Binotto o sudaru: Nije vrijeme da optužujemo i gledamo tko je kriv

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 1 min 77 komentara

Nakon što je prošlog vikenda Sebastian Vettel lansirao svoj bolid u Carlosa Sainza, danas je sličan potez Charles Leclerc doveo na jedan potpuno novi nivo i popeo se na stražnji dio bolida timskog kolege.

Naravno, utrka je nakon toga bila uništena za obojicu, a time i Ferrarijeve šanse da procijeni koliko vrijede nadogradnje koje su požurili spremiti za ovaj drugi vikend.

Charles Leclerc je odmah preuzeo odgovornost i rekao da je u potpunosti kriv, te da ga ništa ne može odriješiti odgovornosti za sudar. No, Binotto smatra da je jedinstvo trenutno najvažnije za Ferrari:

“Nema se tu puno što govoriti vozačima.”

“Bolno je završiti utrku na ovaj način nakon samo dva kruga. Mislim da je ovo najgori završetak ionako vrlo lošeg vikenda. Težak vikend za nas.”

“Mislim da nije vrijeme za tražiti tko je odgovoran ili optuživati; vrijeme je da radimo zajedno. U Maranellu imamo prave ljude kako bismo napredovali čim prije.”

Nakon dvije utrke Ferrari ima 19 bodova od maksimalnih 88. Idućeg vikenda prilika je za iskupljenje na VN Mađarske.


Odgovor

77 komentara

  1. Tricolore Gorila
    NoBreaks Prikaži

    O S T A V K A odmah!!!!!!!!!!
    Ovakvog “stručnjaka” civilizacija još nije vidjela. Zayebao Ferrari za 3 sezone i još nešto glumata?



    27
    26

    1
  2. Monisha Kaltenborn
    monkeyseat Donator Prikaži

    Binotto ti si idiot!!



    19
    17

    2
  3. Fernando Alonso
    junior Prikaži

    Tako nesto je i Horner rekao u Azerbajdžanu 2018…a dobro se zna tko je krivac u oba slucaja.
    Mrzim te politicke odgovore



    24
    23

    1
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Danas je definitivno krivica na Leclercu jer je on taj koji je imao odlican uvid u situaciju dok vettel ne. Slusao sam izjavu Vettela i rekao je da ga jednostavno nije mogao vidjeti. Ako ga nije vidio a ovaj je i malo dublje je zaronio , ovo je onda ne moguce izbjeci. A vozaci bi to valjda trebali znati. Vettel je imao vozaca lijevo od sebe kojeg je nakon kontakta zahvatio. A kroz taj zavoj ja jos nisam vidio da su prosla trojica jedan pored drugog. Jesu uvijek politicki odgovori vjerovato da smire situaciju , no realno tesko da je ovo moglo proci drugacije. Slicno je napravio lani max u spa. Postoje zavoji gdje jednostavno vise bolida ne mogu proci jedan pored drugog a ovo je jedan od njjih. Zalosno je to dase vozaci laktare jedan s drugim a ne protiv konkurencije. da su barem tako zatvarali vrata Mercedesima i Red Bullovima zadnjih godina , mozda bi i bio kakav krumpir od titule.



      20
      20

      0
      • Fernando Alonso
        junior Prikaži

        Istina…ovdje je Leclerc 100% kriv, nema sumnje.
        Ali mi cak nije nista cudno da je netko od Ferrarija bio preoptimistican na startu.
        Daleko su iza konkurencije i onda cesto vozaci idu na sve ili nista kako bi spasili utrku, a cesto zavrsi upravo suprotno i u suzama. Dns se desilo da je bas tijekom riskantnog poteza Leclerca uprsvo Vettel bio ispred.
        Trebao je biti oprezniji zbog Vettela ispred sebe, ali ocito Leclerc i dalje ima musice.
        Al eto ako nista nakon ovog mogu samo bolje.



