Hamilton osvojio VN Štajerske, dva Ferrarija odustala nakon sudara u prvom krugu!

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 4 godina 5 min 91 komentara

[glasovanje utrka=”123″]

Lewis Hamilton stigao je do prve ovosezonske pobjede i 85. u karijeri nakon dominantne vožnje na drugoj utrci na Red Bull Ringu za VN Štajerske. Valtteri Bottas završio je drugi nakon što je u posljednjim krugovima prošao Maxa Verstappena, a početak utrke obilježio je sudar Sebastiana Vettela i Charles Leclerca nakon kojeg su obojica odustali.

Četvrto mjesto pripalo je Alexanderu Albonu, dok je Lando Norris nakon još jedne infarktne završnice uzeo peto mjesto ispred Sergija Pereza koji je u cilj ušao s polomljenim prednjim krilom. Lance Stroll i Daniel Ricciardo također su zamalo obišli Meksikanca, no nedostajao im je koji centimetar.

Carlos Sainz imao je razočaravajuću utrku nakon problema pri promjeni guma i završio je tek deveti. Na kraju je stavio svježi set softa i osvojio dodatni bod za najbrži krug utrke, a posljednji bod osvojio je Daniil Kvjat.

Tijek utrke

Start je za vrh poretka prošao relativno mirno i bez promjena, no u sredini poretka došlo je do unutarmomčadskog kaosa – dva Ferrarija odlučila su reprizirati VN Brazila, iako je ovog puta za dvostruko odustajanje potpuni krivac bio Charles Leclerc, što je i sam priznao. Leclerc je u trećem zavoju zajahao veliki rubnik, a zatim je zajahao stražnji kraj Sebastiana Vettela. Vettel je ostao bez stražnjeg krila i morao odustati, dok je Leclerc zbog oštećene podnice odustao u petom krugu.

Na stazi je nakratko bio sigurnosni automobil zbog krhotina ostalih nakon sudara Ferrarija. Utrka je nastavljena u četvrtom krugu, a najveći incident u tom krugu bio je onaj Georgea Russella. Mladi Britanac prenio je dobar tempo iz kvalifikacija u utrku, no sve je uprskao izlijetanjem u šljunak u zavoju 5, što ga je bacilo na samo začelje.

U idućih nekoliko krugova Carlos Sainz izgubio je sjajno treće mjesto osvojeno u kvalifikacijama – prošli su ga Valtteri Bottas i Alexander Albon. Najviše zanimljivosti pružalo nam je društvo iza Sainza, gdje smo imali dva Renaulta i Racing Pointa te Gaslyja i Norrisa.

Prvi od vodećih koji je krenuo u boks bio je Max Verstappen u 25. krugu. Verstappen je sa softa prešao na medium, baš kao i Hamilton dva kruga kasnije. Krug između smo vidjeli prvo odustajanje nakon dva Ferrarija, Esteban Ocon parkirao je bolid u boksu nakon vožnje na sedmom mjestu zbog problema s hlađenjem.

Većina promjena guma odrađena je do 40. kruga, a najveći gubitnik bio je Carlos Sainz nakon velikih problema McLarenove momčadi pri promjeni stražnje lijeve gume. Španjolac je izgubio mjesto u odnosu na Ricciarda, Strolla i Pereza, s kojim je nakratko imao borbu koju je izgubio.

Upravo je Perez u drugom stintu poletio, Meksikanac se nakon borbe sa Sainzom odvojio i zatim prošao Strolla i Ricciarda u roku devet krugova. Perez je ušao u DRS zonu Alexu Albonu koji je bio miljama iza prve trojice, a Sainz je propustio Norrisa za osmo mjesto nakon što mu se Britanac također približio na manje od sekunde zaostatka. Stroll je nakon boksa pokazao dobar tempo, ali onda je zaglavio iza Ricciarda.

U 60. krugu vidjeli smo malo oštećenje na prednjem krilu Maxa Verstappena, a ubrzo ga je sustigao Valtteri Bottas. Bottas je napao u 66. krugu, ali se Verstappen sjajno obranio držeći vanjsku putanju na izlazu iz zavoja 4. Međutim, to je odgodilo Bottasov prolazak za samo jedan krugu, u 67. krugu Bottas na istom mjestu. Verstappen je nakon toga otišao po soft gume jer je Albon bio predaleko, ali upao je u gužvu zaostalih za krug i nije uspio odvoziti najbrži krug.

