Leclerc: Drugo mjesto je poput pobjede

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 2 min 35 komentara

Ferrarijev Charles Leclerc kaže da je drugo mjesto na VN Austrije potpuno neočekivano i da je to “kao pobjeda” za njegovu ekipu.

Leclerc je u kvalifikacijama uspio doći samo do 7. pozicije, ali je u kaotičnoj utrci iskoristio sve šanse koje su mu se pružile i u cilj ušao treći. Treća kazna Lewisa Hamiltona ovog vikenda promovirala ga je na 2. mjesto i s prvog vikenda odnosi 18 bodova.

“Ekstremno sam sretan, osjećam se kao da sam pobijedio. Nisam ovo očekivao, lijepo iznenađenje.”

“Mislim da smo danas odradili sve savršeno. Imali smo malo i sreće, očito, s Lewisovom kaznom i ponekim sudarom.”

“Cilj je bio iskoristiti svaku priliku koja se ponudi iako nismo imali tempo za završiti na ovoj poziciji.”

Leclerc je komentirao performanse bolid:

“S ograničenjima koje ovaj bolid ima morao sam biti ekstremno agresivan da bih dobio pozicije i mislim da je ovo jedna od mojih najboljih utrka otkad sam u Formuli 1.”

Vettel: Drago mi je da sam se samo jednom okrenuo

Sebastian Vettel se vozio iza Charlesa Leclerca i Carlosa Sainza kad je pokušao oportunistički napasti McLaren koji se borio s Leclercom. Nije uspio i izvrtio se na stazi. Pritom je imao puno sreće da nitko drugi nije nastradao pa nije dobio dodatnu kaznu.

On je danas bio iznenađen kako se bolid ponašao:

“Sretan sam što sam imao samo jedan spin. Bolid je bio vrlo težak za vožnju.”

“Nisam ga prepoznao u usporedbi sa subotom i petkom. Brzina nije bio tu i ovo je bila jako teška utrka.”

Već za pet dana vozi se novi prvi slobodni trening na ovoj stazi, ali pod naslovom VN Štajerske.


Odgovor

35 komentara

  1. Formula1
    f1zd Prikaži

    #TifosiLivesMatter



    21
    21

    0
  2. Lance Stroll
    CaStroll Prikaži

    Lando i Charles vozači dana, svaka čast.



    9
    9

    0
  3. 8COMPETIZIONE Prikaži

    hahahahah jako zanimljiva utrka,ali jako čudna…nikako mi nije sjeo početak takve sezone,to bez gledatelja..itd..no ovo sa Leclercom me isto iznenadilo a i odustajanja nikad toliko koliko danas. No kako god piše se drugo mjesto za Leclerca i to me veseli!



    3
    3

    0
  4. Lance Stroll
    CaStroll Prikaži

    Binotto- Seb više ne računamo na tebe sljedeče sezone
    Seb-Molim ,pa zašto jer to zbog mog hobija
    Binotto-možda
    Seb-znači čovjek danas više nemože imat snove nije posao cijeli moj život znaš
    Binotto-gle nemam ja ništa protiv tebe ni tvog hobija al bilo bi dobro da taj balet vježbaš u slobodno vrijeme



    3
    -10

    13
  5. Kimi Raikkonen 7
    Kos Prikaži

    “Sretan sam što sam imao samo jedan spin. Bolid je bio vrlo težak za vožnju.”

    Izjava dana nema šta.



    15
    14

    1
  6. Felipe Massa 19
    mrgud88 Prikaži

    Seb trola sam sebe, pa to je vrhunska prepotencija. Halooo brate, momcadski kolega ti je u istom bolidu stigao do 2. pozicije!



    3
    -7

    10
    • Sebastian Vettel 5
      dzalac Prikaži

      Ma j*be mu se, placa ide, ugovor za slj god nema… nek se igra :rofl:



      8
      8

      0
    • Sebastian Vettel
      sf16-h Prikaži

      Mislim, nije da branaim Seba, ali jesi gledao utrku? Više sreće nego pameti u toj 2. poziciji, ali doslovno. Šta smo vidli senzacionolno? Pola utrke je ganjao Norrisa pred sobom. Jad i bijeda je ovaj bolid trenutno.



