Leclerc: Vettel i ja se moramo smiriti, ali taj dodir je bio neznatan – a drama ogromna

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 2 min 7 komentara

Charles Leclerc kaže da se on i Sebastian Vettel moraju smiriti i biti međusobno manje agresivni kako bi osigurali da se nikad više ne sudare.

Ekipa je prošlog tjedna održala sastanak u Maranellu da razjasni sve što se događalo u Brazilu, a Leclerc kaže da su učinili sve što je bilo potrebno.

“Pogledali smo što se dogodilo i ja sam pogotovo pažljivo gledao jer sam pokušao shvatiti kako možemo poboljšati stvari.”

“Bila je jako nesretna situacija. Najprije, dodir je bio ekstremno malen, ali je nakon toga uslijedila ogromna drama. Prema tome, nismo imali sreće.”

“Kao ekipa – moramo vjerojatno biti manje agresivni jedan prema drugome i to se više neće dogoditi. Nije dobro za ekipu i nije dobro za one koji nas podržavaju. Prema tome, moramo pokušati da se ne ponovi.”

Što se tiče uvođenja zabrane utrkivanja među njima, Leclerc kaže:

“Mislim da se to neće promijeniti, i dalje će nam biti dozvoljeno utrkivanje.”

“Očigledno, i Seb i ja smo vrlo kompetitivni. Obojica želimo pobijediti, ali moramo naći kompromis. Mi se utrkujemo za istu ekipu.”

“Osim toga, mislim da se ne može učiniti puno toga. Već sam rekao, posljedice su bile ogromne, ali ako pogledate kontakt – bio je vrlo, vrlo malen.”

Gledajući unatrag, Leclerc kaže da su obojica mogli izbjeći dodir:

“Mislim da Seb nije trebao ići ulijevo i on to zna. Ja sam također mogao odraditi bolji posao u izbjegavanju njegovog odlaska ulijevo. Obojica smo pomalo odgovorni.”

“Mislim da je najvažnije da je sad sve jasno. Sjeli smo zajedno i možemo ići dalje.”


Odgovor

7 komentara

  1. Marlboro
    Hey You Donator Prikaži

    Deja vu na ovu zadnju rečenicu.



    2
    2

    0
  2. Rolex
    nebum kopiral Prikaži

    lijepo sam vam napisao na članku o pirelliju….da ove podfrkavajuće krafne od guma sa prestrašno lošom bočnom stijenkom, tragično osjetljive na bočni dodir uz rasipanje u lamele čim nije napumpana je najveća sramota ovog sporta. ove gume su opasne, a ne dobre !

    eto…i onima što voze treba neko vrijeme za svječice.
    ferrari da ima šefa, odavno bi napao pirelli kao nesigurnu kompaniu i najnesigurniji dio utrka, ali sroljo je sroljo i od njega glasa čuti nije. on je zapravo ponosan…..



    5
    -6

    11

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.