Silverstone „apsolutno“ otvoren opciji F1 utrke bez publike

Izdvojeno

Luka Jurić

Prije 4 godina 3 min 0 komentara

Šef Silverstonea Stuart Pringle izjavio je kako su „apsolutno“ voljni ugostiti više utrka bez publike ako će to pomoći Formuli 1 da održi ovu, zasad odgođenu, sezonu.

Liberty Media, vlasnik F1, naglasili su kako će trenutni raspored biti zamijenjen novom verzijom, s pomicanjem datuma utrka koje još nisu odgođene, te s nekoliko staza koje će potencijalno održati više od jedne utrke u uzastopnim vikendima.

Rasprave između F1 i promotora utrka su u toku, s tim da se očekuje više detalja u narednih dva tjedna, ali događaji iza zatvorenih vrata bi značili revidirane komercijalne dogovore za promotore jer zarada za stazu proizlazi iz prodaje ulaznica.

Prisustvo publike također znači još veće logističke probleme u smislu priprema, čak i za stalne staze poput Silverstonea.

„Raspravili smo sve moguće varijacije, uključujući i održavanje dvaju utrka tijekom jednog vikenda te dvaju utrka u uzastopnim vikendima.

Imam potpuno samopouzdanje u našu mogućnost da održimo te događaje. Imamo puno iskustva, puno znanja i definitivno možemo to odraditi.

F1 radi jako naporno kako bi pokušali doći do rješenja oko svjetskog prvenstva.

U redovitom smo kontaktu s njima, i pitali su nas bismo li mogli održati utrku ili dvije i bi li mogle biti održane iza zatvorenih vrata.

Odgovor je apsolutno, otvoreni smo isprobati sve [opcije]. Mislim da će F1 donijeti odluku vezanu za cijeli kalendar u prvom dijelu svibnja.

Ne mogu započeti ovo osim ako nemaju rješenje koje ima šanse da se uspješno odradi kroz više utrka.

Taj raspored nam odgovara ukoliko se ne moramo brinuti o infrastrukturi za prijam publike.“

– Stuart Pringle

Pringle je naglasio kako se ključno rješenje oko toga hoće li Silverstone biti otvoren za navijače još mora dovršiti, i smatra kako „je važno da je svaka diskusija o povratku utrkivanju primjerena.“

„Inače riskiramo to da odvlačimo pozornost od glavne poruke, a to je da treba ostati doma, a mi to ne želimo.“

– Stuart Pringle

Prvih devet utrka originalnog kalendara za 2020. su ili odgođene ili otkazane, s tim da je VN Francuske 28. lipnja trenutno prvi događaj koji je ostao nepromijenjen.

Međutim, Francuska je zabranila velika javna okupljanja do barem 11. srpnja tako da se očekuje i odgađanje utrke na Paul Ricardu. Tako se Austrija, koja je oprezno počela popuštati mjere oko pandemije, smatra kao potencijalni početak sezone.

Natuknuto je kako bi slijedio niz europskih utrka prije nego što bi se krenulo na utrke na drugim kontinentima.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.