Filipic dominantno slavio u Monaku – F1 Adria liga

Esport

Marosh

Prije 4 godina 6 min 0 komentara

Vozač Haasa ifilipic17 slavio je ispred McLarenovog matije_24 i Red Bullovog miljevica1 na Velikoj nagradi Monaka. Ono što posebno krasi sada već prozvanog kralja virtualnog Monaka jest to što je sve vozače izvan top 3 ostavio za minimalno dva kruga iza sebe.

Kvalifikacije su protekle bez velikih iznenađenja. Trojac s kasnijeg postolja na utrci se kvalificirao na prve tri pozicije na gridu. Od svih vozača, samo je ifilipic17 uspio svoje vrijeme odvesti na srednje tvrdim gumama. Haasov predstavnik ostvario je 1:09.374, dok su matija_24 i miljevic1 bili pola sekunde, odnosno devet desetinki sporiji.

Konačni rezultati

Početak utrke donio je uzbuđenje, ono kakvo priliči Monaku u njegovoj virtualnoj inačici. Nekolicina igrača morala je u boks zbog sudara koji je prouzročen kontaktom između Luke Djotunovica i bijelogluka. Nakon odlaska sigurnosnog vozila, nekoliko krugova je jurich iza sebe držao vlakić od desetak vozača, čime se prva šestorka uspjela odmaknuti.

U osmom krugu bilo je nekoliko zanimljivih pretjecanja. Budući da je staza u Monaku uska, teško se pozicija može promijeniti. Međutim, bijeliluk i RoyalMaro su dokazali da se može. Nakon borbe u nekoliko krugova, vozač Mercedesa je uspio preteći NiKru95, a isto je uradio i vozač McLarena Marigamu.

U 12. krugu kovee je ušao u boks i izašao na svježim gumama. Bijeliluk se nalazio ispred njega na desetak krugova starijim gumama i pružao mu blagu nervozu kroz nekoliko zavoja. Williamsov vozač uspio je nadmudriti bijelogluka, prestigavši ga prije hairpina. U 21. krugu opet je NiKra95 bio glavna žrtva. Ovoga puta vodio je bitku protiv RoyalMare i uspješno se branio, no na kraju je ipak podlegao njegovim naletima.

Za to vrijeme je ifilipic17 nizao brzi krug za brzim krugom. Taktika srednje tvrde na tvrde pokazala se uspješnom jer se uspio odvojiti na gotovo pola minute od drugoplasiranog matije_24. U jednom trenutku je gotovo završio u barijeri zato što mu je zasmetao zaostali vozač, no uspio je kvalitetom i znanjem održati bolid na stazi. Stigao je do cilja u jednom dijelu, 47 sekundi brži od matije_24 te minutu i 15 sekundi od miljevica1, čime je samo potvrdio da je svjetska klasa.

Poredak vozača

Ifilipic17 tako je stigao do druge pobjede u sezoni i preuzeo vodstvo u prvenstvu. Sada ima pet bodova ispred matije_24 i 43 više od miljevica1, trećeplasiranog. J-M-2 i Rajkonen novi su vozači F1 lige jer su vozači Ferrarija i Racing Pointa odlučili odustati zbog privatnih obaveza. J-M-2 je u Monaku vozio kao rezervni vozač Toro Rossa pa se njegovi bodovi broje za tu momčad, a ne Racing Point.

Poredak momčadi

McLaren je u poretku konstruktora povećao svoju prednost na 21 bod ispred Haasa. Red Bull je prestigao Alfu Romeo, a isto je učinio Ferrari Racing Pointu. Osim talijanske ekipe, prve bodove je upisao i Toro Rosso.

Vozača dana je dakako ifilipic17, koji je maestralno odvozio jednu od zahtjevnih staza. Sljedeća utrka na rasporedu je već danas u 20:00 sati, kada se vozi Velika nagrada Kanade. Staza u Montrealu trebala bi biti poprište zanimljive i velike borbe između vozača sredine poretka i prve dvojice.

Dva dana nakon Velike nagrade Monaka u F1 diviziji, vozila se i VN Španjolske u F2 dijelu lige. Tamo je pobjedu odnio novopečeni član druge lige FrankyPi. On je slavio ispred Zmaje sa sekundom prednosti. Na postolju se još našao hbalent, koji je kasnije proglašen vozačem dana.

Kvalifikacije su bile jako zanimljive. Zmajo i FrankyPi kvalificirali su se na prva dva mjesta, obojica na srednje tvrdim gumama. Jedan dio grida je odradio svoje kvalifikacije na mekim, drugi na srednje tvrdim gumama. Hbalent je izletio sa staze tako da nije postavio vrijeme i morao je startati sa začelja.

Konačni rezultat

Start utrke bio je pomalo kaotičan nakon što je nekoliko vozača doživjelo sudare u prva dva zavoja. Bez obzira na to, utrka je bila jednim dijelom napeta, što zbog borbe za prvo mjesto, što zbog borbe za petu poziciju. Hbalent je za to vrijeme mirno promatrao događaje na stazi i polako, ali sigurno se probijao kroz poredak. Taktika od jednog stajanja mu se isplatila jer je krenuo na tvrdim gumama.

Kroz desetak krugova pratili smo napetu borbu za prvo mjesto. Zmajo i FrankyPi izmjenjivali su se konstantno, no vozač Red Bulla uspio se u jednom trenutku odvojiti. Držao je prvu poziciju sve do izlaska sigurnosnog vozila. Ono je dodatno začinilo kraj utrke jer je ponovo skupilo vozače. Mario, colored_lonely, MaGiC Al0NS0 i DunkelSchwarz vodili su bitku za peto mjesto do samoga kraja, a u jednom trenu su čak sva četvorica jednako ušla u prvi zavoj.

Iako je Zmajo prvi ušao kroz cilj, kazna od tri sekunde koštala ga je prve pozicije i FrankyPi mogao je početi slaviti. Hbalent je na kraju stigao kao treći, 14 sekundi iza pobjednika. Najbrži krug utrke pripao je Zmaji, a isti je glasio 1:18.849 minutu.

Poredak vozača

U ukupnom poretku hbalent je i dalje na prvom mjestu sa šest bodova više od Zmaje. FrankyPi se pobjedom probio do šeste pozicije i zaostaje 26 bodova za prvoplasiranim. Svoje prve bodove upisao je i Darrian Alfy, dok je teselecta skočio na četvrtu poziciju.

Poredak momčadi *Alfa Romeo ima 71 bodova

U poretku momčadi, Alfa Romeo je povećala prednost nad prvim pratiteljem Red Bullom. Potonji konstruktor napredovao je za dva mjesta u odnosu na prošlotjednu utrku. Iako se Alfa uspjela nešto malo odvojiti, sve ove momčadi poprilično su izjednačene. Svoje prve bodove, kao i u F1 diviziji, upisali su Ferrari i Toro Rosso.

Sljedeća utrka F2 divizije na rasporedu je u četvrtak 14. 4. u 20:00 sati. Vozi se Velika nagrada Monaka koja bi trebala biti, ako je vjerovati F1 ligi, vrlo uzbudljiva.

Svi korisnici F1 2019 igre dobro su došli u F1 Adria ligu. Ako imaju želju za zabavnom i natjecanjem, slobodno se mogu pridružiti i testirati svoje mogućnosti protiv ostalih vozača. Za one koji to žele, čelnici F1 Adria lige ih pozivaju da im se pridruže preko sljedećeg linka: https://discord.gg/H9wUkKc


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.