        14
        14

        0
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Pa da ga je Vettel i vidio, šta je mogao uraditi? Zabiti se tamo u nekog drugog, da Leclercu prođe nemogući pokušaj? Pa Leclerc čak nije ni ostao na stazi. Pokušao je proći preko ivičnjaka…



        10
        9

        1
        • Fernando Alonso
          junior Prikaži

          Vettel nije mogao nista, gledao je svoja posla. Mislio sam da je Leclerc trebao paziti jer je Vettel ispred njega, kao momcadski kolega.
          Pa je trebao biti vise oprezan kada je momcadski kolega blizu njega, a bodovi su im trenutno dosta vazni i trebaju maksimalno iskoristit sto im je dano trenutno.
          Kako ce sezona ići dalje i Ferrari ce se sigurno poboljsati, a i mora jer ne zele i sljedece godine bit gdje su i sad



          8
          8

          0
        • Sebastian Vettel
          Pastor Prikaži

          Svo ok. Moj odgovor je bio na komentar iznad.



          1
          0

          1
  4. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    Pa nema se tu šta gledat. Pa čak si i ti, moj Binotto, sa tim cvikerama mogao jasno vidjeti, da ti se gleda…



    19
    19

    0
    • Formula1
      f1zd Prikaži

      Jbg, ne možeš protiv vozača koji ostaje u korist ovog koji odlazi…
      Zato i Renault nije pustio Ricciarda, a moguće da je zato i McLaren pustio Norrisa.



      10
      7

      3
  5. Marlboro
    Hey You Donator Prikaži

    Ti si jedini odgovoran Potteru blitvarski. Koliko treba još niže pasti da odjebeš ili da te neko odjebe?



    9
    8

    1
    • Marlboro
      AMG Donator Prikaži

      Ako mislite da ce se njegovim odlaskom instantno rijesiti mnoga pitanja u Ferrariju debelo ste u krivu, nije to laka zadaca i problemi su jos sigurno veci nego sto nama izgledaju stoga zaboravite da ce u Ferrari doci netko s velikim prezimenom tko ce srediti situaciju u 2-3 sezone i nositi se tim pritiskom koji podrazumjeva mnostvo otkaza i organizacije u vrijeme kada je trziste F1 raznoliko i najavom limita budzeta neizvjesnije nego ikada! Bez porucenih rezultata brzo bi i taj “novi” dosao na nivo Binotta i sto onda? Opet ponovo?



      11
      9

      2
  6. Formula 1
    tomz Prikaži

    Kakve su to glupave izjave? Imaj muda i reci ono što je očito svima. I idemo dalje…



    11
    11

    0
  7. Mclaren
    AlkY Donator Prikaži

    Obozavam ovakve koji nemaju muda apsolutno nista reci. Kao nece trazit krivca. Sta se tu ima traziti.
    Nije valjda da te oprao strah prema Charlesu i njegovom managmentu pa nemozes jasno reci da je mali kriv.



    15
    11

    4
  8. Charles Leclerc 16
    Catta Prikaži

    Koja glupa izjava, a Leclerc sam izjavio da je kriv.
    @Charles_Leclerc :”Clearly, it’s my fault…I’ve been an asshole….Today I fucked it up.”



    14
    13

    1
  9. Niki Lauda
    Vordas Pretplatnik Prikaži

    Jgb kad imaš shit box od auta onda se takve stvari događaju. Prošli puta je Seb uletio i sjebo sebi utrku. Poslije rekao da auto nije stabilan na kočenju, danas Čarli uleti ko sivonja. Izgleda da sporo uči a brzo zaboravlja. Trka traje do cilja, evo Pereza sa 17 na 6 mogao je i 4 završiti. Podsjeća me na Maxa treba puno raditi sa njim. Lando mi se čini puno zreliji.



