Webber: Hamilton je kompletniji vozač od Schumachera

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 2 min 92 komentara

Mark Webber smatra da je Lewis Hamilton jedan od najboljih vozača svih vremena, te da je ispred Michaela Schumachera čijih sedam titula ove godine Britanac želi dostići.

Na upit novinara je li Hamilton među najboljima ikad, Webber odgovara:

“Apsolutno, nema dvojbe.”

“Mislim da je kompletniji od Michaela.”

“Mislim da je ove rezultate postigao na tehnički čišći način… Gledajući dvoboje kotač uz kotač – tu nije bilo nikakvih pravih trikova ni kontakta s drugim vozačima.”

“Definitivno je gore na vrhu. Hoću reći, očigledno, imate Alaina Prosta, a onda gdje ćete s Laudom, Stewartom, Sennom?”

“Apsolutno je i Michael pri vrhu, on ima te rekorde naslova i broja pobjeda, ali sam uvjeren da Lewis može to dostići.”

Komentirao je i svoj odnos s Hamiltonom, obzirom da su od 2007. do 2014. godine obojica vozili u Formuli 1:

“Osobno, dobro smo se slagali. Nisam imao nikakvih problema s njime, ali to ne mora biti slučaj za ostale.”

“Na stazi je on poput Nadala ili Federera. Jednostavno – isporuči rezultate i to čini vrlo, vrlo precizno.”

“Ne ide često kod sudaca… Kad je zadnji put kažnjen zbog ubrzavanja u pit-laneu? On je tako smiren i dobro podnosi pritisak. To je izuzetan vozač, nevjerojatan talent, a konstantno pronalazi novu motivaciju i snagu pa prema tome zaslužuje sav uspjeh.”


Odgovor

92 komentara

  1. Ferrari
    pro5i vilin konjic Donator Prikaži

    Lažeš!!! To se zove kompleks Nijemaca. Ende!



    26
    8

    18
    • Ferrari
      Boris_CRO Prikaži

      Uspoređuje kruške i jabuke. Michael Schumacher je bio isti Hamilton kada je Ferrari postao dominantan. Mnogo smireniji i mnogo oprezniji, ali to je moguće kada znaš da je naslov tvoj unaprijed i ne riskiraš.



      25
      21

      4
    • ZX10R Prikaži

      Baš tako
      Imao je vrhunski bolid kao i seb ,a ovaj ga je našamarao ko budalu
      Hamilton je vrhunski vozač ali nije bolji od suchmachera
      Nažalost odavno se izgubila ona prava draž formule 1,danas sve ovisi o bolidu , mislim uvijek ali ne ovako
      Unazad par godina i prije početka znamo prvaka
      Nažalost tako je



      1
      -4

      5
  2. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    Hamilton se nikada nije našao da je blizu naslova i da protivnik u bržem autu iza njega. Michael se u tom scenariju nalazio dovoljno često da je znao da je u regularnoj utrci “sitting duck” i ako je imao bod ili dva prednost morao je odigrati prljavu kartu koja daje 50-50 šanse da se izvuče kao pobjednik iz izgubljene situacije. Ne postoji časni poraz. Postoji pobjeda ili poraz, a pobjedi se ne gleda u zube.



    25
    17

    8
  3. F1puls Portal
    Sarma Donator Prikaži

    Ovdje sam očekivao mišljenje autora: ?



    19
    16

    3
    • Dietrich Mateschitz
      Ante Vetma glavni urednik Prikaži

      Mišljenje autora je da smo mi kao F1 fanovi vrlo kratkog pamćenja, odnosno tu vrijedi da je vozač dobar koliko je dobra njegova zadnja utrka/sezona.

      Ako Lewis bude pametan pa se povuče dok je Mercedes dominantan – malo tko će se sjećati njegovih gluparija iz ere <2013. Ako ostane u F1 kad ne bude imao dominantni bolid - onda će nam svima biti zabavnije.



      32
      25

      7
  4. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Gospon Webber su počeli zaboravljati….
    Do prelaska u Mercedes je Hamilton bio isti divljak kao do nedavno Verstappen.



    37
    30

    7
    • Ferrari
      Boris_CRO Prikaži

      Ne bih rekao da je Max prestao biti divljak. Samo se nešto bolje kontrolira. U obrani još uvijek ne zna poštivati dio staze koji pripada protivniku koji je ispružio prednje krilo pored njegove stražnje gume, a i u napadu mu je milo kada pretječe na silu. Možda sam zločest, ali mi je bilo drago kada ga je Vettel odrapio u Engleskoj… toliko da mali maksonja vidi kako je to.



      19
      17

      2
  5. Formula1
    f1zd Prikaži

    150 komentara incoming :mrgreen:



    24
    22

    2
  6. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Hamilton je definitivno među najboljima ikada i u nekim je stvarima bolji od Schumija, ali Schumi je kompletniji.



