Potvrđeno: Alonso iduće godine u Renaultu!

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 2 min 80 komentara

Kako smo jučer najavili, Renault je upravo potvrdio da će iduće godine za njih uz Estebana Ocona voziti i svjetski prvak iz 2005. i 2006. godine – Fernando Alonso!

Glasine o povratku kruže već neko vrijeme, a čak ih je Alonso često opovrgavao. Međutim, tijekom VN Austrije prošlog vikenda su najprije španjolski mediji tvrdili da je ugovor s Renaultom potpisan, da bi onda jučer i britanski mediji prenijeli istu vijest. Danas je sve napokon i potvreno. Alonso će tako preuzeti poziciju Daniela Ricciarda koji odlazi u McLaren na mjesto Carlosa Sainza.

Ovo će Alonsu biti treći stint u Renaultu. Prvi je bio najuspješniji jer je s njima osvojio dva naslova. Drugi put se vratio nakon godine u McLarenu, a treću put dolazi, kako kaže, natrag u obitelj:

“Renault je moja obitelj. Moje najbolje uspomene iz Formule 1 su s njima, te dvije titule, ali sad gledam unaprijed.”

“Jako sam ponosan i emotivan što se vraćam u ekipu koja mi je dala priliku na poečtku karijere i sad mi daje priliku da se vratim na najvišem nivou.”

“Imam principe i ambicije vezane za ovaj projekt. Njihov napredak ove zime daje kredibilitet ciljevima za 2022. godinu i svoje trkaće iskustvo ću podijeliti sa svima, inženjerima, mehaničarima i timskim kolegama.”

– Fernando Alonso

Odgovor

80 komentara

  1. Nando
    Matek14 Prikaži

    Vratite nam i Flavia!! :D



    46
    44

    2
  2. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Nadam se da je svu onu lošu karmu ispucao u McLarenu :zubo:



    30
    28

    2
  3. Max Verstappen 33
    Izgarac Prikaži

    #3!



    12
    11

    1
  4. Fernando Alonso
    Brane FA14 Prikaži

    Senzacija u rangu odlaska Vettela….nema veze, neka i u Renault….al tko će to sad dočekati..



    20
    19

    1
  5. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Ferrari je takav baksuz da će se Alonso nakon pauze vratiti u bolid koji bi mogao biti vrlo vjerojatno brži od Ferrarija. Zamislite naslovnice F1 portala kada se to dogodi.
    RIP Ferrari :rofl:



    12
    10

    2
    • Formula1
      f1zd Prikaži

      Drago mi je jer ovo očito znači da se Renault ne planira povući iz sporta u narednih 5 godina, mada ne razumijem baš, nema smisla plaćati Alonsa ako imaš peti bolid na gridu i najbolje čemu se nadaš je 5-6 mjesto. Valjda će biti svi bliže jedni drugima 2022.

      Edit: slučajno sam na tvoj komentar odgovorio



      6
      6

      0
      • Charles Leclerc
        F12000 Prikaži

        Očito računaju da će kroz marketinški aspekt završiti u profitu.

        Pri tome ne mislim samo na F1 tim, već i na Renault kao brand kojemu je Formula primarno sredstvo promidžbe.



        9
        9

        0
  6. Alfa Romeo
    laky614 Prikaži

    Na koliko godina je potpisao?



    4
    4

    0
  7. Ayrton Senna
    maurich Donator Prikaži

    Moram biti iskren. Vjerojatno se nekome nece svidjeti sto cu reci, ali – ne znam sto mu ovo treba. Pare? Cisto sumnjam. Potreba za trkanjem? Svakako, kn je istinski racer…ali…Nakon vozikanja u McLarenu na zacelju, dolazi u Renault gdje bas ne cvjetaju ruze, gdje se i sljedece godine sigurno nece dogoditi neki veci pomak. Sto nam znaci to da jednu takvu vozacinu, koji nam je uvijek priredio vrhunske predstave i voznje, jednog prvaka gledamo kako se vuce oko desetog mjesta?
    Istina, imao je neke krive odluke u karijeri, par puta zaista nije imao srece, ali ne mogu se oteti dojmu da doista gdje god dodje pocne vladati neka toksicna atmosfera.
    On je jedan od vozaca koje volim gledati na stazi, a nikako mi nije simpatican, mozda bas radi toga sto je vjecito na prvo mjesto stavljao sebe, a onda tim, krivio sve zive…
    Pogledajte danasnji McLaren. Iz aviona se vidi da su refreshani, da vlada jedna krasna atmosfera. Nazalost, ne vidim nesto tako da ce se ubrzo dogoditi ni u Renultu, a bome ni Ferrariju. A Fernandu zelim svu srecu, daj Boze da ga vidimo koji put na podiju, i da nam uljepsava nedjelje kao sto je to godinama radio svojim voznjama.