    8
    7

    1
  10. Fia
    Realista Prikaži
    x1

    Hajmo malo hladne i pametne glave pogledati situaciju. Znamo tko je kriv, mlad je vozac, događa se, to je i dalje nista sto je Max radio u svojim sezonama. Sto je to Ferrari izgubio? Po meni vise je dobio nego izgubio, do znacajnih bodova ne bi dosli ako bi uopce dosli(gledajuci na kojoj poziciji su bili u trenutku sudara i njihov tempo), a dobili su sacuvan motor, bateriju, elektroniku u trenutku kad su ih mogli zvakat za bezvezna mjesta. A informacije koje bi Ferrarijevi inzenjeri dobili ionako ne bi znali sta s njima.



    22
    1

    21
  11. Kimi Raikkonen 7
    Kos Prikaži

    Možda su nama Ferraristima namjerno skratili muke jer kakav tempo imaju sumnjam da bi u ovakvoj čistoj utrci uspjeli izvuć više od 10. mjesta.



    8
    8

    0
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Pa to i jes problem, što nismo mogli vidjeti kakav imaju tempo… Po meni, ako su mogli Sauberi i Haasovi prestizati, mogli su i oni. Pogotovo u krivinama, jer im je to sada jača strana, kažu… Mislim da se ispred Albona moglo bez problema. Ali ne možemo ništa znati kada nismo uspjeli vidjeti kako rade te nadogradnje…



      6
      6

      0
      • Fia
        Realista Prikaži

        Kako rade nadogradnje smo vidjeli na treningu i kvalifikacijama. Kakav Albon, pa ne bi Albona vidjeli osim na startu i kad bi ih za krug obilazio



        7
        4

        3
        • Sebastian Vettel
          Pastor Prikaži

          Nisam siguran koliko je uopšte bolida Albon prestigao za čitav krug. Dok je prva trojka odradila onu ekipu sa začelja oko polovine utrke, Albon je tek kad ga je Perez stigao, počeo prestizati za čitav krug… Čak je Max dobio još jedan besplatan odlazak u boks prije karja utrke, eto kako je Albon vozio… Ne znam, pa nije ni prošli vikend tempo izgledao loše u odnosu na McLaren i ove ostale iz sredine poretka. A po izjavama dalo bi se naslutiti da je bolid napravio neki pomak. Nije bitan trening. Svakako smo vidjeli samo 2, a bez trećeg smo ostali. Ne znamo kako bi to izgledalo da je bila suha subota, i da vidimo situaciju kad svi odvrnu do 11…



          5
          5

          0
      • Kimi Raikkonen 7
        Kos Prikaži

        Haha klasa optimist, zato sam i lajkal. Nemogu si baš zamislit niti jedan scenarij danas kak bi Ferrari trenutno s ovakvom formom mogao završiti ispred Albona. Znači 10. mjesto bi im danas bilo plafon jer su naspram Kopije i McLarena stepenicu ispod.



        4
        3

        1
  12. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    “No, Binotto smatra da je jedinstvo trenutno najvažnije za Ferrari” nema tu jedinstva nikakovg odavno. A ti da imas imalo u glavi bi odstupio prvi. Izgubio je tip konce u rukama odavno . Valjda ima netko tko moze na ovo reci dosta je. Naravno to isto vrijedi za vozace. U brazilu Vettel danas Leclerc. Lako se to rijesi, kad nekog a udaris po depu. Oni voze za Ferrari a ne za sebe, i ako te netko placa onda radis u njegovom interesu a ne u svom. Mada iskreno, ovo sudaranje nije ni 5% problema kakav je onaj veci i glavni problem u ekipi. Ne moze tu u nardene 2 godine ni Isus pomoc njima.



