Leclerc produžio s Ferrarijem do kraja 2024.

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 4 godina 2 min 13 komentara

Scuderia Ferrari objavila je kako je Charles Leclerc produžio ugovor s momčadi na još pet sezona, odnosno do kraja 2024. godine.

22-godišnji Monegažanin stigao je u talijansku momčad nakon osvajanja GP3 i F2 titule te nakon sjajne debitantske sezone u F1 sa Sauberom. Debitantska sezona za Ferrari također je bila odlična – osvojio je čak 7 pole positiona, najviše od svih vozača ove sezone, 10 podija i 2 pobjede, od kojih je zasigurno najveća ona na Velikoj nagradi Italije.

[vozac broj=”16″ ime=”Charles Leclerc” momcad=”Ferrari” sezona=”2019″]

“Vrlo sam sretan što ostajem sa Scuderijom Ferrari. Ova prošla sezona u kojoj sam vozio za najslavniju momčad u Formuli 1 bila je godina iz snova za mene. Jedva čekam uživati u još dubljoj vezi s momčadi nakon intenzivne i uzbudljive 2019. Želim vidjeti što budućnost nosi i jedva čekam ponovno krenuti iduće sezone.”

– Charles Leclerc

Objavu je komentirao i šef momčadi Mattia Binotto:

“Sa svakom novom utrkom naša nam je želja za produljenjem ugovora sa Charlesom postajala sve očitija i ova odluka znači da će sada biti s nama idućih pet sezona. To pokazuje da Charles i Scuderia imaju čvrstu zajedničku budućnost.”

“Charles je bio dio naše obitelji od 2016. i više smo nego ponosni na rezultate koje ostvarujemo s našom Akademijom. Zato nam je vrlo drago što možemo objaviti da će biti s nama u mnogim nadolazećim godinama i siguran sam da ćemo zajedno ispisati mnoge nove stranice povijesti Propetog konjića.”

Ovime je riješen jedan velik dio slagalice vozačkog tržišta u bliskoj budućnosti, no ostali vozači iz vodećih, kao i iz većine, momčadi zasad nemaju ugovore za sezone nakon 2020.

Među njima je i Leclercov momčadski kolega Sebastian Vettel s kojim nije baš surađivao u harmonijskom skladu – sudar u Brazilu bio je jedan od boljih primjera. 32-godišnjem Nijemcu trenutni ugovor istječe krajem 2020.


Odgovor

13 komentara

  1. Mclaren
    Fittipaldi Prikaži

    Ferrari i Charles su pokazali svoje karte, agresivni menadžment Nicolasa Todta je urodio plodom.

    Seb više nema krunu i sada ima samo dvije opcije:

    – završiti ugovor i otići u penziju
    – završiti ugovor i otići u drugu momčad

    Samo ću reći jedno – ne otpisujte četverostrukog svjetskog prvaka.



    18
    17

    1
    • Kimi Raikkonen 7
      Iceman Donator Prikaži

      Rekao bih da je Leclerc pokazao svoje karte ove sezone na stazi i ovo je samo logican slijed događaja. Placa i duzina ugovora je ono sto je zadatak njegovog menadzera da ispregovara.
      Vettelu nitko nista nije oduzeo u Ferrariju, naprotiv prima koliko 40 milijuna necega. Nema sta…



      14
      8

      6
  2. Kimi Raikkonen 7
    Big_boy_oo7 Prikaži

    Ocekivano. Nisu bas tolike budale da bi dopustili da se bilo kakva ponuda uopce stvori Charles-u na stolu. Prvi put da su uzeli tako mladog vozaca a on je ispunio sva ocekivanja, i na njima je da mu pripreme crvenu raketu za narednih 5 god.. Mislim da ce se uskoro i Max zacementirat u Red Bullu jer ni oni nisu budale. Red Bull je dobra pila, firma im je ko institucija ( zna se tko kosi, a tko vodu nosi ) i stizu Fer i Mer vrlo brzo.. Uzbudljivo rivalstvo mladih lavova se sprema..



