Hulkenberg je Mercedesu 2013. bio drugi izbor

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 1 min 44 komentara

Ross Brawn je otkrio da je Nico Hulkenberg bio druga vozačka opcija za Mercedes 2013. godine, te bi vjerojatno on bio njihov vozač da je Lewis Hamilton odbio doći.

Hulkenberg se prošlog tjedna vratio nakon otkaza u Renaultu, te je u Racing Pointovom bolidu tog vikenda propustio krenuti u utrku zbog mehaničkog kvara. Ipak, novu priliku je dobio jučer, te je iskoristio na najbolji mogući način. Kvalificirao se na treće mjesto, tri mjesta ispred Lancea Strolla, a onda je odvezao jako dobru utrku i nakon diskutabilnog dodatnog odlaska u boks – završio na sedmom mjestu, iza Strolla.

“To je bio nevjerojatan fizički izazov za Nicu Hulkenberga. Ne znam koliko ga je boljelo do kraja utrke, ali je cijeli vikend odradio jako dobro za nekog tko je samo uskočio u bolid.”

“Malo je nedostajalo da ga angažiram prije nekoliko godina kad sam bio u Mercedesu. Da se Lewis nije pridružio – Nico je bio naš idući izbor.”

“Uvijek sam ga enormno cijenio kao vozača. On je vrlo jak vozač koji bi trebao biti u Formuli 1.”


Odgovor

44 komentara

  1. Jenson Button
    Lotus Prikaži

    Poznavajući Hulka i njegovu sreću, Mercedes bi propao prije hibridne ere.

    Može li autor postaviti anketu sa pitanjem “Tko je bolji vozač Rosberg ili Hulk



    27
    26

    1
    • Max Verstappen 1
      Multi 21 Prikaži

      To je vrlo nezahvalno pitanje.



      8
      7

      1
    • Fernando Alonso
      Mr.Spaceguy Donator Prikaži

      Rosberg i to dobrano.



      27
      19

      8
      • Formula1
        f1zd Prikaži

        Ne razumijem kako se mogu uspoređivati svjetski prvak i lik bez postolja.

        Ja mislim da bi doveli Vettela umjesto Hulka tamo negdje 2015.



        10
        -2

        12
        • David Croft
          Frantic Donator Prikaži

          S tvojom prvom rečenicom se apsolutno slažem.
          Koliko god mi Hulk bio drag, nije korektno stavljati u istu rečenicu svjetskog prvaka (i to protiv vrlo jakog timskog kolege) i čovjeka koji se za 10 godina nije uspio popeti na postolje.
          Iako je možda razlika u njihovim vozačkim sposobnostima puno manja nego što govori “1 titula, i to vs. Hamiltona” spram “0 podija za 10 godina”.

          S tvojom drugom rečenicom se apsolutno ne slažem.
          Upravo iz razloga što je razlika u njihovim vozačkim sposobnostima puno manja nego što govori “1 titula, i to vs. Hamiltona” spram “0 podija za 10 godina”. ;)
          I nisam baš 100% siguran da bi NR uzeo npr. sve 3 titule (2014-2015-2016) protiv NH ili i više titula (pod pretpostavkom da se ne bi penzionisao na kraju 2016.).
          Samim tim, Vettel im ne bi ni uopšte trebao.
          Dalje, mislim da bi Vettel u svakom slučaju 2015. prešao u Ferrari, jer vjerujem da se prilično rano u sezoni 2014. krenulo “u dovođenje” Vettela, iako je to službeno naravno objavljeno oko Monze ili kad već (klasika).



          10
          9

          1
        • Nico Hulkenberg
          Zec Prikaži

          Da je Hamilton vozio za Sauber i Force Indiju, vidjeli bi koliko bi naslova imao.



          11
          1

          10
        • Formula1
          f1zd Prikaži

          Vettel bi bio lud kad bi izabrao Ferrari pored Mercedesa nakon 2014., ali dobro, lako je sad reći. 2017 i 18. pogotovo je izgledalo da su i prestigli Mečku, pa tko bi rekao da će 2 godine poslije stanje biti kao 2015., ako ne i gore. Mislim da bi Rosberg lako dobio Hulka za taj naslov 2014., po meni je razlika između njih najmanje kao i razlika između Luje i Rosberga.
          Tko zna, šteta što ga izgleda nikad nećemo vidjeti u donekle konkurentom bolidu.



