Racing Point i Alfa potvrdili planove za predstavljanje bolida

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 4 godina 2 min 2 komentara

Potvrđeni su novi datumi predstavljanja bolida – Racing Point će bolid za 2020. predstaviti 17., a Alfa Romeo 19. veljače.

Bolid za drugu punu sezonu Racing Pointa bit će predstavljen u sjedištu njihova sponzora BWT-a, u austrijskom gradu Mondseeju.

Momčad je u prvoj sezoni pod vlasništvom konzorcija pod vodstvom Lawrencea Strolla završila na sedmom mjestu u konstruktorskom poretku. Kao i prošle sezone, za njih će voziti Sergio Perez i Lance Stroll.

Dva dana kasnije bit će predstavljen novi bolid Alfa Romea, također drugi bolid momčadi pod njezinim trenutnim nazivom.

Momčad iz Hinwila, i dalje u vlasništvu Saubera, predstavit će bolid 45 minuta prije početka prvog dana predsezonskih testiranja u Barceloni, u 8:15.

Oni su prošle sezone završili odmah iza Racing Pointa, na osmom mjestu, a u novu sezonu će također ući s nepromijenjenom vozačkom postavom – Kimijem Raikkonenom i Antoniom Giovinazzijem. Na predstavljanju će biti prisutan i Alfin novi rezervni vozač, Robert Kubica, koji je uoči 2020. u momčad stigao zajedno s Orlenom, novim sunaslovnim sponzorom momčadi koja će se službeno zvati Alfa Romeo Racing ORLEN.

Još samo tri momčadi nisu potvrdile kada će predstaviti svoj novi bolid – Red Bull, Haas i Williams. Red Bull bi prema glasinama bolid trebao predstaviti 12. veljače, na isti dan kao i Renault, dok bi Haas i Williams to trebali odraditi isto kada i Alfa Romeo.

Ipak, očekuje se da će obje momčadi ranije objaviti fotografije novih bolida, Williams 17. veljače, a Haas već početkom veljače. Američka momčad je prošle godine bila prva momčad koja je predstavila bolid, a ove godine očekujemo potpuno drukčiju livreju, s obzirom na raskid ugovora s Rich Energyjem koji je donio crno-zlatnu livreju. – kombinacija sive i crvene boje je favorit za zamjenu.


Odgovor

2 komentara

  1. Mclaren
    AlkY Donator Prikaži

    Uf ,blizi se sve i prije od ocekivanog. Bolidi , testiranja. Mislio sam da ce to “u meni” duze trajat :D



    2
    2

    0
  2. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži

    Alfa u zadnji cas


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.