    19
    16

    3
    • Jenson Button
      Lotus Prikaži

      Točno to
      Oprostite FA fanovi, ali otkad je nando otišao iz Ferrarija, približavali su se Mercu sve dok Arivabenne nije otišao Arrivederci, isto i sa Mclarenom, nevjerojatan napredak nakon odlaska Honde i FA jednostavno mnogo bolja atmosfera u McLarenu a mislim da se sa DR može mijenjati samo nabolje.



      1
      -9

      10
      • Nigel Mansell
        The Simpsons Prikaži

        @Lotus
        Odavno je Nando otišao iz Ferr. pa im ruže ne cvatu?
        A što se tiče Mclarena, pa zar Alonso nije vozio Mclaren-Renault koji je bio vidno bolji?
        Priča da Alonso razjebe firnu od par stotina uposlenika svojom toksičnošču jednostavno ne pije vode.
        Najjednistavnije i vjerojatno najlogilčnije objašnjenjenje je neko drugo.



        13
        12

        1
        • Fernando Alonso
          junior Prikaži

          Istina…kako jedan covjek moze upropastiti momcad od stotine zaposlenika, mora da ko mali hitler ide do svakog zaposlenika i demotivira ga.
          Fernando je ostajao u dobrim odnostima sa momcadi, ako bi ostao u losem odnosu to bi bilo sa vrhom momcadi tj šefovima, dok se s ostalom ekipom druzio i nakon prelaska u drugu momcad.



          5
          5

          0
      • Fernando Alonso
        Kimi Prikaži

        Kolko je to te toksičnosti ostavio Alonso kad se u Ferrariu nemogu riješit toga eto već šestu godinu?



        12
        12

        0
    • Fia
      Realista Prikaži

      Ja ne znam zasto ste se svi uhvatili za pricu da je Alonso toksican, evo npr McLaren… Kazes bila uzasna atmosfera itd, a da nije mozda bila uzasna atmosfera zato sto nisu mogli odvozit utrku do kraja, svaku utrku doslovno novi motor i rikavela. pola utrke stede gorivo i onda motor crkne, imas jedan team radio kad Alonso odbija smanjiti potrosnju goriva i govori da ionako nece stic do kraja odvozit, i tako je i bilo. Dakle, ta atmosfera nema veze sa Alonsom nego sa cinjenicom da su mehanicari svaki vikend trpali novi motor da bi isti otkazao, i sad zamisli to GODINAMA.
      Onda kazes pogledaj kakva je sad atmosfera, pa konacno su poslozili kockice i to nije sigurno zato sto je Alonso otisao, nego prvenstveno zbog prelaska na Renault motore i ciscenje u vodstvu momcadi. Refresh se dogodio, al isti bi se dogodio i da je Alonso ostalo jer to nema nikakve veze s njim.
      Da, atmosfera je bila takva kakva je bila ali mislim da si promasio uzrok atmosfere, nije to FA nego partnerstvo Honde i McLarena.
      Također da nadodam da je FA uvijek dijelo svoje bonuse sa mehanicarima itd.



      27
      25

      2
      • Renault
        zd1400rt Prikaži

        A to ovi što Vettela gledaju kroz ružičaste naočale, Alonsa gledaju kroz crne.
        Svaki veliki vozač je imao nekih kontroverzi jer oni ipak grizu gdje smiju i ne smiju, to je tako, ali Alonso je vozačina same top klase. Bez bada mogu reči da su on, Shumacher i Hamilton najjači trojac 21. st. Svi ostali su stepenicu niže.