    21
    18

    3
  7. Fernando Alonso 14
    Lukica Prikaži

    Prodajem kokice, bit će dobar show u komentarima



    13
    11

    2
  8. Ayrton Senna
    Beethoven87 Donator Prikaži

    Daj Webberu, sjedi dole!
    Ponovi gradivo malo bolje za slijedeci put i ne diži mi tlak



    20
    11

    9
    • Ferrari
      Boris_CRO Prikaži

      Ne znam da li je zbog našeg “Fetelovskog” godišta 1987og, ali teško mi je pričati o Hamu kao boljem. Izgledno je da će ga skinuti u svim statistikama, ali neznam. Možda nostalgija djetinjstva, možda zbog DJ Krmka ili neznam čega, ali Schumi je bio draži od bilo kojeg sportaša ikada iako ga pamtim tek nakon što je prešao u Ferrari kada sam imao 9 godina. I pamtim kako su stariji pričali o njemu izrazito negativno iako je u moj dječjem umu on sve radio ispravno. I danas mi je teško reći da je učinio nešto pogrešno 1997. u Jerezu. Činilo se logičnim potezom ako je tvoj izravni protivnik u drastično bržem bolidu i nemaš šanse 1 na 1. Veoma brz, veoma uporan i motiviran, cool lik van bolida, gad koliko je trebao biti u bolidu.



      9
      5

      4
  9. Ferrari
    miki the pirate Donator Prikaži

    OK, ajmo reći da nema clickbait naslova, ali zato ima triggerbait članaka :)



    14
    11

    3
  10. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Slažem se sa g. Webberom :prcnjau:



    15
    -2

    17
  11. OnlyAlonso Prikaži

    Jedini vozac koji nece imat respect od navijaca s obzirom kakvim je bolidom osvajao naslove prvaka,S takvim bolidom bi i Lance Stroll osvojio naslove tako da nece biti pamcen kao jedan od najvecih



    20
    -4

    24
    • Antonio Giovinazzi
      Mazzacane Prikaži

      Ovo smo redovito slušali i u doba Schumachera i Vettela. “U tom Ferrariju bi i Pizzonia osvojio naslov, dajte mu Minardi da vozi pa ćete vidjeti tog moćnog Schumachera.” “U tom Red Bullu bi i Karthikeyan osvojio naslov, dajte mu Marussiju da vozi pa ćete vidjeti tog moćnog Vettela.” Formula 1 je kroz velike promjene prošla od 2000. do danas, ali se nije puno toga promijenilo u ova dva desetljeća kad treba omalovažavat uspjeh nekog vozača.



      3
      -1

      4
      • Mick Schumacher
        tifosoante novinar Prikaži

        Je je, al Schumacher je pobjeđivao u bolidu koji je bio teški krš(Ferrari F310). Istina, bolji je od Minardija ili Virgina, al nije bolji od Jaguara ili Jordana iz 2002.



        2
        -2

        4
        • Ferrari
          ferrari1984 Prikaži

          Benetton 1994. je buo smijada od bolida, ali Michael je uzeo naslov jer je pokazao svoj talent i lucidnost u određenim trenutcima…
          Michael GOAT



          7
          4

          3
        • Antonio Giovinazzi
          Mazzacane Prikaži

          @tifosoante

          Ma jasno je meni bilo i onda i danas da Schumacher nije uskočia odma u dominantni Ferrari. Ja sam se referira na ekipu koja je slučajno ili namjerno zaboravljala njegove vožnje kada nije ima dominantan bolid, nego je samo spominjala kako bi pola grida osvojilo naslov u Ferrariju iz 2002. i 2004., sve u svrhu omalovažavanja Schumachera. Hoću reć ako ne voliš određenog vozača, nije teško pronać nešto da ga se oblati.



          3
          3

          0
      • OnlyAlonso Prikaži

        Rosberg ga je skinuo,samo cu to rec ,odlican vozac i mislim da je otisao iz mercedesa jer se placljivac Hamilton usrao,a znamo da voli radit iza leda,uvjeren sam da je ostao da bi mu jos naslova poskidao,zato je dosao vodonosa Bottas da ga ne kompromitira



        8
        1

        7
  12. Ferrari
    nelinjo Prikaži

    … Ono sto ovaj mercedesov sampion nikada nece imati kao neki prethodni sampioni, i za cime on i pored tolikih titula i pobjeda zudi i vapi… Bez obzira koliko bio bogat… Ono sto se vidi u njegovim ocima… Da opet ponovim… Ono sto on nikada nece imati i u onolikom broju kao neki prethodni sampioni… ?

    NAVIJACI!!!

    Niko ne skandira njegovo ime, a zelio bi… Niko ne stavlja njega kao sinonim za brzinu, a zelio bi… Niko ne pravi pjesme o njemu, a zelio bi… I za 10 godina, i ako obori sve rekorde, navijaci nece pricati o njemu!
    Samo britanci ce se rado sjecati. ?

    U ocima se covjeku mnogo vidi… Imam pare, imam ovo, imam ono… Ali nemam ono sto svaki sportista, sampion njegovog profila i licnosti najvise zeli… ?



    18
    3

    15
    • Fernando Alonso
      Alonso king Prikaži

      Brojcano Schumacherovci vladaju, a scenu “vatrenih” navijaca preuzimaju Maxovi, a da Hamilton nema navijace to je glupo i za pomislit. Vec sada broji ogroman broj fanova koji ce se samo povecavati. Danas jos imamo velik broj pratitelja iz doba Senne, Schumija itd., ali ne treba zaboraviti da je danasnjim sedmogodisnjacima Hamilton vjerojatno idol i sinonim za uspjeh kao sto su nekima bili Schumi, Senna, Prost ili pak meni Alonso. Vjerujem da kada se to spoji s danasnjim nacinom reklamiranja Formule 1, da cemo dobit kroz koju godinu pravu vojsku ljudi kojim ce Lewis biti ono sto je Schumi nekada bio. Drugacija su vremena, tesko je te stvari i za usporedivati, ali osvojiti 6 naslova prvaka (uskoro mozda i vise) je neopisivo velik uspjeh koji nece proci nezapazeno. Osobno nisam Hamiltonov fan, ali imam veliko postovanje za ono sto je postigao. Da je tako lako, ucinio bi to svatko.