    6
    4

    2
    • Tricolore Gorila
      NoBreaks Prikaži

      Oba 2 puta leclerc. Sada je to već očito da “golden spoon boy” , alias “skroman” živček iz Monte Carla je zao do srži a mozak mu zablokira i zamrzne u tupavoj točki. Malac osim self victimhooda totalni i ultimativni hype. Ovo će se dogoditi ponovo i to vrlo skoro jer taj nemože u svojoj razmaženosti nikako drugačije reagirati jer za to nema mentalnog kapaciteta. Tužna je budućnost Ferrarija sa njim u timu koji je svojim laktarenjem već načeo do kraja uz Binotta ali jednako tako i sebe Po staroj narodnoj jedna trula jabuka…



      12
      4

      8
      • Ayrton Senna
        Scuderia Prikaži

        Danas 100 posto leclerc kriv, u brazilu više vettel nego leclerc. Po kojim je to parametrima leclerc skrivio sudar u brazilu ako smijem znati?



        3
        1

        2
        • Tricolore Gorila
          NoBreaks Prikaži

          odgovorio Pastor.
          Sve u svemu, u koliko utrka se mali spljuskao?Od koliko ono utrka? Ne drži li svjetski rekord u tome prosjeku?



          7
          3

          4
        • Shell
          blowndifusor Prikaži

          Po tome da je istu stvar Norrisu uradio par krugova prije. Ali bas identicnu. :/ Lando se sklonio, i izbjegli sudar.



          4
          2

          2
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Slažem se u potpunosti. Šta je Vettel uradio u Brazilu, nego što bi svako u toj situaciji. Kad si već većinom bolida prešao nekog, ti si taj koji diktira tempo i bira liniju. A ovaj iza je trebao paziti. A Leclerc se nije pomakao. I još mu to ovi što ga brane uzimaju kao plus. Kao, nije se pomakao, nije ništa kriv. A očigledno je da se trebao odmaknuti od bolida koji ga prestiže. Isto kao Hamilton protiv Albona. Slušam čak i glupe komentatore na SK-u. Kažu nije Hamilton napravio nikakav trzaj (u Albona, jel), i okarakterišu kao trkaći incident. I šta će onda laici reći kad slušaju takve “stručne” komentatore? A ne kažu da je Hamilton mogao, ili zakočiti, ili više skrenuti u desno, da bi izbjegao Albona, koji je već većinom bolida bio ispred… Tu je odluka bila sasvim u redu, i svaka čast Red Bullu što ništa ne prepuštaju slučaju. Iako su ostali bez bodova taj vikend. Treba se stati u kraj subjektivnosti sudija.

        A što se tiče ovih što bi Vettela poslali u prijevremenu penziju, ne vidim nikakvu logiku. Ako je Leclerc toliko brz, i budući prvak i zvijezda F1, zašto bi Vettel išao u penziju? Kada je samo nesretno za malo izgubio od te ultratalentovane buduće F1 mega zvijezde. I to uz dosta veći peh, pogotovo u kvalifikacijama (gdje je nakon Kanade imao nekoliko utrka za redom kvarove). Leclerc ga je zahvaljujući baš tim pehovima i pobijedio u kvalama. A u utrci će svako ko išta zna o F1 priznati da je Vettel bio brži. I to sve sa bolidom koji je očigledno bolje ležao Leclercu. Šta bi tek bilo da je bilo obrnuto? Da je Leclerc imao probleme sa bolidom kakve je imao Vettel, odnosno da mu isto ne leži bolid kao i Vettelu. A da je Vettelu legao kao budali Šamar? Pa bilo bi vjerovatno slično kao Vettel – Kimi 2015 – 2017…
        Evo da Vettel ima loš tempo, pa bih razumio da ga se šalje u penziju, ali… Ne uzimati u obzir prošlosedmičnu utrku, i jedan članak na ovom portalu o tempu, koji, em niti je bio u čistom zraku ni za jednoga od njih, em što je Vettel imao problema sa setupom. Znam da je bilo hejtera koji su pričali kako je Leclerc u istom bolidu došao do drugog mjesta. Ali po onboard snimkama to je bilo daleko od istog bolida… i dobro je Vettel rekao da je zadovoljan što se samo jednom okrenuo… A u petak je ponašanje bilo potpuno drugačije…
        Puno se zamjera Vettelu to okretanje, koje je plod velike želje da se nadoknadi nedostatak za Mercedesom, plus bolid koji ne odgovara njegovom stilu vožnje, plus veliki teret (ponajviše kompletne britanske medijske mašinerije, pa kompletne jedne države, pa i ostaka svijeta koji navija za Ferrari, a i ovih drugih što jedva čekaju te kikseve da se naslađuju…). Ali činjenica ostaje da Vettel i dalje vozi bolid na maksimalnom nivou, usdporedivom najvećim vozačima, kad se sve ove gluposti stave sa strane. I samo mu treba ekipa koja će mu pružiti pravi paket, i pravo okruženje da ponovo bude strah i trepet za konkurenciju. Pogedaj danas koliko je važno imati pravi tempo, i voziti bolid čitavu utrku na maksimumu, a to kod Vettela nikad nije bilo sporno. Čak ni u ovim zadnjim sezonama koje su okarakterisane kao crne za njega.



