Završen test u Abu Dhabiju: Russell najbrži, Leclerc razbio svoj Ferrari

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 1 min 14 komentara

Drugi dan testiranja u Abu Dhabija zaključen je najboljim vremenom Georgea Russella u Mercedesu, i to ispred Charlesa Leclerca koji je svoj Ferrari oštetio u bliskom susretu s barijerama. Detalji sudara nisu poznati, ali je po fotografijama vidljivo da bolid nije bio u voznom stanju i dizalicom su ga uklonili sa staze.

U tom trenutku Leclerc je imao 103 kruga pokraj svog imena. Na trećem mjestu je bio Lance Stroll koji je imao manji incident s Carlosom Sainzom u pit-laneu. Naime, Sainz je na bolidu imao montirane senzore i krivo je procijenio širinu svog McLarena pa je udario u Strollov Racing Point.

Gasly je bio četvrti sa rekordnih 146 krugova.

VozačBolidZaostatakKrugovi
1George RussellMercedes1m37.204s145
2Charles LeclercFerrari0.197s103
3Lance StrollRacing Point/Mercedes0.795s132
4Pierre GaslyToro Rosso/Honda0.962s146
5Carlos Sainz Jr.McLaren/Renault1.525s112
6Esteban OconRenault1.746s128
7Alexander AlbonRed Bull/Honda1.977s139
8Pietro FittipaldiHaas/Ferrari2.478s135
9Antonio GiovinazziAlfa Romeo/Ferrari2.607s115
10Nicholas LatifiWilliams/Mercedes2.984s107
11Roy NissanyWilliams/Mercedes6.688s38

Odgovor

14 komentara

  1. Robert Kubica
    Mr0410 Donator Prikaži

    Izvanredni prijevoz Sainz. :D



    6
    6

    0
  2. Rolex
    nebum kopiral Prikaži

    gle ti russella, brži od leclerca…opasni ti klinci što nije niti čudo nakon ohoho super simulatora i samo malo realne prakse im treba.



    7
    7

    0
    • Bernie Ecclestone
      Dani Donator Prikaži

      Ali ovaj Židov je zalutao među ove vozače. ne znam koje ima reference, ali ovoliko sporiji bit je previše.



      6
      5

      1
      • Rolex
        nebum kopiral Prikaži

        netko je dao lovu da se dečko vozi?
        ako su to auti od vikenda sa ponekim testnim detaljem, russell je vozio barem na nivou bottasa, a leclerc na nivou sebe. iz toga se da iščitati da leclerc nije neka marka i uz to još napravi karambol i sve je do auta a ne do znanja što dokazuju russellovi rezultati



        6
        -3

        9
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          Je bas je dokazao, ovo vrijeme koje je on odvezao bi u kvalifikacijama bilo tek z 14 poziciju. Sto jasno daje do znanja da Leclerc a i ostala ekipa nisu vozili na maximumu onoga sto taj bolid moze. Testiranja su testiranja, a ta tvoja trabunjanja kontra Ferrarijevog vozaca su besmislena. Leclerc je u prvoj sezoni u Ferrariju zavrsio ispred Vettela. To je onaj cetverostruki prvak iz rb ere koji je mazao Kimija kao pastetu na kruh. Mozeda Leclerc nije najbolji ali on je tek posteno zakoracio u f1 i ima solidne redzultate u 2 sezone a ti to demantiras krugom Rusela za Mercedes koji negovori ama bas nista jer po brzini krugova koji su odvezeni za vikend je taj krug prespor.



          9
          6

          3
        • Rolex
          nebum kopiral Prikaži

          bottas je bio desetinku brži dan prije. dakle to je to…uz to što stazu gaca pol grida, manje gumificirana i nije isto brza kao u kvalifikacijama. uz to ne znam vremenske uvjete.
          leclerc mi se ne sviđa i to nije neki problem za samog leclerca i smatram da će tek za koju godinu biti na top poziciji…ne još.
          a russell ga je namazao…piše jasno. vjerovatno su mu samo zic dali i prvi put je u tom bolidu – iz tog crpim zaključak. malac ili je supermen prilagodbe ili je zaista u pitanju samo i isključivo auto, što tvrdim već dulje vrijeme. Svi klinci su dobri jer vise na simulatorima od jutra do mraka i već su utrenirani.

          ono što sam shvatio je da jedino max sa lošijim autom može napraviti pomutnju na vrhu i pravi je racer, pa lui, pa sainz, pa ricci, pa tek jedno 7. bi mogao biti leclerc. ali ferrari mu je omogućio skupljanje bodova i 4 mjesto.



          5
          -4

          9
        • Honda
          zekohonda Donator Prikaži

          dvije desetinke u testiranjima je mazanje. odlično. :chill:



          6
          4

          2
        • Rolex
          nebum kopiral Prikaži

          zeko
          je, kad si u tuđem autu prvi put, a plasirao si se kao 20 u prvenstvu…ovo je kafkastično bilo



          3
          1

          2
        • Honda
          zekohonda Donator Prikaži

          nije prvi put. nebitno i da jest.
          i mrtvi mazepin je jednom bio najbrži na tesitranjima ove godine sa puno većim razmakom od drugoplasiranog. :chill:



          3
          3

          0
        • Rolex
          nebum kopiral Prikaži

          zeko
          može bit ali to dokazuje što kažem da su klinci odlični ali put je dug
          nego, jesi li pomislio tko je russellu šarafio u boxu? njegovi ili mercedesovi mehaničari za razliku od ferrarijevog “uigranog” tima mehaničara ali baš doslovno od leclerca



          4
          0

          4
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          Ako cemo gledat refernecu i razmak ferrarija po krugu u kvalama i utrci te na testiranjima, mozemo reci da russel nije bio toliko brzi od ferrarija koliko su to prezentirali lewis i bottas u subotu i nedjelju. Tako da ja vidim da je Leclerc blize mercedesu na testiranjima nego za go vikend sto je jos jedan eokaz da malac nije iskoristio puni potencijal bolida. Na kraju krajeva kazes leclerc nije neka marka a bottas je kao nekakva referenca? Pa prvi bottas ne izvlaci maximum iz bolida i to radi vec 3 godine. U 63 gpa za mercedes je pobjedio na koliko utrka? Znaci on je marka? On je mjerilo? Ocito je da su tebi Leclerc i Vettel ” pain in the ass” kad su ti non stop u mislima. Max s losijim autom izvuce maximum i pomutnju? Gdje je taj losiji auto? Riciardo da je sjedio ove godine u red bullu , bili bi drugi konstruktor u poretku. Taj bolid se cini losijim jer su imali pola sezone u bolidu panja a nakon toga solidnog albona. Prebroj utrke u kojima je RB izdomijirao Ferrari i zabrsavao ispred i obrnuto pa nadi gdje je taj losiji bolid. Mozda ima slabiji motor ali Red Bulov bolid je sigurno po svemu bolji od Ferrarijevog. Tako je vec godinama p vjerovatno i desteljece. Motor je jedina stvar koja ih je kocila da udu u borbu za naslov .



          1
          -4

          5
  3. Williams
    Webmaster Donator Prikaži

    Russel vjerojatni Bottasov nasljednik.



    1
    1

    0
    • Alpine
      Alpine Prikaži

      Russell je vozač koji je dosad u svim serijama gdje se natjecao postao prvak. I to odmah, kao rookie. Tako da je sigurno budući vozač Mercedesa i jako me veseli da Mercedes ima vozačko rješenje za budućnost.



      2
      2

      0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.