Ocon: Bolje i utrka bez gledatelja nego ništa

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 4 godina 2 min 8 komentara

Uvodnih 10 utrka u sezonu 2020. je već sada otkazano ili odgođeno, stoga je F1 pod konstantnim pritiskom da napravi nešto novo, nekakav novi raspored. Opcija da se utrke održavaju bez gledatelja je trenutno najizglednija. Ocon kaže da će atmosfera vrlo vjerojatno biti jako čudna, no ističe da je važno vraćanje Formule 1 na male ekrane.

“Volio bih se vratiti utrkivanju. Čujem glasine gdje bi se mogli utrkivati, da bi se mogle održati dvije utrke na istoj stazi i slično. Siguran sam da će sve biti dobro organizirano za restart svega. Ako je jedini način da održavamo utrke bez gledatelja, svejedno ću biti sretan. Naravno da će nam nedostajati podrška s tribina, zasigurno da će atmosfera biti čudna. Sve dok pružamo dobre utrke koje će se gledati putem TV-a, pa mislim da je to bolje nego ništa.”

Mladi Francuz se već utrkivao u serijama gdje je uobičajeno da se na istoj stazi odvoze dvije utrke, a tu opciju za F1 ne vidi kao manu:

“U DTM-u i Formuli 3 sam vozio po dvije utrke na istoj stazi, nikad nije isto, nije predvidljivo. U drugoj utrci ste snažniji, znate što treba raditi i na što morate paziti. “


Odgovor

8 komentara

  1. Clay Regazzoni
    Ber Prikaži

    Bravo, idemo!



    6
    5

    1
  2. Fernando Alonso
    Lovro Andraka urednik Prikaži
    x1

    Što se tiče nekakve kvalitete događaja preko ekrana, nedostatak gledatelja se u F1 neće toliko osjetiti koliko u “stadionskim” sportovima poput nogometa. Vozačima i ostalim ljudima na stazi će sigurno biti čudno pred potpuno praznim tribinama, ali realno nama publika preko ekrana neće nedostajati. Da, režiser sad neće moći u ključnom trenutku borbe prebaciti kadar na oduševljenu publiku, ali snaći će se on, reakcije u boksu će i dalje biti opcija.

    Više utrka na istoj stazi također ne vidim kao loše rješenje za ovo krizno razdoblje – dvije identične utrke sigurno nećemo vidjeti, niz ostalih kategorija motosporta to može potvrditi.



    29
    28

    1
  3. Ferrari
    ferrari1984 Prikaži

    Samo naprijed…
    Vise nam je puna kapa vikenda bez događanja, kako F1, tako i svih ostalih sportova…
    Neka krene vec jednom, bilo sta…
    ???



    7
    6

    1
  4. Pascal Wehrlein 94
    Wehrlein94 Prikaži

    Pa naravno ! Ali tko će dočekati taj srpanj da krene sezona konačno



    5
    5

    0
  5. Nigel Mansell
    pero Prikaži

    Tako je molim se za to od 1. utrke.
    Nakon 35g. ovaj vikend trebala je ponovo
    biti utrka na Zandvoortu

    https://youtu.be/6gNVxRc4DJQ


    0
    0

    0
  6. avalon Prikaži

    možda je bilo napisano pa mi je promaklo mada mislim da ne .. jedan koristan , plemenit , vridan potez leclerca . valjda i on razmišlja o početku prvenstva ka i ocon no leclerc je prisilnu pauzu iskoristija i da volontira za upravljačem kombija crvenog križa monaca kako bi pomogao onima koji su u potrebi u njegovoj lokalnoj zajednici. CL je dostavlja obroke starijim osobama koje ne mogu izać te dostavlja opremu u bolnički centar princess grace . znam da ovako nešto nije baš glamurozno , interesantno za objavit ali … eto , neka se zna . ovakvi potezi ukazuju da su vozači jedno na stazi ( CL je zna dizat nerve kukanjem na TR , katkad i ne poštujući neke odredbe ) , a drugo u životu van staze . svaka čast charles na pokazanoj empatiji prema svojim starijim sugrađanima ….



    5
    5

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.