        12
        9

        3
      • Ayrton Senna
        OffLiberyMedia Prikaži

        A što je Honda procvala kada su došli počeli snadbjevati RB motorima? hmmm


        0
        0

        0
        • Fernando Alonso
          Alen Šmit Prikaži

          Zato što su 2017 doneli bukvalno kopiju Mercedesovog dizajna odvojinih turba ali nevolja je u tome što je ta PJ RA617H bila puna dečijih bolesti! McLaren nije imao strpljenja (i Alonso) pa su ih odhebali ali Honda je razvijala i popravila dosta stvari s RA618H i TR a lane s RA619H perfekcionirali sve.

          RA615H i RA616H su totalni promašaji, odneli su dve godine Hondi i McLarenu u vjetar. Zato mi je drago što je RA617H došao u pravom momentu (za Hondu).



          3
          2

          1
        • Nigel Mansell
          The Simpsons Prikaži

          @OffLiberty
          Zato što je Honda radila svu elektroniku po shemi koju je Alonso sam napravio i nacrtao i čim su to skinuli jer je Dr. Helmut donjeo svoju elek. instalaciju sve je profunkcioniralo.
          Kažu neki zaposlenici u Sakuri kako je Alonso iznenada znao bahnut u gluho doba noći i probao bi dignu tek spakiranu PU i ako je nije mogao dignut počeo bi beštimat, bacat, sovat.
          Kažu da je Hondina PU morala biti teška kao Alonso jer tako navodno piše u ugovoru. ;)



          1
          0

          1
        • Renault
          zd1400rt Prikaži

          Ja sam čuo da su neki radnici čuli da je Alonso dolazio u neko gluho doba noći i mijesio krafne u turbo kompresoru i da bi šečer onda nagrizao dijelove elektronike.
          Vele sada, da Lando i Carlos ne vole krafne i da oni to ne rade.



          1
          1

          0
      • OnlyAlonso Prikaži

        Bravo,odlicno objasnjeno za one koje puuuno toga ne shvacaju a prave se pametni jer su culi od drugog, takoder koji nezna kaj prica



        2
        2

        0
    • Fernando Alonso
      Alen Šmit Prikaži

      Renault je lep projekt, imaju dosta novih ljudi, tu je Budkowski. Nešto veliko planiraju, ali nemaju vozače koji bi taj projekt vodili ka vrhu. Iskreno povratak Hulka bi bio ogromno razočaranje te sva spika o povratku na vrh pada u vodu. Ocon će vrlo vjerovatno biti “Vandoorneovan” što će ostaviti realnu sliku o samom Oconu i eto Rićiju. Alonso će voditi taj projekt, a razlog povratka je vrlo verovatno činjenica da ćese konačno pridružiti tvorničkoj ekipi, prvi put još od 2017 a sama ta činjenica je dovoljna jer u novoj turbo hibrid eri ako hoćeš biti šampion moraš imati status tvorničke ekipe a eto lančana reakcija Vettelovog odlaska je otvorila mjesto u tvorničkoj ekipi. Zašto realno to Alonso nebi iskoristio, ja sam stalno mislio na to mesto i gledao Alonsa umesto Rićija. Imao sam one teorije tipa Bottas ili Vettel ali u srcu mi je bio Alonso. A pritom 2021 je njemu samo priprema za 2022 i promjene koje bi trebale stisnuti poredak a isto tako 2021 će mu biti poslednja prilika da vozi ova čudovišta koja jedu rekorde krugova. F1 bolid je i dalje najbrži na zatvorenim stazama, a jedino slično tome van F1 je Indy500 te ostali ovali. Osvojio je 24 sata Lemana, Indy500 će mu biti ekskurzija a njemu je i dalje F1 u krvi.

      McLaren je zanimljiva tema, sada su oni dobri ali ne verujem da će isto tako moći s Mečkom biti bolji od Mečke kao što s Renaultom deru Renault. Predviđam par podija u stilu Williamsa iz 2014 ali ništa više. Renault im može pomrsiti račune a tu je i Aston Martin. Biće sveopšte klanje 2021!



