Honda zadovoljna napretkom za 2020.

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 2 min 4 komentara

Red Bullov šef Christian Horner kaže kako je Honda zadovoljna napretkom kojeg su ostvarili tijekom zimske stanke.

Honda je postala Red Bullov partner 2018. godine u ulozi dobavljača motora za Toro Rosso, a prošle sezone su opskrbljivali i seniorsku ekipu. Max Verstappen im je tako na VN Austrije donio prvu pobjedu još od 2006 godine.

Do kraja sezone su zabilježili još dvije pobjede i Verstappen je završio treći u vozačkom prvenstvu, što je najveći uspjeh Honde od povratka u sport 2015. godine.

“Čini se da su u Hondi sretni. Motor je prošle godine konstantno napredovao. Posljednji motor je još jedan evolucijski korak.”

“Napravili su puno kilometara na dinamometru. Naravno, uskoro smo surađivali kako bismo integrirali motor u šasiju.”

“Dijelimo tu motivaciju i želju za natjecanjem. Želimo graditi na one tri prošlogodišnje pobjede i na svemu što je došlo uz to. Honda je vrlo, vrlo usredotočena na idući korak. Fenomenalno je što su uspjeli napraviti i preokrenuti situaciju, ako se samo prisjetite gdje su bili prije pet godina i gdje su sad… To je strašno impresivno.”

Verstappen je zadovoljan Hondom i kaže da su zasad ispunili očekivanja:

“Zaista sam uzbuđen oko nastavka naše suradnje. Nikad me nisu iznevjerili i uživam u tome. Vrlo su usredotočeni i mislim da su prošle godine dobro napredovali. Naravno da vi kao vozač uvijek želite više, ali oni imaju istu tu želju.”

“Gledajući kraj godine – izgledali smo prilično kompetitivni. Mislim da smo bili jako blizu Mercedesu. Pogledajte recimo utrkivanje prema finišu u Brazilu između Pierrea i Lewisa…”

“Što se tiče Ferrarija, ne znam… Mislim da su oni još uvijek malo ispred nas, ali mislim da je Honda preko zime još napredovala. Tek ostaje za vidjeti što su drugi napravili jer je logično da će se svi poboljšati, ali nadam se da ćemo mi napraviti veće korake od njih.”


Odgovor

4 komentara

  1. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Ako je ferrarijev motor nelegalan jer ima puno snage a vi ste tu negdje s njim nebi li to trebalo znacit da i honda onda vara???



    9
    9

    0
  2. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Ferrari nece u igru za naslov dok ne bude imao pitwall kao RB ili Mercedes. Samo neki ludi napredak sa bolidom u startu sezone ih moze bacit u igru za naslov jer nevjerovatjo je sto sve uspiju ukejjat u jednoj sezoni. Rb sa Hondom djeluje kao ekip koja raste na svim poljima i mislim da bi mogli biti ozbiljan izazivac ove sezone. Rb je u hibridnoj eri znao izgledati bas lose no uvijek se kako je sezona odmicala rastao a sada imam dojam da su dobili i ono sto im je falilo a to je konkurentan motor.



    9
    7

    2
  3. ivic0102 Donator Prikaži

    jesu li sva četiri proizvođača motora prešli 1000ks?


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.