        22
        18

        4
        • Ferrari
          07drogo Donator Prikaži

          Ja se slazem



          3
          1

          2
        • Ayrton Senna
          Scuderia Prikaži

          Moram obratiti pozornost na nekoliko stvari. Prvo da prokomentiram ovo sa vettelovom penzijom. Znam da ima dosta ljudi koji ga u svjetlu nedavnih događaja šalju u penziju, samo da kažem da nisam jedan od njih, mislim da je pakleno brz vozač (iako je istina da u zadnje vrijeme češće griješi) i većinu utrka su on i leclerc prilično izjednačeni. Ono što mene smeta kod vettelovih navijača, više nego kod navijača bilo kojeg drugog vozača ili ekipe, jest stalno traženje izgovora. Uvijek je netko drugi kriv, ili nema podršku ekipe ili mu ne paše bolid ili ima zločestog timskog kolegu ili je loša strategija… Evo sad da se osvrnem na brazil 2019. Nije istina da se leclerc nije pomakao, pogledaj gdje se nalazi leclercov bolid u trenutku kad je krenulo pretjecanje, a gdje u trenutku dodira. Pomakao se i to dosta. Vettel je jednostavno preagresivno krenuo na unutarnju stranu prije nego je obavio pretjecanje, da se leclerc nije micao dodir bi bio još veći, ovako su se za dlaku mimoišli. Predlažem da pogledate palmerovu i rosbergovu analizu (to su ljudi koji su vozili takve bolide) koji kažu da krivica leži više na vettelu.



          3
          0

          3
        • Ferrari
          blejky Donator Prikaži

          @Scuderia
          Pa gdje pobogu nađe palmera? Vozačina i stručnjak kojem je ekipa odlučila ponudit novac da napusti ekipu prije kraja sezone.
          Nico je OK. čovijek je ipak prvak bio ali Palmer…….



          3
          3

          0
        • Ayrton Senna
          OffLiberyMedia Prikaži

          Bravo Pastore..
          Leclerc je vise od pola sezone imao problema sa trkacim tempom zbog prevelikog trosenja i pregrijavanja guma, da bi kasnije Italijanski stručnjaci rijesili to NADOGRADNJOM. Iako je Vettel bez te iste nadogradnje uspjevao držati gume na optimalnoj temperaturi i imati najmanje trosenje guma na stazi… Da su bolidi bili kao ove sezone LeClerc bi jako teško završavao u bodovima do ljetne pauze, to je činjenično stanje koje niko ne vidi… Daleko od toga da LEC nije dobar vozač ali ima još MNOGO MNOGO da uči da bi se uopšte primakao nivou Vettela, Hamiltona, i njima sličnim. Poenta je da je ferrari ljut na Vettela zbog sezone 2018. Tada je kako se kaže zbog greške Vettela ostao ferrari bez titule. A tri otkazivanja dijelova naspram jedne greške mi govori da je tri puta veći efekat na gubljenje titule imao ferrari nego vettel… Situacija je ista kao da RB između maxa i albona izabere albona…