          2
          -1

          3
        • avalon Prikaži

          Zec … najvjerovatnije nijedan ali sam siguran da bi ima više od 0 podija . hulkenberg je po onom kako ga se veliča puno cjenjeniji od ex kolege pereza , a taj perez je i sa sauberom i FI ostvarija 8 podija . u sauberu je 2 X završava 2. , vrlo blizu pobjede . u maleziji 2012. za pobjednikom alonsom je na kraju ima zaostatak od 2.264s treći LH 14.592s , a u monzi iste sezone za LH 4.356s , treći alonso 20.594s .
          bilo bi glupo mislit da je sa sauberom ili FI moga “jurišat” na titulu no zanemarimo sauber , njega je vozija tek sezonu ali FI je bila itekako sposobna za dohvatit postolje , čak i više njih … dokaza perez . po meni nije najvažnije dobit šansu u nekom top timu jer možda vozač dođe u “krivo vrime” tj kad tom top timu ne ide , padne u konkurentnosti pa onda opet nema rezultata . npr da je LH ( ili NH ) doša u mercedes 2010. i vozija ga do početka “nove ere” šta bi bilo , kakvi bi bili rezultati ? po meni prosječni . primjer … 2013. mercedes je napredova u odnosu na 2010:/11./12. ali ne dovoljno u odnosu na RB , ferrari i kakav je rezultat na kraju ostvarija LH ? završija je 4. sa 208 bodova manje od seba , 54 manje od alonsa . da se kimi nije “posvađa” sa lotusom zbog novčića pa zbog toga nije odvozija zadnje 2 trke možda bi lewis na kraju završija i 5. dakle bija bi na razini rezultata u McL koje je ostvariva posli osvojene titule . i da se nije ušlo u “novu eru” , da je sve ostalo na “klasici” , a on osta u mercedesu koliko bi danas titula ima LH ? možda bi se sad pisalo kako je LH veliki talent ali nikad nije dobija šansu u top bolidu . po meni webber nije bija ništa lošiji vozač od NH ali šta je moga u minardiu , jaguaru pa i williamsu ? ima je sriću šta je 2007. preša u RB koji tada nije bija “sila” i kad je coulthard otiša , a doša seb webbera su “zadržali” . da nsiu proša bi ka i NH .
          naravno , kad o ovakvim stvarima pišem uvik mi na pamet padne nick heidfeld , vozač velikog talenta po meni ravnog talentu npr LH u nižim kategorijama . lik koji je drža ( ne znam drži li još uvik ) … najviše podija (13 ) bez pobjede , najviše drugih mista ( 8 ) bez pobjede i consecutively classified (41 ) pa ? je li ikad dobija šansu u nekom top timu ? ka kolega je pobjeđiva i kimija i kubicu , dva omiljena , cijenjena . a “krasija” ga je i nadimak quick nick ;) frentzen , je li on ikad dobija šansu u top timu ? najbolji bolidi koje je vozija možda su bili u rangu FI sa kojima je SP osvja postolja pa ipak frentzen je ostvrija 3 pobjede za jordan ( 2 ) williamas (1) , 2 X starta sa P 1 ( s williamsom i jordanom ) ,odvozija 6 FL i 18 puta se penja na postolje . je li itko žalija šta heidfeld , frentzen ( a virujem da ih je još bilo ) nikad nisu dobili šansu koju su po rezultatima zaslužili više od hulkenberga ? naravno da ne , jedino je hulkenberg “oštećen” time što se nisu prepoznali njegovi potencijali zar ne ? nekad dolazak u top tim koji je u konstantnom padu ili stagniranju ( ka npr ferrari ) mogu u konačnici predstavljat samo podatak u CV nekog vozača . jer ako ferrari nastavi ovaj “raspad sistema” još nekoliko sezona , doči će novi mladi talenti i može se desiti da ni CL ne realizira svoj potencijal , a u top timu je koji baš i ne dokazuje da je top … bar ne trenuto . možda će se i zbog njega žalit ka i zbog NH . samo šta je CL već i pobjeđiva i penja se na postolje za razliku od hulkenberga koji je dosada na žalost tek rekorder po broju odvoženih trka bez postolja . pa i najzagriženiji fanovi NH bi se trebali zapitat zašto on to nije moga uradit sa FI dok mu je ex kolega to radija sa ISTIM bolidom ….



          3
          1

          2
        • Honda
          zekohonda Donator Prikaži

          @avalon
          Hhf je ’97. bio u top bolidu.



