De la Rosa: Rekao sam Fernandu da treba potpisati za Renault

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 2 min 8 komentara

Pedro de la Rosa kaže kako je poručio svoj prijatelju i bivšem kolegi u McLarenu Fernandu Alonsu da je vrijeme za povratak i potpis s Renaultom, s obzirom na to da vjeruje kako Formula 1 treba imati najbolje vozače.

Dvostruki svjetski prvak nikad nije otklonio mogućnost povratka, a mnogi se nadaju kako će se to dogoditi već iduće godine.

Alonso je s Renaultom osvojio titule 2005. i 2006. godine, a sad su ostali bez vozača kad je Daniel Ricciardo obznanio da odlazi u McLaren.

“Iskreno, nemam pojma hoće li doći jer je to njegova privatna stvar.”

“Mogu samo reći da se nadam da hoće. Rekao sam mu da F1 treba imati najbolje vozače.”

Alonso je pri odlasku rekao da nema smisla voziti u nekompetitivnim bolidima jer je u Formuli 1 jasno tko će popuniti pobjedničko postolje. De la Rosa je toga svjestan:

“Istina je da nema kompetitivnih mjesta koja su slobodna, ali izuzetan vozač uvijek čini izuzetne stvari s manje kompetitivnim bolidima.”

De la Rosa je Renault u F1 usporedio s Granadom u španjolskoj nogometnoj ligi:

“Odlazak Alonsa u Renault bi bio poput Messijevog odlaska u Granadu. Barem bi i dalje igrao nogomet u Španjolskoj, iako s manje kompetitivnom ekipom. Ako Messi odluči otići u Granadu – to je bolja opcija nego da uopće ne igra ili da ode igrati futsal.”


Odgovor

8 komentara

  1. Ayrton Senna
    LR7 Prikaži

    A da zicer kao Messi u Granadu he heee..Da ne povjerujem kaj sam pročitao..Renault nije konkurentan iako bi svi željeli da je i da se onda FA može natjecat a ne kruzirat po stazi.



    3
    2

    1
  2. Fia
    Realista Prikaži

    Koja glupost, ako ce se vratit samo da vozi krugove i eto bude u sredini poretka onda ne bi ni otisao. Ili bolid za postolja koje on moze pretvorit u pobjede ili nista, to je minimum. Volim Alonsa, ali da ga opet gledam u sredini ili jos gore na zacelju, ne hvala.



    6
    4

    2
  3. Fernando Alonso
    junior Prikaži

    Moram priznat dobra usporedba s Messijem…i ja bih također gledao Messija i da igra Granadi, sve samo da se ne umirovi. I da se Alonso bori u sredini poretka bilo bi mi drago i uvijek bi na startu utrke krajickom oka pratio njegov start, ali ja sam navijac. A sta je njegov razlog dolaska, po meni je to zelja za utrkivanjem, a i sigurno ce bit blizak s dogadanjima na gridu te ce gledati ima li prilike za top momcadi.
    E da su ovo 60-e ili 70-e ne bi na spomen top momcadi mislili na 3 iste ekipe nego svatko moze iznenadit u novoj sezoni, a time bi i povratak u F1 bio laksi.



    8
    8

    0
  4. OnlyAlonso Prikaži

    Samo se ti nama vrati a stvari ce se poslozit,vjerujemo u tvoj povratak i osvajanju3 titule prvaka svijeta ??



    4
    3

    1
  5. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Ne može njega Renault priuštiti.



    1
    -1

    2
  6. Felipe Massa
    Braziliscanec Masa Prikaži

    Da sad potpiše za Renault, to bi bilo gore nego da je ostao u McLarenu. Bilo bi tragikomično da u žutom bolidu gubi od narančastog.



    1
    -2

    3
  7. Nando
    Lux Prikaži

    Kad bi pobijedio ove godine na Indyu (za što su, iako navijam za njega, relativno male šanse), a Renault ima bolid za nekoliko postolja (za što su možda još manje šanse), onda bi se vjerovatno vratio za 21. i 22.
    Inače ga ne vidim u ponovno u F1.
    Čini mi se da je ovakvu stvar DlR nedavno već bio izjavio. Druka on za povratak više od “alonsovaca”. XD



    1
    1

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.