Horner: Albon bi mogao biti iznenađenje sezone

Izdvojeno

Luka Jurić

Prije 4 godina 2 min 2 komentara

Alexander Albon može biti „iznenađenje sezone“ prema Red Bullovom šefu momčadi Christianu Horneru.

Ovaj vozač britansko-tajlandskih korijena započeo je svoju F1 karijeru prošle godine u Toru Rossu nakon što je prethodnu F2 sezonu završio na trećem mjestu, iza Williamsovog Georgea Russella i McLarenovog Landa Norrisa.

Albonova forma, zajedno s problemima Pierrea Gaslyja, potaknuli su Red Bull da obavi zamjenu vozača usred sezone. Nakon što je proveo drugu polovicu 2019. kao Verstappenov partner u Red Bullu, momčad je odlučila zadržati Albona u momčadi za 2020.

„Vezano za Alexa, ljudi zaboravljaju da je ovo njegova druga sezona u Formuli 1 i donekle je propustio prvu polovicu toga tako da je to bilo vatreno krštenje, ali se nosio s time iznimno dobro prošle godine.

Čini se da se nosi vrlo dobro s pritiskom i mislim kako tražimo od njega da nastavi napredak onog gdje je završio prošle sezone.

Mislim da će mu se prilike predstaviti same i zaista smatram kako bi on mogao biti iznenađenje sezone u mnogim pogledima ove godine“.

– Christian Horner

Red Bull je završio treći u ukupnom poretku konstruktora prošle godine s tri pobjede, sve Verstappenove pobjede, čiji trijumfi su donijeli prve uspjehe Hondi u ovoj hibridnoj eri.

Red Bull očekuje napraviti korak naprijed, ali su i dalje upozorili kako i dalje nisu favoriti u usporedbi s aktualnim svjetskim prvakom Mercedesom.

„Pa, svi mi idemo u prvu utrku s istim brojem bodova, tako da mislim da pritisak na Maxa nije ništa drugačiji od prethodnih godina.

Mislim da prepoznaje kako smo imali dobru zimu i da smo izašli iz predsezonskih testiranja snažni. Mercedes je i dalje bio momčad za pobijediti, ali se činilo kao da imamo stvarni potencijal u našem bolidu tako da će to biti ključno pri ulasku u ovu sezonu.

Definitivno ulaze u sezonu kao favoriti, ali ja se iskreno nadam i vjerujem u Maxa i Alexa te da imamo jako dobru momčad i nadamo se da im možemo pružiti opremu i alate da izazovu Mercedes ove godine“.

– Christian Horner

Odgovor

2 komentara

  1. Rover
    zjurina Prikaži

    ….Albon bi mogao biti iznenađenje sezone”

    Otkriti ću vanm najstrože čuvanu tajnu…
    -Max se posvadio sa Hornerom i skandalozno otišao iz RedBulla & prošli vikend sam morao potpisati umjestto njega da spasim RedBull :zubo:



    3
    3

    0
  2. Petronas
    robif Prikaži

    Horner,tko ti daje savjete?Mamić?


    0
    -2

    2

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.