Završen prvi dan predsezonskih testiranja

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 4 godina 2 min 15 komentara

Završen je prvi dan predsezonskih testiranja na stazi Circuit de Catalunya u Španjolskoj gdje će se, kao i prethodnih godina, održati sva predsezonska događanja. Najbrži danas bio je aktualni prvak Lewis Hamilton, jedini koji je zabilježio vrijeme ispod 1:17. Tri desetinke sporiji od njega bio je Bottas, dok je treći završio Perez u Racing Pointu.

Početak testiranja pokazao je da su momčadi došle vrlo dobro pripremljene za nadolazeću sezonu – u prilog tome ide čak 1349 krugova odvoženih od strane 15 vozača. Još fascinantnije je to što nismo imali niti jednu crvenu zastavu, pa je to za prilike testiranja, uz lijepo vrijeme, bio gotovo savršen dan.

Prvi na stazi danas bio je George Russell u Williamsu te pokazao da je njegova momčad došla puno pripremljenija na test nego prošle godine kada je bilo ogromnih problema. Bottas je već u početnoj fazi testiranja pokazao brzinu Mercedesa, a pouzdanost tijekom cijelog vremena bila je samo šlag na tortu za trenutne prvake.

Promjena koju smo imali što se tiče vozača bila je ona u Ferrariju, gdje je Leclerc zamijenio Vettela koji se danas nije dobro osjećao. U poslijepodnevnom dijelu testa vidjeli smo pet zamjena – Hamilton u Mercedes, Ricciardo u Renault, Stroll u Racing Point, Giovinazzi u Alfu Romeo i Latifi u Williams.

Mnogi eksperti iznijeli su svoja prva predviđanja o tome gdje se tko nalazi, no kako svake godine biva, uglavnom to bude pogrešno, stoga neće biti pisanja na temu o brzini i sličnim stvarima. Ono što bi možda moglo biti zanimljivo je razvoj događanja oko bolida Racing Pointa koji izgleda gotovo identično kao prošlogodišnji Mercedes. Dopisnik Auto Motor und Sporta, Tobias Gruner, napisao je da momčadi nisu oduševljene s Racing Pointom. Nažalost je naveo da ne smije napisati koje su to momčadi – svejedno ne sumnjamo da će ubrzo znati tko negoduje.

Sutra testiranja ponovno počinju u 9:00 po hrvatskom vremenu.


Odgovor

15 komentara

  1. Ferrari
    nelinjo Prikaži

    Ferrari u kanalu! ?

    Dobar znak!



    11
    10

    1
  2. Kimi Raikkonen
    zoka Prikaži

    3 merca na prva 3 mjesta



    4
    2

    2
  3. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži

    Honda super ide, merc standardno pouzdan, a ferkan je mogao jos koji krug nabit, ali valjda oni znaju najbolje…. vremena nisu bitna



    4
    4

    0
  4. Fernando Alonso 14
    Marci Prikaži

    Nadajmo se da Mercedes prikriva malo manje brzine u odnosu na ostale momčadi, inače čekamo još godinu dana da gledamo utrkivanje


    0
    0

    0
  5. Fernando Alonso 14
    Lukica Prikaži

    Priča se da je novi Racing Point 90% kopija prošlogodišnjeg Mercedesa, ako je to istina mogli bi biti opasni ove sezone



    1
    0

    1
  6. Williams
    Webmaster Donator Prikaži

    Sve u svemu zanimljiv prvi dan,Williams me ugodno iznenadio,istina zaostaju preko sekunde za vodećim,ali u odnosu na krš koji su imali lani,ovo je priličan napredak,znači da imaju šanse da osvoje i više od jednog boda.



    1
    1

    0
  7. Williams
    Webmaster Donator Prikaži

    Zamalo da zaboravim,pogledajte ovaj screenshot i recite ima li tu išta neobično https://imgur.com/166mO1i


    0
    -1

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.