Vettel o budućnosti: Trenutno nisam u pregovorima, ali motiviran sam za još uspjeha

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 4 godina 2 min 4 komentara

Sebastian Vettel obilježio je današnju konferenciju za medije u Spielbergu otkrivanjem prave istine o razlazu s Ferrarijem, a odgovorio je i na neka pitanja o svojoj budućnosti.

Mjesta na gridu za iduću sezonu nema previše – mjesto u Renaultu pored Estebana Ocona jedno je od većih nepoznanica i spominje se kao mogućnost za Vettela, a tu i je teoretska opcija s Mercedesom koji još uvijek nije potpisao nijednog vozača.

Od sutra 33-godišnji Nijemac izjavio je kako trenutno nije u pregovorima ni s jednom momčadi, ali je motiviran za još uspjeha:

“Trenutno nisam [u pregovorima]. Gledajući prema naprijed, jasno je da želim biti siguran da donosim pravu odluku za sebe i svoju budućnost.”

“Mislim da imam vrlo kompetitivnu narav. Ostvario sam mnogo u sportu i motiviran sam te voljan ostvariti još. Kako bih to učinio, treba mi pravi paket s pravim ljudima oko mene. To je ono što trenutno tražim.”

Četverostruki svjetski prvak ne isključuje mogućnost nastavka trkaće karijere izvan Formule 1:

“Ako se prava prilika pojavi, onda mislim da je sve jasno. Ako to ne bude slučaj, onda ću vjerojatno morati potražiti nešto drugo.”

Prekid F1 karijere ne namjerava objaviti ako neće biti potpuno siguran u tu odluku.

“Ako se pojavi prava stvar, voljan sam nastaviti. Osjećam da imam još dosta toga za ponuditi. Ako to ne bude slučaj i ako se stvari ne poslože, onda je, kao što sam rekao, vjerojatno vrijeme da radim nešto drugo.”

“Uvjerenja sam da ako ste namjeravate zatvoriti vrata, morate biti spremni zatvoriti ih, a ne zatvoriti ih i očekivati da ćete ih ponovo otvarati.”

“Mislim da morate biti svjesni odluke koju donosite i zato ne žurim.”

“Mislim da je dobro da je sezona krenula, a sljedećih nekoliko tjedana i mjeseci vjerojatno će donijeti nešto više jasnoće.”


Odgovor

4 komentara

  1. Jenson Button
    Lotus Prikaži

    Kako bih to učinio, treba mi pravi paket s pravim ljudima oko mene. To je ono što trenutno tražim.

    Po ovim izjavama mi se čini da nije bio prezadovoljan Ferrarijem ili da ga je napustio iz istog razloga kao Ricciardo RBR.



    3
    3

    0
    • Jenson Button
      Lotus Prikaži

      IT WAS OBVIOUSLY A SUPRISE TO ME WHEN I GOT A CALL FROM MATTIA THAT THERE WAS NO FURTHER INTENTION FROM THE TEAM TO CONTINUE. WE NEVER GOT DISCUSSIONS, THERE WAS NEVER OFFER ON TABLE.



      1
      1

      0
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Ne znam zašto se uvijek priča o ograničenim opcijama. Znam da se britanska govna maksimalno trude da ga pošalju u penziju. Ali da nema namjeru nastaviti nebi tražio višegodišnji ugovor. Tako da me ne iznenađuje da će tražiti nove opcije. Ja ga vidim ili u Mercedesu ili Red Bullu. A ako tu nebi bilo mjesta, (mada čisto sumnjam, oba tima imaju po jednog slabog vozača, a Vettel se ne boji suprostaviti glavnom vozaču u ekipi) može gledati u budućnost i na promjenu pravila. Po novim pravilima bi moglo biti više opcija. Na primjer da se vrati u jednu od svojih prvih ekipa, tadašnji Toro Rosso, ili sadašnji Alpha Tauri. Kada krenu nova pravila, i još uz smanjeni budžet, mislim da će Alpha Tauri biti jednaka po budžetu Red Bullu. Tako da će imati iste uslove za uspjeh. A za narednu godinu (ili čak i ove) mogu otići u smijeru Racing Pointa, i potpuno kopirati Red Bull…



      4
      -1

      5

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.