    15
    13

    2
  3. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Čestitke LeClerc-u. Zaslužio je to svojim vožnjama. Nadam se (a i ne sumnjam, s obzirom ko mu je menadžer) da je ugradio opciju promjene ugovora nakon tri godine.
    E sad, se postavlja pitanje, ko će zauzeti drugo mjesto u Ferrariju nakon 2020.g.
    Ovakav vozač sa platom od 9mil godišnje, ili … ?

    Vettel … sumnjam da će voziti crveni F1 bolid 2021. Niti će njega Ferrari htjeti plaćati 40mil/sezoni ili više, niti će on htjeti da se nateže sa LeClerc-om i dodatno kompromituje svoju reputaciju.
    Hamilton … ne vidim razloga zašto bi Ferrari plaćao njega 60 – 65 mil. po sezoni. On može odvesti još tri-četiri sezone, na LeClercu treba graditi budućnost.
    GIO nije opcija …
    Max zatvorio vrata (bar privremeno) svojim izjavama

    Meni Ricciardo zvuči kao veoma primamljiva opcija.



    9
    4

    5
    • Stefan Bellof
      pigmalion Prikaži

      Leclerc – Ricciardo :thumbs: :thumbs:



      10
      8

      2
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Ricardo je izmisljen vozac da vozi uz nekog jakog vozaca. Brz je, i kompletan vozac koji nije sklon sra…. na stazi. Iskreno , volio bi njega vidjeti u Ferrariju. Tip je doslovno uvijek bio na pravom mjestu u pravo vrijeme da koristi kikseve Meecedese ferrarija i maxa.



        12
        10

        2
    • Kimi Raikkonen 7
      Kos Prikaži

      Neznam baš vezano uz Ricciarda. On je po meni fantastičan vozač, podsjeća me na Alonsa samo bez velikog ega. Baš zato mislim da bi Gio bio bolja opcija. Nije previše spor, nije previše brz i bio bi po meni idealna opcija uz Leclerca kao vozač br. 2. Jer imati dva brza vozača u momčadi može proći jedino kada imaš superdominantan bolid ( npr. Mercedes ). Ovako sa Ricciardom uz Leclerca i ovaj šlamperaj na zidu Ferraria to nebi dobro završilo.



      1
      -7

      8
      • Mercedes
        Har Kl Donator Prikaži

        Pa za GIO su već rekli da ga ne smatraju dovoljno dobrim za Ferrari. Malo su to ublažili kao ne još …
        Dva brza vozača, za mene zvuče OK dok god se mogu kontrolisati.
        Sem toga LeClerc nije još dokazano brz vozač (mada ne sumnjam u njega i njegove sposobnosti). Jedna sezona ne može biti reper. U slučaju da ne bude se mogao nositi najbolje sa novonastalom situacijom (nije prvi put da se to desi sa mladim vozačem), Ferrariju treba neko ko je pouzdan.

        Tako nekako ja to zamišljam …



        3
        -1

        4
        • Kimi Raikkonen 7
          Kos Prikaži

          Ma ok, i ja bi isto rađe vidio dva brža vozača pogotovo njih dvoje ali lijepo si napisao trebalo bi ih se kontrolirati a Ferrari to s ovim vodstvom nije u stanju. S tim da su Ricci i Leclerc clean racery ali bi s lošijim bolidom od konkurecije, s krivim taktikama i procjenama s pitwalla, vjerojatno bi bili dovedeni u stanje duboke depresije i vjerojatno mnoštvo pizdarija na stazi .


          0
          0

          0
    • Renault
      zd1400rt Prikaži

      Ricciardo bi bio odličan drugi vozač, samo što on to nije. Da je mislio bit vodonoša, ostao bi u RB.



      4
      4

      0
  4. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Sasvim logično. Leclerc je ferrarijeva budučnost.



    6
    5

    1
  5. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Logicna odluka, brz, mlad, zeljan i gladan pobjeda. A uz to jeftin naspram bilo kojeg vozaca koji puca na naslove. Vjerovatno je morati jos koju godinu jest “žganjaca” da sazrije i skupi potrebno iskustvo no bila bi ludost da ga nisu vezali ugovorom. Vozaci kao Leclerc se pojave rijetko i ako nisto drugo vrijedi pare koje ga trenutno placaju.



    10
    10

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.