Russell pobjedom u Kanadi potvrdio titulu prvaka

Esport

Luka Kolak

Prije 4 godina 2 min 0 komentara

Williamsov George Russell četvrtom pobjedom zaredom, potvrdio je titulu prvaka virtualnog F1 prvenstva, koje ujedno i završava utrkom na Gilles Villeneuve stazi u Montrealu.

Britanac je i ovog puta dominirao stazom, od samih kvalifikacija pa sve do utrke koju je vodio od samog početka. Iza njega se smjestio Red Bullov Alexander Albon, koji je tako preskočio Charlesa Leclerca na drugom mjestu ukupnog poretka vozača virtualnog prvenstva. Do treće pozicije je došao Esteban Gutierrez u Mercedesu.

Caio Collet se smjestio na četvrto mjesto, dok je do pete pozicije došao Tiametmarduk u McLarenu. F2 vozač, Guanyu Zhou stigao je na cilj na šestoj poziciji, dok je sedmo mjesto pripalo domaćem vozaču, Nicholasu Latifiju. Anthony Davidson (Mercedes) završio je osmi, dok su krug desetorice zatvorili još jedan F2 vozač Callum Ilott (Ferrari) te F3 vozač, David Schumacher (Racing Point).

Pierre Gasly je jedini vozač koji nije uspio završiti utrku zbog diskvalifikacije nakon što je više puta prekršio pravilo skraćivanja zavoja.

Ovom utrkom, završilo je virtualno prvenstvo, a Russell je već i prije utrke u Kanadi osigurao naslov nakon što je Leclerc objavio kako neće nastupiti na utrci. Posljednju utrku ovog serijala možete pogledati ovdje.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.