      9
      5

      4
    • Ferrari
      07drogo Donator Prikaži

      Ovo drugo mijesto moze zahvalit sreci i drugim bolidima a tek onda nesto malo i sebi jer bolid je sr… e. Oni su isli nazad dok su drugi isli naprijed preko zime. Tesko je bit Ferrari fan ali eto sta je tu je



      7
      5

      2
      • Ayrton Senna
        Scuderia Prikaži

        Svaki se uspjeh može pripisati dijelom i sreći, naravno da je ferrari trenutno krš od bolida i da je imao sreće sa odustajanjima protivnika, ali ovaj dio gdje kažeš: “… a tek onda nešto malo i sebi…” , me kopka. Neznam jesi li vidio 2 sjajna poteza na norrisu i perezu na kraju utrke, a koliko je lako u takvim duelima pogriješiti, pogotovo kad nemaš najbolji bolid, nam je seb dosta puta u zadnjih par godina pokaza. Dečko je danas odvozio bez greške i mislim da može malo više od nešto malo sebi zahvaliti.



        6
        3

        3
        • Ferrari
          07drogo Donator Prikaži

          Mislim da si dobio odgovor samo ne od mene nego Avalona. Jest vozio je bez greske ali sta to ne bi trebalo bit vise manje uobicajeno za vozaca tog kalibra? CL je danas bio dobar ali bez zavaravanja bez ovog spleta okolnosti da je vozio jos tri puta bolje danas na postolju ne bi bio tako da zato sam i rekao da ima nesto malo i njegovih zasluga.



          3
          3

          0
    • avalon Prikaži

      mrgud88 .. CL je fenomenalno odvozija danas . za razliku od seba koji se kilavija iza sainza/McL i strolla /RP CL je junački vozija iza norrisa/McL i pereza/RP jedva nekih 63 za norrisom i 65 za perezom .. od 71 krug :) :) pri tome mu uopće nije pomoglo odustajanje albona i kazna lewisa , prije toga i odustajanje maxa sa P 2 . dok je CL vozija na P 6 ( napredova je jednu poziciju u odnosu na PP ) seb je vozija na P 8 ( napredova je 3 pozicije u odnosu na PP ) . znači do 30. kruga CL i nij e bija nešto puno bolji/uspješniji od SV no po sebu se “puca” , CL se veliča . CL j e bija brži od seba u Q i to je valjda još jedan dokaz , razlog za pljuvanje po sebu . i bottas je bija brži od 6 X prvaka i najdominantnijeg vozača od 2014. pa ? VB je u ISTOM bolidu pobjedija danas LH ( i da nije bilo kazne ) ali to je normalno , ne pokazuje ništa no kad CL završi ispred SV u ISTOM bolidu to je krunski dokaz . čega ? činjenice da je jednog poke*alo na pozitivnu , drugog na negativnu potenciju . draže mi je da je seb pokuša preticat posli 13 krugova vožnje za carlosom i izvrtija se nego vožnja 63 kruga za norrisom i 65 za perezom . btw , CL je u Q “izgubija” od za mnoge prosječnog pereza i tek je za 0,11 s bija brži od omalovažavanog strolla ;) ali zato je CL odvozija fenomenalnu trku …. hvala maxu , albonu , lewisu i razboritom mada donekle neiskusnijem norrisu … možda malo i perezu :) :) :) da je npr seb bez pokušaja danas vozija 60 + krugova za LN i SP ( ka CL ) rekli bi da je vozija pi*kasto , da je CL ima kontakt pri preticanju , da je hipotetski bija na mistu seba iza carlosa vjerovatno bi mnogi napisali da je mladac pokuša , bar pokaza muda …..



      13
      7

      6
      • Ayrton Senna
        Scuderia Prikaži

        Leclerc je uspješno obavio pretjecanja na norrisu i perezu, a vettel se zabio u sainza i to nema nikakve veze s, kako ti kažeš, kenjanjem na pozitivnu ili negativnu potenciju. To koliko je tko vozio krugova iza koga možeš okačiti mačku o rep.



        2
        -2

        4
        • avalon Prikaži

          “… to nema nikakve veze s, kako ti kažeš, kenjanjem na pozitivnu ili negativnu potenciju….” naravno da nema , potvrdili albon i lewis :) :):) jbga , sam sam sebi kriv šta se ne mogu uklopit u trend omalovažavanja seba i uzdizanja leclerca . naravno da je irelevantno koliko je ko vozija krugova iza koga jer CL je u tih
          60 + krugova bezbroj puta pokuša preteći SP i LN :) :) nebitan je za krajni rezultat osim ranog odustajanja maxa , LH i AA i izlazak SC u 3 navrata , samo je bitnan kontakt seba . obećavam da ću se iduć put i ja priključit linču seba ….