Za šou na kraju utrke pobrinuli su se Albon, Perez, Ricciardo, Stroll i Norris. Perez je u četvrtom zavoju zamalo upropastio Albonovu utrku na identičan način na koji je to napravio Hamilton prošlog tjedna, no ovog puta je Albon izdržao udarac u stražnju desnu gumu i ostao na stazi. Perez je pritom oštetio prednje krilo i počeo značajno gubiti tempo.

Iza se Stroll i dalje mučio s Ricciardom, što je iskoristio Norris da se približi. U 70. krugu Stroll kreće u agresivan napad s unutarnje strane zavoja 3 i gura Ricciarda sa staze – suci su objavili kako će taj potez istražiti. Ricciardo je zbog toga pao iza Norrisa, a u idućem, posljednjem krugu Britanac prolazi Strolla u zavoju 4.

Novo ludilo u samom finišu Norris je imao zahvaljujući Perezu – Meksikancu se prednje krilo potpuno raspalo i u zadnjem zavoju Britanac prolazi na peto mjesto. Stroll i Ricciardo ušli su u cilj praktički poravnati s njim, no nedostajalo im je nekoliko stotinki za prolaz.

Nova uzbuđenja čekaju nas već za tjedan dana, karavana odlazi u Mađarsku!

Rezultati utrke

# Vozač Momčad Vrijeme/zaostatak
1 44 Lewis Hamilton MERCEDES 1:22:50.683
2 77 Valtteri Bottas MERCEDES +13.719s
3 33 Max Verstappen RED BULL RACING HONDA +33.698s
4 23 Alexander Albon RED BULL RACING HONDA +44.400s
5 4 Lando Norris MCLAREN RENAULT +61.470s
6 11 Sergio Perez RACING POINT BWT MERCEDES +62.387s
7 18 Lance Stroll RACING POINT BWT MERCEDES +62.453s
8 3 Daniel Ricciardo RENAULT +62.591s
9 55 Carlos Sainz MCLAREN RENAULT +1 krug
10 26 Daniil Kvjat ALPHATAURI HONDA +1 krug
11 7 Kimi Räikkönen ALFA ROMEO RACING FERRARI +1 krug
12 20 Kevin Magnussen HAAS FERRARI +1 krug
13 8 Romain Grosjean HAAS FERRARI +1 krug
14 99 Antonio Giovinazzi ALFA ROMEO RACING FERRARI +1 krug
15 10 Pierre Gasly ALPHATAURI HONDA +1 krug
16 63 George Russell WILLIAMS MERCEDES +2 kruga
17 6 Nicholas Latifi WILLIAMS MERCEDES +2 kruga
31 Esteban Ocon RENAULT kvar
16 Charles Leclerc FERRARI sudar
5 Sebastian Vettel FERRARI sudar

Odgovor

91 komentara

  1. Mclaren
    Fittipaldi Prikaži

    Navijač sam Mercedesa i McLarena i inače volim zezati Ferrarijeve navijače, ali ovo je već pomalo sramotno i žalosno.

    Ta momčad nema nikakvog respekta prema svojim navijačima, bolji i odgovorniji menadžment imaju momčadi Formule 3!

    Žestoki restart, bolni otkazi i vrbovanje njemačkih i britanskih inženjera – ništa drugo neće spasiti Talijane.

    Formula 1 treba jak Ferrari, ovo ne može nikoga veseliti.



    39
    37

    2
  2. Ferrari
    Doctor Štef Prikaži

    Press F for Ferrari.