      8
      5

      3
      • Mclaren
        AlkY Donator Prikaži

        Po meni postoji jedan problem. Sta svi misle da ce trenutna sredina poretka , nakon promjene pravila , biti na vrhu.
        Na stranu sta mi fanovi zelimo. Ali zar Mercedes , Ferrari , Red Bull ne postoje ? Oni nece napraviti svoj bolid ?
        Svi se mi nadamo , kao i momcadi sredine poretka , da ce se to promjeniti. Ali nesto se pita i trenutne top 3 momcadi. Nije iskljuceno da poredak ostane vise manje kakav je sada.
        Naravno , promjena pravila je idealna prilika da neke momcadi procvjetaju. McLaren , Renault itd , svi se oni nadaju barem redovitim borbama za postolje. Samo kazem , i dalje ce trenutne top 3 ekipa biti tu i njih ce se nesto pitati , vjerojatno.



        2
        2

        0
  8. Fernando Alonso 14
    tapa-tapa Prikaži

    Jedna od boljih vijesti u zadnje vrijeme…



    9
    9

    0
  9. Marlboro
    AMG Donator Prikaži

    Nadam se da ces poslje Renaulta otici pod vedrijim okolnostima i tako nam svima ostati u ljepsem sjecanju, jer to je to sto ce u Renaultu moci ostvariti, postati jos jednom prvak ima sanse nekih 3% ? Bilo kako bilo, dobra vijest za sport…



    4
    1

    3
  10. Kimi Raikkonen 7
    kimi007 Prikaži

    Odlična vijest. Opet, sve je manje izglednije da Vettel ostaje u F1 i naredne sezone. Zamislite opraštanje od F1 bez publike, a isto tako je i Kimi upitan.


    0
    0

    0
  11. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    samo da slože bolid samo da slože bolid. samo da ga opet ne gledamo ko u mclarenu na začelju jer to je tužno. a nažalost to je realno



    7
    7

    0
  12. Narain Karthikeyan
    Narain Karthikeyan Prikaži

    Ima da mu Renault napravi bolid za postolja. Ovak ce ga biti steta gledat iza ko sad Kimija.



    13
    13

    0
  13. Brawn Gp
    F1 Zagorec Prikaži

    Makar sam zagorec, al’ još se v životu nisam napil. “Čuval” sam se za posebnu prigodu.
    Danas je taj dan!!!!!??
    Živjeli



    21
    21

    0
  14. Marlboro
    Hey You Donator Prikaži

    Sretno sampione. Nadam se da ce ti dati auto za pobjede.



    8
    8

    0
  15. Pascal Wehrlein 94
    Wehrlein94 Prikaži

    Yes ! Grande Fernando još ima puno toga za pokazati … doduše,ima i Pascal,ali otom potom :D
    welcome back, el Champeon



    12
    12

    0
  16. Mclaren
    AlkY Donator Prikaži

    Kad je odlazio iz F1 opcenito u zadnjoj epizodi u McLarenu internet je bio pun videa , slika , emotivnih treunutaka , zahvala prema Fernandu. Stvarno se dobio dojam kao da se nikad vise ne vraca i to je to.
    Podsjeca me na Massu kad je odlazio , pa one suze njegove , svi smo plakali s njim itd. Taj “prvi” oprostaj je puno jaci , emotivniji i znacajniji nego drugi , treci ili bilo koji :D. Naravno , Fernando nikada nije rekao da odlazi zauvijek iz F1 nego su to mediji tako dignuli “frku” sa tim svojim objavama da je izgledalo kao da ga nikad vise nece biti.
    Spomenuo sam Massu , on je barem rekao da se nece vracati pa igrom okolnosti se vratio i opravdano su tada mediji pisali o kraju karijere. Ali Fernando nikada nije rekao da se nece vracati , pa su mediji opet , ovaj put neopravdano napravili takav dojam kao da je kraj karijere.
    Poceo sam fantazirati , uglavnom ovo je fantasticno za nas fanove , fantasticno za F1 i fantasticno na kvadrat za Liberty.
    Welcome back Nando !



    13
    12

    1
  17. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Super vijesti :)



    5
    5

    0
  18. Lando Norris
    Zola Prikaži

    ??????



    1
    -20

    21
  19. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    Ja sam bio ubjeđen da će se vratiti, tako da nisam pretjerano iznenađen. Može mu se svašta prigovoriti, ali čovjek živi za utrkivanje, te potragom za novim izazovom i dokazivanjem. Da ga je u karijeri išlo mnogo bolje već što je želio, to ne bi bio isti vozač danas vjerojatno, kakvim ga svijet zna i svejedno jako mnogo cijeni.