          4
          2

          2
        • Ayrton Senna
          Scuderia Prikaži

          Blejky neznam u čemu je problem s palmerom, nije samo svjetskim prvacima dozvoljeno komentirati. Palmer ima dugogodišnje iskustvo vožnje trkačih automobila, F1 i sposobnost logičkog razmišljanja o kakvoj mnogi na ovom portalu mogu samo sanjati. Usto je i nepristran tijekom analiza. Pretpostavljam da ga nisi ni gledao kad tako na prečac zaključuješ.



          1
          1

          0
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        samo je slijepoj osobi Leclerc kriv u brazilu.



        5
        2

        3
  13. Ferrari
    VettelFerrari Prikaži

    Dosta je bilo, odlazi Binotto, kako te nije sram, imate uvjerljivo najveći budžet od svih momčadi, bogatu povijest, 15 (otprilike) naslova prvaka, jednu od najvećih baza navijača na svijetu u sportu općenito. Tim navijačima je DOSTA, 16 godina čekamo naslov prvaka, milijuni ljudi čekaju taj trenutak, i ne, nisu vozači krivi, ti si kriv, pokrij se ušima i ODLAZI iz Ferrarija!
    #BinottoOut



    4
    3

    1
  14. Marlboro
    SpeedCult Pretplatnik Prikaži

    Cela Ferarijeva sezona, iako su prosle tek dve trke, moze da stane u sledecu recenicu – muko moja, predji na drugoga….



    3
    3

    0
  15. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Danas je bilo po principu: “Kad je bal, nek` je maskenbal”. :mrgreen:



    8
    8

    0
  16. Tricolore Gorila
    NoBreaks Prikaži

    U luna parkovima diljem svijeta bumper cars all in red sa nacrtanim velikanima mlade momčadi na haubicama.

    Mas Pater ovaj je za specku. Ne za bicikl, već za košulju. Ovaj je opasan hohštaplerski luđak.



    3
    -3

    6
  17. Max Verstappen
    CroBottas Prikaži

    Ok.
    A je li za išta došlo vrijeme?!



    1
    1

    0
  18. Brawn Gp
    F1 Zagorec Prikaži

    Hoće li sad napokon netko nešto poduzeti u Ferrariju? Ili će ovako biti cijele sezone (a nedaj Bože i dulje…….)!
    Jučer je Vettel rekao kako ima nedovršenog posla s Ferrarijem i ne planira odlazak prije kraja sezone……nažalost, bojim se da će jadni Vettel morati opet promisliti.
    S druge strane, Sainz i Norris su bili danas sjajni a McLaren radi odličan posao……NADAM SE da Sainz neće s konja na magarca iduće sezone…..ISKRENO SE NADAM!



    6
    6

    0
    • Lando Norris
      Zola Prikaži

      A sta ce poduzeti. Nema se sta tim cjeli u kurcu od vozaca do vozaca slepera sa opremom. Ovu sezonu moraju kako tako odvozit. A onda…. Masovni otkazi



      2
      2

      0
  19. Lance Stroll
    CaStroll Prikaži

    Priredili Sebu oproštajku za pamčenje.



    8
    8

    0
  20. Ayrton Senna
    Scuderia Prikaži

    Ovaj me binotto podsjeća na domenicalija dosta. Obojica imaju talent da nešto pričaju a ništa ne kažu. Bolje bi im bilo u politici



    2
    2

    0
  21. DDDD Prikaži

    Pomalo Mate. Mlada ste ekipa dešava se to. Biče bolje.



