Roy Nissany testirat će za Williams

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 4 godina 2 min 2 komentara

25-godišnji Izraelac Roy Nissany pridružit će se Williamsovim trkaćim vozačima za 2020., Georgeu Russellu i Nicholasu Latifiju, na dvodnevnom postsezonskom testiranju guma koje će se idućeg tjedna održati na Yas Marina Circuitu u Abu Dhabiju.

Nissany će u utorak poslijepodne preuzeti FW42 od Georgea Russella, dok će u srijedu prve krugove odraditi Nissany, nakon čega će Latifi sjesti za volan.

Posljednji trkaći program Nissany je odradio prošle godine kad je odvozio većinu F2 sezone za Campos, osvojivši tek jedan bod u 20 utrka. Ranije je imao svoje dvije najbolje sezone u karijeri – 2016. je bio četvrti, a 2017. peti u prvenstvu Formule V8 3.5. Priliku za vožnju F1 bolida imao je 2014. kad je u Valenciji vozio Sauberov C31 iz 2012.

“Uzbuđen sam zbog toga što ću voziti za ROKiT Williams Racing na Pirellijevom testiranju guma u Abu Dhabiju. Sjajno je što ću graditi svoje iskustvo na stazi u aktualnom bolidu Formule 1, a nadam se da pritom mogu impresionirati momčad.”

– Roy Nissany

Njegov otac, Chanoch Nissany, također se bavio utrkivanjem – 2004. je odradio po dva testiranja s Jordanom i Minardijem, a 2005. je postao službeni testni vozač potonje momčadi. Na VN Mađarske iste godine postao je prvi i još uvijek jedini izraelski vozač koji je nastupio na trkaćem vikendu Formule 1. Riječ je bila o nastupu na prvom slobodnom treningu na kojem se Nissany žalio na previše gripa. Bio je 12.9 sekundi sporiji od najbržeg, a nastup je završio izvrtanjem u šljunak.


Odgovor

2 komentara

  1. Marlboro
    McKruno Donator Prikaži

    “Žalio se na previše gripa” He he he



    7
    7

    0
  2. Sc
    RafaelaF1 Prikaži

    Taj je dobar žali se na previše gripa i onda izleti.



    3
    3

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.