    Njemu i Renaultu želim uspješnu suradnju. Ako ode Seb nakon ove sezone, Alonso će mi postati jedan od favorita :D



    9
    9

    0
  20. OnlyAlonso Prikaži

    Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa….znao sam da nas neces samo tako napustit,vjerovao sam u tebe legendo,dobrodosao i ajmo po tu jos jednu titulu ?????????



    11
    11

    0
  21. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Još da Vettel pronađe mjesto na gridu a s ovom objavom teško, dogodine bi imali bogat grid gdje bi se višestruki prvaci vratili osnovama i borili se za 1-2-4 boda kao na početcima svojih karijera.



    7
    7

    0
  22. Williams
    Montoya Prikaži

    Duboko se nadam da neće izgledat ko Mansellov pokušaj ’95.



    4
    4

    0
  23. Mercedes
    QFlash82 Donator Prikaži

    Najbolji F1 vozač danjašnice.Žao mi je šta neće voziti konkuretniji bolid, ali tko zna kakav će Renault biti 2022.



    11
    3

    8
  24. Grgastrga Prikaži

    Bienvenido Campeon… Vamos a por el tercero…. ??…
    … Jedini moj komentar koji sam napisao na ovom portalu je bio prosto proširena verzija “vrati’će se Nando” mantre, koja se potucala ‘poovuda’… Mislim… znam da ima puno takvih proroka poput mene, koji su danas sa osmjehom na licu, dočekali potvrdu “svog proročanstva”, pa im se pridružujem u veselju…. ?? U svom tom “baksuzluku” oko odluka u odabiru momčadi koje je imao, ja brijem da bi bilo fer da ga sad u renou pomazi ona klasična “treća sreća”… ???… Hmmmmmmmm,… A taman sam prestao pratit’ F1, jbt… ? … Masoni??? ????



    5
    5

    0
  25. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    U F1 vise niko nije siguran.

    Steta je bila njegov odlazak iz F1, al et, sad se vraća, dok Vettel odlazi!



    3
    3

    0
  26. Dodi napalm Prikaži

    Kakav flop ce ovo biti.
    Ne kuzim zasto? Renault sigurno nije spreman isporuciti mu pobjednicki bolid, on nije kalibar da digne momcad iz pepela. Zasto? Cemu?
    Sretno Fernando, sretno.



    2
    -9

    11
    • Lando Norris
      Zola Prikaži

      Ma kako to mozes rec bit ce on prvi…. Od iza



      2
      -2

      4
    • Nigel Mansell
      The Simpsons Prikaži

      Voli čovjek vozit brze bolide i to je to.
      Možda su on i Kimi tek u najboljim godinama i budu vozili do 50-trće?



      2
      2

      0
      • Lando Norris
        Zola Prikaži

        Neka uzivaju. Ali neke bolje rezultate tesko da ce pruzit. Njihov zivot i njihovo pravo da voze do 80e godine ako ce jel. Al steta da uzimaju mladim i boljim vozacima. Moje skromno mišljenje



        1
        -1

        2
        • Mclaren
          AlkY Donator Prikaži

          Kako je autor teksta i napisao , nitko od potencijalnih mladih “novajlija” nije razina Alonsa a kamoli da su bolji od njega. A kako se svi slazemo da u F1 trebaju biti samo najbolji vozaci , onda je Alonsu jos uvijek mjesto u F1. Zasto bi gledali nekog tko je je losiji samo zato jer je mlad ? Nema smisla


          0
          0

          0
        • Lando Norris
          Zola Prikaži

          Po meni ima smisla jer mladi vozac ima mjesta za napredak i poboljsanje. A inace alonsa ces se nagledat pune dvije minute od sat i pol vremena koliko mu reziser dozvoli. I to kako kruzi na 10 11 12 mjestu i govori this is a joke..



          1
          1

          0
        • Mclaren
          AlkY Donator Prikaži

          Pa ima i drugih vozaca koji bi morali dati mjesto mladima. Primjer , Grozni.
          Takvi vozaci su zreli za napustiti F1 , a ne Fernando. Nikako Fernando


          0
          0

          0
  27. Ferrari
    pro5i vilin konjic Donator Prikaži

    Dobrodošao natrag u cirkus! Nadam se da će voziti na vrhunskom nivou do četrdeset i neke i dokazati svima da je genijalac!



    7
    7

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.