Hulkenberg o povratku u F1: Ako bude prilike, zgrabit ću je

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 4 godina 3 min 3 komentara

Nico Hulkenberg napustio je Formulu 1 krajem prošle sezone, no sudeći prema nedavnim izjavama, ne želi da to bude apsolutni kraj njegove F1 karijere.

32-godišnji Nijemac debitirao je u F1 prije 10 godina kada je kao aktualni prvak GP2 serije dobio priliku u Williamsu. Tamo je proveo samo jednu sezonu, a najupečatljiviji rezultat bio je pole position osvojen na Velikoj nagradi Brazila.

Sezonu 2011. je proveo kao testni vozač Force Indije, a od 2012. dobiva trkaće mjesto. Na jednu godinu prelazi u Sauber, no vraća se u Force Indiju koju napušta 2017. radi prelaska u Renault. Iako je redovito bio jedan od najboljih u sredini poretka i o njemu se pričalo kao velikom talentu, nikada nije osvojio podij – štoviše, sa 177 odvezenih utrka drži neslavni rekord s najviše utrka bez podija.

Prošlu sezonu završio je tek na 14. mjestu u prvenstvu, pet mjesta niže od novog momčadskog kolege Daniela Ricciarda i nakon tri sezone Renault mu se odlučio zahvaliti te njegovo mjesto prepustiti Estebanu Oconu. Hulkenberg nakon toga nije dogovorio nikakav trkaći program za 2020., ali kaže kako mu, kao i sada svim trkaćim vozačima, nedostaje utrkivanje.

“Tijekom testiranja sam se na neki način isključio. U to vrijeme sam putovao izvan Europe i iskreno nisam previše pratio testiranja.”

“Međutim, nadoknadio sam to i razgovarao s nekoliko ljudi iz Formule 1 kako bih saznao što se događa. Očito je da nitko nije bio u bolidu, ali ja nakon Abu Dhabija osjećam da se želim vratiti u jednu od tih stvari u budućnosti, bliskoj budućnosti. No, svi jasno čekamo da se nešto ponovo pokrene.”

– Nico Hulkenberg

[vozac broj=”27″ ime=”Nico Hulkenberg” momcad=”Renault” sezona=”2019″]

Konkretan plan za povratak nema, ali kaže kako definitivno to želi:

“Svakako sam za to [povratak], to je i dalje moj cilj, ali trenutno je dosta teško reći. Postoji niz faktora u tome, a sada je sve na neki način naopako.”

“Međutim, ostajem u kontaktu s ljudima. Zasad je još rano, ali ako bude prilike, definitivno ću je zgrabiti. Ako je riječ o dobroj prilici i nečem što me zaista uzbuđuje, definitivno ću se boriti za to.”

Ipak, nije spreman otići bilo gdje – ne traži isključivo pobjednički bolid, no želi “pristojan” bolid koji će mu dati priliku barem za bodove:

“Ne kažem da mora biti pobjednički, ali barem nešto s čime se može raditi, bolid koji vam barem dozvoljava borbu za top 10.”


Odgovor

3 komentara

  1. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    Baš nešto kontam jučer, više bih volio da drugu šansu u F1 dobije Vergne već Hulk iako su obojici minimalne šanse.

    Kako god, ne bi Hulku bilo loše s Formule E probati, ne znam je li imao kakvih ponuda i oglašavao se o Formuli E :)



    8
    7

    1
  2. Pascal Wehrlein 94
    Wehrlein94 Prikaži

    Hulk,odi u Formulu E i bit ću tvoj najveći navijač. Mislim da u Formuli 1 više mjesta za tebe nema,nažalost.



    3
    1

    2
  3. Williams
    Webmaster Donator Prikaži

    Samo se ti nadaj…..


    0
    -4

    4

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.