      26
      22

      4
      • Kimi Raikkonen 7
        Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

        Zapamtiti ce Mercedes. O cemu se prica zadnjih 6 godina, o Meci i njigovim izumima, inovacijama i koliko su ti bolidi dominantni. Pa jedan Bottas ima pobjede zbog bolida, to govori sve.



        9
        5

        4
      • OnlyAlonso Prikaži

        Pa je lako s tim bolidom,daj ga drugima pa ces vidjet,aHamtona stavi uneku usraniji bolid i vidjet ces gdje ce zavrsit?



        8
        0

        8
        • Fernando Alonso
          Alonso king Prikaži

          To je ono, sto bi bilo kad bi bilo…Mi Alonsovci to najbolje znamo. Sto bi bilo da Alonso nije odbio prvo Red Bull, a potom i Mercedes, bi li Spanjolac sada imao 10 naslova prvaka? Osvajati naslove uopce nije lagano ma kakav god bolid da je. Mercedes je dominantan trenutno, no nije samo ekipa strucnjaka zasluzna za te uspjehe. Bottas je dvije sezone zavrsavao u takvom bolidu iza Vettela u Ferrariju tako da tko ce znati, mozda bez Hamiltona Mercedes uopce nebi bio dominantna ekipa. Da se Lewis nade u slabijem bolidu tipa MP4-30 ja osobno se slazem tu da ne bi bio dovoljno jak ostati velik broj sezona tamo, ali mozda se i tu varam. To vjerojatno nikada necemo saznati.



          15
          14

          1
    • Marlboro
      AMG Donator Prikaži

      Jer nije pobjedio u Ferrariju, zbog toga nema toliko navijaca koliko Schumacher a da stvar bude jos gora za Lewis, istom tom timu i njihovim navijacima je uz pomoc Mercedesa nabio komplekse koje im je malo tko servirao na takav nacin…

      Btw. Je li “bolji” ili”kompletniji” od Schumachera kao da je uopce vazno i kao da se moze usporediti na neki full objektivan nacin.



      9
      1

      8
    • Blue Flag
      dFixxx3r Prikaži

      pa hamsta ima više fanova nego svi ostali aktivni navijači ukupno. barem ako gledaš društvene mreže..
      stariji kov ga ne preferira toliko naravno jer vidimo širu sliku. ali ovi klinci koji počinju pratiti f1 od 2007 nadalje – LH je njima alfa i omega



      4
      0

      4
      • Mick Schumacher
        tifosoante novinar Prikaži

        Ja sam počeo pratit F1 2007 i Hamilton mi uopće nije drag(je da sam F1 počeo pratit upravo zbog Hamiltona, ali mi je s vremenom pao u očima), tkd nas ima kojima Hamilton nije bog i batina.



        8
        8

        0
    • Ferrari
      sisavac Donator Prikaži

      Niko ne pravi pjesme o njemu, a zelio bi…

      na ovo si mislio? :D



      2
      1

      1

    • Mick Schumacher
      tifosoante novinar Prikaži

      Pa kako on nikad neće imat navijače, zar već sad nema najbolje fanove na svijetu? ?



      6
      6

      0
    • Mclaren
      AlkY Donator Prikaži

      Takoder se apsolutno nikako ne slazem da Lewis nema navijace. Svaki vozac ima svoje navijace , a pogotovo veliki vozaci.
      Lewis definitivno spada u velike vozace i naravno da ima veliku vojsku navijaca.
      E sad , mozda nisu najglasniji i najvatreniji navijaci ali su tu. Kako je netko od kolega komentirao , da je vozio u Ferrariju i uzeo s njima samo 1 naslov culi bi se ti navijaci puno vise.



      3
      3

      0
  13. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    “Ne ide često kod sudaca… Kad je zadnji put kažnjen”
    Istina, niti u Mexicu kada je kratio stazu na startu i stekao prednost, niti preko pune linije u box….sitnice. Ferrari posjete suci na qualama da ga izvagaju, rendom odabit bolida.
    Svi ce pamtiti dominaciju Mercedesa ostalo ce igubiti sjaj.



    9
    0

    9
    • Lewis Hamilton 44
      NRteamLH44 Prikaži

      Nece nista izgubiti sjaj,ja cu pamtiti Hamiltona i njegove maestralne voznje.

      -Ja cu pamtiti sve njegove titule.
      -Ja cu pamtiti Hamiltonovu debitantsku sezonu protiv dvostrukog sampiona u F1 tada najboljeg vozaca na gridu.
      -Ja cu pamtiti svaku sezonu u kojoj je bar jednom pobjedio kakav god bolid imao.
      -Ja cu pamtiti njegove kvalifikacijske krugove u rangu Senne.
      -Ja cu pamtiti njegovu dominaciju,a kada bi mu se i neko priblizio i ugrozio titulu,tada bi bio jos jaci,dok bi konkurenti zavrsavali u prasininama Bahreina i Japana okrecuci se po stazi i lupajuci sve oko sebe, on je stizao i prestizao jedan Ferrari u sred Monze za titulu.
      -Ja cu pamtiti njegovu nepobjedivost i gazenje najvecih konkurenata do te mjere da cak i oni hard core hejteri nisu vise imali sta reci pa su poceli osporavati njegove uspjehe zbog nekih linija u boxu,prelaska preko zelenih povrsina,ili kazni od 5 sekundi u boksu,a kao da bi to ikada ista promjenilo !!