    21
    20

    1
  3. Narain Karthikeyan
    Narain Karthikeyan Prikaži

    Ono bi bio dobar potez u Mortal Kombatu



    24
    22

    2
  4. Lando Norris
    Zola Prikaži

    Samo jedna rijec noris noris noris. To kralju. Ferari svi otkaz. Utrka 8 od 10



    19
    18

    1
  5. Ferrari
    miki the pirate Donator Prikaži

    Landooooooo…. koji finiš jbt… uzbuđenje kao i zadnje godine na istoj stazi
    Šteta za Pereza
    Taman kad pomisliš da te Ferrari ne može više razočarati.. šmrc



    21
    20

    1
  6. Tricolore Gorila
    NoBreaks Prikaži

    Jak ovaj leclerc, jak
    Binottu niti septičku ne bi dai radit. Honda veliki napredak, al nitko baš Costu iz mečke nemre zamjeniti. Prejako rade tamo, za razliku od ferrarija, koji je kao starinska kočija a ne auto za utrke Jedino Max ima znanje ali ne i auto da bi se bilo konkurentan.



    14
    12

    2
  7. Marlboro
    AMG Donator Prikaži

    Young team with young bois, lagano u stilu Marussie fenomenalan DNF ;) Malo mi ih je zao al opet lagao bih kad bi reko da mi nije barem malo drago, sve u svemu zanimljivi su, uz Racing Point i McLaren mogli bi zaciniti ovu sezonu sa svojim “performansima”



    7
    1

    6
  8. antvra88 Prikaži

    Žalosno na sta je tako velika ekipa spala…Norris cudo, a Sergio si je upropastio cijelu utrku zbog nestrpljivosti



    7
    3

    4
  9. Formula1
    f1zd Prikaži

    S obzirom na stanje na vrhu, odlična utrka.
    Svala čast Luji i McLarenu. Bar sad znamo da Ferrari ne može gore…



    11
    11

    0
  10. Marlboro
    Hey You Donator Prikaži

    Klasična Mečka. Klasična talijanska aljkavost. Onaj Harry Potter nemoze vodit seosku zadrugu kamoli Ferarri. A ova dva imbecila da je tu netko ko je BOSS odrezes fino po 2 mill eura kazne obojici sa tim da iduci medjusobni incident ide po 5 milja. Pa da vidis kako se to rjesi.



    9
    3

    6
  11. Mercedes
    Serviser Donator Prikaži

    Ludnica koja utrka.Prvo kuglana,onda remplanja na kraju kakav zadnji krug za Landa.Bravo Botoš za drugo mjesto.Dobro si ga tjerao



    2
    1

    1
  12. Ayrton Senna
    Scuderia Prikaži

    Dobra utrka, leclerc ovaj put baš zasrao, sreća pa ferrari ima očajan bolid pa nisu puno bodova danas izgubili. Žao mi je pereza iskreno, vrhunski odvozio, zamalo P4. Albon dosta loše, mislim da je kasnio 40sec za verstappenom u jednom trenutku, a imao je čistu stazu.



    9
    8

    1
  13. Nico Hulkenberg
    Zec Prikaži

    Landooooooooo!!
    Bravo! Bravo! Bravo! ?



    10
    10

    0
  14. Red Bull
    Kico Donator Prikaži

    Lando vozacina dana!!! Utrka za 8 radi midfielda!!



    14
    14

    0
  15. Mclaren
    raca Prikaži

    Vidi se da je McLaren stara F1 ekipa. Ne mogu oni brzo mijenjat gume ko ovi mlađi. Starost nosi svoje. :rofl: . Bravo Lando



    22
    22

    0
  16. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Lando ima potencijala da postane prava vozacina! Leclerc zaribao i šefa i stanicu, Albon nije dostojan voziti za RBR. Hamsta laganini do pobjede a Bottas nema sta traziti protiv njega.



    9
    6

    3
  17. Ferrari
    f1 puls korisnik Prikaži

    Vrlo dobra završnica utrke. Noris rastura. A ferrari? Neznam što reći. Kad su pokazali garažu mislio sam da će doć natrag na stazu testirat, ali oštećenja su vjerojatno bila prevelika.



    7
    7

    0
  18. Pascal Wehrlein 94
    Wehrlein94 Prikaži

    51. pobjeda from pole to finish za Hamiltona.. Rekorder po svim pitanjima..



    7
    5

    2
  19. Lewis Hamilton
    smr201 Prikaži

    Lewis laganini, Perez odličan do sudara s Albonom, Norris izvrstan.
    Ferrari kriminal, Leclerc je tu isključivi krivac ovaj put.



