da ce Alonso voziti vise ikada kao 2010 ili 2012. Isto tako vrlo vjerovatno nece imati paket s kojim ce moci ponoviti slicne rezultate. Mozda imaju nekakvu sansu 2022 no on nije tip koji moze cekati jos nekoliko godina na konkurentan auto a uz to ima njih jos nekoliko kao i par ekipa koji pucaju na tu sezonu za povratak u vrh.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.