Grosjean: Cijeli petak nam pada u vodu

Izdvojeno

Filip Petković

Prije 4 godina 3 min 1 komentara

Romain Grosjean upisao je vrlo dobre rezultate na prvom i drugom slobodnom treningu u Abu Dhabiju, ostvarivši 6. i 7. mjesto, što je za Haas, čija je sezona ispunjena lošim vijestima, trebala biti najava uspješnog vikenda. Međutim, nakon Grosjeanovog sudara na drugom treningu s Valtterijem Bottasom, za koji je Finac dobio opomenu sudaca, sreća je, po tko zna koji put ove sezone, okrenula leđa američkoj momčadi.

Problem se dogodio zbog oštećenja nove modifikacije na Grosjeanovom bolidu, koju više ne može koristiti, a za koju smatra da je pridonijela iznenađujuće dobrom nastupu na treninzima. Francuz je nakon sudara sam dodatno pojasnio situaciju:

“Duga je to priča. Plan je bio da na prvom treningu koristimo najnoviju konfiguraciju, onu koju je Kevin isprobao u Austinu i s kojom nije bio zadovoljan. Dečki su napravili manje promjene na difuzoru i stavili smo ga na moj bolid kako bi dobili važne podatke te nam je plan bio vratiti se na staru specifikaciju nakon prvog treninga.”

“Međutim, osjećao sam se jako dobro u bolidu i rekao sam dečkima da mislim da se možemo utrkivati s takvim bolidom, da trebamo još malo poraditi na set-upu, ali da mi se sviđaju neke karakteristike, jer je bolid bolje kočio i bolje skretao u zavoje, što odgovara mom stilu vožnje. Tako smo nastavili s istim specifikacijama i popodne i ponovno smo pokazali dobre rezultate – 6. i 7. mjesto, to zbilja nismo očekivali na stazi kao što je ova.”

“I onda nam se dogodi ovakav incident, što je dodatno loša vijest jer smo imali samo jedan set novih modifikacija. Sad se moram vratiti na stare postavke, na ono što je vozio Kevin. Naravno, pregledat ću sve podatke koje su oni prikupili, ali ovo znači da nam cijeli današnji dan potpuno pada u vodu i da je sve bilo uzalud.”

Grosjean se osvrnuo i na sam incident:

“Pričao sam s Valtterijem, on se ispričao, što je lijepo. Objasnio mi je da starta posljednji i da je pokušavao različite manevre pretjecanja, pa je otišao malo predaleko s tim. Nisam očekivao da će pokušati to s tolike udaljenosti, završio je u mom mrtvom kutu i nisam mogao puno učiniti.”

“Mislim da je njegova krivica, ali ispričao se, takve stvari se događaju jer svi mi radimo pogreške. Guenther me podsjetio da sam se i ja ove godine izvrtio u pitlaneu u Silverstoneu, na što sam mu rekao da je to i dalje bolna tema (smijeh). Jedino mi je žao što smo izgubili specifikaciju bolida s kojom smo se htjeli utrkivati.”

Nažalost, i ono malo pozitivnih vijesti za Haas nije dugo potrajalo. S obzirom da je Magnussen sa starijom specifikacijom na oba slobodna treninga zaostajao za Grosjeanom, na drugom čak pola sekunde, za očekivati je da će Francuz pasti u poretku baš onda kada dođe najbitniji dio vikenda te da Haasu ponovno preostaje grčevita borba za ulazak u bodove u nedjelju.


Odgovor

1 komentar

  1. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Crni petak :chill:



    7
    7

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.