Autobild: Liberty radi na dovođenju Alonsa u Mercedes

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 2 min 27 komentara

Njemački Autobild piše da su dečki iz Liberty Medije zauzeti ovih dana, i to ni više ni manje nego dovođenjem Fernanda Alonsa natrag u Formulu 1. Vlasnici sporta misle da bi gledanost naglo porasla ako bi ponovo vidjeli borbu za titulu između Alonsa i Hamiltona. Naravno, za to je potrebno Španjolca smjestiti u neku od top ekipa.

Najprije su pristupili Red Bullu, što je potvrdio i Helmut Marko. Međutim, oni su odmah odgovorili da nemaju potrebe za dovođenjem Alonsa.

“To nije moguće zbog našeg partnera – Honde. Njima se kosa nakostriješi čim čuju ime Alonso.”

– Helmut Marko

Međutim, čini se da Liberty ne odustaje. Sad su se okrenuli novom planu – Hamiltona pogurati u smjeru Ferrarija, da bi se u Mercedesu otvorilo slobodno mjesto. Problem je u tome što Hamilton želi da s njim dođe i Toto Wolff, što trenutno ne izgleda vjerojatno. Wolff je zadovoljan poslom kojeg ima, a Hamilton misli da je osovina Leclerc-Todt (sin Jeana Todta, Nicolas, menadžer Charlesa Leclerca) politički prejaka da se sam nosi s tim.

Tu dolaze do priče o Mercedesu i njihovog ostanka u Formuli 1. Nova upravljačka struktura od Wolffa traži da se cijeli projekt u potpunosti financira iz sponzorskih ugovora ili će u protivnom napustiti sport i nastaviti raditi kao dobavljač motora.

U svakom slučaju, puno toga se trenutno događa iza pozornice. Hamilton je svjestan da Mercedes može preživjeti bez njega jer bi to mjesto objeručke zgrabili i Verstappen i Alonso, vjerojatno i za puno manje novca. Istovremeno – Helmut Marko želi čim prije obvezati Verstappena na ostanak i obećava mu bolid za osvajanje naslova iduće godine.

“Moramo osigurati šampionski bolid za Maxa 2020. godine. U protivnom će otići. Bit će ovo ključni tjedni, trenutno se puno toga događa u F1.”

– Helmut Marko

Odgovor

27 komentara

  1. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži

    Svakako ce se zakuhat sljedece godine oko pregovora. ali ovako nesta… sumnjam



    8
    6

    2
  2. Ayrton Senna
    LR7 Prikaži

    Ovakve spekulacije svaki pratitelj može iznjet.A ja magarčina otvorio ‘vijest’



    10
    9

    1
  3. Mclaren
    KERS Prikaži

    Santa Barbara je 0 bodova za Liberty…mislim koju bi lovu trebalo mecki ponuditi za da prihvati Alonsa (covjek ima godina i godinu dana pauze a da ne pricamo o vremenu potrebnom za prilagodbu)..razjbt dobar brak za jednu noc “dobrog” sexa?‍♂️??



    11
    10

    1
  4. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Je li ovo…… hm….. priča, špekulacija za 2020.-u ili 2021.-u?



    2
    2

    0
  5. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Kakvo pravljenje “spektakla” nazor
    Aj te neke nove egzotične staze, zatim pokušaji pravljenja spektakla sa kvalifikacionim trkama, još sad i ovakve gluposti.
    Danas sam napisao na forum.
    UEFA (ajde da tu dodam i glavne sponzore LP, za razliku od današnjeg posta na forumu) insistira da se ManUtd i Milan pojačaju, da bi se mogli plasirati u LP za narednu godinu, jer eto to su ManUtd i Milan, ne može LP bez njih.
    Dobro, UEFA “je više” FIA, a ti sponzori “bi bili” ekvivalent Libertyu.
    Malo nesretno poređenje, ali bitna je poenta
    Mislim, ako će se čovjek vratiti u F1 neka se vrati kako Bog zapovijeda, a ne da Liberty “moljaka” Red Bull, pa ako to ne ide, onda “ajd ti Lujo u crvene, a Ferdu ćemo u Benz”, ma daaaaj, bezveze
    Pa mislim da se i sam Ferdo gnuša ovakvih gluposti



    12
    12

    0
  6. Kimi Raikkonen 7
    Kos Prikaži

    Kakva patka od članka ili ti po naški raca ??



    13
    13

    0
  7. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Ako se kosa nakostriješi Hondi, kako li se tek nakostriješi Mercedesu.