          8
          7

          1
        • Nico Hulkenberg
          Zec Prikaži

          @avalon. Frentzen je sigurno tada vozio u puno konkurentnijem Jordanu nego li je to Force India ikada bila. Jedinu pobjedu za FI je trebao ostvariti Hulk u Brazilu kada su on i Button deklasirali sve a on i Buttona, te da nije bilo bezvezne kazne zbog dodira sa Hamiltonom, jer evidentno mu je proklizao bolid i to je bio razlog sudara (ne bježim od toga da je greška Hulkova i da je bio strpljiviji oderao bi ga u slijedećem krugu bez ikakvog otpora). Ne da mi se kopati po statistikama ali u Sauberu je došao do 4. mjesta izvrsnom vožnjom, a još bi takvih vožnji iskopao. Ali čovjek je imao puno pehova i po meni previše čudnovatih odluka svojeg trkačeg inženjera. Naravno da puno vozača ima koji nisu dobili priliku u dobrim momčadima, kad si već neke nabrojio tu bi prije svega svrstao Vergnea, koji je puno više pokazivao od Ricciarda, isto dosta pehova imao, pa na kraju nestao iz F1. Hulku je otegotna okolnost bila ta da je dobio priliku u Williamsu i odmah otkaz, te godinu dana pauze. Pa godina u FI, pa prelazak u Sauber, pa opet povratak u FI i onda Renault. Tu se puno izgubilo na navikavanja i prelaske, a sve u osrednje momčadi. Trebao je ostati u FI dok ne dođe ponuda od nekog velikog tima ili tamo završiti karijeru, to bi za njega bilo puno bolje. Uostalom izjava samoga Pereza da se vidi u kojem stanju je F1 kada za Hulka nema mjesta, sve govori.



          5
          5

          0
        • avalon Prikaži

          zekohonda … otprilike isto ka perez . oba su došli iz saubera samo šta je perez posli tek jedne sezone dobija odje*enicu , a frentzen je u rookie sezoni za williams ima 6 odustajanja u 17 trka . već iduće sezone williams je bija u padu odlaskom renaulta , prelaskom na mecachrome . možda je HHF spada u vozače kojima treba mala prilagodba sa jednog na drugi bolid , a bolje rezultate je možda “kastriralo” i 6 odustajanja . npr i kimiju kad je preša iz lotusa u ferrari je trebalo vrimna da se “navikne” ako je sudit po rezultatima naročito 2014. pa dijelom i 2015. . od 11 trka koje je završija HHF je 7 završava na postolju šta je po meni OK kad se uzme u obzir da se ka “početnik” u timu mora borit sa JV koji je ima odličan “ulaz” u F 1 i MS . objektivno , teško je moga parirat ovoj dvojici s obzirom na “novo okruženje” . jedna sezona u top bolidu koji već sljedeće to nije je po meni dobra tek za CV … ali OK , williams je 1997. bija top bolid .