    8
    8

    0
  20. Tricolore Gorila
    NoBreaks Prikaži

    Ferrari je najbolji u

    parkiranju auta u garažu



    9
    9

    0
  21. Max Verstappen
    CroBottas Prikaži

    To je bilo izgledno da će se ferrariji makar taknuti, s obzirom da su blizu jedan drugome na start gridu. Uostalom, obojica nezadovoljni pozicijama.
    Šteta.
    Bravo za pereza.



    1
    0

    1
  22. Bmw
    EnoEno Prikaži

    Ovaj Mercedes je nedodirljiv!.
    Bravo za njih ljudi su na drugom levelu!!
    Nisam njihov fan ali kapa dole.
    Leclerk ko Kasper hoce da prodje kroz sve.!!
    Cestitke Mercedes i Hamiltonu!!



    3
    2

    1
  23. Mercedes
    QFlash82 Donator Prikaži

    Perez svaka čast, toliko FLa odvoziti na istom stintu…vanserijski.
    Bottas u sjeni Pereza napravio odličan posao.
    Ferrari – toliko o mladim vozačima.
    Mercedes se fokusira na 10 zaredanih dvostrukih championshipa.
    Red Bullu je sad jasno da nemaju nikakve šanse nasprem Mercedesa kojom ova staza inače ni ne paše.

    Odlična utrka zbog mid-a, bravo McLaren



    12
    12

    0
  24. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Odlična utrka! Kraj fantastičan. Max i Hamilton vanserijski kao i Lando.
    Botas 3.0 je shvatio da ništa od naslova ove godine.
    Stroll, ono… pretječe ko ja u F1 2018…
    Ferrari više nije ni novost u ovakvim situacijma :/



    2
    -4

    6
  25. Mclaren
    AlkY Donator Prikaži

    Kakva mašina je ovaj Lando. Jos jednom mi je priustio skakanje po stanu nakon utrke :D.
    Odlicna odluka da Carlos ide po FL , bravo.

    Kopirka je realno bila dosta bolja od McLarena u utrci , ali eto spletom okolnosti McLaren ugrabio dosta bodova , zato prezadovoljan.



    12
    12

    0
  26. Jenson Button
    Lotus Prikaži

    Fs in chat for Ferrari



    1
    0

    1
  27. Nando
    Matek14 Prikaži

    McL je 2. u konstruktorima, a Lando 3. u vozačkom hahah da mi je to netko rekao prije koji tjedan, mislim da bi se dobro nasmijao ? :party:



    8
    8

    0
  28. Dodi napalm Prikaži

    Uff koja spavalica od utrke.
    Da nije bilo Norrisovog ludila na kraju bila bi za zaborav.
    Merc i dalje top, Ferrari flop.

    Kaj je bilo s Oconom, zbog cega je odustal?



    4
    3

    1
  29. Ayrton Senna
    Lakinen Prikaži

    400 miliona i godinu dana razvoja bolida za sekundu da su spori od samih sebe ,pa jesu li ga Teslom radili u garazu na gajbe od piva,to nebi ni Ajnstajn sklopio,Binotto ti si genije,Eto dokaz,svi ti zavide Doktore



    3
    3

    0
  30. Tricolore Gorila
    NoBreaks Prikaži

    O Sebu
    Ako postoje Božja upozorenja trebalo bi ih znati očitati. Imam osječaj da ga se puno upozoravalo a on ne žiku. Ne bih volio da mu se nešto teže dogodi, ali mi sve smrdi prema tome. Da sam na njegovom mjestu odmah bih prestao sa utrkivanjem. Lovu ima, djecu ima i ovo mu zaista ne treba da odlazi kao pregažena stara kokoš iz F1. Energija mu zadnje 2 godine kao kod mrtvaca.



    8
    -3

    11
  31. Juan Manuel Fangio
    rudi Prikaži

    taman kad promisliš ne može bit gore po Ferrari oni ovo naprave.stvarno dokle će se ovi sprdat sa velikanom ka šta je Ferrari.pa ovi očalinko pojma nema,svašta.?utrka unatoč svemu dobra,dosta akcije po stazi.Šteta Pereza nešto mi je govorilo da će zasrat sve šta je napravija do tada.



