George Russell u Španjolskoj ostvario prvu F1 pobjedu!

Esport

Luka Kolak

Prije 4 godina 2 min 3 komentara

Williamsov F1 vozač, George Russell, je opravdao najbrže vrijeme kvalifikacija pobjedom na virtualnoj VN Španjolske. Drugi ciljem je prošao Ferrarijev Charles Leclerc dok je posljednje mjesto na postolju zauzeo Esteban Gutierrez u Mercedesu.

Ne tako bajnim startom Russell je pao na šesto mjesto na sredini prvog kruga. Međutim, tu problemima nije kraj. Britanac je dobio tri sekunde kazne što je dodatno otežalo stvari. Promjenom guma, Russell je pronašao tempo te sredinom utrke zasjeo na vrh poretka. Ulaskom u zadnji krug, Leclerc je bio dvije sekunde iza Williamsa, što je značilo da će Ferrari uzeti još jednu pobjedu. No, sreća se okrenula na stranu Britanca pošto je i sam Leclerc dobio kaznu zbog skraćivanja zavoja pa je pobjeda ipak otišla prema Engleskoj.

Četvrti ciljem je prošao Alexander Albon u Red Bullu, dok je peto mjesto uzeo Russellov momčadski kolega Nicholas Latifi. Bivši F1 vozač, Anthony Davidson u Mercedesu je došao do šeste pozicije, dok se vozač Alfa Romeo F1 momčadi, Antonio Giovinazzi morao zadovoljiti sedmim mjestom. Krug desetorice su zatvorili Pietro Fittipaldi (Haas), Antonio Fuoco (Ferrari) te Max Fewtrell (Renualt).

Sljedeća utrka je na rasporedu 24. svibnja u Monaku. To će biti prva ulična utrka u ovom formatu, tako da svakako nemojte propustiti!


Odgovor

3 komentara

  1. Rolex
    nebum kopiral Prikaži

    malo čudno kažnjavanje sa po 3 sekunde obojice….po meni je trebao dobiti drugu kaznu russell na način navukao leclerca na pogrešku….za što je leclerc dobio kaznu a russell nije…za istovjetnu grešku u isto vrijeme na istoj šikani



    1
    1

    0
  2. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    lec konstantan


    0
    0

    0
  3. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Nekima nije mjesto niti na virtualnim trkama, Aguero je izgurao Jimmy Broadbenta u stilu Schumi – Barichello u Mađarskoj.
    Sve u svemu zanimljive su te utrke online, neki poznatiji jutuberi koji se bave igranjem u ligama znaju pošteno namučiti Leclerca i ekipu.



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.