          1
          0

          1
        • avalon Prikaži

          Zec… ajde drago mi je šta tvrdiš da je jordan kad ga je vozija HHF bija puno konkurentniji nego je FI ikad bila . a možda to samo izgleda jer je tada “liga” bila slabija nego sezona od kada je FI na gridu ;) više timova je vozilo ( njih 5 od 10 ) na “kopijama . npr williams supertec = kopija renaulta , benetton playlife = supertec = kopija renaulta , arrows = hart kojeg su oni navodno razvijali , BAR supertec , jordan mugen honda = kopija honde . po podatcima koje sam pronaša taj jordan konkurentniji nego je FI ikad bila ima je te 1999. motor sa NAJMANJE ks na gridu … mugen honda 680 KS , supertec 780 KS ( 100 više od MH ) , playlife 750 KS ( 80 više od MH ) , petronas ( to je zapravo ferrariev motor korišten od saubera ) 770 KS ( 90 više od MH ) , peugeot 765 KS ( 85 više od MH ) tek su motori ford coswortha i arrowsa /ex harta bili neznatno jači od MH motora — cosworth 705 KS ( + 25 ) i arrows 715 ( + 35 KS ) . znači , jordan sa najslabijim motorom na gridu je bija puno konkurentniji od FI ikad koja je od 11 (nepunih ) sezona 10 imala najbolji motor na gridu … osim 2008. kad su koristili ferrariev ?!?!? možda snaga motora nije važna za konkurentnost bolida ? a možda bi se moga “konsultirat” sa alonsom i pitat ga zašto je vika TR “GP2 , GP 2” vozeći McLhondu kojoj je falilo snage ;) možda je novac bitan za konkurentnost , FI je bila “siromašna” , a jordan bogat pa je moga ulagat ? a možda je HHF svojim vožnjama uspija recimo nadoknadit manjak snage ( = nekonkurentnost ) jer npr hill u istom bolidu je osvojia tek 7 , a HHF 54 tj 20 manje od irvina u ferrariu i 22 manje od mike u McL koji su imali puno više KS na “raspolaganju” . čini mi se da si u “jednadžbu” uvrstija više kalkulacija tipa … moga je , da nije bilo kazne ( iako je napravija grešku kako sam “priznaješ” ) nego pričeka sljedeći krug , uvrstija si i čudne odluke njegovog trkačeg inžinjera …. njih i sada ne čujemo baš često , a prije pogotovo pa ne znam odakle ti ti podatci , prelaženje iz timova koji su bili osrednji , pa privikavanje . vidiš npr zekohonda to nije uzeja u obzir kod HHF samo je konstatira top bolid :) kako se to nekako namisti perez i hulkenberg su vozili za iste timove , sauber i FI , hulkenberg je kako pišeš odličnom vožnjom doša do 4. mista , a perez je kakvim vožnjama sauber 2 X “dovozija” do 2. mista ? pogledaj zaostatke SP za LH i FA te 2 trke kad je završava 2. ;) FI je SP 5 X “dovozija” do podija , NH NIKAD . kako to jedan kojeg baš i ne vole može , a omiljeni NH ne može ? a onda 2018. NH završi prvenstvo 7. na portalu se pojavi vijest kako je the best of the rest i počme “raspisivanje” fanova kako je on super , kako mu samo treba top bolid za titulu . no dok su vozili zajedno perez je 2016./17. bija the best of the rest ali … ko jbe meksikanca ? nije on “kalibar” vozača NH iako je neuporedivo uspješniji . 2 stvari me zanimaju … u čemu je tajna moći mercedesa i hulkenberga da ga i bez rezultata kroz 11 sezona ovako veličate ? nekog drugog sa istim rezultatima bi ismijavali … zbog čega se stalno spominje njegova loša srića ? je li se moga npr dokazat u FI ka sergio ? mislim da da , a time bi valjda privuka” pažnju šefova nekih boljih ili top timova ka šta je uradija SP posi odlinih vožnji i postolja u sauberu . npr spominješ vergne – a i valjda tvrdiš da je pokaziva više od ricciarda … po tvojim kriterijima ili na osnovu rezultata ? DR Vs JV = 1. 1 . ne znam šta bi napravi vergne ali vidim šta je uradija DR po meni jedan od boljih vozača na gridu , skoro pa umjetnik kočnica i preticanja . ali eto recimo da je vergne bija bolji no taj “lošiji” ricciardo je solidno “isprašija hulkenberga 2019. ( +17 ) iako je NH i 2017./18. vozija renault , a DR je to bila prva
          sezona u timu . e ali zato je te 2 sezone NH “isprašija” palmera i sainza zar ne ? postotak odustajanja NH je 21,3 % no slian broj odustajanja ili nešto viši imaju i npr CS ( 23,3 % ) , max ( 20,5 % ) , CL ( 21,2 % ) , norris ( 23 % ) , kvyat ( 22,4 % ) , a svi imaju manje i sezona i trka u odnosu na NH … znači , oni su nesretniji od hulkenberga ? ipak usprkos njihovim odustajanjima ( nesrići ? ) max , leclerc ,kvyat , gasly , norris su osvajali bar jedan podij , a nesretni NH još uvik čeka … da se razumimo , nemam ja ništa protiv NH , dapače ,on mi je simpa lik , djeluje mirno , prijazno , čak bi reka i poprilično cool . mislim i da je vrlo dobar vozač ali ne shvaćam ovo “kovanje u zvijezde” vozača koji drži “neslavan rekord” tj broj odvoženih trka bez postolja ?!?!? i za sve to “krivit” lošu sriću ,odustajanja itd . na sve ovo bi se slatko
          smijali npr de cesaris sa 70,6% , cheever sa 63,6 % , , patrese sa 57,2 % , alboreto sa 52,5 % odustajanja , a mogli bi im se pridružit i berger , mansell , piquet , alesi , lauda itd svi sa preko 40 % odustajanja . to je loša sriča mada su npr lauda , mansell , piquet usprkos tome ne samo osvajali postolja nego i titule ….pustimo špekuliranje i šta bi bilo da je bilo . to se ne bilježi u “knjizi” povijesti F 1 , bilježe se dosezi , mada je tu NH “zabilježen” ali … onako ,ne baš dobro .