      Prost se namjerno zabio u Sennu za titulu.
      Senna se namjerno zabio u Prosta za titulu.
      Schumacher se namjerno zabio u Vilneva za titulu.

      A Hamilton nije usao u boks sa odgovarajuce strane linije.

      Bravo !!



      13
      -1

      14
      • Lance Stroll
        CaStroll Prikaži

        2007-jednak broj bodova kao i šikanirani Alonso
        2008-Glock i puno sreće za naslov
        2009-loš bolid
        2010-drugi najbrži auto završava iza Alonsa
        2011-crash party Button ga uništava
        2012-najbrži bolid ,nema ga nigdje,krivi su svi osim njega Alonso u kanti ispred njega
        2013-uz svu pomoć fia-e loš
        2014-mercedes nema konkurencije,Rosberg nema sreće ,osvaja naslov jedva
        2015-loša Rosbergova sezona,nema konkurencije
        2016-razina sreće kod oba vozača jednaka,gubi i zasniva teorije zavjere
        2017-ferrari usere sam sebe,vettel ga pere u lošijem bolidu
        2018-najsretnija godina,ferrari bolji ali šlampav,sve mu ide na ruku(fia,kiša,vettel)
        2019-gume,gume i gume i bottas(panj)

        Znači najsretniji lik ovog desetljeća nemože osvojit naslov ako nema daleko najbrži bolid i kolegu koji mu čuva rit.

        THE BEST EVER



        27
        14

        13
        • Lewis Hamilton 44
          NRteamLH44 Prikaži

          @ CastrollKomentar ti je toliko glup da nije ni vrijedan odgovora na njega.



          8
          -10

          18
        • Mclaren
          AlkY Donator Prikaži

          Nisam nikako od onih koji bi ovo napisali , ali jednostavno moram. Ispricavam se unaprijed.
          Ovo je toliko glupo da se to nemoze opisati.
          A jos je bizarnije vidjeti da netko daje pluseve ovom komentaru. Mogu si samo misliti tko su te osobe.
          Strasno



          10
          4

          6
        • NoOne Prikaži

          Najsretniji lik u F1 IKAD. Sklopio ugovor s vragom. I kada je situacija loša, sve mu se okrene na predobro u nevjerojatnim obratima….. Ali da je dobar, je….. A mercedes je je preeeeeedobar.



          4
          1

          3
        • lukarak Donator Prikaži

          @AlkY Tko su ti likovi? Isfrustrirana ekipa. Suša je predugacka.

          Lik ima po pobjedu u svakoj sezoni, vozio je brze aute ali je bome vozio i olicenje nepouzdanosti prvih 6 godina. 2007 mu se auto pokvario u zadnjoj utrci,
          2008 nije bio nikakav Glock nego se covjek nasao ispred jer nije isao u boks po adekvatne gume.
          2009. si dobro rekao.
          2010 je imao brz, ali i nepouzdan auto, pa opet, nije do zadnje utrke matematicki bio izvan sanse,
          2011. ga je Button unistio, imas pravo, u Kanadi. Pa onda Kobayashi, pa onda mjenjac.
          2012. ima 6 odustajanja zbog problema s autom ili udaranja drugih u njega
          2013. prva godina u timu, odmah pobijedio Rosberga
          2014. dominantan Mercedes, jednak broj odustajanja kao i Rosberg, jebenih 67 bodova prednosti. Cak i da maknes 25 bodova jer su na zadnjoj utrci bili dupli, opet je to 42 boda prednosti, pobjeda i pol i jos malo vise.
          2015. 59 bodova prednosti
          2016. gubi od Rosberga za 5 bodova nakon sto je odustao iz vodstva s novim motorom koji je zaradio startom sa zacelja par utrka prije. Vrhunska sreca Rosberga.
          2017. Bottas u tom dominantnom bolidu zavrsava iza Vettela, F je bio sasvim dovoljno konkurentan, Vettel vodi vecinu prvenstva, posije se vise sam ubio nego sto ga je F ubio.
          2018. konstantna izmjena na vrhu do njemacke. Kakav je Mercedes bio auto najbolje govori 5. mjesto Bottasa te godine.
          2019. zajebi konkurencije najvise, Bahrain, Baku, Kanada, Rusija. Auto uopce nije bio toliko dominantan kako pokazuju rezultati.

          ;)



          2
          -3

          5
        • Mclaren
          AlkY Donator Prikaži

          Nije bitno dali su isfrustrirani i slicno.
          Razumijem da se neki vozac nevoli , imam i ja takvih na svojoj listi.
          Ali reci , covjeku koji je toliko toga postigao i toliko naslova uzeo , da mu je sve palo u ruke i da sve to mora zahvaliti samo sreci. To nitko ozbiljan nece izjaviti.
          1-2 naslova se moze za nekoga reci da je imao nekakve srece ( iako ja necu za nijedan naslov reci da je “slucajan” bilo kojem vozacu). Ali kad toliko naslova uzmes to jednostavno nemoze biti samo sreca.
          Ma trosim rijeci bzvz na nebitne ljude



          2
          2

          0
        • Lewis Hamilton 44
          NRteamLH44 Prikaži

          Lukarak

          Kad mi neko napise da je Glock zasluzan za titulu Hamiltona. Tu se sva normalna,realna i cijelokupna prica o poznavanju Formule 1 zavrsava.

