Treća utrka, treći pobjednik – F1 Adria liga

Esport

Marosh

Prije 4 godina 5 min 3 komentara

Dana 28. 4. vozila se treća stanica prve sezone F1 Adria lige. Vozači su vozili u virtualnoj Kini u jako dobrim uvjetima. Najbolje se snašao matija_24, koji je slavio ispred ifilipica17 i Luke Djotunovica.

Kvalifikacije su protekle vrlo uzbudljivo. Pozicije na prvom mjestu su se izmjenjivale, ali na kraju je najuspješniji bio kasniji pobjednik s vremenom od 1:31.357 minute. Odmah do njega je svoje mjesto našao Luka Djotunovic, zaostavši nešto više od desetinke. Drugi startni red činili su iflipic17 i kovee. Od svih vozača iz top 10, samo su ifilipic17 i miljevic1 odradili kvalifikacije na srednje tvrdim gumama, dok su ostali to uradili na mekim.

Start utrke počeo je mirno, ali već u trećem zavoju dolazi do sudara između miljevicevog Red Bulla i filipicevog Haasa. Potonji je zatim okliznuo u NiKru95 i obojica su morala otići u boks na promjenu. Vozač Haasa pao je na začelje i tada je krenula njegova borba za ulaskom u bodove, a kasnije i mogućim postoljem. Utrku nije popratilo sigurnosno vozilo, ali zato jest pred kraj njegova virtualna inačica.

Završni rezultati

Nismo vidjeli previše akcije na stazi, osim dvojice vozača koji su se sa začelja probijali – ifilipic17 i Mercedesov bijeliluk. Tu i tamo su se znale dogoditi neke bitke za postolje i prvo mjesto te za ulazak u bodove između miljevica1 i Wolfiija te RoyalMare i nebrita. Međutim, većina njih nije trajala gotovo ni krug. U suštini, utrka je iz pogleda gledatelja bila relativno mirna.

Na kraju je matija_24 staloženo odvezao svoj McLaren prve pobjede u sezoni. Ostvario je i najbrže vrijeme utrke tako da je iz virtualne Kine otišao s 26 bodova u džepu. Vozačem dana proglašen je bijeliluk koji se sa začelja probio na peto mjesto.

Bodovni poredak vozača

Miljevic1 je nakon utrke kažnjen vremenskom kaznom od 20 sekundi i pao je na desetu poziciju. Za jedno mjesto naprijed probili su se RoyalMaro i nebrit. Matija_24 je svojom pobjedom preuzeo vodstvo u ukupnom poretku i sada bježi ifilipicu17 samo dva boda. Svoje prve bodove je osvojio i nebrit, dok mu se momčadski kolega odličnom vožnjom probio na devetu poziciju.

Poredak konstruktora

McLaren je povećao svoju prednost u ukupnom poretku. Prvi pratitelj Haas zaostaje 14 bodova, a opasno mu se približavaju Alfa Romeo i Red Bull. Williams je preskočio Renault, dok je isto učinio i Mercedes Racing Pointu. Jedine dvije ekipe bez bodova u dosadašnje tri utrke su Ferrari i Toro Rosso. Sljedeća stanica F1 Adria lige je na rasporedu 5. 5., kada se vozi Velika nagrada Monaka.

U međuvremenu su se odvozile i dvije utrke druge divizije F1 Adria lige. Ona se vozi prema rasporedu kalendara za F2 ove godine tako da smo prošli tjedan mogli uživati u vožnjama u Bahreinu. Prva utrka održala se u F2 bolidima i tamo je svoju dominaciju pokazao Zmajo. Pobijedio je i osvojio dodatni bod za najbrže vrijeme, a iza sebe ostavio hbalenta i Teselectu za 23, odnosno 36 sekundi.

Međutim, nakon utrke nekolicina natjecatelja negodovala je odabirom F2 bolida pa smo odlučili provesti anketu. Pomoću nje uvidjeli smo da preko polovice igrača želi F1 bolide tako da se druga utrka F2 divizije vozila u njima. S obzirom na to da je po kalendaru F2 prvenstva druga utrka trebala biti na Zandvoortu, a nje nema u igri, kao zamjena za istu je poslužila Australija.

Australija je donijela nekoliko uzbuđenja i iznenađenja, uz izlazak sigurnosnog vozila. Glavni favorit Zmajo nije završio utrku jer je odustao prilikom ulaska u boks u trenutku vožnje pod sigurnosnim vozilom. Pobjedu je odnio Mario u Williamsu, a iza njega su se našli hbalent i colored_lonely. Vozačem dana je proglašen Mari00h, koji se sa začelja probio na osmo mjesto.

Poredak vozača F2 divizije

U ukupnom poretku hbalent je preuzeo vodstvo ispred Marija i bježi mu sedam bodova. Zmajo je zbog odustajanja pao na treće mjesto. MatejM je kao rezervni vozač Mercedesa donio prve bodove spomenutoj ekipi.

Poredak momčadi F2 divizije

Alfa Romeo nalazi se na prvom mjestu ispred Racing Pointa i Haasa. Williams je Marijevom pobjedom došao do svojih prvih bodova. Zanimljivo je kako bodove u F2 diviziji još uvijek nemaju Ferrari i Toro Rosso, baš kao u višem rangu. Bodovi nekih momčadi se vidno razlikuju od zbroja njihovih vozača, ali to je zbog činjenice da su neki u prvoj utrci vozili kao rezerve drugih ekipa. Sljedeća utrka F2 divizije na rasporedu je 7. 5., kada se vozi Velika nagrada Španjolske.

F1 Adria neizmjerno je zahvalna svima koji dolaze kako bi podržali dečke ili se utrkivali s njima. Zbog sve većeg broja članova, odlučeno je kako će se svake nedjelje voziti utrke u klasičnim bolidima. Za takva uzbuđenja je dovoljno da osobe imaju F1 2019 igru, odnosno ne moraju biti članovi neke od (zasad) dviju divizija.

Za sve one koji žele sudjelovati u ovom projektu ili pak samo pružiti podršku, mogu nam se pridružiti na priloženom linku: https://discord.gg/H9wUkKc.


Odgovor

3 komentara

  1. Dietrich Mateschitz
    Ante Vetma glavni urednik Prikaži

    Discord link ne radi, baš sam razmišljao da se priključim na F1 classic utrci :)


    0
    -2

    2
    • Lovro Maroševac Prikaži

      Hmm, jesi li prijavljen u Discord? Taj link inače radi jer, koliko vidim, preko njega ulaze novi ljudi. Šteta kaj nisi mogao ući, jučer se vozila utrka u Brazilu u McLaren MP4/6 iz 1991. kao spomen na Sennu.

      Btw.. slučajno sam stisnuo prijavi komentar, umjesto replika pa zanemari ako dođe obavijest :”)


      0
      0

      0
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        Sad je ušlo, ipak radi, ali sam ja možda malo prestar da shvatim kako rade ove platforme :mrgreen: Ja ću ući jednog vikenda kad bude najslabija konkurencija, tako da me ne zaobiđu baš svi za puni krug. :)


        0
        -1

        1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.