          1
          -2

          3
        • Nico Hulkenberg
          Zec Prikaži

          @avalon Lijepo si ti tu neke statistike nabacao. No nije to sve tako kako statistički izgleda. Vidiš, zbog toga rijetko komentiram nešto pošto sam lijen vaditi podatke i kopati po arhivama, a dok sam bio mlađi imao sam takve dugotrajne rasprave s nekim likom iz Slovenije. Ja pričam po sjećanju, a za procijenu vozača se oslanjam na neke svoje metode. Zato volim vidjeti vozača u slabijoj momčadi i kad vozi po kiši. Zbog toga je meni Hamilton “na ledu”, sve dok ga ne vidim u slabom bolidu. Možda bi on došao do bodova, blizu ili možda čak i na postolje, ali dok to ne vidim uvijek će mi ostati mali upitnik. Naravno da je on dobar vozač i vjerujem da bi i u slabijoj momčadi vukao maksimum.
          A što se tiče čudnovatih odluka inženjera, tu bi opet trebalo kopati po krugovima koje je radio Hulk, kad su konkurenti išli u boks, a kad on… ali nemam ja ni vremena, a ni volje za statistike. Ti i ja možemo sjesti negdje, pogledati cijelu sezonu pošto imam snimke utrka od 2000. do 2014. (ali mislim da su mi neke otišle jer su ostale na VHS-u) te raspravljati o vozačima. Spomenuo si Fisichellu. Da osvojio je podij sa FI, ali je dobio i priliku u Ferrariju kao zamjena i što je napravio… nula. Vukao se po dnu. On mi je, inače, jedan od dražih vozača. I Ricciardo je meni simpa, ali da ga je Hulk smio prestići u Kanadi (ako se dobro sjećam) te da je uhvatio realno postolje u Njemačkoj (mislim da je to utrka gdje si je Hulk zabio posljednji čavao u lijes) on i Ricci bi bili izjednačeni, ako ne bi Hulk bio i bolji. Jer definitivno je Renault sve podredio Ricciardu (tu se opet da pričati i o nekim taktičkim fulanjima). Za Vergnea sam 100 % uvjeren da bi napravio bolji posao u RB od Ricciarda. Ti i ja ovako možemo slijedećih tjedan dana pisati, ali nećemo. Samo ću ti reći, pusti sirovu statistiku. A i znaš što kažu za nju. Lijep pozdrav i GO HULK, najbolji vozač na gridu! ?
          Živio!



          3
          2

          1
        • Monisha Kaltenborn
          monkeyseat Donator Prikaži

          @avalon

          ima je te 1999. motor sa NAJMANJE ks na gridu … mugen honda 680 KS

          1999. Mugen-Honda MF301HD je razvijala između 765 i 790 ks, a za kvalifikacije oreko 800 tako da nije definitivno motor bio najslabiji na gridu. Ferrarijev motor je tada razvijao oko 780 u utrci, a 840 u C verziji na kvalifikacijama (inicijalna verzija na startu sezone 1999. je razvijala 800 ks u kvalifikacijama).
          Mercedesov FO 110H je imao oko 780.



          3
          3

          0
        • Lewis Hamilton
          smr201 Prikaži

          @zec
          S obzirom da Hama nećeš nikad vidjeti u slabom bolidu, trebao bi se osloniti na svoj drugi kriterij, a to je vožnja po kiši. Nije li ti barem u toj kategoriji pokazao dovoljno da bi išao u neku kategoriju iznad dobrog vozača?
          Što se tiče Hulka meni je isto drag, ali je imao prilika za postolje i bome si je većinu puta sam kriv što ga nije uzeo. No da treba biti na gridu ispred Groznog i još par njih svakako.



          2
          1

          1
        • Nico Hulkenberg
          Zec Prikaži

          @ smr201
          Svi njega drže za super vozača u kišnim uvijetima, ali to baš tako i nije. On skoro da i nema utrke po kiši na kojoj nije izletio na livadu. Čak i kad je pobijedio na VN V. B. jedne godine.



          3
          2

          1
        • avalon Prikaži

          monkeyseat ……-Honda MF-301HD (1999) Type: 10 cylindres en V , 2 999 cm3 , 680 ch à 15 000 tr/min
          Mercedes-Benz FO 110H (1999) Type: 10 cylindres en V à 72° , 2 998 cm3 , 810 ch à 16 200 tr/min
          Ferrari Tipo 048 (1999) 10 cylindres en V à 80° , 2 997 cm3 , 805 ch à 16 500 tr/min
          možda si pobrka oznake jer Mugen-Honda MF-301HE iz 2000. sa 770 ch à 15 800 tr/min koju je koristija jordan je u “gabaritima” snage koju navodiš za MF-310HD ali čak i u ovom slučaju bi MF-310HD bija slabiji od Ferrari Tipo 049 (815 ch à 17 000 tr/min) i Mercedes-Benz FO 110J ( 815 ch à 17 800 tr/min ) ali ako je za slavu našeg hulkenberga neka bude da si u pravu , ja u krivu .



          1
          -1

          2
        • Monisha Kaltenborn
          monkeyseat Donator Prikaži

          @avalone, najslabiji bolid je 99. vjerujem bio onaj Minardija pogonjen Cosworthovim motorom (malo nadograđeni motor iz 98. koji je imao oko 700-710ks) i cca. 730-735ks.
          Ako misliš da ovo pišem radfi Hulkove slave grdno se varaš. Nisam njegov fan niti ga smatram vrhunskim vozačem. Kad je i imao šansu za podij sjebo je nešto.


          0
          0

          0
        • Lewis Hamilton
          smr201 Prikaži

          @zec
          Pa kakve to veze ima? Jel pobjedio? I prošle godine se Max izvrtio u Njemačkoj, pa se svi slažu da je odvozio maestralno. Ili Brazil 2016.koju svi navode ko genijalnu Maxovu vožnju, a Hama nije vidio cijelu utrku koliko je ovaj bio ispred.
          Crofty je rekao prije Austrije da je od zadnjih 12 kišnih PP Ham uzeo 9.



