Turrini: Vettel ima ponude McLarena i Renaulta

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 4 godina 1 min 14 komentara

Sebastian Vettel trenutno se nalazi u pomalo nezahvalnoj situaciji – sezona nije još počela, još nije potpuno sigurno hoće li se održati, a ugovor s Ferrarijem mu istječe krajem godine. Momčad iz Maranella mu, po trenutno poznatim informacijama, nudi jednogodišnji ugovor. S druge strane, Charles Leclerc je u prvoj sezoni petogodišnjeg ugovora i to je jedan od razloga zašto Vettel još uvijek razmišlja. Momčad mu je priopćila da njegovu odluku očekuju do kraja lipnja.

“Znam da Vettel ima ponude od McLarena i Renaulta”, izjavio je Turrini za SkyItalia. “Ne znam koliko je on zainteresiran za to, stoga moramo vidjeti što će Seb reći. Ako Seb odbije ponudu, mislim da će Ferrari ići na Carlosa Sainza”, zaključuje Turrini.

Razumljivo je da Vettel ne želi prihvatiti ugovor u kojem bi bilo ikakvog govora o slabijem tretmanu naprema onom kojeg će imati Leclerc, stoga Ferrari ima težak zadatak. Prema izjavama izgleda kao da obje strane žele nastaviti suradnju, no ono što se stvarno događa će vjerojatno biti poznato krajem idućeg mjeseca.


Odgovor

14 komentara

  1. Pascal Wehrlein 94
    Wehrlein94 Prikaži

    Ne mogu vjerovati da je Sainz zbilja na radaru Ferrarija. Drag mi je i sve to “smooth operator ” ,ali kao što sam na forumu napisao,pa ne može u Ferrariju vozit lik koji ne ide po “prostor “. Sainz doslovno nikad ne ide,on čeka da se nešto samo dogodi.
    Tako u Ferrariju ne može do vrhunskih rezultata .



    7
    -9

    16
    • Rover
      zjurina Prikaži

      Naprotiv, takav će im i trebati – bit će vodonoša Leclercu.



      5
      1

      4
    • avalon Prikaži

      čini mi se da će carlos od omiljenog nakon ovih “šuškanja” bit manje omiljen , a nije ni neki vozač . ne ide po “prostor” , čeka da se nešto dogodi samo … to je izgleda odlična taktika jer lani je sa takvom taktikom završija na 6. mistu ostavivši iza sebe gasly – a koji je 12 trka vozija RB i albona koji je 9 trka vozija RB koji je možda za nijansu bija bolji bolid od McL :) :) :) uz to CS je ima odustajanje više od PG i 3 odustajanja više od AA . možda ricciardo nije stručnjak za (pr)ovjenu nečijeg talenta ka neki na portalu no ipak ću ga citirat “Sigurno sam podcijenio Maxa. Znamo sam da će bit teško. Znao sam da može biti brz jer sam poznavao Carlosa Sainza duže od Verstappena. ZNAO SAM DA JE PAKLENO BRZ . Max i Sainz SU BILI PODJEDNAKI… ” eto ricciardo je poznava CS ka pakleno brzog , po njemu se max i CS bili podjednaki no CS ne ide po “prostor” čeka i zato nije za ferarri dok bi max bija bingo kad bi doša u ferarri … e moj ricciardo , di si ti gleda i kako si samo moga izjavit da su ti MV i CS bili podjednaki + izjavit da je CS pakleno brz ?!?!?!? nema ti pojma ….. jbte u McL koji je lani bija spreman za borbu za titulu CS je završija tek 6. zbog svoga čekanja da se nešto dogodi . kad npr hulkenberg završi ka the best of the rest to je wowwwww , a kad to uradi carlos ( ili perez ) onda je to skoro ništa ?!?!? eh ta dvostruka mjerila . btw , CS je u renaultu 2018. osvojia 53 , a ricciardo lani 54 boda ;) da možda neke u (pr)ocjeni carlosa ne vara njegova pristojnost , staložen pristup pa misle kako zapravo vridi manje nego šta zaista vridi ? eto ja bi volija ( ako se seb ne dogovori ) da baš carlos dođe u ferarri ALI bez favoriziranja CL pa da vidimo šta sin starog carlosa stvarno zna i umije . moguče da bi ga CL pobjedija ali mislim da bi se treba oznojit za to jer kako je kaza DR … “Znao sam da je prokleto brz. Max i Sainz su bili podjednaki ” ;)