    2
    1

    1
  32. Nico Hulkenberg
    Jaime22 Prikaži

    Završnica utrke dobra, takav *skoro* foto-finish se rijetko vidi, ali ostatak utrke je poprilično dosadnjikav bio. Već u prvom krugu se vidjelo kako je Hamilton (a i Mercedes općenito) puno brži od ostatka i da im nitko neće moći prijetiti kroz cijelu utrku.



    5
    4

    1
  33. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    Drago mi je što smo vidjeli ovako čistu utrku, bez prekida, da vidimo ko šta može.
    Prošlogodišnji Mercedes bi mogao pobijediti Red Bull, barem u rukama Pereza, da nisu morali startati sa tako niskih pozicija. Stroll nema loš tempo, ali je klocina u duelima. Bilo je smiješno gladati one jadne pokušaje nad Ricciardom. Ricciardo ga iskusno izblamirao u drugoj polovici utrke.
    Ova sredina, ili bolje reći svi osim top 2 tima, su pravo zanimljivi za gledati. Skoro kao Formula 2. Svi skoro izjednačeni. Samo je Williams i dalje osjetno iza.
    Dosta sam vidio i od Albona. Od Gaslyja je u Red Bullu pokazao samo da bolje prestiže. Tempo mu je daleko iza svih vozača u top timovima. Jedino može postići nešto u haos utrkama, sa dosta prekida, i sa pogođenom taktikom… Dok su prva trojica odmakli Sainzu, pa i Albonu, dovoljno da odrade ulazak u boks i vrate se ispred, Albon je pobjegao Sainzu oko 3 sekunde za 20-ak krugova. A dovoljno ga je rano prestigao. Kao što rekoh, dobro prestiže. Nije kao Gasly da zaglavi u prometu čitavu utrku. Ali u čistom zraku njemu je tempo očajan, u odnosu na sve ostale vozače iz top timova.
    Ferrari ko je sada kriv? Mali je napravio ekstremno glup potez, ali proći će bez ikakvih posljedica… Mislim da je Ferrari mogao danas biti ispred Albona sa oba bolida. Malo me ovaj incident podsjetio na Ocona i Pereza. A kao što sam i tada govorio, problem je bio upravo u Oconu, jer Perez nije imao nikakvih gluposti ni sa jednim drugim timskim kolegom, dok je ovaj francuz dječačkog osmijeha pravio probleme sa svim timskim kolegama u njegovoj kratkoj F1 karijeri. A bojim se da će tako biti i sa Ricciardom. Dok Perez i Stroll, iako agresivno, borili su se sa dosta respekta.

    Drago mi je da Vettel završava sa Ferrarijem. Otišao je tamo, doveo Ferrari najbliže Mercedesima. Iako su imali hrpu propusta, ipak su bili najbliži Mercedesu sve ove godine. I sada odlazi kada definitivno padaju sa tog mjesta. Šta će tek biti sa njima sa smanjenim budžetom? Mislim da im se ne piše dobro. Mogao bi i Sainz zažaliti, ako već nije… A Vettel, siguran sam da se vraća (prelazi) u jednu od dvije najbolje i najorganizovanije ekipe. Dosta je bilo vožnje pod svim tim teretom. Vrijeme je da im se opet svima napije krvi.



    12
    8

    4
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Ferrari ispred Albona? mora da se salis. Ferrari nije bio brzi na prosloj utrci od vremena koja su radili danas RP i McLaren. A kako su im treninzi i kvale prosle sumnjam da bi ista brzi bili danas. Ferrari bi danas uz malo srece mozda i to samo mozda mogao biti tu negdje iza ili oko strola. Meni se cinilo da su RP uvjerljivo 3 jer startali su nisko i Perez je stigao Alobona relativno lako. No i on i Strol su malo na kraju usrali motku. McLaren je definitivno blizu i Renault malo iza. Ferrari? mozda tu negdje izmedu njih svih ali ispred Albona danas sumnjam.



      6
      5

      1
      • Ayrton Senna
        Scuderia Prikaži

        Slažem se, mislim da bi se ferrari borio tu negdje sa ricciardom. Čini mi se po dosad viđenom da su ispred njih merc, red bull, RP i Mclaren, a renault je tu negdje.