          1
          0

          1
        • avalon Prikaži

          Zec … stvarno si me uznemirija svojom zadnjom rečenicom ” Lijep pozdrav i GO HULK, najbolji vozač na gridu!” zbog koje sada čupam kosu i grizem nokte :) :) taktika ti je stvarno OK , bazirana na špekulacijama o odlukama trkačeg inžinjera NH koji je donosija krive odluke kad je NH odlazija u box no ne da ti se kopat po statistikama … akoje statistike nam to “govore” ? puno toga ti se svodi na špekulacije tipa “da ga je ( ricciarda ) Hulk smio prestići u Kanadi” ili šta bi bilo da je bilo “da je uhvatio realno postolje u Njemačkoj ” onda bi NH bija … e , da se dogodilo ali nije . moga bi i ja npr špekulirat kako je seb sa ferrariem moga osvojit titulu 2018. da nije bilo monze bez maurizieve naredbe kimiju da propusti seba i njemačke di se seb razbija ali jbga , bilo je kako je bilo . no da se “vratim” na temu … bi li mi citira dio di spominjem fisichellu . vidiš kad se radi o NH ne valja pisat realno , navodit podatke , komparacije sa tim kolegama jer su te stvari provjerljive , ne može ih se negirat , a ne idu u korist NH . naravno , to se ne da demantirat replikama pa je najbolje negiranje činjenica udaranje minusa :) :) ne bojim se ulaska u “osinje gnijezdo” i negiranja činjenica minusima . ali zato je poželjno navodit krive podatke ( moje spominjanje fisichelle kojeg nisam spominja ) , špekuliranje sa odlukama trkačeg inžinjera ( koje sumljam da su se mogle čuti naročito prije ) , time kako je u renaultu sve bilo podređeno ricciardu , time šta je moglo bit da je bilo itd . to zahtjeva “plusovsko” odobravanje , slaganje sa špekulacijama ali ne umanjuje činjenicu da NH drži neslavni “rekord” tj 178 trka NH bez podija . naravno , pri tome se ne “vidi” komparacija SP i NH koji su vozili za iste timove samo šta je perez bija neuporedivo uspješniji sa 8 Vs 0 podija , a odvozili su isti broj trka … zapravo perez jednu više . virujem da su tvoje neke metode na koje se oslanjaš jako točne i zbog toga virujem kad 100 % tvrdiš da bi vergne napravija više od ricciarda . no zamisli hipotetski da je lani umisto DR vergne vozija renault sa NH i pobjedija ga sa još višom bodovnom razlikom ( jer je JV bolji od DR ) bi li prizna “inferiornost” NH u odnosu na JV ili bi opet špekulira kako je sve bilo podređeno JV ? možda je u FI sve bilo podređeno perezu ? u williamsu kolegi mu rubensu ? jedino kad je NH pobjeđiva svoje tim kolege je sve bilo reguralno zar ne ? jedino je trkači inžinjer stalno “šteka” jer da nije hulkenberg je moga …. jbte , ispada da je on največi pehista F 1 . zanemarimo one koje sam naveja u prethodnom postu jer to je kad su oni u pitanju samo statistika zar ne ? NH je valjda jedini kojeg su svi sabotirali , nisu vidili njegov ogromni talent osim brawna kojem je bija drugi izbor za mercedes . znaš li koliki je uspjeh 2 sezone uzastopno završavanje FI na 4. mistu izad mercedes , RB ferraria , a s obzirom na disproporciju u financijama navedenih ? OGROMAN ali ni tada dok su bili 4. tim grida NH nije ostvarija postolje , perez je te 2 sezone bija the bast of the rest . znam , kriv je hulkenbergov trkači inžinjer , podređenost tima perezu jer da nije bilo tako … ma neka legenda ide dalje , pridružujem se ( konačno ! ) uz poklik GO HULK, najbolji vozač na gridu!
          PS , drago mi je šta si spomenija LH koji za razliku od NH nije baš nešto po kiši ali ipak mislim da bi u “slaboj” FI 2016./17. osvojia poneko postolje ako ne i pobjedu , a hulkenberg je … ma bolje da ne spominjem . šta “kažu” neke tvoje metode koje si spomenija , treba li se za top tim izborit rezultatima ili je dovoljno mišljenje nas sa ovog portala jer vidimo , znamo i ono šta glupi šefovi timova ne vide , ne znaju ?
          taknut “svetu kravu” je nezahvalno ali eto … ne ustručavam se ….



