Horner i Szafnauer složni: U našim momčadima nema mjesta za Vettela

Izdvojeno

Luka Kolak

Prije 4 godina 2 min 15 komentara

Prije početka VN Štajerske, šef momčadi Otmar Szafnauer je jasno rekao kako za Sebastiana Vettela nema mjesta u njihovoj momčadi sljedeće godine.

Renault, koja je bila jedna od najizglednijih opcija za Nijemca, potvrdom Fernanda Alonsa za sljedeću godinu, tako je ostala samo neispričana priča. Iako Mercedes i Red Bull još moraju službeno potvrditi svoje postave, sve je izglednije kako će one ostati nepromijenjene za nadolazeću sezonu.

Racing Point, koji će od sljedeće sezone nositi naziv Aston Martin, ima već dugoročne ugovore sklopljene sa svojim vozačima.

“Laska nam to što našu momčad povezuju sa Sebastianom, no mislim da je to samo zato što je naš bolid sada nešto brži.”

“Međutim, mi imamo dugoročne ugovore s našim vozačima, stoga logika nalaže kako kod nas nema mjesta.”

Otmar Szafnauer, šef momčadi Racing Pointa

Isto tako, šef momčadi Red Bulla, s kojom je Vettel osvojio sva svoja četiri F1 naslova, Christian Horner, također je dao do znanja kako momčad nije zainteresirana za usluge Nijemca.

“Imali smo sjajno razdoblje sa Sebastianom i svakako je dio naše povijesti.”

“Nismo očekivali da će se naći na tržištu ove sezone, ali imamo sjajan par vozača u Maxu i Alexu. U momčadi smatramo kako je to dobro za našu budućnost.”

Christian Horner, šef momčadi Red Bulla

Na pitanje, znači li to onda definitivno ne za Vettela, Horner je odgovorio da misli da je, ali da je i sam Vettel toga svjestan. No, svakako bi trebalo s rezervom uzeti izjavu šefa momčadi s obzirom na dosadašnja iskustva s izmjenom vozača u Red Bullu.


Odgovor

15 komentara

  1. Ferrari
    miki the pirate Donator Prikaži

    Čisto spuštanje cijene… imho :)



    2
    0

    2
  2. Fia
    Realista Prikaži

    Steta, a mogao ga je jos malo Max razbucat prije penzije.



    14
    -15

    29
  3. Kimi Raikkonen 7
    Azavi Donator Prikaži

    Perez izgleda dobro u Racing Pointu, i to dosta bolje od Strolla, pa je dosta nezgodno dat njemu cipelu radi Vettela. Ako odjedanput bude znatno lošiji možda se i tako nešto dogodi



    4
    3

    1
  4. DDDD Prikaži

    Kome on treba sa onakvim vožnjama? Nikom.



    18
    13

    5
  5. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    To je problem danasnje F1. Nemamo vise samostalnih timova ili veci broj tvornickih momcadi. Naravno da nema mjesta u timovima cija je politika uzimanje mladih vozaca. U ovome slucaju Red Bull je iznimka jer spada u jedan od vodecih timova F1, no za njih znamo kako vode “politiku mladih”. Timovi poput Racing pointa, buduceg Aston Martina, vjerujem da ce ostati u cvrstim vezama s Mercedesom kao sto su Haas i Alfa Romeo s Ferrarijem. U prijevodu, ti su timovi poligon i provjera sposobnosti vozaca za sam vrhunac, odnosno top timove. Ti tzv. top timovi imaju prevelik utjecaj, a kakva je svrha ubaciti cetverostrukog svjetskog prvaka pred mirovinu (koji osim toga i sam zeli pobjednicki bolid) u jedan od tih timova kad ionako nece od toga biti nikakve koristi. Pored toga malotko si moze pirustiti placanje Vettela koji je trenutno u situaciji kao i Alonso do prije nekoliko godina – ime imas, uspjehe imas i izvanredan si vozac, no za tebe u F1 nazalost nema mjesta. U prilog mu ne idu lose predstave kojih je u zadnje vrijeme puno, no ja osobno ne vjerujem da bi to promijenilo situaciju. Tako je to kada nastupi “smjena generacija” i vrijeme u F1 kada nema puno samostalnih momcadi. Vjerujem da si sada svi zele osigurati nekoga kao sto je Ferrari osigurao Leclerca, svi zele pronaci svog talismana. Teska srca gledam posljednje dane ikona svoje mladosti. Alonso ide na svoj posljednji ples, a nazalost se cini da ga Kimi i Sebastian trenutno plesu. Nadam se da sam u krivu ?



    20
    16

    4
  6. F1puls Portal
    gosuasus Prikaži

    Mozda covjek nije u formi karijere, ali pomalo bezobrazno zvuce ovi komentari s visine “nema mjesta za tebe kod nas.”

    Ja se uistinu ne sjecam kome je Vettel stao na zulj.



    8
    5

    3
  7. Fernando Alonso
    junior Prikaži

    Da vam je netko ovo rekao 2013 biste li vjerovali u ovakav rasplet događaja. Nisam njegov navijac, ali sigurno mi je malo žao što mu se ovako razvila situacija i to samo u par godina. 2017 je bio odličan po meni uz par gresaka, a evo 3 godine kasnije je tu di je. Uz sve svoje lose trenutke i mušice koje je imao je i dalje pozitivna i relativno jednostavna osoba. Ovakav Sebastian ne treba F1, a ni nekoj momcadi no ako pronađe staru formu definitivno pozdravljam njegov ostanak. Ako smatra da nema to više u sebi i ode i to pozdravljam.



    5
    2

    3
  8. Ferrari
    pro5i vilin konjic Donator Prikaži

    Svakoj momčadi bi bio i više nego dobrodošao jer sa sobom donosi i sponzore. Next!



    1
    -3

    4
  9. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    Jbt, ko da prvi put pratite F1. Uvijek je bilo negiranja u F1 dok ne dođe vrijeme za objavu… Jer nije niko lud da ovako rano u sezoni demotiviše trenutnog vozača… A ja ne mogu ni zamisliti da je bilo kome Bottas ili Albon ispred Vettela. Tako da vjerujem da su to dvije najizglednije opcije. A osim kvalitete vozača, ima i ona da sa sobom donosi važne informacije iz protivničkog tima… A ovi iz manjih timova bi jedva dočekali da naprave mjesta za njega, ako bi pristao da vozi za njih, odnosno za siću. Pogotovo ako imaju ambicije da se iz sredine poretka probiju ka vrhu…



    5
    3

    2

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.