        0
        -1

        1
    • Lewis Hamilton 44
      NRteamLH44 Prikaži

      Prošlogodišnji Mercedes bi mogao pobijediti Red Bull, barem u rukama Pereza, da nisu morali startati sa tako niskih pozicija

      Mozda bi mogao pobjediti Red Bull,ali onaj u rukama Albona… od Maxa su jos uvijek predaleko. Bas sam prokomentarisao negdje na pola trke kako Max jedini drzi Mercedese koliko toliko u blizini,dok je Albon vec na pola imao zaostatak od 30s,mislim smijesno realno gledano. Koje je opravdanje za to? Pa nijedan timski kolega ne ostavlja ovog drugog 30s u prvih 40 krugova neke trke.

      Stvarno bi volio da mi neko objasni ili da neki predlog na toliki zaostatak Albona. Mislim sto se tice bolida oba su RB,oba su 95% ista,osim postavki bolida koji vozaci prilagodjavaju sami sebi. Staza je ista kao prosli vikend,bilo je dovoljno vremena da svaki vozac nadje sebi odgovarajuci setup.

      Albon je jako talentovan vozac u svim kategorijama,pocevsi od kartinga pa do F1,gdje je brzo napredovao iz TR u RB,pokazao da ima tempa,znanja i brzine da se bori za podijume.

      Pa sta onda Max Verstappen radi tom Red Bullu kad na jednoj cistoj trci za obojicu,bez guzve,bez incidenata,Max ima luksuza u zadnja 2 kruga otici u boks i opet izaci ispred Albona?



      3
      1

      2
    • Bernie Ecclestone
      Dani Donator Prikaži

      Pročitaj kaj je Button izjavio o Perezu kao kolegi. Taj meni nikada ne bi vozio bolid . Tako je to kada imaš kapital iza sebe.


      0
      -3

      3
      • Sergio Perez
        Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

        Što je izjavio?
        S čim je tebe to Perez iznerviaro?
        Tip je laganini danas oprao 16 vozača i uhvatio bolid koji je realno malo van njihove lige. Ali kritičarima ništa ne moze začepiti usta.
        Postolja sa bolidima koji nisu ni blizu za postolje? Jel to taj kapital kupio?
        Perez je pravi srčani racer koji se hoće dokazati i da nije samo jedan od prolaznika u F1.
        Ni jedan vozač nije osporavan kao on u zadnjih 10ak godina. Uvijek su neki momci veći talenti od njega, a on svake godine ispred njih u poretku.
        Prošlu utrku podij mu je ekipa ukrala, a danas je bio bolji za dva koplja od ostaka grida. 15 sec prednosti ispred Ricciarda 2 kruga prije kraja. Startao 17. Ma daj…



        5
        3

        2
  34. Mick Schumacher
    Ante Maras novinar Prikaži

    Napisao sam prošli tjedan u članku da će nam Ferrari prirediti vrhunski show. Nisu nimalo podbacili, moram reći. Utrka slabija od prošle, ali je imala dobrih trenutaka. Odlična borba Norrisa, Riccarda i Strolla, šteta za Pereza što mu se dogodilo, sigurno bi rezultat bio bolji. Hamilton sigurno i bez većih problema do pobjede. Iz utrke u utrku sve više vjerujem da će Max Verstappen biti budući prvak, ima brzinu, postao je zreliji, a i ima određenu dozu drskosti koja mi se sviđa. Borba u midfieldu će biti žestoka, McLaren sve bolji, Racing Point isto izvrstan, Renault bolji nego prošle sezone, a Ferrari performansama nažalost tu i pripada.



    6
    5

    1
  35. Fernando Alonso
    junior Prikaži

    2000-2004 se mislilo da je ovo previse dominacije jedne momcadi.
    Evo danas 7 godina dominacije, a bit ce i 8.
    Jedino ova ludnica u sredini poretka stvarno popravlja dojam.
    Odlicno utrkivanje od svih, prava uzivancija za gledat
    Bit ce zanimljivo do kraja godine



    1
    1

    0
  36. Ferrari
    VettelFerrari Prikaži

    Leclerca ubile ove virtualne utrke, mislio je da će se Vettel “ghostati”.



    20
    20

    0
  37. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Gle, Ferrari danas barem nije imao problema s prekomjernom potrošnjom goriva.



