Red Bull i Honda ciljaju na sezonu bez kazni

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 2 min 3 komentara

Red Bull i Honda žele svoju drugu zajedničku sezonu u Formuli odraditi bez ikakvih kazni za prekoračenja broja dozvoljenih elemenata pogonske jedinice.

“To je naš raspored i pokušavamo sve odraditi bez kazni. Bili smo prilično kompetitivni u posljednjem dijelu sezone, a i pouzdanost nam je tada bila jako dobra. Pokušali smo zadržati istu pouzdanost i dodati još nešto snage. Na to smo bili fokusirani.”

Red Bullov šef Christian Horner se slaže, ali ne isključuje opciju uzimanja četvrtog motora:

“Trenutno ne planiramo uzimati četvrti motor, plan je odraditi sezonu sa tri. Ako ostanemo bez Kine i kalendar bude imao 21 utrku – to će nam malo olakšati posao.”

“Ako se odlučimo uzeti četvrti motor – to treba napraviti na pravoj stazi gdje će gubitak zbog startne pozicije biti minimalan. Mi uvijek preferiramo performanse iznad svega ostalog.”

Max Verstappen nije zabrinut oko tog pitanja:

“Prošle godine smo uzimali novi motor jer smo imali nadogradnje, i to velike. Naravno, ove godine ćemo pokušati odraditi sve s tri motora.”

Horner kaže da je Hondina integracija u bolid ove godine puno bolja, te da vide neke lijepe brojeve na simulatoru:

“Korelacija između dinamometra i staze je savršena, pa nas i to ohrabruje. Uvijek je lako zadubiti se u brojeve, pogotovo u ovako ranom stadiju, ali siguran sam da će se to malo promijeniti dok dođemo u Melbourne.”

“Mislim da smo imali dobru zimu. Prošla godina nam je bila prva s Hondom i naš odnos je sad napredovao. Blisko smo surađivali i prošle godine i ove zime. Mislim da je cijeli paket kompaktniji.”

“Cijela ekipa je napravila sjajan posao preko zime. Dolazimo na tesitranje s više kilometara na dinamometru nego ikad prije. Pouzdanost je tu odmah od starta i povratne informacije vozača su vrlo ohrabrujuće.”


Odgovor

3 komentara

  1. Red Bull
    Kico Donator Prikaži

    Ja se nadam ako se budu borili za naslov da uzmu taj dodatni motor,jer mogu se uvijek vratit na 5 mjesto i pogotovo na stazama na kojima je RB los(uzet kaznu na losijim stazama)!



    2
    1

    1
  2. Ayrton Senna
    LR7 Prikaži

    Sjajne vijesti iz honde.I pomalo nestvarno i dalje zvuči da ekipa sa 3 motora izvuče sezonu.Sa tom činjenicom na težini dobivaju sadašnji rezultati od onih prije dvadesetak godina i više kad su limiti po weekendu bili toliki.



    1
    1

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.