    2
    2

    0
  22. Tricolore Gorila
    NoBreaks Prikaži

    Molimo “kolegu” Avalona na jedan realan i totemistički osvrt na ovog “stručnjaka”



    2
    2

    0
  23. Ferrari
    blejky Donator Prikaži

    Sve u svemu ne piše dobro Ferrariju ne samo ove godine nego i iduće jer ista pravila vrijede i za sljedeću.
    Bolid je fundamentalni promašaj a sa novim ograničenjima sa razvojem gdje je ako im je motor truba dozvoljen samo jedan upgrade za čitavu sezonu i to samo za neke komponente dok ostale se ne smiju dirati onda su u totalnom kur….. Jer ako je povijest pokazatelj kad je Ferrari u pitanju ide nekako ovako “izaberi jedan smjer sigurno ćeš pogreješiti” a oni uvijek izaberu krivo.
    Uz ovo ograničenje razvoja i budžeta jedina šansa su im promjena pravilnika 2022 a možda ni tada jer će vjerovatno opet izabrati krvi smjer nažalost.
    Jednostavno ekipa nema ni glavu ni rep.


    0
    0

    0
  24. Shell
    Kvarner45 Prikaži

    Kratko i jasno Mattia: ODLAZI iz svetinje!



    1
    0

    1
  25. Ayrton Senna
    OffLiberyMedia Prikaži

    MaFIA je kriva… Sa je leclerc dobio vecu kaznu ne bi ni prisao Vettelu, ili da nije ni dobio kaznu obisao bi ga na startu i dosao do 2-3 mjesta 100% u prva tri kruga. ——- SARKAZAM, ovo je nesto sto je ocigledno bonittu u glavi



    3
    2

    1
  26. Sebastian Vettel
    The Best F1 Driver Prikaži

    Super šef…

    Taj nema muda reč vozaču na totalno drugačijoj strategiji da se makne momčadskom kolegi, nego to vozač mora sam predložit na team radio…
    Od navodno najboljeg motora (a ako i nije bio najbolji sigurno je bio u rangu sa Mercedesom) je između sezona u kojima uopće nije bilo promjene pravila uspio složit najlošiji na gridu, od bolida žestoki kramp po pitanju šasije i aerodinamike jer smo po kiši vidli da je bolid anemičan čak i u odnosu na STR, a di tek u odnosu na ostale…

    A sad eto nema muda ni izjavit ko je kriv i to iako se mali Leclerc nije ni pokušavao izmotavat jer mu je jasno ko dobar dan da je zasrao na nivou Grosjeana u Spa 2012…
    I realno malo je falilo da ne izvede lančani sudar sa hrpetinom razbijenih bolida, sva sreća da je Kimi bio ekstremno priseban i da ih je uspio izbjeći a ne pokupit sve skupa po redu…
    No Binotto eto nema pojma ko je kriv.

    No čak i nije on toliki krivac, lik je očito ultra nesposoban na mjestu na koje su ga smjestili.
    Bio je i više nego ok na staroj poziciji, al na ovoj novoj je žestoka truba.
    No to i nije toliki problem njega koliko je onih pajaca iznad njega, otkad nema Sergia očito je ko dobar dan da nema ni pravog šefa Ferraria, jer je očito ko dobar dan da su Elkann, Piero i Camilleri tu za isključivo za ukras i očito da nitko od njih nema pojma ni ideje o tome kako bi trebalo vodit tu ekipu.
    Ako nekog treba poterat to su prvenstveno oni, pa tek onda smjestit Binotta nazad na poziciju koja mu odgovara i napravit ostale rošade po ekipi.
    Nije tu samo Binotto krivac ima tu hrpa toga što godinama ne funkcionira, taktika im je doslovce na takvoj razini da bi bilo koji polupijani navijač složio bolju od njihovih taktičara, a taktičare se i dalje drži na mjestu…
    Aerodinamika je rak rana godinama, a sad eto više nisu u stanju ni krpat te rupe sa motorom…
    Jednostavno više ne funkcionira baš ništa…