          Jer ako neko ko prati Formulu 1 i jos sebi daje za pravo da komentarise Formulu 1, na najboljoj F1 stranici na Balkanu kaze da je Glock pustio nekoga,ne poznavajuci razliku voznje F1 bolida po mokrom sa gumama za suho i gumama za kisu…

          Ja to ne mogu shvatiti nikako drugacije nego kao nultu F1 inteligenciju sa kojom nemam sta ulaziti u raspravu. Taj ko to tvrdi se vec sam dovoljno osramotio.



          2
          2

          0
      • Kimi Raikkonen 7
        Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

        Tvoja izjava je bitna poput Bottasove da ide po titulu. A vise od pola što si nabrojao je preuveličano navijačkim očima. Zapamti, 1 naslov bi imao da ne sjedi u Mercedesu. Da je bilo tko dr. Tamo bi bio visestruki šampion.



        7
        1

        6
        • Lewis Hamilton 44
          NRteamLH44 Prikaži

          Preuvelicano? Hoces reci da nije bilo tako ili ? Ako je bilo tako onda nije preuvelicano nego je istina. Da ne sjedi u Mercedesu sjedio bi u Ferrariju i uzeo bar jos jedan naslov.

          Ali nije bilo ko drugi tamo,jer je Mercedes izabrao ko ce biti tamo i nije slucajno birao koga ce. To moras dobro da znas.



          2
          -9

          11
      • Pirelli Hypersoft
        Einspritz7 Prikaži

        @NRteamLH44
        Odličan komentar , ma pusti ove protukomentare , nije vrijedno komentirati !
        To je kao da , primjerice u nogometu , četvrtfinale Lige prvaka , neki klub dobije protivnika 7:0 , a neko kaže da su imali sreće : 1. gol sreća u ovome , 2. gol sreća u onome , 3. gol sreća zbog tog razloga …
        Vjerojatno ni sami ne vjeruju u to što su napisali.



        4
        3

        1
        • Lewis Hamilton 44
          NRteamLH44 Prikaži

          Ma necu da ih pustim,njih treba gasiti kad god se stigne. Sjede tu i sire mrznju jer nekoga ne vole zato sto ih unistava. Hamilton bi bio najveci ikada samo da vozi za Ferrari. Ne volim ni ja Schumachera niti njegovu eru dominacije jer ne navijam za njih,pa nisam nikada pisao Schumacher je sretnik,ne bi imao nista da nije bilo Ferrarija itd.



          3
          -1

          4
      • Ferrari
        07drogo Donator Prikaži

        Ok volis ga i brz je ali smanji malo razinu uljepsavanja. Brojis mu pobjede u svakoj sezoni a sjedio je uvijek u jakom ili najgore “samo” dobrom Mclarenu i sad u Mercedesu. Brojis mu dominaciju i jakost a ne govoris koliko je puta izgubio od momcadskog kolege ili bio blizu. Brojis mu krugove u “rangu Senne” a nisi rekao da ima 0.5 s brzi bolid od svih u 80posto tih krugova u karijeri dok je npr Senna prvi put sa losim lotusom u niti 20 krugova testiranja srusio rekord Silverstona ako se ne varam. Hvatas se za neke minorne prekrsaje kako ih ti karakteriziras a ne spominjes koliko puta nije kaznjen, koliko mu je puta FIA isla niz dlaku sa odlukama u utrci, van utrka itd…Trenutno je najbolji ili jednostavno tako djeluje i jedino sta sigurno znamo je da je brzi od Bottasa a za sve ostalo velikom vecinom moze ljubit i biti zahvalan Mercedesu koji je najdominantniji bolid ikad.



        6
        3

        3
        • lukarak Donator Prikaži

          Pa ono, Bottas je znao biti i 5. u prvenstvu u istom autu. Da, brzi je od Bottasa, ali u 2017. i 2018. nije to bio dominantan auto. Pa cak ni prosle godine, Bahrein, Baku, Kanada, Rusija, sve neki zajebi ekipa/vozaca pa se dominacija cini vecom nego sto je to bila u brzini auta.



          1
          0

          1
        • Ferrari
          07drogo Donator Prikaži

          @lukarak kad navedes 4 utrke od 20 onda sa sigurnoscu mozemo rec da je dominantan. Ferrari je imao neku minimalnu sansu na par utka zbog konfiguracije staze i gotovo sve te pobjede su dosle na jedvite jade uz dozu srece to je to… Nije Mercedes tako los i slab motor da je masovno sporiji vec je sporiji nesto sitno zbog downforcea i draga dok u zavojima nadoknadi to visestruko.. Nije Ferrari bio toliko dobar u razvoju 17 i 18 vec je Mercedes kaskao. Na svim “ferrarievim” utrkama imali su max 0.2 neku okvirnu prednost dok je Mercedes na svojima bio nerijetko brzi i po pola sek. Mnogo analiticara i insajdera se slaze da su zaspali sa razvojem sta su u drugom dijelu nadoknadili i kad pogledas rezultate lagodno pobijedili. Pogledaj statistiku do najsitnijih detalja od 2014 na dalje i reci da to nije lagodna dominacija!?