          8
          7

          1
      • Ayrton Senna
        Scuderia Prikaži

        Ja se ne povodim za nikakvim trendovima pljuvanja vettela, po tvome bih ga valjda trebao pohvaliti što se danas izvrtio?! Ili je zabranjeno komentirati neke vozače kad zaribaju? Pojedinci ovdje štuju vettela kao zlatno tele. Što se tiče ovih odustajanja lewisa i albona i izlazaka SCa neznam što pokušavaš dokazati, da je leclerca pokenjalo? Da se vettel nije zaletio grlom u jagode na sainza možda bi i on bio tu da ga pokenja.



        1
        -1

        2
        • avalon Prikaži

          Scuderia … da ne pišem 2 komentara odgovorit ću tebi i nebum kopiral zajedno … prvo bi trebalo razlikovat komentiranje od omalovažavanja , sprdanja , a sa sebom se mnogi sprdaju . ne štujem nikoga od aktivnih vozača pa stoga ne mogu bit odan nikome … zato nebum kopiral ima kriv zaključak . popriličan broj vozača koji su došli u nemilost članova portala sam “branija” počevši od webbera preko masse , bottasa , pereza , rozberga , kvyata , sad i seba . možda sam među prvima napisa da je sebova greška u njemačkoj ( mislim da sam napisa da je uzrok strah od lewisa ) uzela šanse za možda i prekid dominacije merca/lewisa … makar jednu sezonu . da sam odan kako nebum kopiral misli ili da je seb “moje zlatno tele” sigurno bi to prešutija … ali NISAM ;) “Što se tiče ovih odustajanja lewisa i albona i izlazaka SCa neznam što pokušavaš dokazati, da je leclerca pokenjalo?” zašto ovo navodiš ? jer i ti misliš da je CL poke*alo ali nećeš to napisat ? Ok , onda evo citata CL ” Imali smo malo i sreće, očito, s Lewisovom kaznom i ponekim sudarom.” poneki sudar je valjda kontakt LH i AA i ako ja ken*am onda to radi i CL ovom izjavom te nam se mišljenja podudaraju . btw , poke*alo je danas i seba … da nije odusta stroll pitanje je kad i kako bi ga seb preteka . osim toga posli notifikacije kontakta seba Vs carlosa niko nije kažnjen šta bi valjda značilo da namjere nije bilo . mišljenja sam da je potez seba bija refleksan , ukazala se mala šansa koju ni sa upravljivijim bolidom ne bi uspija iskoristit , a sa ovakvim pogotovo pa mu zato ide na dušu ali ga zbog toga ne treba razapinjat . kad sam spomenija pljuvanje po sebu nije bilo direktno upućeno tebi jer uglavnom pročitam sve komentare pa onda napišem komentar i u njega uz repliku “primaocu” uklopim i “opći” dio namjenjen svima . grlom u jagode se više njih zaljetalo i zaljeće ali po sebu se konstanto “puca” već bar 2 sezone + današnju trku . već lani , prije nego se znalo da će seb dobit nogu iz ferraria sam napisa da su 4 titule sve šta smo vidili od seba do kraja njegove karijere . da mi je on “zlatno tele” , da sam mu odan sigurno to ne bi napisa zar ne ?



          5
          3

          2
  7. Fernando Alonso 14
    AlonsoForever Prikaži

    BRAVO CHARLES. Samo to imam da kažem. A što se Vettela tiče, mnogi su možda vec danas i zaboravili Alonsov intervju koji je odradio sa Natalie Pinkham, još dok je vozio za Ferrari. Evo šta je Alonso kazao za Vettela, i danas… kako vidimo, bio je u pravu.
    https://www.youtube.com/watch?v=jYOM0v6ajRE

    Da stvar bude još jasnija, Vettel kada je došao u Maranello, u siječnju 2015 da proba F2012 bolid, rekao je sljedeće:
    “Stvarno ne znam kako je Alonso uspio se sa ovim bolidom boriti za naslov.”



    10
    8

    2
    • Formula 1
      tomz Prikaži

      Mislim da možemo reći da se Alonsova izjava može primijeniti i na Hamiltona. Prvi naslov je uzeo u odličnom McLarenu, a Mercedes je ovih godina još dominantniji nego što je to bio Red Bull u te 4 godine.

