Velika nagrada Azerbajdžana također pred odgodom

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 4 godina 1 min 24 komentara

Prema pisanju pouzdanog portala Motorsport.com, ni Velika nagrada Azerbajdžana, trenutno prva utrka sezone, neće biti održana u planiranom terminu. Službena potvrda o odgodi trebala bi stići već sutra.

Velike nagrade Australije i Monaka su otkazane, dok su utrke u Bahreinu, Kini, Vijetnamu, Nizozemskoj i Španjolskoj službeno samo odgođene. Utrka na ulicama Bakua trebala bi otvoriti sezonu 7. lipnja, no čini se da je i to bilo preoptimistično.

S obzirom na to da se širenje koronavirusa u Europi zasad ne smiruje, organizatori utrke u Bakuu navodno ne vide smisao u pokušavanju održavanja u zakazanom terminu. Utrka je ulična, stoga bi pripreme ubrzo trebale krenuti – nešto što uz trenutno stanje ne zvuči izvedivo.

Iduća utrka po rasporedu je Velika nagrada Kanade tjedan dana kasnije, 14. lipnja, no ništa ne garantira mogućnost održavanja ni za tu utrku. Trenutno je, računajući Azerbajdžan i Kanadu, u kalendaru ostalo 15 neodgođenih utrka, a da bi prvenstvo bilo valjano, potrebno je održati minimalno osam utrka.


Mišljenje autoraBojim se kako su prvotne odgode i najave o početku sezone za nekoliko mjeseci bile preoptimistične. Stanje u svijetu, a i kod nas, je kritično. Sve ove razne restrikcije koje su utjecale na naš svakodnevni život su uvedene na nekih mjesec dana, no kriza (nažalost) neće magično prestati po isteku tog roka. Povratak u normalu je, bojim se, vrlo daleko. Shodno tome, mislim da se polako moramo spremati na najgori scenarij, a to je potpuno otkazivanje sezone.

Odgovor

24 komentara

  1. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    99% da sezone nece biti…



    6
    6

    0
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Pa dok se svijet ne vrati u normalu vjerovatno sporta nema. A da ce se ovo vratiti u normalu brzo, hmm iskreno sumnjam. Korona se u Kini pojavila oko Bozica 2019 samo nismo ni znali za to. Do danas je proslo kod njih proslo puna 3 mjesecaa broj zarazenih stagnira. Mislim da ce ovo potrajati puno duze nego sto ljudi misle.



      1
      1

      0
  2. Lando Norris
    Zola Prikaži

    Idemo dalje. Zato ce bit 20 21 pravi booom i uzitak gledati. Naravno ako prezivimo sve ovo haha. Drzite se svi i samo veselo. Vidimo se u virtualnom utrkivanju.



    8
    8

    0
  3. Mclaren
    KERS Prikaži

    Teski dani su pred svima nama..muka mi je od ovog dana danas i zelim svima skupa ugodnu i mirnu vecer i neka nam sve ovo prode i da stanemo na noge i dogodine gustamo u F1 onako kako spada?



    5
    5

    0
  4. Honda
    blown diffuser Prikaži

    Čekamo predstavljanje bolida za 2021…



    1
    1

    0
  5. Rolex
    nebum kopiral Prikaži

    što sve doživjesmo…glavu gore…planet će nas prisiliti na promjene a sa naše strane je da se ljudksog šljama sami moramo riješiti ….ako kužite o čemu je riječ sve ukupno

    taj i te skupine koje su ovo radi svoje pohlepe izrežirale i izvele na nezamislivo visoko-tajnom nivou….ovo je po meni objava rata cijelom čovječanstvu…i to se mora riješiti nakon 250 godina jer nikad dok tog ološaa ima-neće biti mira



    3
    1

    2
  6. Ferrari
    pro5i vilin konjic Donator Prikaži

    Trebali su odgoditi ovu sezonu a ne pravilnik za 2021. Promašaj na kvadrat.



    2
    2

    0
  7. Formula1
    f1zd Prikaži

    Pohvale što razmišljaju unaprijed, da ne bi bilo kao u Australiji.

    Nezamislivo mi je da se sezona ne održi…Ovo bi stvarno trebalo proći do kraja lipnja, a od srpnja nadalje mogu održati bar 12-16 utrka ako malo stisnu raspored, što je sasvim dovoljno za prvenstvo.



    2
    2

    0
  8. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    Na kraju je najteže Ferrariju… mislim da će “engleski” timovi mnogo prije krenuti delati nego talijani.


    0
    0

    0
  9. Nigel Mansell
    pero Prikaži

    I TRKU OKO BUNDEKA SU OTKAZALI.
    ŠALA. Sjećam se ko dijete -kraj 60tih vikend Bundek i urlici motora auta INA DELTA
    Ili možda cestovna trka.
    Bilo ih je 20 tak godišnje u jugi.
    Meni najluđa je bila trka fićeka.
    prva 3-4 kruga voze ko lokomotiva i vagoni.Onda se polako odvajaju neko zekne……


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.