Claire Williams oduševljena Russellovom prvom sezonom u F1

Izdvojeno

Luka Jurić

Prije 4 godina 4 min 11 komentara

Williamsova zamjenica šefa Claire Williams rekla je kako je „oduševljena“ novakom Georgeom Russellom te njegovim pristupom i nastupima u 2019., inače teškoj godini za Williams.

Williamsova predsezona je bila poremećena kad je njihov bolid stigao kasno na testiranje te je bio sporiji od njihovog bolida za 2018. Paddy Lowe je također odstupio s pozicije glavnog trkaćeg inženjera za vrijeme tog meteža.

Momčad je tako provela sezonu daleko iza ostatka drugih momčadi pa su se tako novak George Russell i povratnik Robert Kubica najčešće borili isključivo međusobno.

Iako je Kubica uspio iskoristiti priliku da osvoji jedini Williamsov bod sezone na kaotičnoj VN Njemačke, Russell je bio referentna točka momčadi te je pobijedio Kubicu na svim kvalifikacijama 2019.

„George me oduševio. Osim ako niste unutar momčadi, ne znate zapravo koliko je bilo teško.

George je razumio u što je dolazio, i mogao je to vidjeti sam za sebe, ali smo ga mi vrlo jasno upozorili kako će to izgledati.

I od početka, zaista se ponašao na način koji se može opisati uzornim, jer je bilo teško za njega, ne imati bolid kakav bi volio imati.“

– Claire Williams

„Bilo mu je teško vidjeti njegove vršnjake koji su napredovali iz F2 u isto vrijeme kad i on kako dobivaju bolide daleko kompetitivnije od njegovog.

On je jedan od onih vozača koji kad ima [kompetitivan] bolid, bit će stvarno brz.

Vidimo ga u subotu na kvalifikacijama – i ljudi se možda ne fokusiraju na to što George Russell radi jer je u Williamsu na začelju – ali on uđe u taj bolid, i momci se okupe oko TV ekrana i uzbuđeni su gledati ga.

To je donekle kao Nigel [Mansell], jednostavno izvuče iz bolida sve što je moguće izvući i, da, to je možda sekundu sporije od ulaska u Q2, ali i dalje vozi poprilično impresivne krugove.“

– Claire Williams

„I van bolida također, s obzirom da je ovo njegova prva godina, znanje koje ima o tome kako bolid Formule 1 funkcionira i [kako] to pretvoriti u korisne informacije koje inženjeri mogu zatim koristiti za razvoj je impresivno.

I uspio je održavati i svoj način ponašanja. Svi znaju i vole Georgea zbog njegove osobnosti. Nemam ništa osim riječi hvale za njega.

Veoma sam zahvalna Georgeu jer je jako brzo shvatio ulogu koju može imati u održavanju morala momčadi.

Da, s vremena na vrijeme zagunđa, kao i svi mi, ali je držao svoju glavu visoko, i napravio je sve što smo ga tražili da napravi.

Ali je također napravio i više od toga i zaista je odigrao ogromnu ulogu u održavanju morala u momčadi i u vođenju [momčadi] u tom smislu.“

– Claire Williams

Russell, koji je više puta izjavio kako uživa u izazovu da izvede Williams iz trenutne situacije, je štićenik Williamsovog dobavljača motora, Mercedesa. Russell ima ugovor s Williamsom do 2021.

Williams je rekla kako se mora dogoditi nešto „drastično“ da Russell napusti momčad prije isteka ugovora.

„George je definitivno iduća generacija Williamsa, i to je zaista uzbudljivo. Jako sam ponosna što imamo vozača poput Georgea da vozi naš bolid, vijoreći Williamsovu zastavu na način na koji on to radi jer zadovoljava svaki kriterij u vezi toga što mi tražimo u vozaču.

Ja se samo želim pobrinuti da mu omogućimo bolid kako bi mogao pokazati što on zaista može napraviti.“

– Claire Williams

Odgovor

11 komentara

  1. Mclaren
    Fittipaldi Prikaži

    I Russell je oduševljen vašim bolidom.

    Claire, prestani kaljati očevo ime i daj momčad u ruke nekome tko je sposoban privući dobre inženjere i vizionare. Ovo je sramota što učiniste od treće najbolje momčadi u povijesti



    18
    18

    0
  2. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Dabe vama to odusevljenje kad s vasim bolidom covjek moze osvojiti bodove kada pola grida odustane. Decko je dobar, no za neku bolju usporedbu mislim da treba imati momcadskog kolegu koji nije zalutao u F1 na bazi svog imena (mada je momak imao nekih jako dobrih rezultata, sta je itekako vrijedno paznje). Isto tako ako bolid i dalje bude ovakav taj decko ce brzo sjediti u nekom boljem bolidu, tako da ce to odusevljenje biti kratkog vijeka.



    5
    4

    1
  3. Nico Hulkenberg
    Zec Prikaži

    Definitivno jedno od ugodnijih iznenađenja, prošle sezone, ali ga je loš bolid spriječio da bi bio zapažen. Ako ništa drugo vidjet ćemo slijedeće sezone gdje stoji, pošto će mu referentna točka biti Latifi (osim ako nas Williams ne iznenadi i napravi neki ogromni iskorak, pa sustigne konkurenciju ispred sebe).


    0
    0

    0
  4. Formula 1
    villeneuve7 Prikaži

    veca konkurencija bio Minardi krajem 90-tih nego ovaj danasnji Williams. Strasno sta uradise od onakve sile.



    11
    11

    0
  5. Clay Regazzoni
    Ber Prikaži

    Najjače kad kaže.. “vozi impresivne krugove, ali to je i dalje sek od vremena za q2..”
    Jaka je, bar dobra za showbiz..
    Nažalost ove sezone, Williams kramp



    1
    1

    0
  6. Williams
    Webmaster Donator Prikaži

    Kakav je krš od bolida dobio još je i dobro odvozio sezonu.



    2
    2

    0
  7. Ayrton Senna
    Beethoven87 Donator Prikaži

    Ne mozemo još nista tvrditi, ali njušim jako jako dobrog vozaca (strašno brzog i fino posloženog u glavi), potencijalno i top klasu, novog “profesora”…
    Treba vidjeti samo kako se snalazi u svijetu “tihih hijena”



    5
    4

    1
  8. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Ne znam koji zajeb moras napravit da od momcadi iz 2014 koja je bila u top 3, u roku roku 4 godine postanes uvjerljivo zadnja momcad. Pa prakticki nisu se makli iz 2014. Bolid svake godine sve sporiji i sporiji.
    Dobro Claire je ocaj od sefa momcadi, ali sto ostalih 500 zaposlenih radi u toj firmi, nisu valjda svi redom katastrofa.
    McL se uspio okrenuti za 180, koji je 2014 pa nadalje bio miljama daleko iza Williamsa i danas su dosli do 4. najbolje ekipe.
    Nadam se da ce se sto prije okrenuti ploca u Williamsu i da ce caca reci kcerki da ide sadit cvijece u svoj vrt, a da ce uzde preuzeti netko tko kuzi posao.
    Pada mi napamet Bob Fernly kao opcija , zato jer je u staroj Force Indiji radio cuda, ne znam kako je prosla njegova epizoda u Indyu ni sto sad radi, ali u mojim ocima odradio je odlican posao za FI.


    0
    0

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.