    5
    2

    3
  8. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Razloge ZA smo čuli i izgledaju jako nategnuti IMO.
    Ja ću da nabrojim protiv.
    1. Novac
    Novi ugovor Hamiltona bi trebao biti težak oko 200mil. Prema zadnjem ugovoru, bez bonusa je imao zaradu od 55 mil po sezoni. Ne vidim razloga zašto se ovo ne bi povećalo bar za 20% s obzirom na rezultate koje je ostvario.
    Zašto bi Ferrari platio toliko novca kad imaju mladog LeClerca koji je pokazao ove sezone da se na njega može i treba računati?
    2. Opet novac
    Ugovor Alonsu neće biti mizeran, bez obzira na to u kojoj se situaciji nalazio. Nema više tih sponzora spremnih da “pokriju” njegovu platu. Poznata je i vrapcima priča o 100mil i spygate skandalu. Dok bi Mercedes te novce lako zaboravio, sramotu još uvijek (bar sudeći po svim izjavama koje su dolazile iz Mercedesa) nije. U slučaju odlaska Hamiltona i TW zašto bi neko uzeo “toksičnog” Alonsa koji je poprilično i ostario za današnje kriterije u F1? Mercedes (ukoliko bi izgubio bitku za Hamiltona) bi vjerovatno probao dvije ili tri godine sa Russelom koji bi u kombinaciji sa Bottasom mogao biti puno jeftinija opcija.
    3. Opet opet novac
    Zašto bi Hamilton išao u Ferrari? Ja ne pušim priču da bi on otišao tamo samo da provoza crveni bolid. Sem toga odbio ih je već 2017. godine. On, ako bi otišao tamo, otišao bi po naslov. Hamilton nije vozač koji se mora dokazivati.
    Bild je u toj nategnutoj priči iznio tezu da bi uz Hamiltona trebao ići i Wolf. Pomisliti samo da bi Wolf bio šef ekipe Mercedesa u 2020. i onda kao takav otišao u Ferrari 2021. je nečija velika fantazija. Za inžinjere se u ugovor postavlja zabrana rada od pola godine. Za TW koji zna sve tajne Mercedesa klauzula bi morala biti veća.
    Mercedes bi morao isplatiti novce TW, a TW i njegova porodica bi se trebala odreći svih uloga u Mercedesu. Isplatu svih duševnih boli koje bi podnio TW i njegova porodica bi podnio Ferrari.
    Ok postoji mogućnost da naprave nešto kao petogodišnji plan potpune rekonstrukcije tima, ali ko će podnijeti te troškove s obzirom na salary cap? Sem toga šta će im Hamilton u tom slučaju? Nije ni on više mladić.

    Kad sve saberemo dobijemo jako skupu kombinaciju, koja opet neće donijeti garanciju za naslov.



    12
    10

    2
  9. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Hoce Dornu da iskopiraju.
    Volio bih da vidjet opet ali ne znam u koju ekipu.


    0
    -1

    1
  10. Marlboro
    Interceptor Prikaži

    Marca opet piše kako će Vettel u McLaren 2021. Tolike teorije, još samo i Rosberga da neko vrati u priču, onda smo sve iscrpili.



    7
    7

    0
  11. Fernando Alonso 14
    Lukica Prikaži

    Ako Mercedes planira odlazak iz F1 onda ovo i nije toliko luda ideja, za zadnju sezonu da naprave show!



    1
    1

    0
  12. Mercedes
    QFlash82 Donator Prikaži

    Bar se mrzitelji Mercedesa vesele ovih dana, izgledno je da Merc izlazi iz F1.Vrlo vjerovatno zato Hamilton i odlazi, a gdje će nego u Ferrari.Navodno je već i potpisan ugovor za 2021.


    0
    -6

    6
  13. OnlyAlonso Prikaži

    Kakav bi to spektakl bio,necu ni pomisljat a ovo sta Helmut prica da se Hondi dize kosa na glavi od samog spomene Alonsa daj molim te,3 godine ste radili takav krs od motora da bi ga djeca bolje sklepala a da ne govorim kolko se komponenti promijenilo tokom svake sezone



    1
    -2

    3
  14. Nigel Mansell
    pero Prikaži

    Ham bi pristao na Alonsa samo ako Hamu ugrade na kotače noževe za bušenje guma.
    A Honda kaj ona kuka?
    3 godine nisu mogli napraviti motor brz ni za GP2 (F2)
    i još prije prve sezone naprave samo 1 cilindar za testiranje na napravama kao zbog uštede.
    Kolko para tolko cigo svira



    1
    1

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.