          4
          4

          0
        • Ferrari
          07drogo Donator Prikaži

          Od svih ovih sezona eto 2018 Lewisu skidam kapu tu se pokazao iako je i tad Mercedes bio bolji ali jednostavno ne mogu se otet dojmu da sve ove godine vecinu razliku cini Mercedes



          3
          2

          1
        • Kimi Raikkonen 7
          Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

          “ali u 2017. i 2018. nije to bio dominantan auto. PA ČAK NI PROŠLE GODINE,”
          Upravo zbog ovakvih izjava svatko normalan vidi da sve uljepšate i uveličate.
          W10 je bio dominantan. Prvih 5 utrka sve 1-2.
          Navijačke naočale.



          2
          1

          1
        • lukarak Donator Prikaži

          @Ciki-F1

          Prvih 5 utrka sve 1-2. Da. Kad gledas tablicu na wikipedii

          Ali sto se dogadjalo na tim utrkama? Kakav je bio Leclerc u Bahrainu? Pa i Vettel? Kakav je bio Leclerc u Bakuu? Jel sve samo W10 ili su mozda neke od tih 1-2 pobjeda dosle zbog slampavosti vozaca?



          1
          -1

          2
        • lukarak Donator Prikaži

          @07drogo, da, naveo sam 4 utrke od 21 gdje su pobijedili zato kaj su drugi sjebali. Plus jos 6 pobjeda drugih prosle godine. 3 F i 3 RB. To je skoro 50%.

          Da, Mercedes je lagano dominantna ekipa od 2014. Ali ne samo u konstruiranju bolida. ;)


          0
          -1

          1
        • Ferrari
          07drogo Donator Prikaži

          @lukarak nema sumnje da je Mercedes top ekipa po svemu, od vozaca do bolida i upravo je to ono sta tvrdim. Nije nekad dovoljno bit najbrzi kao npr Ferrari u Bahreinu kojeg si spomenuo bitna je i pouzdanost ii jos x drugih stvari… Mercedes u svemu vise manje briljira dok Ferrarieve lagodno dobivene utrke u proteklih par sezona mozes na prste nabrojat. Vevinom je to ono za dlaku kako se kaze dok ovi deru li ga deru. Svaka cast Hamiltonu i njegovom talentu ali osim po statistici nisam dojma da je pokazao koliko ili vise od Schumachera. Samo se zapitajte da li bi sad pricali o njemu toliko da nije sjeo u ovaj tim i bolid? Ja mislim da ne bi.



          1
          0

          1
        • Lewis Hamilton 44
          NRteamLH44 Prikaži

          07drogo

          Znas kako, u pravu si ti. Mercedes je predominantan,a i ostali su u pravu kada kazu da je Hamilton sretan.

          Tako cemo onda reci da Schumacher nema 7 titula nego 2,jer je 5 osvojio u dominantom bolidu vodjenom genijalnim ljudima Ross Brown i Jean Todt. Tako da je Schumacher imao srece da saradjuje sa njima i da se nadje u tako dobro poslozenom timu.

          Sebastian Vettel nema nijednu titulu jer je on sve osvojio zahvaljujuci genijalnosti Adriana Neweya i inovacijama Red Bulla u tom dobu,tako da je on imao samo srece sto je vozio taj bolid,to je mogao biti bilo ko drugi i osvojiti 4 titule.

          Kimi Raikkonen nema nijednu titulu jer je te godine 2 trke prije kraja bio jako daleko od osvajanja sampionata,nego je imao srece sto je Hamiltonu proklizao bolid u saku pijeska pored ulaska u boks,pa odma zatim na zadnjoj trci zakazao mijenjac. Mislim koje su sanse da vam se na zadnje 2 trke dese 2 peha zbog kojih izgubite sampionat?

          Cista sreca.



          1
          0

          1
        • David Croft
          Frantic Donator Prikaži

          Po toj logici onda ni tvoj ljubimac nema nijednu.
          Mogao je i Ferdo uzeti tu titulu jel…..
          BTW, MS nije “imao sreće” da se nađe u posloženom timu, već ga je on slagao, za razliku od Hama.
          I nije 5 titula uzeo sa dominantnim bolidom već 3 (2001, 2002 i 2004).
          2000. i 2003. možda čak nije ni imao najbolje bolide (2003. definitivno je Willy-BMW bio za nijansu najbolji paket, naravno, ne nešto što MS ne bi mogao nadoknaditi svojim kvalitetima u odnosu na JPM).
          Pa čak ni 2001. nije imao toliko dominantan auto koliko bodovno stanje to govori. Do Austrije je bio u egaku sa DC. Treba vidjeti gdje je Rubens završio. Izrazito dominantan auto je imao samo u sezonama kada je Rubens hladno bio viceprvak. Dok je Ham to imao 4 sezone.
          Pošto vidim da se propitkuje dominantnost Benzovog bolida iz 2019. godine, možemo istom logikom propitkivati i dominantnost Ferrarijevog iz 2002. jer je, Bože moj, Williams-BMW bio strašno brz, pogotovo sa JPMom za volanom i davao je naznake brzine za 2003., tako da je JPM osvojio jdnak broj PPa kao i MS i samo ga je par kvarova i pehova spriječilo od osvajanja više pobjeda i više bodova……

          Što se tiče Vettela, on se dobro potrudio za titule 2010 i 2012 (ja bi volio da nije, čisto zbog toga što bi Ferrarijev vozač bio prvak, al jbga….).