          1
          0

          1
        • avalon Prikaži

          eto zašto mene ovaj portal baš veseli . monkeyseat napiše podatke o snazi motora mugen honde , mercedesa , ferraria i to je OK , ja navedem provjerljive podatke za iste timove i to nije OK . možda bi dobija virtualni pljesak da su moji podatci išli u korist hulkenberga ? ali … onda bi laga pa ko zna bi li to prošlo ? ma gotovo sam siguran da bi :) :) :)



          1
          -1

          2
        • Monisha Kaltenborn
          monkeyseat Donator Prikaži

          @avalone, ne tvrdim da su moji podatci 100% točni i isto tako tvrdim da niti tvoji nisu 100% jer prave brojke ni ti ni ja nećemo nikad saznat jer su konstruktorske tajne. Momčad će javno reć neke okvirne brojke, ali točne čisto sumnjam.
          Recimko da je tvoj podatak o Hondi iz 99. točan tj. 680 ks dok je Mečka imala 810…zar misliš da bi HHF pobijedio u Monzi sa deficitom od 130ks?!


          0
          0

          0
        • avalon Prikaži

          monkeyseat … a šta sam ja napisa u onoj “kobasici” od posta ? koji su bolidi imali najslabije motore ? da nisam možda spomenija arrows i minardi ka bolid sa najslabijim motorom no ipak jačim od jordana bar po izvorima koje koristim . interesantno da se tvoji i moji podatci poprilično podudaraju osim po pitanju snage mugen honde iz 1999. zato sam i pomislija da nisi pobrka podatke iz 1999. sa onima iz 2000. jer se oni podudaraju sa podatcima snage mugen honde koje si naveja za 1999.


          0
          -1

          1
        • avalon Prikaži

          monkeyseat … pa u trci je sve moguće , zavisno o događanjima na stazi , taktici izmjene guma , dolivanja goriva ( da ne tražim sad je li to te sezone još bilo na snazi) ,količine istog sa kojom se starta itd . i alonso je mislim 2 X ostvarija jako dobar rezultat ( ne pobjedu naravno ) za McL sa tada najslabijim motorom u konfuznim trkama . “dogovorili” smo se koji je motor te 1999. bija najslabiji pa ipak je rubens sa 100ak KS manje od coultharda završija ispred škota . možda je interesantan podatak da je hill u istom bolidu/motoru završija trku na 10. mistu sa 56 s zaostatka za kolegom . možda bi završija i izad 10. mista da 12 vozača nije odustalo . 10 ih je završilo trku , hill je bija 10. sad neki ( mnogi ? ) mogu kazat da hill i nije bija neki vozač , referenca ALI treba pogledat sezone 1993. ( hill na kraju 3. iza prosta , senne … – 4 u odnosu na brazilca , ispred MS ) , 1994./95. drugi na kraju sezone , 1996. osvaja titulu , a onda odlazi u arrows sljedi pad , pa nekakav uspon sa jordanom i kraj akrijere . znači ma šta ko mislija o hillu on nije ima nekakvu karizmu ali je zna vozit . pa ipak ništa nije uradija u monzi za razliku od kolege . možda mu je “falilo” KS inače bi završija iznad 10. mista . podatci ne moraju bit točni jer se to uglavnom krilo i krije no s obzirom na protok vrimena možda su podatci i točni jer te sezone su daleko iza nas pa zašto još uvik kriti snage motora .


          0
          -1

          1
        • Nico Hulkenberg
          Zec Prikaži

          @ avalon
          Nisam te htio tim pokličem natjerati da čupaš kosu, nego sam samo izrazio svoje mišljenje, pa ako hoćeš i navijačko. Ovdje mi nije želja nikoga vrijeđati ni tjerati na čupanje kose.
          Gle, netko se drži statistike, netko proučava vožnju, poteze, i milijun drugih stvari koje se mogu uočiti tijekom utrke. Nećeš naći statistiku za blokiranje Hulka u Kanadi, ali tko to nije vidio taj bi se trebao posvetiti nečemu drugom, a možda je čak bilo i na radiju, nemoj me držati za riječ. Naravno da mi lajici ne znamo ima li kakvih problema s bolidom, kakav je set guma, ali dosta toga se može vidjeti iz vremena. To je recimo očiti primjer sa zadnjim setim guma koji je uzeo Hulk. Čovjek bi očekivao barem najbrži krug i primicanje prethodnicima, ali ništa od toga se nije dogodilo. Čak je i Hulk izjavio da je bio iznenađen tom činjenicom. Možda statistički nije dokazivo, ali za to moraš imati osjećaj (barem).
          Ovo za Fisichellu sam krivo shvatio, oprosti malo sam se pogubio u tvojim skraćenicama, ali on bi ti isto mogao dobro statistički poslužiti. ?
          Ovo me podsjeća na raspravu s bratom kad mi je rekao da otkud ja znam da su neki političari lopovi (pričali smo o nekom određenom sa poprilično stećenim bogatstvom), te mi kaže a gdje su ti dokazi. Gle nemam dokaze, ali mogu zaključiti da ako netko prije živi kao goljo, pa s plaćom od 10000 kn sada vozi AMG-a, ima šest kuća, dvije jahte, itd. da tu nešto ne štima i da od plaće to sigurno nije zaradio.
          Nećeš me navući u te tvoje statističke podatke i da si čupam kosu i idem ih osporavati. Amen! ?