    6
    6

    0
  38. Aston Martin
    Dooh7 Prikaži

    Sada mi je jasno zašto je Mercedes obojeni bolid u crnu boju; unaprijed izražava sućut ostalim timovima za sudjelovanje u utrkama.



    5
    4

    1
  39. Fernando Alonso 14
    alonso05espana Prikaži

    Još jedna dobra utrka, dao sam 7.

    Lando kapa dolje, dečko vozi izvrsno i nadam se da će nastavit u tom kontinuitetu. Hamsta lagano “crusing” do pobjede, nije bilo ni upitno. Perez odvozio super, na kraju taj peh s krilom, bilo je i zanimljivo malo Strolla vidjet u “akciji”.

    Ferrari klauni ???.



    4
    4

    0
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Glupo je, pretpostavljam od Ferrarijevaca većinom, ovako nisko ocjenjivati utrku. Meni je bila dobra, čitavom dužinom. Bilo je uvijek zanimljivih dešavanja, samo što to možda režija opet nije dobro popratila…

      Ali zanimljivo je kako je Red Bull opet čitav izašao iz duela. Mislim na kontakt Albona i Pereza. Nije izgledalo previše agresivno, a opet je Red Bull izašao neoštećen. Opet se pokazuje da imaju stvarno dobru kvalitetu. :D Čak i protiv prošlogodišnje Mečke.



      7
      7

      0
      • Lance Stroll
        CaStroll Prikaži

        Ja zbog sudara dao veću ocijenu al opet trka kamilica do zadnjih 10 krugova.


        0
        0

        0
      • Ayrton Senna
        Scuderia Prikaži

        Baš sam htio komentirati katastrofalnu režiju pa sam zaboravio a onda me Pastor tvoj komentar podsjetio da to učinim. Meni se čini da te prijenose rade ljudi koji nemaju apsolutno nikakvog osjećaja za utrkivanje, a samim tim ni za ono što gledatelji žele vidjeti. Zadnjih par krugova pokazuju verstappena kako hvata najbrži krug a vode se dueli na nož u sredini poretka. Nije to samo ova utrka, to se događa već duže vremena.



        3
        3

        0
      • Fernando Alonso 14
        alonso05espana Prikaži

        Njadraža momčad mi je Ferrari, pa sam dao 7. Nema smisla ocijenit utrku samo prema nastupu jedne momčadi.

        Red Bull je stalno ima čvrst bolid, evo odmah mi na pamet pada Brazil 2012 i Vettel na startu, bilo još tu slučajeva gdje je bolid ostao čudom čitav.



        2
        2

        0
        • Sebastian Vettel
          Pastor Prikaži

          Pa kad je Maxov bolid prošao gotovo neokrznut ono kad se Vettel lani zabio u njega u britaniji, onda šta dalje pričati. :D



          5
          5

          0
  40. Pierre Gasly
    Perica9 Prikaži

    Leclerc uspješno pokazuje što je naučio od Vettela. Iduća lekcija je spin.



    4
    -3

    7
  41. Mclaren
    BNL_McLaren Prikaži

    Malo dosadnija utrka od prošle. Da Ferrari ne sabotira samog sebe cijelo vrijeme možda bi bilo malo zanimljivije, ali šta je tu je… Racing Point je naučio na pogreškama od prošlog tjedna i izgledali su bolje od McLarena skoro cijelu utrku. McLaren slab u boxu, ali sigurno treći najbrži na maloj razini goriva i to se vidi u završnicama utrka.

    Bit će zanimljivo pratiti razvoj tih bolida kroz sezonu jer se radi o dva različita pristupa koji su trenutno jako blizu jedan drugome, ali sezona je tek počela. Racing Point mora dobro razumjeti bolid čiji koncept nisu sami smislili kako bi išli u pravom smjeru s nadogradnjama, dok McLaren ima svoju ideju i viziju i izgleda da su na jako dobrom putu.

    Ako već borba za P1 i P2 u konstruktorima neće biti napeta, nadam se da će borba za P3 barem malo to nadoknaditi.