          Hamiltonove najbolje odrađene sezone su 2007. i 2018. (nedavno napisah i na forumu). U 2018. Ham je uradio nešto što je “na tragu” (ne skroz, ali na dobrom tragu) onome što je MS uradio 1995., 2000. i 2003. (opet, 1994. neću pominjati).
          Hamilton je top vozač, da se razumijemo, Webberu i tebi je bolji od MSa (tebi je najbolji ikad), meni nije, niti će ikada biti (ne samo od MSa, već od još nekih), čak ni sa eventualnih 10 titula i 120 pobjeda, zbog gore navedenih stvari (1. slaganje ekipe vs. dolazak u posloženu ekipu, 2. MSovo osvajanje/izvlačenje većeg broja titula svojim sposobnostima, 3. Ham je kroz karijeru vozio u prosjeku bolje i dominantnije bolide) i zbog činjenice da je MS kažnjen za većinu incidenata/ prekršaja koje je napravio na stazi (za razliku od Hama), te zbog stava, ponašanja i vożnji kad ne ide sve kao po loju (MS u periodu 1996-1999 spram Lewisa u periodu 2009-2013).



          3
          2

          1
        • Lewis Hamilton 44
          NRteamLH44 Prikaži

          Frnatic

          Moj komentar je bio sarkazam. Koji sam napisao zbog pojedinih kojima je Hamilton sretnik i nista vise.

          Ja licno osudjujem takve ljude , i nikada ne bih rekao da je ijedan F1 sampion to postao na srecu. To je razmisljanje na nivou osnovne skole. Jer iza svake titule stoji mnogo vise sto jedan prosjecan posjetitelj ove stranice moze dokuciti svojom inteligencijom.

          Tako da ti mogu odgvoriti jedino za tvdnje povodom Hamiltonovih uspjeha,jer se za sve ostalo sto si napisao i sam slazem da je tako.

          Meni licno jeste Hamilton najbolji vozac,i ja imam pravo na to jer navijam za njega od trenutka kada je prvi put krocio u F1. Ja kada pricam o najboljim vozacima ja pricam o onima koje sam gledao. O onima cije sam sezone pratio,one gdje sam vidio i osjetio svaku emociju i trenutak u kojima su se nalazili.

          Da ne bude zabune gledao sam i Schumachera,ali ga nikada nisam volio i nisam navijao za njega. Nasuprot tome,nikada ni u jednom trenutku nisam rekao da Schumacher nije jedan od najboljih ikada,nikada nisam omalovazavao nijedan njegov uspjeh. Imam postovanje prema sampionu. Jer volim sport,a ako volim sport onda volim i legende sporta ,jer su realno oni 50% sporta,ipak su oni koji cijelokupan rad ekipa sprovode u djela. To mnogi ovde ne shvataju i zato nemaju moje postovanje i zato su moji komentari prema njima osudjujuci.

          Mnogi ovde sebi dozvoljavaju da spominju Sennu,Prosta,Laudu i ostale velike sampione,koje u stvari nisu nikada ni gledali. Znaju za njih preko YouTuba i ispricanih prica. Znaju za njih preko statistika. A nikada nisu osjetili tu emociju i tu strast koju ponudi jedan uzbudljiva sezona,pa onda bolje shvatis svaki junacki potez svakoga od njih.

          Oslanjajuci se na pricu o necemu i nekome koristeci samo podatke ispisane na papiru,za 20 godina cemo imati likove koji ce tvrditi da je Lance Stroll bio bolji vozac od Nice Hulkenberga jer je imao vise postolja,da je Jenson Button brzi vozac od Juana Pabla Montoye jer je jednom bio sampion,da je Mark Webber na osnovu ucinka u Red Bullu bolji vozac od Daniela Ricciarda.



          1
          1

          0
        • David Croft
          Frantic Donator Prikaži

          Kod mene su prve dvije rečenice sarkazam. ;)
          Ostatak posta je ozbiljan.



          1
          1

          0
  14. F1puls
    ivanh Prikaži

    Ja pamtim vožnje kada MS nije imao dominantan bolid 96-00 …čim je sjeo 96 u crvenu “kantu” ona je bila konkurentana!..npr. q96.Monaco..nadoknadio sedam desetinki u zadnjem sektoru u odnosu na Hilla..legendarno.
    Tih godina,svaka njegova vožnja bila je u tom stilu…Borba sa Mclarenima…divota…vožnja u petoj brzini….Šteta što je 99 bio lom noge…
    Hamiltona se do 2014 sjećam jedino po incidentima,najviše sa Massom….
    Od 2014 vozi vrhunski i baš poput Schumija,kada nije u borbi za prvo mjesto, kontrolira štetu…..
    Ham će vjerojatno oborit sve Schumijeve rekorde ali za mene neće biti bolji od njega.



    26
    22

    4
    • David Croft
      Frantic Donator Prikaži

      :thumbs:
      Sa ovim komentarom se u potpunosti (i naročito) slažem.
      Treba dodati i `95. (`94 nećemo spominjati jer je po mnogo čemu kontroverzna), zatim 2003.
      A ovaj stav sam već 10-ak puta napisao na ovom portalu

      Ham će vjerojatno oborit sve Schumijeve rekorde ali za mene neće biti bolji od njega.

      Ne treba zamjeriti Webberu, svako ima svoje mišljenje i svako ima pravo da traži malo pažnje :chill:



      17
      17

      0
    • Ferrari
      sisavac Donator Prikaži

      lijepo napisano, slažem se sa svime.
      lako je “mirno” voziti kada imaš znatnu zalihost pred prvim konkurentom (a da nije unutar momčadi).



      8
      8

      0
  15. Marlboro
    Hey You Donator Prikaži

    Sigurno jedan od najvećih svih vremena. I najveći zadnjih 10 tak godina. Uz dužno poštovanje svima ostalima pa tako i mom ljubimcu Alonsu.

