Binotto: Bili smo svjesni rizika, ali htjeli smo iskoristiti evoluciju staze

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 2 min 9 komentara

Ferrari je sezonu zaključio u svom stilu – kvalificirali su se iza oba Mercedesa i iza jednog Red Bulla, a Charles Leclerc je u posljednjem pokušaju ciljem prošao nakon isteka vremena pa je ostao bez svog drugog kruga u Q3.

Binotto nije zadovoljan kvalifikacijama, ali što se tiče krivog izračuna vremena – kaže da su znali o kakvom se riziku radi.

“Teške kvalifikacije danas. Gubili smo jako puno vremena u zadnjem sektoru. U zadnjoj rundi smo dali sve od sebe kako bismo iskoristili evoluciju staze. Zato smo posljednji izišli iz garaže i bili pozicionirani na samom začelju u zadnjem pokušaju.”

“Znali smo da je tijesno s vremenom, ali nažalost zeznuli smo i nije se isplatilo.”

Na upit novinara misli li da se strateške pogreške prečesto događaju njegovoj ekipi, Binotto odgovara:

“Bili smo potpuno svjesni koji su rizici. Znali smo da riskiramo i nije se isplatilo.”

Abu Dhabi tradicionalno nije staza koja odgovara Ferrariju, a u posljednjem sektoru su izgledali tragično u usporedbi s Mercedesom i Red Bullom.

“Mislim da nemamo stabilnost stražnjeg kraja bolida što je važno za vozače, a važno je i za ovakve zavoje od kakvih se sastoji treći sektor.”

“Osim toga, pred kraj kruga se gume pregrijavaju. Što se tiče koncepta bolida – ne radi se o konceptu nego o nedostatku downforcea. Radi se o kompromisu između brzine na pravcu i brzine u zavojima. Ako usporedite ove utrke i prvi dio sezone – vidjet ćete da je naša prednost na pravcima nešto manja, upravo zato jer pokušavamo dobiti nešto više downforcea na račun maksimalne brzine.”

“Naši vozači imaju drukčiju strategiju za početak, Sebastian je na softu, a Charles na mediumu. Vidjet ćemo, to nam otvara strateške mogućnosti i vidjet ćemo što se da učiniti.”


Odgovor

9 komentara

  1. Rolex
    nebum kopiral Prikaži

    što ne bi bilo bolje i pametnije da ovaj ingenijozni sveznadar ne daje nikakve komentare?…on je prošlost.
    ne postoji niti jedan tako glup vlasnik ili vlasnici koji bi ovakvog lojzeka puštali da oskrnavljuje Enzovo djelo sljedeće godine?!



    7
    0

    7
  2. Mclaren
    AlkY Donator Prikaži

    Pogledao sam samo highlighste kvalifikacija , ali zar nije Seb usao kao zadnji u brzi krug pa opet niti 1 sektor nije popravio.
    Nije bas da se dalo iskoristiti ubrzanje staze :D



    10
    8

    2
  3. Alfa Romeo
    limitmaker1 Donator Prikaži

    https://www.clubalfa.it/87857-per-la-fia-il-motore-ferrari-ha-soltanto-qualche-cavallo-in-piu-rispetto-alla-concorrenza

    …uglavnom Merc i Rb su izgleda mutili vodu da se dočepaju nečeg što ferrari ima i očito su znali da ne varaju… ugrubo ferrari ima sjajan ICE i na bolji način iskorištavaju ‘sakupljenu’ energiju iz baterija…to sa protokom goriva je bila patka jer opet po navodu iz članka očitanja na telemetriji bi to pokazivala i bez dodatnih ispitivanja … no sva ta gungula je unijela dodatan nered u i inače ‘vrlo koncentriranu i smirenu, tehnički i taktički dobro organiziranu’ momčad ferrari-a i odnijela im momentum za još koji pole , možda i pobjedu unatoč i dalje očajnom race pace-u…jedva čekam testiranja novih guma i ‘oduševljenjem’ njihovim performansama iz tabora merc pogonjenih momčadi…



    25
    24

    1
  4. nico Prikaži

    binoto odi cuvat kokoske,nije ovo za tebe.tvoj pileci mozak ti ne dozvoljava napredak,.ne ucis iz gresaka.ovo je pretesko za tebe,odi odmori i slazi lego kockice,iako mislim da je to za tebe pretesko



    5
    2

    3
  5. Michael Schumacher
    ruzinavi Prikaži

    Binotto, učini svima uslugu i molim te daj otkaz. Pa ovo je užasno što se događa. Čovjek, pokazuje se iz vikenda u vikend, očito nema ni znanja ni vještina biti šef (ove) momčadi.



    3
    1

    2

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.