Filipic došao do četvrte pobjede zaredom – F1 Adria liga

Esport

Marosh

Prije 4 godina 6 min 0 komentara

Prošlog tjedna održane su dvije utrke – obje u F1 i F2 diviziji. Favoriti su slavili na Velikim nagradama Britanije i Austrije. Prva utrka vozila se u sunčanim uvjetima, dok je druga bila kišovita.

Velika nagrada Britanije u F1 diviziji označila je polovicu sezone. U kvalifikacijama je najuspješniji bio ifilipic17 u Haasu na srednje tvrdim gumama. Vrijeme od 1:26.861 bilo je ono koje su drugi vozači morali uloviti. Najbliže tome došao je vozač Alfa Romea Luka Djotunovic, koji je za vodećim zaostao dvije i pol desetinke. Drugi red činili su matija_24 u McLarenu i Mercedesov bijeliluk.

[F1] Rezultat utrke

Luka Djotunovic vrlo je dobro startao i u jednom trenutku došao na prvo mjesto. Međutim, neprikosnoveni iflipic17 brzo je vratio svoju poziciju i na njoj se zadržao. U prvom zavoju na prvom krugu došlo je do kontakta između Juricha i RoyalMare te se potonji izvrtio i pao na 20. mjesto. Samo par zavoja kasnije, isto se dogodilo vozaču Ferrarija Pycpouu.

Copse se pokazao kao jedan od ubojitijih zavoja za vozače. U ranoj fazi utrke matija_24 izvrtio se i na njega je naletio lovropg, koji je morao odustati. Krug kasnije, ponovo je ovaj zavoj donio nevolje i opet za McLaren. RoyalMaro blago je izgubio kontrolu nad bolidom i timski kolega matija_24 udario je u njegov stražnji kraj. Oba bolida su se izvrtjela, a deblji kraj je izvukao prvi pilot momčadi. Matija_24 morao je odustati i utrka je za njega završila, prije nego je uopće počela.

Maggots&Becketts je također bio poguban za vozače. Igrači su imali problema prolazeći kroz ovu sekciju zavoja pa su neki, čak po nekoliko puta, izletjeli van staze. Tijekom utrke pratili smo borbu između Luke Djotunovica i miljevica1, kovee, bijelog luka i Rajkonena u vrhu te nebrita, mikadina, Nikre i RoyalMare na sredini. Na kraju dana, ifilipic17 je ciljem prošao kao prvi – 15 sekundi ispred drugoplasiranog Luke Djotunovica. Na treće mjesto se odličnom vožnjom probio Rajkonen.

Najbrži krug utrke i dodatni bod otišli su ifilipicu17. Vozačem dana proglašen je med1cz, koji se s 15. mjesta na gridu probio na deveto. Time je došao do svojih prvih bodova u sezoni i omogućio Haasu da preuzme vodstvo u ukupnom poretku konstruktora.

[F1] Bodovni poredak vozača

Ifilipic17 je povećao svoju prednost nad drugoplasiranim matijom_24 i sada mu bježi 61 bod. Luka Djotunovic drugim se mjestom u utrci približio vozaču McLarena na 17 bodova. Rajkonen je preskočio RoyalMaru i sada se nalazi na šestom mjestu. Med1cz je prvim bodovima pobjegao sa začelja ljestvice.

[F1] Bodovni poredak momčadi

Haas je iskoristio lošu utrku McLarenovih vozača i zasjeo na prvo mjesto konstruktora. Prednost nad prvim pratiteljem je 24 boda. Williams se odličnom vožnjom na Silverstoneu opasno približio Red Bullu i zaostaje samo dva boda. Ferrari je nakon lošeg starta u sezonu izmijenio vozače i sa začelja stigao na sedmo mjesto. Dva je boda iza Renaulta i uskoro se očekuje preuzimanje šeste pozicije.

Nakon F1 utrke, vožena je i ona u drugoj diviziji. Ponovo smo tamo imali borbu između Zmaje i FrankyPia, dok se ostatak grida borio za posljednje mjesto na postolju. Pobjedu je odnio Zmajo, koji se kvalificirao na prvoj poziciji. FrankyPi bio je drugi, dok je Mario stigao do treće pozicije. Prva trojica su završila na istim mjestima na kojima su se kvalificirali.