    A sada jel baš najveći ikada e o tom ne možemo suditi mi koji ga gledamo dok se aktivno utrkuje. O tome će suditi iduće generacije.



    3
    3

    0
  16. Lance Stroll
    CaStroll Prikaži

    Hahahahahahahahahahahahaahhahahahahahahahahahahahahahhahhahaaah, NE.



    6
    -7

    13
  17. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Mislim da je glupo usporedivati vozace iz razlicitih era. Isto tako glupo je usporedivati brojke nekih vozaca prije i danas. Svi vrhunski vozaci su vozili top bolide, neki duze neki krace. Neki su vozili 15 utrka u sezoni neki 21. Mercedes ce ocito biti najdominantniji bolid u povjesti ako to vec nije. Ferrari schumahera je bio takoder jedan od najboljih strojeva. Mislim da bilo kakve usporedbe nemaju smisla jer najbolje dane svojih karijera su vozili u razlicita doba s razlicitom konkurencijom i vozacima tako da usporedba je nemoguca s nekim normalnim argumentima jer ih nema. Mozemo samo iznositi svoja misljenja tko je bio bolji a moje misljenje je da das ovakav Mercedes Kimiju svojevremeno, Alonsu u najboljim danima, Maxu, Vettelu da bi i oni uzeli barem 4-5 naslova od 7 sezona. Vettel je to takoder pokazao kad je imao RB da i on to moze samo nije trajalo toliko dugo. Bitno je da se sve poslozi od odlicne ekipe , srece, nekvarljivog bolida do samog vozaca da bi se napravilo ovako sta. No to neumanjuje cinjenicu da je na putu da bude statisticki najbolji ikad i to treba postivati.



    8
    7

    1
  18. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Nije čovjek dobio pozivnicu za paddock, pa se javlja da je još živ i da ga se sjete jer nema kaj pametnije delati za par dana.



    11
    9

    2
  19. F1 FENBOJ Prikaži

    Kaže čovjek kojeg dan danas muči Multi- 21′



    10
    9

    1
  20. Mclaren
    AlkY Donator Prikaži

    Spojim se na portal , u zagradi pise broj (78) a jutros sam bio na portalu. Reko sta se dogada , smak svijeta ? Odgodena cijela sezona ? Pa sta je ? Krenula drhtavica , suha usta , bijeli znoj. I onda mi dode u glavu , sigurno neki clanak koji ne pase taboru Ferrari :D



    8
    0

    8
  21. Jody Prikaži

    Ma nemoj me j… Kao da je Michael bio 1969. godine, pa to je bilo gotovo jucer. Vrati se Michael



    2
    2

    0
  22. Lance Stroll 18
    Hamiltoncheater Prikaži

    To Webber govori tako jer nije baš volio MS-a .
    Sjećam se Monaca 2006. kada je Schummi pokušao “ukrasti ” pole-position,tada je Webber bio među najžeščima da se MS kazni.
    A Lewis je bio smiješan momak u vrijeme kad se MW borio za titulu tako da mu je simpatičan.
    Naravno, ako pitate tko je najkompletniji od svih,odgovor je Fernando Alonso ;)



    7
    -2

    9
  23. Ferrari
    ferrari1984 Prikaži

    Hahahah daj me poškaklji da umrem od smijeha….
    Seb ti je nabio komplekse pa sad blatis sve Njemce



    8
    8

    0
  24. Ferrari
    07drogo Donator Prikaži

    Koliko je Hamilton bio relevantan u prvenstvu dok nije sjedio u jakom (Mclaren) ili sad u najdominantnijem bolidu ikad? Jako malo a imao je bolje bolide kroz karijeru nego Schumacher. Za mene bitna razlika je da je Ferrari u zadnjih 20g bio sta je bio zbog Michaela vecinom i ostale ekipe dok je Hamilton to sta je danas zbog Mercedesa.



    5
    2

    3
  25. Bmw
    EnoEno Prikaži

    Mani više liči da si ti “nekompletan”
    Drugim rjecima nisi sav svoj!!



    2
    2

    0
  26. Michael Schumacher
    MagicMike Prikaži

    Ako se vec sad zna da ce Lewis biti prvak i ove godine, cemu ovakva pitanja. Neusporediv je razlika sad i pred 20 godina. Ocu rec da je moje misljenje da je Michael vozio najbolje kad je najvise trebalo u eri v12 motora, ovo danas je skoro pa kao playstation



    2
    2

    0
  27. Rover
    zjurina Prikaži

    “… Jednostavno – isporuči rezultate i to čini …” što je apsolutno točno, S TIM DA VALJA NAPOMENUTI da je te rezultate u ovom “drugom razdoblju” isporučio u zamalo savršenom bolidu (ako nečemo već reči – dominantnom) i uz podršku ne vrlo dobre već odlične ekipe…(ovo posljednje se odnosi na usporedbu vs. jedne druge ekipe, koja je da se pristojno izrazim sve šlampavija iz godine u godinu & bez glave i repa…).

    Ali uspodeđivati ga, ma ćak ga i stavljati u isti kontekst sa Michaelom Schumacherom, i to ni manje ni više kao “kompletniji vozač od Schumachera”, me dovodi u pitanje Webberovog mentalnog zdravlja. Pogotovo sad kada se upustio u komentatorske vode…
    Čovjeku su se popojmali brkovi lololo… nije on kriv.



    1
    0

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.