    0
    0

    0
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Da kavlifikacije nisu bile po kiši, Racing Point bi danas više izgledao kao druga najbolja ekipa, nego kao treća… Baš im je to neshvatanje (tuđeg) bolida i donijelo onako loše kvale po kiši. A znamo da je Mercedes i tu bio najjači sve ove godine. Zato ne vidim razlog zašto to nebi bili i ove godine u rozoj boji, samo da su u Racing Pointu bolje upoznati sa tim bolidom… Očito je da bi Mercedes i sa prošlogodišnjim bolidom imao realne šanse za naslov.



      2
      2

      0
      • Mclaren
        BNL_McLaren Prikaži

        Sumnjam. Zbog Verstappenove vožnje bi RBR i dalje bio druga najbolja ekipa. Albon podbacuje, a Verstappen nadmašuje performanse bolida. Jasno da bi Mercedes i sa prošlogodišnjim bolidom bio strašno jak, ali Racing Point nema to iskustvo. Čini mi se da nisu baš tako jaki kada okolnosti nisu jednostavne. Prošli tjedan navodno nisu izvukli sve u kvalifikacijama, u utrci loše reagirali na SC, ovaj tjedan ih je koštala kiša i Perezovo nestrpljenje. McLaren se u istim uvjetima kao momčad adaptirala i reagirali su puno bolje na sve izazove.


        0
        0

        0
        • Sebastian Vettel
          Pastor Prikaži

          Pa mislim da bi se danas, sa normalnim kvalama, Perez mogao boriti sa Maxom, a Stroll sa Albonom. Stroll bi imao bolji tempo od Albona, ako bi bio ispred. A ako bi bio iza, nebi ga uspio prestići, ali bi mu visio za vratom.

          Što se tiče prošlog vikenda, navodno su imali smanjenu snagu motora.



          2
          2

          0
  42. Shell
    blowndifusor Prikaži

    Jebote, navijam za Ferrari i galamim po kuci UZIMAJ IH LANDO!!! Malac je fenomenalan bas.

    Leclerc mi sve vise lici na Maxa po pizdarijama, i na Luju kad pred novinarima po stoti put govori kako je on kriv za nesto, dok ceka da uradi jos vecu glupost. Max barem kad otrese koga, dodje i kaze, jesam, sta cemo sad. Ima bezobrazluka za tri sampiona, vidjet cemo ima li i talenta.

    Sto se ostalih vijesti tice, cekam da Binnotu, sem navijaca, jebe mater i neko iz vrha Ferrarija.



    5
    4

    1
  43. Brawn Gp
    F1 Zagorec Prikaži

    Norris?! Odakle si se ti spustio vanzemaljče?
    Ja mislim da je tijekom karantene vježbao samo zadnje krugove ??. Sjajan sjajan sjajan!
    Bravo za cijelu McLaren ekipu!
    Mercedesu svakako čestitam od srca a Ferrari……..nemogu više komentirati, nemam snage ni volje……



    5
    5

    0
  44. Lance Stroll
    CaStroll Prikaži

    Norris jedina svijetla točak sezone,ostali meh jedino ferrari crna rupa.



    2
    1

    1
  45. Pirelli Intermedium
    crofessional Donator Prikaži

    Utrka prosječna, 6/10.
    Nadao sam se da je RB ipak nešto bliže Mercu no ovako po suhom moguce da je RP bliže njima nego oni Mercu. To je samo dokaz izvrsnosti u Benzu u svim poljima kad i ctrl C ,ctrl V prolazi kod RP.

    Svaka čast za Mclaren i Norrisa, opet maksimalno koliko se moglo. Lando najugodnije iznenađenje do sada, vozač u najboljoj formi. Perez opet pokazuje da ima race pace koji bi mogao zabrinuti i prvu trojku koji su miljama daleko od ostalih.

    Svidjele su mi se defanzive Riccija protiv Strolla i Maxovo vraćanje pozicije protiv Bottasa. Upalilo bi da je zadnji krug.

    Ferrari ce drugi iskomentirati. Rekao bi da ih ocekuje agonija slicna npr. Hajduku, i dugogodisnji post od naslova, a mozda i pobjeda i postolja…

    U Mađarskoj ocekujem slican poredak, barem na postolju…



    2
    2

    0
  46. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    Osim borbe za prvo mjesto utrka meni dosta zanimljiva, 8/10.
    Rezultatom umjereno zadovoljan.



    1
    0

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.