[F2] Rezultat utrke

Utrka u Austriji krenula je kišovito. Mokre gume bile su prioritet vozačima, ali svejedno su imali problema. Već nakon prvog zavoja izvrtio se Racing Pointov colored_lonely i pao na posljednju poziciju. Remus je donio nove probleme – Mercedesov seky je promašio točku kočenja i zaletio se u vozača Haasa teselectu. Zbog opće makljaže na samom startu, izašlo je virtualno sigurnosno vozilo. Nakon što je završilo, FrankyPi i Zmajo odvojili su se od ostatka grida te krenuli u borbu za prvo mjesto.

Već u sljedećem krug se nakon prvog zavoja izvrtio vozač Alfe Romeo hbalent, što je Mariju dalo oduška i Williamsov predstavnik je do kraja odvozio mirnu, pomalo dosadnu utrku. FrankyPi u Ferraiju uspio je prestići Red Bullovog Zmaju te se pokazao kao odličan vozač u kišnim uvjetima. Ranije spomenuti colored_lonely otišao je u boks na intermediate gume i u njima vozio čak 28 krugova prije nove promjene. Nekoliko krugova kasnije, ostali vozači slijede njegov primjer.

Prvi dio utrke bio je iznimno napet – nekoliko krugova gledali smo borbu za peto mjesto između čak petorice vozača koji su se redom izmjenjivali. Yoda je imao odličnu vožnju, startavši kao 20. i konstantno se držeći oko šestog-sedmog mjesta. U 17. krugu ProfSoftic je fantastičnim manevrom prošao MaGiC_Al0nsa u prvom zavoju i stigao do pete pozicije.

Petnaestak krugova prije kraja FrankyPi odlazi po nove intermediate gume, dopustivši Zmaji da mu pobjegne za 10 sekundi. To će se kasnije pokazati kao velika greška, koštajući ga eventualne pobjede. U 27. krugu dotad odlični Yoda izvrtio se na startnoj-ciljnoj ravnini i na njega je naletio teselecta, čime je utrka za zamjenskog vozača Toro Rossa završila.

Na kraju 32. kruga većina vozača otišla je boks po meke gume, pošto je kiša prestala i sunce se pojavilo. Zmajo je povukao potez, a FrankyPi nije, vjerujući kako do kraja može izdržati na intermediate gumama. No odmah se vidjelo da će Zmajo odnijeti pobjedu jer je na suhim gumama bio brži za tri sekunde po krugu od Frankyja. To se i dogodilo te su prva trojica ostavila ostale vozače za barem krug zaostatka. Najbrži krug utrke pripao je Zmaji, kao i dodatni bod.

[F2] Bodovni poredak vozača

Vozačem dana proglašen je Zmajo, koji je ostvario i hattrick – pole pozicija, pobjeda i najbrži krug. S novih 26 bodova pobjegao je FrankyPiu na 29-bodovnu razliku. Vozač Ferrarija je drugom pozicijom u utrci preskočio hbalenta na trećem mjestu.

[F2] Bodovni poredak momčadi

U konstruktorskom prvenstvu Red Bull je zasjeo na prvo mjesto, preskočivši Alfu Romeo za dva boda. Williams je zasjeo na četvrtu poziciju ispred Haasa za samo jedan bod. Na začelju ljestvice nalazi se Mercedes s osvojenih 20 bodova.

Sljedeće utrke na rasporedu su ovaj utorak i četvrtak kada se voze Velika nagrada Njemačke (F1 divizija) i Velika nagrada Britanije (F2 divizija). Prijenos uživo možete pogledati na službenom Twitch kanalu: https://twitch.tv/F1adria. Snimke i sažeci utrka nalaze se na YouTube kanalu F1 Adria lige: https://youtube.com/channel/UCAa25B27fjQr5A7hhAnfsxQ.

Ako se netko želi pridružiti te družiti s igračima i vozačima, to može učiniti pomoću sljedećeg linka: https://discord.gg/H9wUkKc. Svaki utorak vozi se F1 divizija, četvrtkom F2, dok se nedjeljom održavaju event utrke u kojima mogu svi sudjelovati.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.