Verstappen o budućnosti: Važnije je da se fokusiramo na početak iduće sezone

Izdvojeno

Filip Petković

Prije 4 godina 3 min 3 komentara

S krajem iduće sezone gotovo svim najvažniji F1 vozačima ističu ugovori, što znači da smo već poprilično zakoračili u razdoblje špekulacija o mogućim velikim promjenama na gridu 2021. godine. Jedan od tih vozača je i Max Verstappen, za kojeg se trenutno kao opcija spominje prelazak u Mercedes, koji bi se njemu okrenuo u slučaju da Lewis Hamilton prijeđe u Ferrari.

Nizozemac se na svečanoj večeri FIA-e, na kojoj je dobio nagradu za potez godine za pretjecanje Charlesa Leclerca na VN Austrije, osvrnuo na sve prisutnije priče o njegovom mogućem napuštanju Red Bulla te je komentirao netom završenu sezonu:

“Da budem iskren, ne razmišljam puno o tome. Znam da postoje i druge mogućnosti za mene nakon sljedeće godine. Pod ugovorom sam još jednu godinu, ali mislim da je važnije da vidimo što će se događati na početku sljedeće sezone. Nakon toga ćemo vidjeti što će se dogoditi.”

“Za mene je ova sezona bila najbolja sezona do sada. To je prirodno. Mislim da iskustvo koje skupite tijekom godina jako puno pomaže u razvoju vaše karijere.”

“Bolid je u početku ove sezone bio malo zahtjevniji, bila je to borba jer se nismo mogli boriti za pobjede. Pobjednička postolja su također bila izazov za nas. Samo je bitno da se dobro potrudimo da budemo konstantni tijekom cijele sezone.”

“Nadamo se da možemo biti kompetitivniji sljedeće godine. Znamo da takvi moramo biti od samog početka ako se želimo boriti za titulu. Sav napor ulažemo u to. Znamo da neće biti lako, ali pokušat ćemo učiniti sve što možemo.”

Max se posebno prisjetio ovogodišnje utrke u Austriji:

“Ta utrka je došla nakon nekoliko teških utrka za nas gdje zbilja nismo bili konkurentni. Taj vikend je bio mnogo bolji i mislim da smo napravili dobar kompromis što se tiče bolida za samu utrku.”

“Tijekom utrke bolid je jednostavno oživio. Tih nekoliko nadogradnji koje smo pripremili za utrku su napravile razliku. Svejedno, to je bio vrlo neočekivani rezultat i vrlo veliki poticaj za ekipu. Posebno za Hondu nakon toliko teških godina, nakon velikih poteškoća koje su iskusili kada su se vratili u F1, za njih je to bilo veliko olakšanje.”

Verstappen se mudro odlučio izbjeći konkretnije odgovore na pitanja o njegovoj budućnosti, što i priliči vozaču njegova kalibra kojemu sigurno neće nedostajati ponuda drugih momčadi. Međutim, to ne znači da pitanja neće prestati, pa nam jedino preostaje pripremiti se na cijelu godinu špekulacija o novim odredištima vozača i nadati se da te priče neće zasjeniti i samo utrkivanje.


Odgovor

3 komentara

  1. Rolex
    nebum kopiral Prikaži

    ferrari nije otpustio “ključne ljude” o kojima nema nitko normalan nema što dobrog za reći pa ne računam na bitniji rezultat osim poneke trke, mečka će biti dobra jer ima takvu ekipu inženjera, stratega, luja i jasno pametnog austrijskog Vuka, a ako vas zanima, iako se nikad ne kladim, ovaj put hoću i to na prve naznake mogućnosti, kladim se na maxa jer vjerujem Neweyu, Hondi i pogotovo Maxovim sposobnostima uz iskustvo koje je stekao



    12
    10

    2
  2. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Čuj ono pretjecanje potez godine :chill:
    Bože sačuvaj
    Kako može pretjecanje sa kontaktom, koje bilo skoro za kaznu i za koje su suci donijeli odluku 3 sata nakon trke proglašeno potezom godine? :facepalm:



    7
    6

    1

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.