    Šteta za malog Sainza, jer po svemu skupa ovo sad već doslovce sve više izgleda kao prelaz “sa konja na magarca”…
    U cijeloj priči mi se čini da će Ricciardo jedini profitirat, a da će se Sainz žestoko tući po glavi kaj je otišel u Ferrari…



    12
    12

    0
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Ne bude išlo vraćanje BInotta na CTO poziciju ili još niže na šefa motora. On je izveo ucjenu i puč da sjedne na ovo mjesto. Ja sam od prvog dana govorio da ja nikad ne bi popustio takvoj ucjeni i gotovo nikad nije dobra ideja CTOa staviti za CEO. Traži se potpuno drugi skillset.

      No eto sad ćemo čekati do proljeća da zasere još jedan bolid pa da nekome dođe iz d u g.


      0
      0

      0
      • Sebastian Vettel
        The Best F1 Driver Prikaži

        Da to će vjerojatno bit problem, prvenstveno medijski i PR problem…
        A pitanje je bi li Binotto uopće pristao na to, jer bi to bio gadan poraz za njega i javno priznanje da je nesposoban za tu ulogu…
        Iako je vjerojatno i njemu samom savršeno jasno da je potpuno izgubljen na poziciji na kojoj je sad…
        I najvjerojatnije se i sam svako malo lupa po glavi i pita “koji klinac mi je ovo trebalo”



        1
        1

        0
        • Mercedes
          Jester Donator Prikaži

          Iako je vjerojatno i njemu samom savršeno jasno da je potpuno izgubljen na poziciji na kojoj je sad…
          I najvjerojatnije se i sam svako malo lupa po glavi i pita “koji klinac mi je ovo trebalo”

          Čisto sumnjam, susretao sam se i radio s takvim ljudima te mogu reći da oni ne vide i ne misle da je problem u njima.



          2
          2

          0
  27. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    Nije vrijeme da se pogledamo u ogledalo i da vidimo da je Ferrari banana u svakom pogledu. Ajde onda dovedite staroga lisca i bastarda Flavia Briatorea. Bolje luđak nego Harry Potter dobrica. Nije on za džunglu.



    1
    1

    0
  28. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Binotto odi u radionu, obisi sliku Carmen Electre na zid i počmi varit novi bolid za nadolazeće godine.

    Napredovao si do razine svoje nesposobnosti.


    0
    0

    0
  29. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Matia. Mislim da je kriv onaj koji je postavio taj žuti hupser u zavoju. Jel tako?


    0
    0

    0
  30. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Premalo se vjeruje Binottu :chill:



    1
    1

    0
  31. Alfa Romeo
    limitmaker1 Donator Prikaži

    https://autosprint.corrieredellosport.it/news/sterzi-a-parte/2020/07/13-3157136/ora_che_si_pronunci_la_propriet_ferrari/

    …evo kad je voda došla do grla i talijanski novinari su konačno ‘shvatili’ ono o čemu pričam već par godina…nije da nisu znali ali se nisu usudili pisati o tome…živjeli Agnelli i familija!!!…


    0
    0

    0
  32. Fernando Alonso
    Brane FA14 Prikaži

    Možda nije najpametnije riješenje, ali Ferrari mora pod hitno ovog klauna vratiti natrag ‘u garazu’, među klupe gdje se sklapaju motori, i da tamo radi ono što bolje zna…jer ovo neće na dobro izaći do kraja sezone :facepalm:


    0
    0

    0
  33. Ferrari
    dAr1o77 Prikaži

    Budu li losi u Mađarskoj Binotto bi mogao dobiti otkaz i na njegovo mjesto vrlo vjerovatno postavljaju Antonella Colettu.
    Dobro da neko razmislja glavom i da maknu ovog pinokia


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.