      Tako da, mislim da nije fer prema Sebu.



      5
      4

      1
      • Fernando Alonso 14
        AlonsoForever Prikaži

        Hamilton je pravo dobar vozač, šofer i po, dobar šampion. McLaren jeste bio dobar, ali je imao konkurenciju, dva vozača iz protivnickog tima(Ferrarija), i tokom cijele godine se borio i gurao, i na kraju uzeo titulu. Kao i 2014 i 2015 protiv Rosberga. To se priznaje kao titule koje su ajmo reći, izborene, pošteno osvojene. Ali titule poput 2017-18-19. To…..nisu titule. To je samo vožnja iz dosade ka vrhu i uspjehu. Dakle, 3 od svojih 6 titula je Hamilton osvojio skoro pa veoma lako. Ali Vettel je svih svojih 4 titule uzimao na bolid i ilegalnosti, te izostankom tudje sreće. To je Alonso vidio odmah tih godina.



        3
        -2

        5
  8. Histri Prikaži

    RB bi trebao poslati službeni protest FIA—i jer je Ferrari ispred njih ( protest glasi kako Ferrari sa parnim strojem se može natjecati u F1 i biti ispred nas, sigutno imaju previsok pritisak pare, FIA odgovara odbačeno para nema veze koriste polu suha drva)



    2
    2

    0
  9. Monisha Kaltenborn
    monkeyseat Donator Prikaži

    Ovo drugo mjesto spretno/sretno je nešto šta se Ferrariju ne bi smjelo događat. Ne umanjujem Čarlijevu vožnju, ali danas su sve odlučili kvarovi i SC.
    Seb mi je dignuo živac, ali nakon gledanja nekoliko onboard snimaka više nije ni mogao. Bolid je danas bio kanta od pelata. Jedan zavoj podupravlkjanje, a drugi preupravljanje. Spin je samo vrhunac dana. Momčad te veličine ne bi smjela do postolja i bodova odustajanjem drugih i uz pomoć SC-a.



    3
    3

    0
  10. Pirelli Intermedium
    crofessional Donator Prikaži

    Ukratko, Leclerc i kvarovi spasili Binotta od sramote!



    5
    4

    1
  11. Michael Schumacher
    ruzinavi Prikaži

    Ferrari danas pomazila sreća. Leclerc iskoristio sve date šanse i izvukao maksimum. Vettel je nešto probao (i gdje baš Sainza nađe) i nije uspjelo. Shebo se. Ali, vidjelo se da je bolid 4. najbrži na stazi, jedva. Reno im je bio za petama u početku. Onaj update za Mađu im mora bit dobar, inače nebu dobro…



    2
    2

    0
  12. Ferrari
    07drogo Donator Prikaži

    Mislim da si dobio odgovor samo ne od mene nego Avalona. Jest vozio je bez greske ali sta to ne bi trebalo bit vise manje uobicajeno. Danas je bio dobar ali bez ovog spleta okolnosti da je vozio jps tri put bolje danas na postolju ne bi bio tako da zato sam i rekao da ima nesto malo i njegovih zasluga


    0
    0

    0
  13. Jody Prikaži

    Danas je bilo tuzno gledati Ferrari, ne sjecam se zadnjih puno godina da su bili ovako inferiorni u svakom segmentu. Ovo je plod slucajnosti i nece se brzo ponoviti



    2
    2

    0
  14. Excisys Donator Prikaži

    Ferrariu ovo drugo mjesto i ulaženje u bodove znaci jako puno. Katastrofalni su a ipak su ugrabili sve sta su mogli (jos da se vettel nije zavrtio). To im je i falilo ovih godina osvajati ekstra dobre bodove kad su kriminalni. Ostaje nam cekati mađarsku…



    1
    1

    0
  15. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Ferrarijev motor naslabiji na gridu, ali se ne kvari :)
    Danas se pokvarila i Honda i Renault i Mercedes.

    A klinjo je odličan kad nije pod pritiskom. Danas nitko od njega ništa nije očekivao pa je dogurao do drugog mjesta.

    Nikad neću shvatiti tu Mercedesovu foru na svakoj utrci samo što im ne otpadnu kotači, raspadne se getriba ili ostanu bez goriva, a zapravo sve radi savršeno i nema nikakvog problema. Čemu to farbanje. Kaj misle da će se netko na to upecati po 27. put. Postalo je fakat naporno i bezvezno.



    1
    1

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.