      23
      19

      4
    • Ferrari
      Boris_CRO Prikaži

      Ti očigledno ne znaš da ne možeš u timu imati isti tip vozača. Jedan mora biti 50-50 napad i taktika, a drugi samo mora biti konstantan. Nick Heidfeld, Button tip, Rubens. Koji će ti vrag 2 Maldonada da se ubijaju svaku utrku. Kao navijač Ferrarija NE ŽELIM PONOVITI BRAZIL.


      0
      0

      0
  2. James Hunt
    herr_Mihael Prikaži

    Carlos Sainz zasluzuje priliku. Siguran sam da je bolji vozac nego sto neki misle. Jedna sezona – biti ili ne.



    9
    6

    3
  3. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Vettel nece s konja na magarca. Trenutno Mclaren nema paket koji bi parirao vodecem trojcu. Takoder, Vettel nije vise neiskusan mladic koji ide korak po korak do uspjeha. Zeljan je pobjeda i naslova, gladan uspjeha, a gotovo je nemoguce da Mclaren u jednoj sezoni s Mercedesom zasja i pokori konkurenciju. To se nije dogadalo ni onda kada su imali momentum za takvo sto. S druge strane Vettelovo mjesto u Ferrariju nije ono isto mjesto koje je dobio 2015. Pored sebe nema vise Kimija koji je redovito isporucivao losije rezultate od njega vec sada pored sebe ima, kako bismo ga mi nazvali, “buduceg prvaka”. Lakse receno, Ferrari nema vise potrebu placati strahovito puno svojeg vozaca kada za puno manje novaca imaju jednu od najvecih nada. Ipak, Vettel nosi iskustvo i znanje i zato ga zele i zadrzati za sebe u isto vrijeme. Sto se tice Sainza smatram da nema potrebe prelaziti u Ferrari, no jednako tako ta je ponuda i dvosjekli mac. Ne isporuci li zeljene rezultate brzo ce napustiti momcad, a mjesto nakon tako necega vrlo je tesko naci. Odbije li ponudu snova svakog vozaca mogao bi zavrsiti poput Pereza ili Hulkenberga koji su cijelu karijeru provi u midfieldu. Volio bih Sainza gledati u Mclarenu jos 2-3 sezone barem dok se Mclaren uhoda s Mercedesom, a i dok se Sainz jos malo pokaze. Vjerujem da ce tako i biti i da ce se Vettelov ugovor produziti na 2-3 godine. Nakon toga slika ce biti puno jasnija. Vettel ce ili u mirovinu ili u drugi tim, a mjesto ce biti otvoreno za onoga tko ga u tom trenutku bude zasluzio, a to ce vrlo lako moguce biti upravo Sainz.



    3
    1

    2
    • Formula1
      f1zd Prikaži

      zato ga zele i zadrzati za sebe

      A few moments later… :prcnjau:



      10
      10

      0
    • Bernie Ecclestone
      Dani Donator Prikaži

      Mclaren sa ekipom koju je okupio može napraviti velike stvari. Od Prodromoua, Keya, šefa Seidela do uskoro upregnutog mercedes motora. Vettel bi kao prvak i karakterna osoba fino upao u tu ekipu. Jer realno, donio bi znanje o razvoju bolida sa inženjerima. I mali Norris bi mogao od njega naučiti neke finte.



      1
      1

      0
  4. Mclaren
    AlkY Donator Prikaži

    Sumnjam da bi Vettel presao u McLaren , isto tako sumnjam da bi Sainz odbio ponudu Ferrarija.
    Ali se ipak nadam da ce svi ostat gdje jesu. Radije bi ja Sainza u McLarenu.
    Sad kad su napravili remont ekipe , postali opet kvalitetna ekipa i poceli se polako dizati prema vrhu nisu potrebni nikakvi odlasci.
    A realno , McLarenu su trenutno stvarno nepotrebni vozaci sa ogromnim ugovorima. Bar jos 2-3 godine ako se tada budu borili za vrh.



    7
    7

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.