Izdvojeno

Utrke u Nizozemskoj, Španjolskoj i Monaku također odgođene

Piše: Lovro Andraka

Prije 2 godina, 7 komentara

Procijenjeno vrijeme čitanja: 1 minuta

F1 je potvrdila kako Velike nagrade Nizozemske, Španjolske i Monaka neće biti održane u planiranim terminima u svibnju, što znači da će sezona najranije početi 7. lipnja u Azerbajdžanu.

“Formula 1, FIA i tri promotora donijeli su ove odluke kako bi osigurali zdravlje i sigurnost osoblja koje putuje, sudionika prvenstva i fanova, što nam je ostaje primarna briga”, navedeno je u službenoj obavijesti.

“Formula 1 i FIA će nastaviti blisko surađivati s pogođenim promotorima i lokalnim vlastima u praćenju situacije te će u prikladnom vremenu proučiti mogućnost potencijalnih alternativnih datuma za svaku Veliku nagradu kasnije tijekom godine, u slučaju da se situacija popravi.”

“Formula 1 i FIA očekuju da će prvenstvena sezona 2020. započeti čim to bude sigurno nakon svibnja i nastavit će redovito pratiti tekuću situaciju s COVID-19 virusom.”

Ovime je prvih sedam utrka ovogodišnjeg prvenstva odgođeno, što znači da će unatoč pomicanju ljetne stanke na ovaj i idući mjesec biti nemoguće pronaći novi datum za sve odgođene utrke, čak i ako sezona krene u lipnju te se odgodi kraj sezone na kasniji datum.

Komentiraj

7 komentara

 1. Mika Hakkinen
  stoka Prikaži

  Ovu godinu otvaranje sezone u SPA  2

  1
 2. Charles Leclerc
  F12000 Prikaži

  Neugodno stanje, navodno je i sam princ Albert od Monaca, testiran pozitivan na Corona virus.  3

  0
 3. Bolje da su sada rekli, nego kao u Australiji 10 minuta prije prvog treninga.  14

  0
 4. Lewis Hamilton 44
  Berislav Donator Prikaži

  “Sad’ pušu i na hladno” nakon debakla u Australiji.  2

  0
 5. Pozdrav svima

  Naime kupio sam kartu za F1 Austrije dali se što zna oko toga
  I dali netko ima iskustva s povratom love u slučaju odgode ili otkazivanja utrka

  Hvala


  0

  0

Novo na forumu

Otvori forum

Puls podržavaju

Mjesečni pretplatnici:


Naši zadnji donatori:

Doniraj

Molim?!

Bok , internet se promijenio. Sadržaj košta, vrijeme košta, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez pomoći naših čitatelja - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Kolumne

Starački domovi F1 vozača: TV lica

Oktanski koktel // Ante Maras

Dolazimo do kraja našeg serijala o putevima kojima krenu F1 vozači nakon što napuste kraljicu motorsporta Za razliku od prijašnjih dijelova, u ovom ćemo se dotaknuti onih vozača koji su upravljač bolida zamijenili mikrofonom i slušalicama te postali komentatori i stručni analitičari TV kuća po pitanju Formule 1 Dobitna kombinacija za obje strane: televizijske kuće dobivaju vrhunske stručnjake koji svojim analizama i znanjem...

Što sve vozač vidi na ekranu volana

Kontra mraku, kontra G-sili // Ante Vetma

Na primjeru Charlesa Leclerca i njegovog Ferrarija možemo jasno očitati što vozač vidi na ekranu svog volana Primjer ekrana na F1 volanu 1) Prethodni krug U gornjem lijevom kutu vidi se vrijeme posljednjeg odvoženog kruga, u ovom slučaju je iznad dvije minute jer se radilo o izlaznom krugu u kvalifikacijama 2) Broj okretaja Nova generacija bolida Formule 1 ne postiže više od 15 tisuća okretaja u minuti, ali samo...

Pogled u budućnost – 1. dio: Mercedes i Red Bull

Lociranje // Lovro Andraka

Iako više od polovice trenutnih vozača u Formuli 1 nije niti će tako skoro zagaziti u tridesete godine života, momčadi uvelike razmišljaju o mladim vozačima koji se tek razvijaju i probijaju kroz juniorske kategorije Ne samo da razmišljaju o njima, već ih imaju pod ugovorima i podupiru njihove karijere Razvijanje vlastitih mladih vozača u sklopu juniorskih akademija postalo je standard u suvremenoj F1 i zato danas gotovo sve...

Još kolumni