Binotto: Sainz može biti prvak s Ferrarijem

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 2 min 7 komentara

Ferrari će od iduće godine imati vozačku postavu u kojoj vrlo vjerojatno neće biti svjetskog prvaka. Carlos Sainz će se priključiti Charlesu Leclercu, a šef ekipe Mattia Binotto kaže da Španjolac može postati svjetski prvak.

“Nismo angažirali Carlosa zbog neke izdvojene karakteristike. Najprije, on je mlad vozač i mi smo mlada ekipa koja se veseli novom ciklusu s mladim i iskusnim vozačima, što je važno. Carlos je marljiv radnik, pametan, brz, a iznad svega – razumije Ferrarijev duh.”

“Naš cilj za njega u prvoj godini je da se natječe na najvišem nivou poput Charlesa Leclerca, te da pomogne Ferrariju osvojiti glavni cilj – titulu konstruktorskog prvaka.”

“Što se njega tiče, mislim da će u prvoj godini biti jako teško osvojiti naslov jer mora shvatiti ekipu i bolid, ali zato smo potpisali višegodišnji ugovor. Siguran sam da može biti jako brz i onda osvojiti naslov svjetskog prvaka.”

Što se tiče Sebastiana Vettela, Binotto je ostao zagonetan oko toga gdje su se oni i četverostruki prvka razišli u razmišljanju:

“Neke su se stvari promijenile i počeli smo gledati na novi ciklus. Čini se da naša vizija nije bila ista kao njegova vizija, po pitanju tajminga. Ne radi se o trajanju ugovora niti o vrsti ugovora. Bit će to naš gubitak jer ga volimo i cijenimo. Čuo sam glasine da je Mercedes zainteresiran za nejga i bio bih vrlo sretan da se to ostvari, zaista bih.”

Novinari su ga pitali postoji li šansa da će se Vettel sad ponašati drukčije kad zna da su mu ovo posljednje utrke za Ferrari:

“On je sjajna osoba, veliki profesionalac s osjećajem za odgovornost. Siguran sam da želi završiti s Ferrarijem na dobroj poziciji i napraviti maksimum za ekipu. Ne očekujem nikakvo neobično ponašanje.”


Odgovor

7 komentara

  1. Brawn Gp
    F1 Zagorec Prikaži

    Htio bih se osvrnuti na nekoliko stvari u ovim Binottovim extra diplomatskim izjavama:

    1. JAKO poštujem SVAKU F1 ekipu i vozača i NIKAD neću reći ništa protiv nikoga!
    Razumijem što Binotto želi reći kad kaže da je Ferarri mlada ekipa ALI – zar si jedna takva legendarna F1 ekipa može dopustiti da se svaki put, kad promijene šefa, vodstvo, inžinjere (ili cijelu garnituru), naziva “mladom ekipom”?
    Nemojte mi uzeti za zlo ali – zar to nije samo traženje izgovora za nepostizanje zacrtanih ciljeva?

    2. Sainz je vozač za kojeg sam prošle sezone počeo navijati. Već sam bio komentirao da nebih volio da bude br.2 u Ferarriu već da (koliko god je moguće) bude ravnopravan sa Charlesom. Vjerujem da je rođen za velike stvari samo……hoće li Ferarrijeva “sredina” biti prava za njega?

    3. Vettel…..bilo bi mi jako žao da se umirovi! Zbog same dobrobiti za ovaj sport – nadam se da neće!
    Da, ima tu mladih nada ali nama u F1 treba UTRKIVANJE, borbe starih znanaca koji neprestano čitaju “lekcije” nadobudnim klincima…….to je ono što F1 čini zanimljivom.
    A Vettel se sigurno neće opustiti u zadnjoj sezoni u Ferarriu!



    21
    21

    0
    • Felipe Massa
      Braziliscanec Masa Prikaži

      2. Hoće li Ferrarieva sredina biti prava za njega? – Carlos je u pravom trenutku svoje karijere pristupio Ferrariu. Ima već puno iskustva, a nije ima priliku doživjeti “velike” uspjehe koji bi mu napravili inflaciju ega.
      Ferrari i dalje ima onaj DNA s Enzovom krilaticom “svi vozači su zamjenjivi”, možda ne u tolikoj mjeri, ali opet je to “teška” okolina. Ironično je da Ferrari ima običaj potpisivati ugovore s prvacima koji samim time imaju neka očekivanja od svoje momčadi. Ali Ferrari ne pita što vozač od njih očekuje, oni su ti koji postavljaju očekivanja..
      Sad napokon Ferrari ima dva vozača koji su dovoljno zeleni i dovoljno inteligentni da se prilagode toj okolini i prihvate da su tamo “samo još jedan vozač”, a ne da oni imaju zahtjeve prema momčadi.



      8
      5

      3
  2. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Što Nicolas kaže na to što Binotto priča?



    6
    5

    1
  3. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    Binotto… Zlato moje ljubljeno milo, ako ti znaš šefovati onda….. Kako može izjaviti takve gluposti, a želi mirnu atmosferu sa španjolcem kao čistim brojem 2.



    1
    -2

    3
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Sto ako se pokaze brzim od Leclerca? Ni jednog mladog vozaca ne smijes ubiti u pojam u startu. Ok , moraju slusati ekipu obojica. No ne mozes izaci u javnost s pricom da je momak vjeciti no2 a nije ni krenuo. Ako se pokaze sporijim biti ce no 2 no ja mislim da ima potencijala ako d9bije dobar bolid izazvati bilo koga.



      3
      2

      1
  4. Sebastian Vettel
    Icestorm Prikaži

    Kad budete ozbiljna ekipa, svaki dobar vozač može biti prvak s vama. Do tada prestanite biti tetkice i naučite se donostiti odluke pravovremeno i točno.



    5
    4

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.