          2
          1

          1
        • Honda
          zekohonda Donator Prikaži

          @avalon
          kad smo kod mojih…
          napisao si gore kako je mugen honda iz ’99 kopija honde. koje honde, može li pojašnjenje s obzirom da se honda vraća godinu kasnije u f1, a jordan i ‘tu’ godinu kasnije opet koristi mugen honda motor.
          a kad smo kod snage, da imalo uključiš mozak taj podatak o snazi mugen honde iz 1999. sa f1stats bi ti bio ( u najmanju ruku )sumnjiv.
          https://www.statsf1.com/en/moteur-mugen-honda.aspx
          u najboljoj sezoni za jordan i mugen hondu u povijesti mh je napravila motor slabiji od prošlogodišnjeg, usprkos velikom skoku u okretajima. ma da, baš se to dogodilo.



          2
          2

          0
  2. Mercedes
    nochimagaddavo Prikaži

    Hulk je mašina, jednostavno ga ne možete mrziti :)



    19
    18

    1
  3. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Zamalo je i u Ferrariju zavrsio.



    16
    16

    0
  4. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    U svakom slucaju bi broj titula vozaca imenom “Nico” bi bio veći ?



    21
    19

    2
  5. Dan Cooper Prikaži

    Upravo zato kaj nema tu hrabrost napravit nešto na svoju ruku (kao da je npr. ostao taj zadnji krug na stazi) nikad se nije istaknuo od ostalih i prosjeka. 10 godina u F1 nezamjećen. Tak si i otišao.



    1
    -18

    19
  6. Pascal Wehrlein 94
    Wehrlein94 Prikaži

    hehe , Mercedes je dakle dobro prošao ;)



    5
    -5

    10
  7. Kimi Raikkonen
    zoka Prikaži

    A jedino je imao srece kad se rodio izgleda



    4
    3

    1
  8. nixon Prikaži

    Šteta je u tome da Hulk, ustvari nikada niti nije dobio pravu šansu. Nije imal “tateka” da mu vodi karijeru u počecima, da ga stavlja (gura) u top ekipe, nema podmazivanja…
    A svi “mirišu” da je odličan. Osobno mislim da jest, ne znam zašto nije nikad dobil šansu, navijam za njega.
    Čovjek je sam izjavio da ga ionako zanima samo F1, smatram da je zaslužio više od te mizerije u njegovoj karijeri.



    5
    4

    1
  9. Marlboro
    Superhik Pretplatnik Prikaži

    Ja na Hulkovu “nesreću” ili više po meni “sreću” gledam drugačije. U zadnjih 10 godina bilo je max 60 ljudi koji su se uopće utrkivati bolidom formule 1, od tih 60ak ljudi mnogi su odvozili samo 1 sezonu ili čak i manje. Sad zamislite vozače u nižim kategorijama kojima je san da uopće dodju do F1, a imaju ili su imali talent, ali su imali neku “nesreću” u karijeri.
    Ipak je on jedan od 775 (ako je informacija točna) vozača koju su se natjecali u F1 u zadnjih 70 godina.
    I to je radio za fine novce. I da pobijedio je na 24 sata Le Mansa



    9
    9

    0
    • Nigel Mansell
      drv Prikaži

      Slažem se sa većinom komentara.
      Koliko god to zvučalo kontradiktorno, sama činjenica da je vozač sa najviše utrka bez osvojenog podija znači da je dobar vozač. Jer da nije, ne bi imao prilike odvoziti toliko utrka. Ne bi trajao tolike godine u F1, bez sponzora, bez nekog tko mu plaća mjesto, bez poguranca i bez velike mašinerije iza sebe. Ovo je dokaz da oni koji upravljaju F1 timovima i dalje vjeruju u Hulka, pa i bez takvih statističkih pokazatelja.

      Pa ipak, realno mislim da je samo dobar vozač, ali ne i sjajan. Bolji je od većine na gridu, ali ne i od onih najjačih.



      4
      4

      0
  10. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Mozda je u alternativnom svijetu Hamilton ostao u Mclarenu i zapoceo projekt s Hondom.



    7
    7

    0
  11. Felipe Massa
    Braziliscanec Masa Prikaži

    Nije bio #blessed kad je trebalo biti #blessed



    7
    7

    0
  12. nixon Prikaži

    Ako ništa drugo, od Groznoga je bar x5 bolji :)



    2
    2

    0
  13. Ferrari
    pro5i vilin konjic Donator Prikaži

    Odlično, sada ga možemo i službeno proglasiti kao nesuđenog peterostrukog prvaka.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.