Sainz: Prerano je suditi kakav će Ferrari biti sljedeće sezone

Izdvojeno

Luka Kolak

Prije 4 godina 2 min 8 komentara

Carlos Sainz, unatoč lošem startu Ferrarija ove sezone, rekao je kako je prerano za suditi koliko će jak sljedeće sezone biti bolid momčadi iz Maranella.

Nakon vijesti kako Sebastianu Vettelu neće biti produžen ugovor, u svibnju je potvrđeno kako će Charlesu Leclercu s druge strane garaža društvo praviti 25-godišnji Španjolac.

No, Ferrari je u prošlotjednim kvalifikacijama završio iza oba McLarena i sa sekundom zaostatka za vodećim Mercedesima. Momčadi ne idu nikako ni u prilog nova pravila za nadolazeću 2021 sezonu jer će biti moguće samo poneke nadogradnje na bolidu i motoru. Ferrari se trenutno u poretku konstruktora nalazi na petom mjestu, tri boda iza Racing Pointa te osam bodova iza McLarena.

Na pitanje da kaže komentar o lošem startu Ferrarija u sezonu, Sainz je odgovorio kako je prerano za takvo prosuđivanje ili za eventualno žaljenje zbog prelaska u momčad.

“Puno ljudi me pita to pitanje, jesam li ekstremno zabrinut i žalim li zbog odluke i tome slično.”

“Mislim da još nije pravo vrijeme da odgovorim na to pitanje, još je prerano za to.”

“Svi moramo biti strpljivi. Možemo svi vidjeti kako se bolid može drastično promijeniti – koliko se Racing Point promijenio s obzirom na prošlu godinu, koliko se Ferrari promijenio s obzirom na prošlu godinu.”

“No, rekao sam 100 puta u intervjuima kako je moj glavni cilj ove godine napraviti što je bolji posao u McLarenu, a ne gledati što se događa u Ferrariju.”

“Čim sezona bude gotova, imat ću vremena fokusirati se na Ferrari i vidjeti kako možemo sljedeću sezonu napraviti da bude bolja od ove.”

Carlos Sainz – McLaren

Odgovor

8 komentara

  1. Lando Norris
    Zola Prikaži

    Ma bit će odlican 10 ti



    7
    6

    1
  2. Tricolore Gorila
    NoBreaks Prikaži

    Nažalost Carlose, samo se tješiš što te ko’ sardelu uloviše



    12
    12

    0
  3. Ferrari
    jura718 Prikaži

    Oj Carlose, pitaj mene ako te zanima. Ili bilo kojeg navijača Ferrarija. Mi smo navikli na razočarenja. Bolid će biti sranje ?



    4
    4

    0
  4. Mat7 Prikaži

    Cudno zakaj je ferrari tolko spor ove godine, ocito dogovor, odnosno zataskavanje onog slucaja s FIA-om nesto nosi. Mozda dozvole da se bore za naslov



    2
    -1

    3
  5. Mclaren
    raca Prikaži

    bez obzira kako bilo, al vjerujem da će Ferrari na kraju bit najlošije treći. McLaren će se sa RP grčevito boriti za četvrto mjesto. Dobri jesu, al fali snage u Renaultu . Sainzu i landu je prilika na startu da preteknu nekog od Mercedesa ili RB kako bi bar u početku stekli prednost nad drugima. Bilo je u dosadašnjim utrkama prilike na startu za obojicu, al kad nisu uspjeli RB je ubrzo odjurio. Sporija staza u Pešti bi trebala dat malu šansu, ali samo pod uvjetom da imaju dobar pole



    3
    -1

    4
  6. Ayrton Senna
    OffLiberyMedia Prikaži

    Voda skupa… Preskupa… Ferari loš i nikakav…


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.